WB Warband-Zengin olma rehberi

Users who are viewing this thread

Vulcann said:
valla sizi bilmem ama ben rahat tutuyorum horse archer ım 130 kişilik de ordum var ve hilesiz oynuyorum bi de önerim sarranid köylerini yağmalayın rodok ve swadia nın crossbowcuları var inanın kapışmak istemezsiniz ama sarranidleri öldürmek kolay istediği kadar ordu getirsin sultan hakim hepsini biçerim
Bende de Hakim biraz kasıyo Ragnar Graveth falan 500 kişilik ordularını 100 adamla alıyorum :grin:.Bu arada benim oyunumda Ahmerrad'da demir yok ne yapıcam?
 
arkadaşlar mrb. benim sorum eşlik ettiğim kervanı 800 dinar şehrine götürmem gerekiyor ama oyunda 800 dinar diye bir şehir yok yardımcı olabilir misiniz bu konu hakkında?
 
matur said:
arkadaşlar mrb. benim sorum eşlik ettiğim kervanı 800 dinar şehrine götürmem gerekiyor ama oyunda 800 dinar diye bir şehir yok yardımcı olabilir misiniz bu konu hakkında?

Kardeş bug olmuş sende buyuk ıhtımal daha onceden cheatmenu kullandın yada oyun günün 1000'i aşmıştır yapılcak bişi yok yenı save açmanı tavsıye ederım.
 
DarqLoRD said:
matur said:
arkadaşlar mrb. benim sorum eşlik ettiğim kervanı 800 dinar şehrine götürmem gerekiyor ama oyunda 800 dinar diye bir şehir yok yardımcı olabilir misiniz bu konu hakkında?

Kardeş bug olmuş sende buyuk ıhtımal daha onceden cheatmenu kullandın yada oyun günün 1000'i aşmıştır yapılcak bişi yok yenı save açmanı tavsıye ederım.

kardeşim cevap verdiğin için tesekkür ederim. hilede kullanmadım 1000i de aşmadı oynadığım gün. yani bende sıkıntı yok oyunda hata olmuş yani?
 
ben oyunla yeni tanıştım. bu konu ilgimi çekmişti, fakat konunun içinde de söylendiği gibi yeni güncellemeler ile ticaret ve malların şehirlere dağılımları değişmiş. benim yeni güncellemelere göre uyguladığım sistem ise şu:

rodok olarak oyuna başlayın. ufak ufak çapulcuları öldürerek ve kolay görevler yaparak para kazanın. çapulcuları öldürmeyi atlamayın, bunlar sizin idman sahanız olacak. askerleriniz sayısı 30 olmadan ticarete başlamayın, hele hele Khudan ve Rivacheg bölgesine 30 civarı asker olmadan sakın gitmeyin.

20 civarı asker topladıktan ve ortalama şekilde eğittikten sonra 4000 dinar ile Curaw a gidin. demir almayın, direk demirci dükkanı açıp ayrılın. yine rodok bölgesinde bu sefer dağ haydutlarını öldürün, para ve nam kazanın. askerlerin sayısını 30 yapın. Curaw daki demirciden haftada 300-400 arası para gelecek. askerlerin maaşı çıkacak yani. dağ haydutları ve lonca başkanı görevleri sayesinde 2000-3000 akçe biriktirip, Rivacheg e gidin. burada deniz yağmacılarını yakalamaya çalışın. iyi zırhları var. diğer haydutlara nazaran zor ölürler fakat ganimet iyi olur. fazla asker kaybetmeden bol bol avlayın. 7000-8000 paranız olunca pazara bakın. ipek fiyatları 350-400 arası ise alın. Khudan a geçin, kürk 250 den az ise alın. Wercheg e geçin, tuz 150 den az ise alın. Curaw da tuz 275 den gidiyorsa satın. Thir e geçip 150 den tuz varsa alın. Dhirim e uğrayıp 25 den ucuz ekmek varsa alın. Ve Veluca ya gelin. yağ dükkanı açın. tuz 275 den fazla ise satın. ipek 700-750 civarı olmalı satın. kürk 400 den fazla ise satın. Yalen e geçin. tuz ve kürk ü uygun fiyatlıysa satın. balık, meyve, lahana alın (askerler yesin diye). jelkalaya gelin. kalan tuz ve kürk varsa satın. sadece bu turu 3 kere tekrarlayın, Yalen de tabakhane açın. bundan sonra sırtınız yere gelmez.

oyunun hemen başında ticaret yapmaya kalkmayın, fiyatlar acayip oluyor, kar etmek imkansız oluyor.
aynı rotayı 2 haftadan erken dolaşmayın, mallar pahalanıyo.
belirli bir fiyat listesi belirleyin, 1 dinar olsa bile üstünde almayın, satarken 1 dinar bile altında olsa satmayın.

ticaret yaptığım mallar, nerede ve ne fiyata.
Tuz:
Wercheg, Thir, nadiren Bariya dan alırım. en fazla 150 veririm.
Curaw, Veluca, Yalen, Jelkala, Rivacheg ve Reyvadin de satarım. en az 275

Kürk:
Curaw, rivacheg ve khudan dan  alırım. en fazla 250 veririm.
Yalen, Veluca ve Jalkela de en az 400 den satarım.

ipek:
rivacheg den alırım. en fazla 350 veririm.
Suno, Veluca ve Jelkala da en az 700 e satarım.

balık.
Vercheg ve Yalenden en fazla 30 a alırım.
Bariye, Ahmerad, Halmar, Inchamur Durquba da 75 den satarım.

Şarap:
sadece yalen den 150 nin altında varsa alırım.
Bariye ve Ahmerad da 250 den satarım.

Yün:
bir çok yerden 100 altında bulursam alırım.
Inchamur da 150 dan satarım.

Baharat:
halmar da 650 altında bulursam alırım.
bir çok yerde 800 üstü satarım.

Boya:
110 dan bulursam Ahmerad da ve Jelkala da alırım.
175 den Suno da satarım.

Aletler:
Curaw da 350 den az ise alırım.
Herhangibir yerde 475 den fazla ise satarım.

çok fazla paranız olacak, iyi askerleriniz olacak ve gelen komutanlık tekliflerini düşünmeye başlayacaksınız :smile:
 
Bill-Ray Sanguine said:
Aynen ya.. Yeni versiyon işleri bozdu. Oyundan soğudum..

Tatura yeni versiyona göre bir rehber düşünüyor musun?

Ben halen eski versiyonu oynuyorum. daha iyisinin çıkacağı hakkında endişelerim olduğu için güncellemiyorum.
 
ben svadyalı actım talim becerisini geliştirdim..sövalyeler çıkmaya başladımı olay biter..80 tane sövalye dagıtır her yeri ve savaşı tabi sendede bir şeyler olacak...KESİNLİKLE hilesiz
 
madem konu altında bu yorumlar yapılıyor, bende bir şey sormak istiyorum.

güzel güzel oyunumu oynuyordum, ticaret falan. 70-75 kişilik iyi bir ordum vardı. Kelgitlerin 3 ülke ile savaşta olduğu sırada bir kalelerinin oldukça güçsüz olduğunu farkettim. 85 asker falan vardı. baskın yaptım, kaleyi aldım, kendi ülkemi kurdum, herşey yolunda gidiyordu. diplomasi mod var, kale savunması için acemi askerlerde aldım 50 şer 50 şer 2 parti.zaman geçip Kelgitler diğer savaştıklarıyla barış imzaladılar ve üzerime 1100 ( yazıyla binyüz ) askerle geldiler. ne kale kaldı, ne ordu, nede yoldaş. şehir alırım, kale alırım nasıl oluyor bu işler???
 
ya dostum ülkeni kurmuşsun sehir almışsın kale almışssın kelgitler senden nefret dolu olmuşlar demekki...toplu halde kıyım yapmışlar sana...tavsiyem biraz geliştekden sonra hmeen kalelerini aldığın ülkelere barış gönder biraz daha geliş..güçlenince kimse sana gelemez..ben anlamadım 1100 namım var 600 gün oldu oyunda..savaşacak adam yok herkes kacıyor benden.. :smile:)
 
Arkadaşlar benim oynadığım versiyonda sahip olduğum şehirde demirci açma falan yok . Haftalık bütçe raporunda 10 tane köyüm var 2 şehrim var (Praven ve Uxhal) onlardan gelen verginin %60ı 'Kontrol yetersizliğinden kaynaklanan vergi kaybı ' başlığı altında yanıyor .  :cry:
Patch atayım oyuna diyorum ama save dosyam gidermi onu bilemiyorum ( Oyun versiyonu 1.1) patch atarsam save dosyam ( çar) silinir mi ?
 
Rehber çok güzel olmuş ellerine sağlık lakin bir sorum var. Az önce yeni karakterimi oluşturdum ve dediğin gibi Ahmerrad şehrine gittim lakin orda hiç demir yoktu ve sadece 1 tane alet vardı. Şehirlerin üretimlerinin 1.153 yamasıyla değişmiş olma ihtimali var mı?. Çünkü update bilgisinde şehir ekonomileri yeniden düzenlendi yazıyordu.
 
Back
Top Bottom