Yaşadığınız en büyük zaferler ve en büyük yenilgiler

Users who are viewing this thread

nentt said:
Mesala bi keresinde bir kale alıcaktım 304 ordum vardı ve de moskovayı alıcaktım sansıma bir soylu yoktu ve sadece sehır 237 kısı tarafından savunuluyordu kale kumandanıyla gorusup kapıyı acması ıcın 20000 verdim girince ilk önce patlayıcıyı atıp 6 adamlarını oldurdum sonra onları adamlarıma bırakıp ben diğer birliklere kostum tabi adamlarımdan da kayıplar vermıstım cunku ilk birlikleri nişancılardı ben ilerlemeye dewam ettim ikinci patlayıcımıda diğer birliğin ortasına attım onlarda moskova atlısıydı buyuk bir kısmı oldu sonra tavlanmıs cıft elli kılıcımla orayı dagıttım zırhım ıydı sadece 20 kısılık ordudan 10 zararla cıkmıstım 3 birlikleri mızrakcıydı cok zarar vermeselerde gıcıktım cunku onlara ne zaman vurmak ıstesem uzaktan beni engelliyorlardı onlarada son buyuk humbarayı attım ve orayıda dagıttım orduumun halıne baktıgımda %20 sı kalmıstı ve onlarında hala 97 askerleri vardı  hepsıne benı takıp etmesını istedim son birlik kalenın onunde bos meydandaydıdaldık sonra cok kıran kıran savaslar verdık taktık hatam yuzunden nısancılarımın cogu oldu mızrakcılarla savasıyordum az bı canım kalmıstı bırde mızrakcı adamım o oyalıyor ben arkasından vuruyordum en sonunda oda oldu bende son canımla daldım 6 kısı kalmıslardı 2 nısancı 4 mızrakcı mızrakcıları kazasız belasız atlattım nısancıların ustune gırderken cok korkmustum bı oyan gıdıp bı buyana gelıordum bırını oldurdum dıgerı uzaktaydı onuda gıttım oldurdum ve dırenlerınıde yıkıp kaleyı aldım en ıyı savaslarımdandır.

yenilcen zannettim ta ki son cümlelere kadar  :roll: bende yok o şans hala warband'ın klasikliğine takıldım tüfekler çarlar falan kafa hala karışık  :grin:
 
En büyük yenilgim Eski Kraliçe Elizebath i tahta geçirme aşamasındaydı. :mrgreen:
170 Kişilik ordumla önüme geleni deviriyorduk ve birçok lord bize katılmıştı. :fruity: :fruity: :shifty:
Ve o sırada Lehlerle iyi geçinemiyorduk ve biz Allenstein Kalesini Kuşatıyorduk. :lol: :lol:
Jan Kasmir ,aramı 32 yaptığım eski dostum Obukovich ve birçok lord Biz kuşatmaydayken geldi. :facepalm: :facepalm: :ohdear: :ohdear:
345 İsveç Asileri Vs 155 İsveç askeri vardı. :shifty: :shifty: :shifty: :fruity:
Lehlerde tam kuşatmaya 1 saat kala gelmesin mi !!! :oops: :oops:  :evil: :evil:
Biz 345 kişi 496 kişilik Leh ordusuna karşı savaşıcaktık aslında biraz olsa ümidim vardı. :arrow: :cool:
Kaledeki düşmanlar hisardan fırlamasın mı  :!: :!:
Kan gövdeyi götürdü esir alındım o sırada Riga yı fln kaybettik. :arrow: :ohdear: :ohdear:
Ve ben birdaha o kadar da güçlü bir ordu topluyamadım :sad:( :oops: :oops:
MUTSUZ SON  :party: :party: :party: :party:
 
Kırım derebeyi olarak devam ediyodum.Kazaklarla savaştaydık bendede 200 kişi falan var kim dalacak ki bana diye geziniyodum kazak şehirleri arasında sonra izciler takıldı peşime.Sonra dedi işte ölüm falan saldırıyolardı bende sanıyomki izciler 10-15 kişi her türlü alırım tam savaşa başladık hmelnitski'de izcilere katıldı.Adamda da 300 kişi var sonra savaştık falan 20 kişi kaldı bizde.Sonra teslim oldum  :cry:
 
CavalryMan said:
200 kişiyle 300 kişiyi nasıl alamadın ki ? Köylüyle mi geziyorsun asker diye.
Sen ne diyosun bi kere artislik yapıyım savaşta demiştim karşımda kazaklar vardı.Çok kişiydik bende önden 4 nala gidiyom karşı tarafa sonra bi baktım can sağlığım sıfır hs yemişim.Yani bu kazaklar çok tehlikeli aman  :roll:
 
Kazaklar perekopu alıp bahçesaraya yönelmişti.Yönetim boşluğundan yaralanıp Perkopu ele geçirip bir süre sonra başka devletlerinde bana saldırıya gelmesi sebebi ile Kırım hanlığına Perekop Lordu olarak girdim.Kazaklar Bütün ordusu ile muhteşem şekilde ordu biriktirdiğim Perekopa saldırdı 800 Kazak Askeri ile 399 Kırım garnizonu kuşatma savunması verdim.Savaş büyüklüğünü ilk başta en yüksek sonra en düşük seviye ye aldım.Askerleri merdivenlerin kenarına teberciler gelecek şekilde kondum merdivenin kenarına gelen kazak ölüyordu.

Üç kez savunma savaşında kazandım 300 e karşı 250 ye kadar düştü saldıran sayısı yine aynı taktiği denedim ama bu sefer uzaktan tüfekle bir tarafı yarmayı başardılar.Askerlerimi Teberciler önde piyade yanlarda ve tüfekli askerler ve ben üstte olacak şekilde bir kule içine dizdim.Yapılan takti sonucu kazakların tüfekçileri tebercilere nişan alırken seymenler ve paralı tüfekçiler benimle birlikte kazak nişancılarını aldı.Bizim görüş alanımızda hemen altımızda ise olağan üstü bir yakın mesafe kavgası dönüyordu.Kazak nişancılar kendi adamları bizim piyadeleri öldürmeye geldiği için onların görüş alanını kapatınca bizim tüfekçilere nişan almaya başladı böyle olunca nişancıları üst kattan merdivene çektim.

Rahat bir şekilde piyadeyi temizledikten sonra askerlere hücüm emri verdim.Kazak nişancılarını da yakında durdukları için ateşten önce yakın mesafeli silahlara geçtiler savaşı kazandık.İlerleyen ay Kazaklar yeniden kuşatma yapmak için gelecekti ama asla perekopa bayraklarını asamayacaktılar.

Hala Perekopun ve ona bağlı köyün lorduyum oyunda zor seviyedede olsa işler benim için her zamanki gibi gidiyor.Genelde kale biriktirdiğim Bayrakların tamamını alıp Kalem yakınlarında dost olmayan tüm birimleri avlıyorum.Perekopta şuan 600'e yakın adam var ve hala biriktiriyorum.Sıkıysa alsınlar bakalım alabileceklermi.
 
Birkaç ay önceydi. O zamanlar yağmacılık yapıyordum. Full tüfekçi ve birkaç atlıyla toplam 40-50 kişilik birliğimle yanlış hatırlamıyorsam bir kervana saldırmıştım. Atlılar oyalasın; biz tüfekçiler öldürürüz şeklinde bir taktik geliştirdim. Ee, tüfekçileri bilirsiniz. Siz düşmana ulaşana kadar düşman çoğu askerinizi öldürmüş olur. Ben de tüfekçilerime destek olayım dedim. Gel gör ki öylesine attığım mermi neredeyse 200m(belki daha fazla) uzaktaki düşman askerini öldürdü :shock:

8E2E530649747907741E62DC99F6686B55277795
 
En Büyük, Yeni Zaferim ;

Bir Nord Jarl'ı, Nordic Union'a (bağlı) olarak bu zaferi memnuniyet ile anlatıyorum. Bu zafer, Nova Aetas modundan gelmektedir. Tihres ya da antik namı ile Tihr, Svadyalı Krallık tarafından yeni ele geçirilmiş bir şehirdi. Mareşalimizin tahminen güneye yapması gereken bir seferden dolayı kaleye az asker bıraktığını düşündüm. Gerçekten de az bırakmıştı. Kalede 59 kişilik küçük bir garnizon vardı.
Benim ordum ise bundan çok fazla değil, 163 kişiydi. Mareşalimizin iptal ettiği sefer sonrası, çoğu Lord kalelerine çekilmek için doğuya giderken Svadyalı Ordu tarafından yenildi. Doğuya, Sargoth'a gitmediğim için şanslıyım bence. Tihres şehrine doğru büyük, devasa bir ordu yaklaştı ve kale kuşatma altına alındı. Artık dışarı çıkamazdım ve kaleyi savunmalıydım.

İlk saldırı başladığında surlara yaklaşacak kadar hiç biri yaşamadı. İkinci saldırıda ise askerleri surları aştılar ve askerlerimi katlettiler. Askerlerimi surun batı yakasına çekip toplu bir savunma yaptım az kalan adamımla onları püskürtmeyi başardım. Üçüncü Saldırıda ise... Küçük yerli halkın bulunduğu şehre çekildim. Şehirde küçük gruplar halinde gerilla savunması yaparak düşmanı yendik.

Komutanlar : Lord Fywnn Folcred & Lord Muhafızları (Nord Berserkleri) - Kral Cedrus, Suno-Dhirim-Haringoth şehir ve kalelerinden gelen güçlü lordlar.

Kuvvetler : 59 kişilik kale garnizonu ve + House Folcred Kalesi'nden gelen 163 kişilik ordu. (222 adam) - Kral Cedrus'un 259 kişilik ordusu ve geri kalan üç lordların 311 kişilik ordusu. (570 adam)

Kayıplar : 139 adam, Lord Fywnn (Ağır Yaralı %91) - 177 adam, Lord Cedrus, Lord Suno, Lord Dhirim, Lord Haringoth

Zorluk : En zor, kargı ayarları kontroller bile en zorda.


 
Bir defa birleşik Lehistan ordusuna saldirdım. Daha doğrusu onlar bana saldırdı. ( Mehmed Giray'ın yönetimindeki Kırım hanliğınin baş mirzası( mareşali) idim.) Seferi sonlandırmıştım çevremde hiç dost lord yoktu. 2200 ikisilik Lehistan ordusuna girmek zorunda kaldım bir başıma. Emrimdeki 235 İsveç atlısina açılma emri verdim. ( Atlılar en iyi zırha, en iyi ata, en iyi silaha sahipti. İyi para harcamıştım onlar için. İsveç krallıgıyla barısta olduğumuz için onlardan asker alabiliyordum) Acılinca Lehistan nişancılarınin etkisi azaldı. Lehistan süvarileri geldi üstümüze hakladık. ( Savaş büyüklüğü 349 kişi idi. Karşı taraf içun. Onlar her savaşta 349 kişi gönderiyodu ben 35 kişi.) Nişancıları daha da açılacak hakladık çoğunlukla ben hakladık askerler çabuk ölüyodu yinede. Sayıca çoktu sonuçta karşı taraf. Savaş hep böyle sürdü. Savaş bittiğinde Lehistan ın hiç ordusu kalmamıştı bizde 21 ordu vardı onlarda hiç yoktu. Hemen sefere çıkıp kazaklarında belini kırdım. (Ordusu kalmayan Lehistan' a saldırıp benim yaptığım savaştan istifade etsinler istemiyorum. Onlarında ordularını yok etmek kolay oldu. Kiev' i kuşatiyolardı tüm ordularıyla. Nişancilardan başkada ise yarar bir şeyleri yoktu.) Sonrada iki devleti birden işgal ettim.
 
Kalabalık bir sordum vardı.Oda 40 kişi falan :grin:. Neyse adam almak için bir köye girdim ama 55 haydut köyü yağmalıyordu. Savaşa girdim benim nişancılarım 2 taneyi karşıdakilerinde 45 tanesi falan nişancıydı. Savaşa başladık ben kurtardığım esir süvarilerle nişancılarım arkasından dolaşmayı denedim ama dağlık olduğu için yavaş kaldık nişancılarım bize doğru döndü ilk ateşte 5 kayıp verdik ama onlarda bayağı bi yaklaşmıştık. Hücum emrini verince 20 küsur nişancıydı telef ettik. Ben tam birine vuracakken bir darbe aldım saldırı boşa gitti ayrıca canımın yarısı gitti. İkinci hücumu yaparken bir mermi daha yedim ama bu fazla can götürmedi fakat satımı kaybettim ayağa kalkınca piyadelerle karşılaştım 10 tanesini indirdim fakat nişancı bu sefer beni çevirmeyi başardı ama savaşı kazandık tabi bende 20 küsur kayıp verdim.
 
Yeni bir zafer!

Daha önceki attigim zaferle aynı oyunda değil. Onu silmiştim. Yeni oyunda yine Kırımlara bağliydim. Tahtta İslam Giray Kağan. Kazakların 2000 kişilik ordusuyla karşılaştım. Bilirsiniz kazakların zırhları pek iyi değildir. Nişancılarımı onların nişancı ve piyaderini karşılamak için tepede bıraktım. Bende süvarilerimle nehrin içinden tepelerin ve ağaçların arkasından dolanıp bir anda son sürat nişancıları hallettim. 6 veya yedi savaş sonra 100 kişileri kaldi. Benimde kişi sayım 350 den 45 e düştü bu sefer nişancıları fesa ettim süvarilerle de işlerinden dolanmadan orduya çöktüm. Biraz sonra Ataman ın emrindeki 20 orduda yok olmuştu. Bu savaştan sonra mareşal seçildim ve Kazakların Perwyeslav ve Poltova hariç Tüm şehirlerini işgal ettim. Ve bu işgallerden sadece birinde tesadüfen İslam Giray Kağan da katıldı. Sonra barış istediler . Kabul ettik. Ancak o iki şehirde tüm ordularini topladılar. Ve Ruslarla tekrar savaşa tutuştuğumuzda bize savaş açıp Sich, Kiev ve Cernigovu tekrar aldılar. Sonuç: Hiç bir savaşı yarım bırakmayın ya onlar ya siz yok olun. Gerekirse devlet olarak değilde bireysel olarak sürdürün savşı.
 
Oyuna başlayalı ilk zamanlar, Lehistan'a bağlıyım.
Gittim asker kışlasından 600' e yakın asker aldım fakat morallerinin düşeceğini tamamen unutmuştum, birden moralleri ortalamanın altına düştü ve ordu ikiye bölündü bir benim tarafım birde kaçakların tarafı ama nasıl üzülüyorum fena şaşkındım o ara, neyse sonra gittim daldım bunlara hepsini öldürdüm. Anladılar bana yamuk yapılmayacağını. (!)  :wink:
 
Back
Top Bottom