[WB][SP] Cihat ve Haçlılar v6 Çıktı !!!

Users who are viewing this thread

@JanakirKağan
Karargahtan kastın yoldaşları bir yere bırakıp kamp kurması özelliğyse onda hata çıktı kaldırdım.
Parayı koayacağın bir kasa gibi birşeyse diplomasideki gibi birşey ayarlayabilirim.
Tekrar döndüğün için teşekkür ederim. Yoldaşlar olmasada askerlerimizi bırakabileceğimiz ve seninde dediğin gibi diplomasi modundaki gibi bir mantık olursa çok güzel olur. Devasa paralarla gezmek zorunda kalmayız. Karargah için de şöyle bir osp var. Bi dene istersen. Mantığı çok güzel.
 
Cihat ve Haçlılar… Benim gözümde Türk mod tarihinin en güzel modu. Geniş bir harita, gerçek devletler (evet kardeşim fantezi dünyası sevmiyorum!), güzel askeri birlikler, yepyeni özellikler, diplom… Uh evet burası eksikti. Ve tabii ki bu yazımda asıl eleştireceğim nokta olan “Krallık Askerini Oluşturmak”

Evet belki eski sistem sorunluydu ama hiç değilse tüm haritayı dolaştırmıyordu be kardeşim… Benim gibi hilesiz oynayan oyuncular için tam bir işkence. Hürmüz’den Roma’ya hemen her yeri dolaştım. Ve sonuç ne? Lanet olsun ki benim Müslüman-Türk menşeili ordumun biriminin ismi “Şövalye”. Birlik ismi ya çok zor ya imkansız ya da ben bunu bulamadım :grin:. Gerçek Hayatta saatlerimi alan asker düzenleme işlemi sonucu bunu görmek takdir edersiniz ki gayet tat kaçırıcı…

Hah süre demişken kuşattığın ve dakikalarca saatlerce savaştığın ve bunun sonucunda aldığın kalede veyahut şehirde senin ülkenin dini motifleri yerine ele geçirdiğin yerin motifleri oluyor. Düşünsene Haçlı Lordusun Şam’ı ele geçiriyorsun ama Şam’da kendi dinini egemen yapamıyorsun… Bu bana kalırsa çok tat kaçırıyor. Yapılabilirse Irk ve Din olayı gelmeli.

Bu mod kesinlikle övülmeyi hak eden bir mod ama maalesef on üzerinden on bir mod değil. Diplomasinin olmaması, Krallık Askeri sisteminin oldukça uğraştırıcı olması ve ırk ve din kavramının yeteri kadar ön planda olmaması nedeni ile şu anlık on üzerinden sekiz verebiliyorum.


Saygılarımla…
 
@akmanthehun
Sen gene iyi puan verdin, ben 7 verdim :smile:
Askerlerin ismini modun dosyalarından değiştirmen gerek, modun languages, tr klasörüne gir, ordan troops.csv dosyasına gir ordan daha paratik şekilde değiştirebilirsin, tabi yaptıktan sonra oyunu kapatıp tekrar açman lazım.Dini motifler kısmı epey karmaşık ve zor bir iş o şimdilik kenarda dursun, mekaniklere odaklandım şimdilik.
 
@frozenpainter
modun ayarları ile oynamak beni tedirgin ediyor bir isim değiştirmek yüzünden save i mahvetmek istemiyorum :grin: yeni güncelleme ne zaman gelir tahminen merakla bekliyorum. istek üzerine mod yaptırmak gibi olacak ama ufaktan bi ateşli silah olayına girseniz fena olmaz :razz: sadece benim ordumda olan tüfekçiler ile düşman krallıklara ateş püskürtmek isterdim şahsen :grin: gerçi tarihi bozabilir takdir sizin onun için.
 
@frozenpainter
modun ayarları ile oynamak beni tedirgin ediyor bir isim değiştirmek yüzünden save i mahvetmek istemiyorum :grin: yeni güncelleme ne zaman gelir tahminen merakla bekliyorum. istek üzerine mod yaptırmak gibi olacak ama ufaktan bi ateşli silah olayına girseniz fena olmaz :razz: sadece benim ordumda olan tüfekçiler ile düşman krallıklara ateş püskürtmek isterdim şahsen :grin: gerçi tarihi bozabilir takdir sizin onun için.
Language klasörü ile oynamak saveyi mahvetmez o çeviri dosyası dır
 
@frozenpainter bu moda hâlâ daha ihtimam göstermen çok güzel bir olay. Bugün bile warband oynayan oyuncuları ihmal etmemiş olmanı takdirle karşılıyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Mod geliştirilmeye ve daha da gerçekçi hâle getirilmeye açık bir mod. Kolay gelsin. :wink:
 
Moda lordları idam etme de gelsin. Nordların Yükselişi modunda böyle bir özellik vardı gelirse süper olur. Ayrıca bence artık ayrı mod değilde güncelleme tarzında yaparsanız daha iyi olur hocam. V3'ü o kadar oynadım V4 geldi mecbur baştan başladık onuda oynadık iyi ilerledik şimdi V5 geldi.
 
Krallık askerlerini düzenleme olayını hiç anlamadım sahip olduğum köylere gidiyorum acemileri topluyup ekipmanlarını değiştirmek için köylerden acemi almama izin vermiyo devriye çıkıyo rastgele diyorum onlarınkini ayarlıyım oda olmuyo yardımcı olacak yokmu?
 
Modda bazı sıkıntılar var.
-Raporlar diyince ana menüye atıyor.
-Krallık asker ağacımı oluşturamıyorum,kaydedip ana menüye girdiğim zaman moddaki haline dönüyor.Eşyaları donattığım zamanda bazen çıplak görünüyor.Eskisi biraz daha uğraştırıyordu ama böyle bir hata almadım resmen 30-40 dk lık emeğim ve aldığım bütün eşyalar boşa gitti.
-Leydi diye erkek yüzü görülüyor.
LÜTFEN HATALARI DÜZELTİN.
 
v5.0 indir sonra v5.2 yi indirip içindeki dosyaları v 5.0 ın içine at, raporlar kısmı ve asker oluşturma sorunu düzelecektir.
reis yeni sürümü ne zaman çıkarcan
Yeni sürümde beklediğim yenilikler;
1.Başka krallıkların askerlerini kullanma (krallık kurduğumuzda mesela kendimiz asker oluşturmak yerine başka krallıkların askerlerini kullanalım
2.Senaryo uzatılmalı
 
Dostum eski versiyonlar sorunsuz çalısıyordu 5 açılmıyor bug fix'nide kurdum problem ne olabılır
Pc mı kaldırmıyor acaba ?

2 Ram 1gb ekran kartı var cunku
 
Back
Top Bottom