Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Users who are viewing this thread

Parkur için çalışıyorum kondisyon eksikliği var bakalım bsyo kursuna gitmeyi düşünüyorum
 
Hemre said:
Parkur için çalışıyorum kondisyon eksikliği var bakalım bsyo kursuna gitmeyi düşünüyorum
Kursa gitmeden zor zaten kurslar girmek istediğin üniversitenin parkuruna göre ayırıp çalıştırıyor yani kursa gidip de sınava giren o parkuru defalarca yapmış oluyor.
 
Zamanı yetiştiremiyorum bir türlü. Turkce-Mat-Fen-Sos diye gidiyorum. Turkce ve Mat 30+ net geliyor ama Fen ve Sosyal'e 40-50 dk anca vakit kaliyor. Konulari bilsem bile yetistiremiyecegim diye hızlı hızlı cozuyorum, hata yapiyorum. Gecen sefer Fen'e oncelik verdigimde 25-30 arasi net gelmisti, Sosyal'e 25 dk ayirsam bile yeter, cografya ile tarihi hallederim.
 
Sosyale 25 dk ayırsam bile yeter demişsinde bu süre çok fazla bence.Ben geçen sene 15 dk ayırıyodum denemelerde sınavda onu bile ayıramadım.10 dk kalmıştı sosyale
 
Ben bir ara ilk önce hızlı hızlı bütün sosyal sorularına bakıyordum ilk 10 dakikada. sınav sonu matematik ve fen sorularına takılıp çok basit soruları okumadan sınavdan çıkmayim diye ama sonradan pek bi yararını göremedim. zaman yetiştirmenin en güzel yolu bence türkçede hızlanmak. 35+ net yaparsan mesela güzel ama bunu 60 dakikada yapıyorsan pek bi anlamı kalmıyor. bol bol paragraf çözmek lazım cidden.

edit: bir de 3 matematik sorusu için 10 sosyal sorusunu çöpe atmayın. o 3 soruyla uğraşsanız da çözebilecek olmanızın bi garantisi yok. seri sosyal kasın öyle bi seçim yapma durumunda kalırsanız.
 
Turkceyi 40-45 dk'da bitiriyorum, 30+ net geliyor. 39'a kadar çiktigim bile oldu. Ben matematikte çok vakit kaybediyorum. Mesela gecen oldugum denemede 34.50 Turkce, 32 Mat, 20 Fen, 7 Sosyal gelmisti. Turkceye 40 dk, Matematige 80 dk, Fen+Sosyale 40 dk harcamıştım.
 
Yapman gereken cozemediğin mat sorularını hızlıca geçmek feni de adam gibi çözdukten sonra mata tekrar bakip yapabileceklerini yapman. Baktın onlari da yapamıyorsun sosyale gecmen en iyisi. 1 mat sorusu 5 6 sosyal sorusuna denk olduğu için matı çözmen lazım ama 20 dk bakıpta 2 soru cozeceğine 20dk da 30 sosyal sorusu cozebilirsin.
 
Hayır, ama ilk sene gerçekten, bak gerçekten diyorum çalışmazsan babayı alırsın. İkinci sene de babayı alabilirsin. Denemeye devam etmek lazım.
 
Deli Kurt said:
İstedigim bolum 22k ile aliyor, çok uçuk bir hedef mi sizce?

Benim hedef 5k yani 22k ya uçuk demiyorum.o yuzden.

11. Sınıfta ygs 9 ve 10 sınıf eksik konu anlatımlarını yapıp ve türkçe'de okumayı hızlanmanı tavsiye edebilirim. Türkçeyi hızlı yapabilirsen diğer derslere zaman kalıyor.
Ya da ygsyi yazın başlayıp 11 boyunca 11 konularını da bitirebilirsin.
 
Eksikleri salla eksikler hiç bi zaman bitmiyor.Ygs matematik ve türkçe konularına aban soru bankalarını bitir12.sınıf geldiğinde mat ve türkçede sorunun olmazsa çok rahat edersin.
 
Kitap bitireceğine deneme çöz. Kitap bitirmek şu kalan zamanda yapılabilecek en boş şeylerden biri. Hele bildiğin konulara çalışıyorsan. Git ders denemesi al. Hatta zor olduğunu bildiğin denemeleri al, soru tipi filan gör. Amele işi olmasın. Az soru çözsen bile kaliteliyse en azından bir şeyler öğrenirsin. Bunu tabi 1 aya sınava gireceksin gibi düşünerek söyledim. Gerçekten şuan kitap bitirmeyi düşünüyorsan boşuna kalan zamanını da harcamış olursun söyleyeyim. :smile:
 
Back
Top Bottom