[WB][SP]Diplomacy 4.litdum (v1.7 yayınlandı - 28.02.2023)

Users who are viewing this thread

Birşey Soracağım Görev falan ekleyebiliyormusun eğer öyleyse Hikaye Falan Yapabilirsin istersen Bence Güzel Olur Ama Senin Modun

Bu Arada bende mod yapıyorum minimod sayılır kaleler,şerhirler Haritada Gözükmüyor Onlara Yaklaşınca Gözüküyor Böyle Kalsınmı Oyuncular Severmi?
 
Hocam güzel mod eline sağlıkta grafiklerin rengini çok kapalı boğuk yapmışsın (mesela birisiyle konuşurken ki arkaplanın rengi mavi harita daha karanlık falan) sadece grafik ayarlarını eskiye native'e döndürebilme seçeneğim var mı dosyalarla oynayarak falan
 
Geçiş yapma özelliği yok, öldüğünde kontrol edeceğin askeri muhtemelen rastgele veriyor.
Derebeylerin ünvanlarını değiştirebildiğimiz ekran güzel olmuş.Bu ekranı diplomasi olan diğer modlara aktarmanın bir yolu var mı?
 
Derebeylerin ünvanlarını değiştirebildiğimiz ekran güzel olmuş.Bu ekranı diplomasi olan diğer modlara aktarmanın bir yolu var mı?
Eklemek istediğin modun kaynak kodu varsa, kaynak koduna ekleme yapıp derleyerek ekleyebilirsin. Diğer türlü (txt dosyalarını değiştirerek yapmak) çok zahmetli.

Eğer istersen kaynak kodunu atarım.
 
Merhabalar, ben bu Nordların bütün topraklarını ele geçirdim, biraz süre geçtikten sonra 3 tane derebeyi falan kaldı, sonrasında birden birileri Nordların tarafına geçti, 10 a yakın derebeyleri oldu ve bu yüzden yıkılmıyorlar. O arada "Lordların Sürgünden Dönüşünü Aç" ayarını kapatmıştım onla alakalı bir şey mi oldu, ben şimdi bu adamları bulup kessem düzelir mi? Henüz bunu deneyemiyorum çünkü Rodok ve Sarranidlerle başım belada :smile:

Edit: Evet sonunda bütün krallıkları yok ettim. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için hikayemi anlatayım. Rodoklar efendice yok oldular onda bir sıkıntı yaşamadım, ama Sarranid ve Nordlar uğraştırdı. En son Sarranidler kalmıştı, son topraklarını alınca bazı derebeyleri benim tarafıma geçti, ama Nordlar yok olmadığı için onun tarafına geçenler de oldu, oyunda uzun bir süre geçirdim CheatEngine speed hack yardımıyla da. Baktım tek tük sürgüne giden derebeyleri dışında pek bir aksiyon yok, hatta toprak vermediğim bir tane derebeyi beni terk etti, baktım olmuyor bastım savaş ilanını iki krallığa da. Yine süreyi ilerletirken bir baktım ki bir şehirim ve bir kalem nordlar tarafına geçmiş. Hemen orduyu topladım gittim geri aldım. Bunlar olurken Sarranidde kalanlar Norda geçmiş, sonuç olarak onlar elenmiş oldu. Yine uzun bir süre geçirmenin ardından çoğu lord benim tarafıma geçti bazılarıda sürgüne çarptırıldı, şükür yok olmuş oldular. Warband defterimi kapatıyorum, darısı erken erişimden çıkınca oynayacağım Bannerlord'a.

Özet: Savaş açın, bırakın bi yerleri ele geçirsinler sonra gidin temizleyin ve oyunda süre geçirmeye bakın. Sürgünden dönüş ayarıda kapalı kalsın bu arada. Bir de size sinirli derebeylerini memnun etmeye çalışın ki bu süreçte taraf değiştirmesinler.
 
Last edited:
Son Sürüme gelen sağlı sollu ses efekti beni rahatsız ediyor nasıl kapatabilirim?(Gelen sese kamerayı dik olarak baktırdığımda ses yok oluyor.)
 
Eklemek istediğin modun kaynak kodu varsa, kaynak koduna ekleme yapıp derleyerek ekleyebilirsin. Diğer türlü (txt dosyalarını değiştirerek yapmak) çok zahmetli.

Eğer istersen kaynak kodunu atarım.
Çok iyi olur eklemek istediğim birkaç şeyler var.https://www.facebook.com/givemeyeyo bana buradan ulaşabilirsiniz forumda pek aktif değilim.
 
Hızlı Savaşa başladığımda izleyici olarak başlıyor. Sol altta rapor yerinde bir sürü kırmızı yazı çıkıyor ve bir de kenetleme bırakılıyor yazıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Native'de böyle bir hata yok.

Oyun sürümüyle alakası varmı?
Oyun sürümüm 1.174





 
Last edited:
Hızlı Savaşa başladığımda izleyici olarak başlıyor. Sol altta rapor yerinde bir sürü kırmızı yazı çıkıyor ve bir de kenetleme bırakılıyor yazıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Native'de böyle bir hata yok.

Oyun sürümüyle alakası varmı?
Oyun sürümüm 1.174






Bu modda Hızlı Savaş çalışmıyor. Bu şekilde hata veriyor. Düzeltmeyi denedim ama yapamadım. modun yapımcısının düzeltmesi gerekiyor.
 
Eklemek istediğin modun kaynak kodu varsa, kaynak koduna ekleme yapıp derleyerek ekleyebilirsin. Diğer türlü (txt dosyalarını değiştirerek yapmak) çok zahmetli.

Eğer istersen kaynak kodunu atarım.
Merhaba ben mod geliştiricisiyim diplomasi modunun kodlarına nasıl ulaşırım
 
logo.png

portug.1.png

Bu, Diplomasi modun basitçe bir başka versiyonu değildir, sadece modun ismini böyle seviyorum. Bir yıldan fazladır süren çalışmamın sonucu olarak ortaya çıktı. Aslında bu işe sadece Diplomasi modunu geliştirmek için başlamıştım, bundan dolayı modun adı Diplomacy 4.litdum oldu(bildiğiniz üzere en son çıkan sürüm 4.3 :smile:). Ancak daha sonraları oyunu modlamayı çok sevdim ve işi sadece Diplomasi modunu geliştirmekten çok daha ileriye götürdüm. Modu, oyundan kendimin en fazla nasıl zevk alacağımı düşünerek tasarladım. Bu mod kendi hayal gücüm ve Warband'e benim yorumumdur. Umarım oynayan herkes de sevecektir. Modu tasarlarken temel amacım fazla geniş bir mod yapmak değil yüksek kalitede, hataları giderilmiş ve gayet kullanışlı özellikler içeren bir mod yapmaktı bu nedenle binlerce item veya yüzlerce troop koymadım ama maksimum performansı alabileceğim en iyi grafik kombinosyonu, onlarca yeni animasyon, yüzlerce yeni model: kendi modellerim + neredeyse hepsi tarafımca yeniden modifiye edilen açık kaynak modeller, yüzlerce yeni ses efekti, bir çok yeni sahne, birçok hata düzeltmesi var ve daha bir çok özellik...

ÖZELLİKLER:
  • Diplomasi
    Diplomasi içeriğini zaten biliyorsunuz. Bu modda bazı hataları/eksikleri düzeltildi:
    -Bazı daha iyi menü görüntüleri
    -Kendi krallağımızı kurup bakanla konuşup kültürümüzü seçtikten sonra başka bir krallığa geçtiğimizde bu daha önce seçtiğimiz kültür değişmeden kalıyordu. Bu düzeltildi.
    -Bakanla konuşup krallığımızın kültürünü şeçtiğimizde sadece kale içindeki muhafızlar değil gardiyan ve kale muhafızı da değişiyor. (şehirler için diğer dört nöbetçi de değişiyor tabi)
  • Pre-Battle Orders&Deployment
    Bu dahiyane kodlama temel olarak yeni şavaş taktikleri, dizilişler ve talimatlar içerse de badigard seçeneği, silah ayarları ve oyun için çok gelişmiş bir yapay zeka gibi başka birçok özellik te içeriyor.
    wse olmadan olabilecek en geniş PBOD u sunmaya çalıştım.
    - wse li sürümlerden bu kullandığım pbod 'a yeni ölü-kamerası triggerları, eğilme(oyuncu için ve bir talimat olarak oyuncunun birlikleri için), kalkan kurma(oyuncu için) gibi gerekli gördüğüm bazı şeyleri ekledim.
    - Ve yapay zeka da wse'siz modlar için yayınlanan son sürümden daha az işlemci kullanması için biraz değiştirildi(işlemciye fazla yükleniyordu) şimdi daha az işlemci kullanıyor.
  • Freelancer
    Hehangi bir lordun ordusuna asker olarak katılabilmenizi sağlayan bir diğer dahiyane kodlama.
    Buna ileriki Diplomacy 4.litdum sürümlerinde daha fazla şey eklemeyi düşünüyorum.
  • Yeni Ziyafetler & Kabul Salonları
    Bazı kale kabul salonları önceki hallerinden daha farklı:
    litdum_cs.jpg
    litdum_cs2.jpg
    Ama ziyafet varken bütün kabul salonları önceki hallerinden çok daha farklı ve çok daha iyi:
    litdum_cs_f.jpg
    litdum_cs2_f.jpg
    litdum_f_shariz.jpg
    litdum_f_tulga.jpg
    litdum_z.jpg
    litdum_zi.jpg
    litdum_ziy.jpg
  • Kale Avlularında Köylüler
    Kalelerde de artık yayalar dolaşıyor yani kalelerde artık hayat var
    litdum_castle1.3.jpg
    litdum_castle2.2.jpg
    litdum4.jpg
    Kalelerin vergi sistemini tıpkı köyler gibi yapmayı düşünüyorum böylece kalelerin de bir üretimi ve bağlı köylerinden bağımsız yeni vergi sistemi olacak. Ayrıca kale avlularına biraz ev, bağ bahçe, patika falan da eklemeyi düşünüyorum ileriki sürümler için.
  • Köprü Savaşları
    Eğer savaş başladığı sırada harita üzerinde bir köprünün yakınında veya üzerinde iseniz, o savaş sahnesinde köprü olacaktır.
    litdum_bb.jpg
    litdum_bb1.jpg
    litdum_bb2.jpg
  • Deniz Ticareti
    Bu özellik deniz üzerinde seyahat, deniz savaşları, deniz ticareti(tıpkı kervanlar gibi tüccar gemileri var) ve liman sistemi içeriyor.
    litdum_s.1.jpg
    litdum_s2.1.jpg
  • Han Animasyonları
    Hanlarda müzisyenler ve oturan ve bişeyler içen yayalar var.(Han sahneleri de daha fazla yiyecek, içecek, masa, sandalye ile yeniden düzenlendi),
    litdum_tavern.1.jpg
    litdum_t3.1.jpg
  • Kuşatmalar için Bir Diğer Kuşatma Kulesi
    Bu kule zaten oyunda vardı ama single player da kullanılmamış. Ben bir kaç kale için ekledim.
    litdum_t2.1.jpg
    litdum_t.jpg
  • Lordların Taraf Değiştirmesi
    Eğer oyunda Boyar Nuwas, Emir Klargus, Yarl Kramuk falan gibi isimler görmek istemiyorsanız, oyunda derebeylerinin taraf değiştirmelerini kapatabilirsiniz.
  • Gezgin Kadınlar
    Askerlerin morallerini yükseltiyorlar :grin:
  • Çeşitlendirilmiş Animasyonlar
    Çeşitlilik sağlamak için yeni koşma, yürüme, at sürme, ayakta bekleme animasyonları ve herbiri için birden fazla animasyon eklendi.
  • Dövüş Animasyonları
    Bunlar yeni hücum ve savunma animasyonları ama ben sadece savunma ve çift-elliler&gönderliler için bazı hücum animasyonları ekledim. Bazı oyuncular Native hücum ve savunma animasyonlarını daha çok sevebilir bu nedenle mod dosyasında "actions.txt(with Native attacks&defends).rar" diye ikinci bir dosya var. Bunu native hücum&savunma animasyonlarına döndürmek için öbürü ile değiştirerek kullanabilirsiniz.
  • Develer Atları Ürkütüyor
    Hücum atları ve sarranide özgü atlar dışındakiler develerden korkup tepki veriyor.
  • Parti Adı Değiştirme
    "Nam"ınız 70 olduktan sonra grubunuzun adını değiştirebiliyorsunuz.
  • Handa İçki Ismarlama
    Askerlerin moralini yükseltmek için handa bira ve şarap ısmarlayabiliyorsunuz.
  • Esirleri Satma
    Esirler hancılara da satılabiliyor.
  • Yapay zeka da tekme atabiliyor
  • Gelişmiş asker ağaçlarını görüntüleme özelliği
  • Itemler kullanıldıkları kültürlere göre pazarlara ayrıldı.
  • Birlikler daha düşük seviyelerde daha iyi itemlere sahip oluyor.
  • Etnik yüzler
  • Hızlı seyahatte düşman farkedince oyun duraklıyor.
  • Yeni kan ve ses efekleri(en trajik olanları seçmeye çalıştım)
  • Krallıkların güçleri daha dengeli
  • Kuşatmalar daha zor
  • Kalkan vuruşu
  • ve daha bir çok özellik ve düzeltme...

Daha Fazla Görsel:
litdum_swa.1.jpg
litdum_vae.1.jpg
litdum_kher1.1.jpg
litrho.1.jpg
litdum_kher2.2.jpg
litdum1.jpg
litdum2.jpg
litdum_sar1.jpg
litdum_sar2.1.jpg

v0.2 değişiklikler
  • Sancak Yapma
    Kendi Sancağını oluşturabilme özelliği
  • Turnuva Geliştirmeleri
    Gelişmiş yeni detaylı turnuva sistemi
    -Yeni kültürlere göre ve farklılaştırılmış turnuva itemleri.
    -Sıralama ekranında katılımcıların gerçek portreleri.
    -Kültürel isimler ve ünvanlar.
  • Yapay zeka askerlerin tekme atması kaldırıldı
  • Atların develerden ürkmesi özelliğini açıp kapatabilme seçeneği
  • Köy, şehir ve kalelerdeki nüfus yoğunluğunu ayarlayabilme seçeneği
  • ve birkaç şey daha...

v0.3 değişiklikleri
  • Bayıldıktan sonra yardımcı asker kullanabilme
    Bayıldıktan sonra gruptaki herhangi bir askeri kontrol ederek savaşa devam edebilme
  • turnuvalarda bazı npc lerin silahsız çıkma hatası düzeltildi
  • Zindandaki lordu kurtarma görevi hatası düzeltildi
  • Renk değiştirme menüsü düzeltildi ve geliştirildi
    custom_banner_color.jpg
  • Kendi sancağını yapma artık isteğe bağlı, hazır sancaklar da seçilebilir
    -Daha fazla arma.
    new_charges.jpg
    -Hazır sancakların hanedan zırhları için sırt rengini de değiştirebilirsiniz.
    background_color.jpg
    background_color1.jpg
  • Turnuva katılımcılarının sistem tarafından seviyelerinin hesaplanmasını açıp kapatabilme
    -Bana çok zor geldi o yüzden bu özelliği kapatabilme ekledim.
    -Turnuva yapısını ayarlarken silah şeçimleri ile ilgili bazı ayarlar ve birkaç küçük düzeltme.
    tournament.jpg
    tournament_rankings.jpg
    tournament2.jpg
    tournament_rankings2.jpg
  • Bazı kaplama düzeltmeleri
    - Bazı kaplamaları düzelttim.
    - Ayrıca Operatic Ocelot'a kalkan kaplamalarını yenilediği için teşekkürler.
    shieds.jpg
  • Yeni Erkek ve Kadın yüzleri
  • Sesler ve animasyonlarda bazı değişiklikler
  • Çeviri eksiklikleri giderildi
  • ve birkaç şey daha...
v0.3 kurulumu:
Bu sürüm ana dosyadır yani önceki sürümü Modules klasöründen kaldırmanız gerek.
- İlk defa yüklüyorsanız:
İndirdiğiniz .7z dosyasını Mount&Blade Warband/Modules ün içine çıkartın.


İndirme Linkleri:

Kirmizi Perfect'ten indirin v01, v0.2 ve v0.3 için

NexusMods'dan İndirin v0.1, v0.2 ve v0.3 için

ModDB'den İndirin:
v0.1 için
v0.2 için
v0.3 için


Mod İmzası:
signiture.jpg
Code:
[url=https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,356425.0.html][IMG]http://media.moddb.com/images/mods/1/32/31280/signiture.jpg[/IMG][/url]

Steam Atölye
Hocam modunuz baya güzel hoşuma gittide ticaret ve üretim kısmını düzenlemek isterim module sistemi olmadanda yapılamıyor malesef eğer module sistemi yayınlama düşünceniz olursa bana ulaşın lütfen.
 
Hocam modunuz baya güzel hoşuma gittide ticaret ve üretim kısmını düzenlemek isterim module sistemi olmadanda yapılamıyor malesef eğer module sistemi yayınlama düşünceniz olursa bana ulaşın lütfen.
Sadece diplomasi özeliklerinin yayınlandığı modül sistem var @banner_war instagram adresinden ulaşırsan atarım hemde konuşmak istediğim konu var
 
Back
Top Bottom