Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Users who are viewing this thread

abi sen şimdi niye efkarlandırıyorsun ki? yurttaki çok sevdiğim bazı abilerim de bu 'hata'yı yapmıştı ve binlerce sıra kaybetmişti. :neutral:

bu hata mı ki ama ya? izninle saymıyorum abi ben bunu lütfen başka bir hata söyler misin?
 
O zaman hata olarak değil de yaptıklarımdan gideyim biraz.  Özellikle senenin başında yeterli çalışmadığım için Aralık ayında 75-80 TYT 25-30 AYT gibi sonuçlar yapıyordum. Matematik TYT yi yazdan başladığım için 1. dönemin sonunda TYT'yi bitirmiştim bunun 2. dönem çok faydası oldu. Ama AYT'ye 2. dönem başladım ve bir ders bitene kadara diğerine geçmeden 2 ay gibi bi sürede de AYT'yi bitirdim. 2 ay Sabah 8.30 da kütüphaneye gidip akşam 8 gibi çıkarak bunu hallettim. Ve kütüphaneye gitmeden kendime bir hedef belirlerdim bugün bunlar bitecek diye, onlar bitmeden kalkmadım kütüphaneden.

Kütüphane olayı da biraz sana bağlı okuyarak anlayabiliyorsan muazzam bir şey. Bana video izlemek gereksiz zaman kaybı geliyordu. Yapamadıklarımı ise arkadaşlarıma soruyordum. Şanslıyım ki iyi bir lisede okuduğumdan arka dörtlü tayfa çok sağlamdı (Boğazici PC, Sağlık B. Tıp, Çapa Diş, İTÜ Endüstri) yapamadıklarımızı birbirimize paslıyorduk. Dershaneye falan da gitmedim bu süreçte okul kursu yeterli oldu.

Puan olarak da hedefini belirle diye söylüyorum TYT 104.25, AYT 68.25 OYB de 87 idi. OYB etkilemeden 6900 iken OYB hesaplanınca 7800 attı. Bu çok ciddi bir rakam. Maalesef iyi bir lisedeysen bu sıkıntı yaratıyor çünkü ortalamalar hep düşük oluyor.

Pişmanlığım ise çalışmamı seneye yaymamam ve AYT'yi 2 aya sıkıştırmam. 11 de çalışmaya başlayanlar daha şanslı oldu bu konuda ama bana tekrar dönüp çalışırmısın deseler gene hayır derdim.
 
bundan kendime göre sağlam bir ders çıkardım. okuyunca konuyu anlayabiliyorum ama genelde video izleyince matematikte ispat yapılıyor biyolojide falan bağlantılı şeyler söyleniyor daha kalıcı oluyor. ben 11'im ve sözde bu yıldan başlayacaktım. karışık olaylar oldu falan çalışmam genel olarak kaynadı ve sekti. sıkıntı çıkmazsa on beş tatille sınav maratonuna girmeyi düşünüyorum. tyt matematik ile ilgili neredeyse hiçbir sorunum yok. ama açık olmak gerekirse fenim iyi değil ve sosyalde de derin açıklarım var.

zaten benim gördüğüm 12 boyunca çalışabilen çok az sanırım. hep bi salma falan oluyor ben de seneye bi ara kesin salarım üstüne kaygılı biriyim kendimi sağlama almam lazım.

dönüş için çok teşekkür ederim. gaza geldim. :mrgreen:
 
12'de salmam diyosan 11'de çalışmana gerek yok(En azından ben öyle yapmıştım). 11. Sınıfta hayatımda bayağı bir şey ters gitti ve psikolojik bunalıma girdim. 12. Sınıfta kendime bi hedef koydum ve her gün ders çalışmaya başladığımda kendime hedefimi hatırlattım.
Bence en önemli nokta kendine bir hedef belirlemek ve disiplinli çalışmak. Her gün az da olsa çalışmak çok önemli.
 
12. sınıfta kazanamazsam diye stres yapmanıza gerek yok, ben ilk sınav senemde kazanamadım 1 sene evde kendim çalıştım şuan istediğim bölümdeyim. Ayrıca üsttekinin de dediği gibi gün boş geçmeden çalışmak ÇOK önemli. Sonucunda istediğin yeri kazanınca mutlu oluyosun, daha çok çalışıyosun ama :devilish:
 
ben de giricem bu sınava. liseden mezun olaralı 5 sene oldu 2 bölüm değiştirdim şimdi 3.yü düşüyorum kghgj nasıl başarılısız olunacağına dair sorunuz varsa bir süre burdayım ?
 
bu aylar için çok güzel daha artar o
Ustalar saka maka artar falan dediniz ama maalesef hiç artmadı. Halen 90 100 arası tyt yapıyorum maalesef. Gerçi bu deneme 100 üstü yapardım da fende yaptığım hataları görseniz gülmekten ölürsünüz. Neyse AYT çalişiyorum zaten. Son bi Elektroliz Modern Fizik falan kaldı. Matematikte de bol bol test. Son 2 ay kala da coğrafya bakacağım. Din , felsefe falan normalde iyi yapıyorum ama bazen zor sorular geliyor bu yüzden. Zaten boşlarım falan da hep tyt matematikte geliyor. TYT matematik denemesi çözüyorum. Hayır bi artırsam 100 üstü yapacağım ama olmuyor işte. Böyle gidiyor benimki.
Bu arada şöyle bi ilk 6000'e girmem için neler gerekiyor? OYB 92 bu arada.
 
Last edited:
74,75 TYT + 75,25 YDT + 83 OBP. Tam sene başında düşündüğüm yerdeyim, 150 toplam net. Lakin sıralama beklentim 2500 civarlarındayken 3750 sıralamam var. Boğaziçi Dilbilim gelmeyeceği için İstanbul Üniversitesi Mütercim Tercümanlık'ta okuyacak gibiyiz.
Bunu alıntılayıp düzelteyim. 3757 ile GSÜ Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Yabancı Diller bölümüne yerleştim, 2. senemdeyim.

Herkese sonuna kadar öneriyorum Galatasaray Üniversitesinin herhangi bir bölümünü. Herhangi bir üniversiteye kıyasla sizden 4-5 kat fazla özveri istiyor, lakin mezuniyet sonrası bu emeğinizin dönütü de aynı şekilde oluyor.
 
Back
Top Bottom