Wi-fi Önerileri

Users who are viewing this thread

tlgklz

Grandmaster Knight
Tamam. Direkmen Wifii alıyorum ancak Bütçem 70-80 tl gibi kısıtlı şuan. Kendim biraz araştırdım ama emin olamadım. Çünkü "B-G-A" Standartları var. Aradığım wifii İnternet hızımı Minumum düzeyde azaltacak. Zaten Tek bilgisayar olduğu için tek port yeterli benim için. Birde odama yaysın yeter. Ama Kablolu bağlantı hızımı kesmemeli. Biliyorsunuz bazı modemler bazı sınırların üstüne çıkartmıyor. Bunun gibi aratınca Büyük Modemler fakat "b" Sınıfı olan modemler devreye giriyor ama ben a sınıfı istiyorum :D. Var mıdır böyle ucuz küçük olmadı büyük bir şeyler?

Kriterler:
*Tek port veya üstü
*Antenli olmasına bile gerek yok. 20-30 m2 olsun yeter.
*a sınıfı en olmadı g sınıfı :D(bu sınıf sistemi değişti galiba hı?)
* Adsl 2+ (Galiba 10Mbps+ destekliyor.)

Bunların olduğu ucuz bir şey var mıdır?

http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-td-w8951nd-150mbps-5-dbi-antenli-4-port-kablosuz-modem/productDetails.aspx?productId=bd190072&categoryId=3009801#Gorseller Buradan almayacağım tabii de aradığım kriterlerin çoğu bunda var yalnız hala "İnternet Standartlarını" anlayabilmiş değilim.

Çabuk sayısı arttıkca sinyal oranı/metre artar ok  :lol: :lol: :lol: :D :D :roll:

Ama bazılarında azalır ama çok kişi kulanıyorsa işyeri,okul,dersane v.b
EDİT:İMLA

Bu devirde 802.11n desteklemeyen modemlerden (a b g gibi) uzak durmalısın. Aksi taktirde karşı apartmanda biri 802.11n kullanıyorsa senin kullandığın diğer standartta modemin kapsama alanının ve hızının içine eder.

Yani 2009 teknolojisi en son teknoloji. Daha eskisini kullanmanın manası yok. Tabi Internet'in 2, 4 megabit falansa ve sadece odanda kullanacaksan kablosuz interneti sorun olmaz.

ancalimon said:
Bu devirde 802.11n desteklemeyen modemlerden (a b g gibi) uzak durmalısın. Aksi taktirde karşı apartmanda biri 802.11n kullanıyorsa senin kullandığın diğer standartta modemin kapsama alanının ve hızının içine eder.

Yani 2009 teknolojisi en son teknoloji. Daha eskisini kullanmanın manası yok. Tabi Internet'in 2, 4 megabit falansa ve sadece odanda kullanacaksan kablosuz interneti sorun olmaz.
Birde Cepte-Wifi var yani cebinden 2-3 kiş ibağlanıyor bence onu kullan bizim arakdaş kulanıyor.Gayet memnun.

benim istediğim odama yaysın yeter. Telefondan kullanıcam zaten. İnternet 10 Mbps. Whatsapp'tan günde 350-500 mesaj gelince Mobil Veri almak pekte hoş değil o yüzden (birde günlük geliyor ben 4 haftadır girmedim öyle düşünün. Telefon patlar allah korusun.)

tlgklz said:
benim istediğim odama yaysın yeter. Telefondan kullanıcam zaten. İnternet 10 Mbps. Whatsapp'tan günde 350-500 mesaj gelince Mobil Veri almak pekte hoş değil o yüzden (birde günlük geliyor ben 4 haftadır girmedim öyle düşünün. Telefon patlar allah korusun.)

N dışında standart kullanmaman gerekiyor 10megabit Internet'in varsa. Tahminimce 5 megabit civarı indirme yapabilirsin N olmazsa.

Back
Top Bottom