WB Warband-Zengin olma rehberi

Users who are viewing this thread

Tatura

Evet arkadaşlar biliyorum bir çoğunuz oyunda sürekli gelir gider dengesini sağlamakta güçlük çekiyorsunuz.

Size bazı önerilerim var.

Oyunda kısa zamanda zengin olmak ve ileride Krallık kurmayı düşünüyormusunuz?
Evet mi?

O halde tüccar bir karakter açın. Babanız bir tüccar olsun sizde dükkan kalfası olun.
Başlangıçta 4 yeteneğin 2 sini yön bulma,birini hemen altındaki tespit etme birini de envanter yeteneğine verin.
(harita görüş mesafenizi,hızınızı ve envanter kapasitenizi artıracağız)

Başlangıç şehri için size tavsiyem Ahmerrad(sarranid) veya curaw(vaegir) diyarına yolculuk edebilirsiniz. veya yakın bir krallığa. Ben genelde Rodok diyarında başlarım.

Bu sayede envanterinizde bazı malzemeler ve bir yük beygiri ile oyuna başlayacaksınız. Ancak silah eksiğini olacaktır. Bir asa ve tatar yayı ile oyuna başlarsınız.

Başlangıç olarak Yük atı ve yiyeceğiniz hariç herşeyi satın.  Yük atınızı satmayın lazım olacak.

Diyelim ki Jelkala ye seyahat eden kervana bindik. Yük beygiri ve yiyeceğimiz harici diğer ürünleri Jelkala da sattık.

Aşşağı yukarı 550 dinarınız var cebinizde. Şimdi yollara dikkat ederek Ahmerrad şehrine gidiyoruz. Ahmerrad şehri demir filizleriyle çevrili bir alan. Ve bu yüzden demiri ucuza bulabiliyoruz.

Ben 36 dinara kadar demir buldum. siz 100 dinarın altında demir bulduğunuz zaman kapın gücünüz yettiğince. 2 günde bir market güncellenir. öğle saatlerinde bakın markete. kervan geliyorsa acele edin fiyatlar artacaktır. Ben bazen kervan görünce hemen kaparım demiri kervan geldikten sonra 30-40 dinar karla aynı gün satarım. 2 gün daha bekler daha ucuz demir alırım.

80-100 dinar arası 6-7 külçe demir aldık. Şimdi samarra kalesine doğru rotamızı çizdik etraf haydut kaynıyor. yakalanacak gibi olursak samarra kalesine kaçabiliriz.

Samarra kalesinden rotamızı jameyyed kalesi yönüne çevirir dikkatli ilerleriz dağ kenarından. Fakat kayalıkları geçince rotayı bu sefer Shariz yönüne çevirir hızlanmaya başlarız. tehlike azalmıştır. Karşımıza en fazla çapulcu grupları çıkar. Jamicce köyünce chelez üzerinden tepelerden Jelkala ya ulaşır. 275-360 dinar arasında demiri satarız.

kaça aldık 80-100 dinar arası
Kaça sattık 275-360 dinar arası

külçe başı 200 dinar kar ettik. 7 külçede 1400 dinar kar etmişiz. Elimizde ne kadar para var şu an aşşağı yukarı 1800-200 dinar.

Edit (Ekleme):Jelkala ve Yalenden Dönüşte Balık alın 20-50 dinar arası. Ahmerrad da 80-120 dinar arası satar boş dönmemiş olursunuz.

250 dinara 1 yük beygiri daha alalım. ağır veya canlı değil. sadece yük beygiri olsun.
2. seferimizi de yine ahmerrad a yaparız. Bir kaç sefer yaptıktan sonra  Jelkala da bir demirci açacak paramız olmuştur artık. 3500 dinara jelkala da demircimizi açarız (kenarda ticaretinizi sürdürecek paranız kalsın). 1 hafta sonra işletmeye hazır hale gelecek. 1 hafta sonra Ahmerraddan 100 dinarın altında aldığımız 4 külçe demiri demircimizin envanterine koyarsak bakın ne olacak.

Jelkala da 1 adet aletlerin fiyatı 500 dinarın üzerindedir. Demircimiz 2 külçe demir ile 2 aletler üretecektir.

200 dinar hammadde
60 dinar işçilere ödedik.

Toplam gider 260 dinar.
1050-1150 dinar civarı satış geliri sağlardınız.

elinize 800 dinar kar olarak geçecektir dostlarım.

Demirciniz bir yandan çalışırken sizde ahmerrad a gidip gelmeye devam edin. Yükünüz arttıkca Yük Beygiri alın ki hızınız düşmesin. dikkat edin hızınız 7.0 civarında kalsın. yoksa haramilerden kaçamazsınız.

Bir kaç sefer yaptıktan sonra dilerseniz yanınıza kervan muhafızı alın. Gerçi maaşları ve ön ödemeleri tuzlu gelebilir. Benim tercihim yanıma Lezalit gibi talim yeteneği olan bir npc almak Sarranid diyarı köylerinden 30 adam toplayıp lezalite eğittirmektir. Maaşları daha ucuzdur ön ödeme yapmasınız ancak eğitim masrafı vardır ayrıca kervan muhafızlarına beş basar Sarranid atlısı olurlarsa.

Peki Jelkala demircimiz kar ediyor. Kervanımızda gidip geliyor. 5-6 bin dinarımız oldu. Hemen Veluca ya gidin ve yeni işletmenizi kurun dostlarım.

Veluca da Zeytinden zeytin yağı üreticez. hiç uğraşmanıza gerek yok . Veluca kuşatma yemezse her zaman zeytinin bol olduğu ve ucuz olduğu bir yerdir. otomatikman 500-600 dinar gelir getirir size. Envanterine zeytin koymanıza gerek yoktur.

Ve bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir.

Peki hangi şehirde hangi işletmeyi kurayım diyeceksiniz.Hemen yazıcam. size tavsiyem her krallıkta her şehirde işletme kurun. savaş zamanı gelir getirmese bile taş atıp kolunuz yorulmaz barış zamanı 10 dinarın üstünde gelir temin edersiniz.

Şehirler-İşletmeler : Gelir
Jelkala-Demirci : 800 dinar
Veluca Yağ : 500 dinar
Yalen - Tabakhane (deri) : 450 dinar
Praven - Tabahkane veya yün :400 dinar
Suno-Yün :450 dinar
Uxkhal - Bira veya Yün :200-400 dinar
Dhirim- Demirci :450 dinar
Tulga - Tabakhane : 450 dinar
Ichamur - kadife : 500 dinar
Khudan -tabakhane : 500 dinar
Rivacheg - Kadife : 500 dinar
Curaw - Demirci : 600 dinar
Reyvadin - Yün-tabakhane veya kadife : 350-500 dinar
Wercheg -Kadife : 500 dinar
Sargoth -Yün veya demiri taşırsanız demirci : 450-700
Thir -Yün : 450 dinar
Shariz -  Yağ-Şarap-keten : 500-450-450 dinar
Durguba -Yağ : 500 dinar
Ahmerrad - Demirci : 600 dinar
Bariyye - Yağ-Şarap-Keten : 450-500 dinar

Bazı arkadaşlarım diyecekki İpek güzel kazandırıyor. İpek atölyesi açmak 10 bin dinara mal oluyor. Demirci 3500 yağ 4500 yün 6000 . Sürekli İpek atölyesi , sermayeyi temin etmesi zor olur.

Hangi Krallıkla savaşa girerseniz girin ekstradan size 6-7 bin dinar gelecektir. Bu da çok daha güçlü ordular kurmanızı sağlayacaktır.

Napolyon boşuna dememiş "Para" diye.

Tatura said:
Arkadaşlar ticaretten kar elde etmek isteyenlere bazı ip uçları vericem.

mesela demir ve aletler yaleb ve jelkale bölgelerinde pahalı.

yalen ve jelkale bölgelerinde demirci açabilirsiniz Ancak..

Dediğim gibi hem demir (hammadde) hem de aletler (mamul mal)  pahalı..
Size tavsiyem yalen ve jelkale de demirci açın ancak demirleri curaw ve Ahmerrad dan uucza alıp demircilerinizin envanterine koyun bu şekilde karınız 2 ye katlanır. aşşağıdaki resimde daha açıklamalı görebilirsiniz.
demirticareti.png

Mesela  Sargoth da keten bohcası ucuz.. sargoth dan ucuza jeten bohcası alıp ketenin pahalı satıldığı bir şehirde keten dokuma atölyesi açarsanız karınızı maksimize edersiniz.


Oyun başında size tavsiyem  Tüccar olarak başlayın.Yön bulma ve tespit etme yeteneklerinizi artırın.Hızınız ve çevreyi görüş alanınız artacak haydutlara yakalanmayacaksınız. Envanterinizdeki malları sattığınız zaman aşşağı yukarı 1000 dinara yakın para elde edersiniz. size bu arayı artırmak için 2 teklifim var. Sakın yük ahırını satmayın  demiri taşıyamazsınız. hızınız düşer haydutlara yakalanırsınız.

1. ahmerrad şehrine gidin ve 120 dinarın altında demir satın alın .. ben bazen 65 dinara kadar demir aldığım oldu..

10 adet demir alsanız yük ahoro bunu rahat taşır..

1000 dinar /100 = 10 külçe demir.

Bunu jelkale ve yalene götürün 290 dibarın üstünde satın.. ortalama 300 dinardan satarsınız ve elinize yaklaşık 3000 dinar geçer.

2. turu yapmadan bir yük atı daha alın. ağır veya dik başlı almayın. yük ahırı alın ki yük artınca hızınız düşmesin.

2. seferin sonunda jelkale de 3500 dinar verip demirci açın ve envanterine 4 adet demir bırakın..

sonra yanınıza 10-15  kervan muhafızı alın ve(ya) sarranid acemisi alın 10-25 tane.

Turları sürdürün ve yalen dede demirciyi açın .. demircilerinizin envanterine her seferde demir ekleyin.. akabinde veluca da zeytinden zeytin yağı üretin.. haftalık 500-600 dinar kar verecektir.

Jelkale-yalen-veluca da ki bu 3 işletme size haftalık yaklaşık 2000 dinar net kazanç sağlar. bu sırada sizde  sürekli ahmerrad ve curaw dan demir alıp yalen ve jelkaleye satın ve demircilerinize ekleyin..

Bol kazançlar.


Edit:Yeni bilgi..

Bugün Ahmerraddan 53 dinara demir aldım.


3 işletmeden  2000 dinar nasıl kazanılır.. 2370 dinar ciro yapmışım. demirleri ben vermiştim. 4 demir *90 dinar dersem aşşağı yukarı 2000 dinar net kar ortaya çıkıyor.
haftalkbte.png


CURAW  ŞEHRİNDE  BULDUĞUM  EN UCUZ  DEMİR  FİYATI..

JELKALE
YALEN
THİR
SARGOTH
RİVACHEG de
350 dinara kadar satabilirsiniz.

1 e 6  hatta 1 e 7 kar bile mümkün
ddemir.png
 
Parayı buluruz bir yandan ama savaşta batarız.Liderlik yeteneğide geliştirmemiz lazım elbet kral olmak için.Yoksa tıkılır kalırız
tüccarda.Yinede eline sağlık.
 
Mutlaka yön bulma,keşif ve envanterini büyütmen gerekecektir. Kısa vadede  olmasada orta ve uzun vadede zarar etmezsin.
 
Tavsiyelerine uyarak baştan başladım şuan iyi gidiyor 55 bin dinarım var 8 lvl oldum bakalım oyunu en zorda(Kayıtsız çıkma açık) bitirebilecekmiyim.
 
En zorda başlamadınmı :grin:


En zorda olmayınca çok kolay tabii para kazanmak.Turnuvalarda 1 vuruş yiyosun 3 can gidiyor.Bize vuruyorlar 45 can direk ölüm.

Bu arada yeni bir taktik buldum sırf karizmalı donattım karakterimi.Liderlik,Esir yönetimi,Ticaret geliştirdim.Tam lider oldum yani.

Sonra kahramanları aldım onları yön bulma,tespit etme,cerrahlıkta geliştirdim şimdi çok iyi gelişiyorum.
 
Sağol rehber için.
Uyguluyorum şuan gayet iyi gidiyor. Bir iki mecburi yaptığım görevler ile 8 oldum . Tüm şehirlere dükkanları açtım az önce en son Tihr'de açtım. 10k civarı geliyor her hafta :smile:. Zorluk %95'te bakalım nasıl olacak .
 
Rehber çok güzel olmuş eline sağlık.

Bende oyuna başdan başlayacağım en zorda bakalım neler olacak. :grin:
 
Oyuna bu rehberden sonra tekrar başlıyorum heves ettim. Çok güzel bir rehber eline sağlık. :smile:
 
Tavsiye ettiğin gibi başladım,başlar başlamaz aklıma bir şey takıldı 10 dakkadır steamdan forumu açmaya çalışıyorum :smile: Sonunda başardım,neyse.Jelkaladaki demirciye 6-8 külçe bıraksak hepsinden alet üretir mi? Üretmez ise koyduğumuz fazla demirler yok olur mu? Denemeye korkuyorum açıkçası  :smile:
 
cnmx6 said:
Tavsiye ettiğin gibi başladım,başlar başlamaz aklıma bir şey takıldı 10 dakkadır steamdan forumu açmaya çalışıyorum :smile: Sonunda başardım,neyse.Jelkaladaki demirciye 6-8 külçe bıraksak hepsinden alet üretir mi? Üretmez ise koyduğumuz fazla demirler yok olur mu? Denemeye korkuyorum açıkçası  :smile:
Demirci Usta'sının envanterine demir koyarsan daha fazla kâr elde ediyoruz,korkma yani.  :lol:
Bu yöntemde sıkıyor biraz ya sürekli git gel.  :lol:

Edit: Usta haftada 2 demir kullanıyor,kalanlar envanterde duruyor. Onlarıda bir sonraki hafta üretiyor.
 
Sağol Mayk  :smile:
Kervandan kastı bizim grubumuz,bir miktar askerle oluşturacağımız gruptan bahsediyor.Bu arada ben Ahmerradı bıraktım Curaw'dan ucuz olunca alıp Reyvadin'e satıyorum demirleri,sonra bayağı ucuz olunca demircinin envanterini tamamen doldururum  :razz: Lezalit her oyunda farklı yerlerde mi oluyor,belli bölgelerde dolanıyorsa alıyım grubuma iki kişi romantik romantik takılırız.:grin: Curaw'da demirci açmıştım ve bir süre sonra zarar etmeye başlamıştı,Jelkala'da böyle bir şey olur mu?
 
cnmx6 said:
Sağol Mayk  :smile:
Curaw'da demirci açmıştım ve bir süre sonra zarar etmeye başlamıştı,Jelkala'da böyle bir şey olur mu?

Benim 3-4 hafta oluyor en az 900 kâr sağlıyorum Jelkala'daki demircimden. (Ama demiri envantere kendim koyuyorum.)
 
Big Mike said:
cnmx6 said:
Tavsiye ettiğin gibi başladım,başlar başlamaz aklıma bir şey takıldı 10 dakkadır steamdan forumu açmaya çalışıyorum :smile: Sonunda başardım,neyse.Jelkaladaki demirciye 6-8 külçe bıraksak hepsinden alet üretir mi? Üretmez ise koyduğumuz fazla demirler yok olur mu? Denemeye korkuyorum açıkçası  :smile:
Demirci Usta'sının envanterine demir koyarsan daha fazla kâr elde ediyoruz,korkma yani.  :lol:
Bu yöntemde sıkıyor biraz ya sürekli git gel.  :lol:

Edit: Usta haftada 2 demir kullanıyor,kalanlar envanterde duruyor. Onlarıda bir sonraki hafta üretiyor.


Jelkala demircisinin envanterine demir koymazsanız demirci demiri jelkala da pahalıya alır 300 dinara alır. siz 100 dinara alır kar edersiniz.

Her hafta  2 demir külçesi kullanıp 2 aletler üretir ve satar.

Görüntüde kervanla bir alaknız yok. ticaret yapan basit bir tüccarsınız.

Curaw şehri kuşatma altında ise fiyatlar aşırı yükselmiştir. bu sebeple zarar edilmiştir geçicidir.

Envantere koyduğunuz demirler yok olmaz.
 
Ahmerrad'dan Jelkala'ya getirmek daha uzun ve yorucu oluyor. Curaw'dan alıp Reyvadin'e satmanızı tavsiye ediyorum. 2 şehirde çok yakınlar birbirlerine.
Bu arada bir sorum olacak; Curaw'da bildiğimiz gibi demirde ucuz. Bir demirci Curaw'da açsam ve envantere demir koymasam kaç dinar kâr eder?
 
Hayır, tüm dükkanlar ortalama pazar fiyatlarından mal alıp işliyor. Ancak ucuza mal bulup taşırsan, maliyetler düşeceğinden daha fazla kar elde edersin.
 
krosemo said:
bu açtığımız demircilere sürekli demir taşıyacak mıyız ?

Başlangıç olarak gelirimizi hızlı artırmak için taşıyoruz. Bütün işletmeleri kurduğunuzda jelkale deki demirciyi kapatıp yün işine çevirip işletmelerinizle ilgilenmeden para kazanabilirsiniz.

Dilerseniz taşımaya devam edin ama sıkabilirsiniz. Tüm işletmeleri kurduysanız krallığınızı kurmak üzere kendinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.
 
Big Mike said:
Ahmerrad'dan Jelkala'ya getirmek daha uzun ve yorucu oluyor. Curaw'dan alıp Reyvadin'e satmanızı tavsiye ediyorum. 2 şehirde çok yakınlar birbirlerine.
Bu arada bir sorum olacak; Curaw'da bildiğimiz gibi demirde ucuz. Bir demirci Curaw'da açsam ve envantere demir koymasam kaç dinar kâr eder?

600 dinar civarı kar eder ancak Curaw ahmerrad a kıyasla daha çok kuşatma yiyecektir. bu sebeple fiyatları oynak olacaktır.

Kuşatma zamanı zarara dahi gidebilir.

edit: 2 mesaj üst üste attım kusura bakılmasın lütfen .Soruları cevaplandırmaya çalışıyorum.
 
Back
Top Bottom