Warband Piyadenin Elkitabı - Warband Infantry Primer

Users who are viewing this thread

Eveet işimin başına gün itibariyle dönüyorum. Bayram gezmeleri sebebiyle ara vermiştim. Teşekkür ederim DenizLevent. Ciddi de olmadın :razz:

@enginscin
Evet haklısın ama artık bundan sonraki bölümlerde daha tecrübeli oyuncuları alt etmek için yapılabilecek taktikleri inceleyeceğim. Karşında en iyisi varmış gibi davranırsan zaten acemiler de vız gelir tırıs gider. Aynı mekaniğe dayalı benzer bir taktiği tecrübeli oyunculara yutturmanın yollarını anlatacağım ben.


Edit: Rehberi hızlı bir şekilde yazarken ne kadar salakça anlatım hataları yaptığımı farkettim ve güzelce bir editledim. Buna rağmen anlamadığınız bir yer olursa bana sorun hemen ve seve seve cevaplarım.
Edit2: Duvara çarpma efektinin açıklaması eklendi. Ayrıca rehbere bir iki resim de eklendi.

Ayrıca isteyen arkadaşlar bana PM atıp benden onları çalıştırmamı isteyebilirler. Tabi ki bunu bedavaya yapmayacağım. Ücret olarak "bizim klana gel" hariç her şey kabulumdür. Bir nükte veya güzel bir sitenin linki bile yeter. Hoşuma giderse cevap olarak PM ile geri dönerim. Artık Eğitmen tagını da ekledim zaten.
 
Evet nihayet rehberimi bitirdiğimin müjdesini verebilirim artık sizlere (3. post düello bölümünden itibaren başlıyor). Şimdilik tek eksiğimiz videolar kaldı, youtube'a video yükleme sorunlarım var da şu an. En kısa zamanda onları da halledip rehberi %100 bitireceğim.
Ek olarak:
Hızlı Merdiven Çıkma
Merdivenleri çıkarken devamlı sağ sol yaparsanız daha hızlı çıkarsınız.
Diye bir bölüm de ekledim arada bir yere.

Artık okçu rehberine çalışmaya başladım.
 
Özür dilerim ama başlıktan ben bunu hikaye sandım :grin:
Piyadenin el kitabı ; Bir asker günlük tutuyor tarzı :grin:
 
Çok güzel olmuş-Emeklerine sağlık ya

birde o sarranidin demir gürzü genelde tek el siilahların bloklarını kırıyor çift ellilerde o silah işe yaramaz.

Tekrar eline emeğine sağlık  :smile:
 
@ClarkGreen
Evet tek elli silahlar daha hafif olduklarından dolayı bloklarını kırabilyor bazen. Aslında oyundaki en hafif silaha karşı zıplayıp da vurmayı denemek lazım.

@Jackson
Hikaye olsa konunun rehberler bölümünde işi ne :razz:

Edit: Bir kaç ekleme yaptım.

Yeni teknik:
Chamber Bekletmek (Fatalwarrior'a teşekkürler)
İşte size chamber'ın gırla gittiği oyunlarda kullanabileceğiniz süper bir teknik. Rakibinizin saldırısna chamber attığınız zaman saldırıyı hemen savurmayıp biraz beklettiğiniz zaman savunan kişinin afallaması, sonrasında da sinir krizlerine girmesi olasıdır. Chamber atmayı bilenler için yapması basit ama savunan taraf için savunması pek de basit olmayan bir tekniktir.

Yeni kombinasyon:
Saf-KG (Fatalwarrior'a teşekkürler) Kobranın gözünü kullanmanın etkili yollarından biridir bu kombo. Özellikle teknik uygulanırken devamlı sağ sol kıpraşılırsa daha da şaşırtıcı olur.

Yeni alt teknik:
Cüzzamlı Tekniği
-Bu hareketi uygulamanın yöntemlerinden biri de fakelerden faydalanmaktır. Belli bir yönden fake atarak rakibin belli bir yöne dönmesini güçleştirmek olasıdır. Örnek olarak verirsek devamlı sağ fake atarak rakibin sol tarafına yaklaşmak verilebilir (veya sol fakelerle sağ tarafına yanaşmak). Bu tekniği başarılı yapan unsur, rakibe yanaşılması planlanan yönün zıt tarafından bloklama yaptırdığı için karakterinin bakış açısını o yöne atmasında gizlidir. Not: fakelerle dolanma tekniğini gösterdiği için Demirciye teşekkürler.

Çekiç kullanımı:
Çekiçler
O halde düzgün çekiç kullanımı:
Ne zaman saldırı ne zaman savunma yapılacağından emin olmakla başlar. Çünkü boşa savrulan bir çekicin telafisi olmayabilir. Bu yüzden rakibin yanına iyice yaklaşana kadar savunmada kalmayaı bilmeli ondan sonra saldırı yapılmalıdır. Yukarıdan saldırı yapılacağı zaman ise olası agresif hareketlere karşı her zaman tetikte olunmalı ve gerekirse saldır karşılanmalıdır. Bu, çekiçle chamber yapmaya kalkışırken de geçerli elbette. Atabilene chamber da her zaman iyi bir teknik olabilir, özellikle yukardan yapılabilirse.
Not: Eğer yapılabilirse yukarıdan saldırıldığı zaman zıplayıp da düşerken vurmak size hasar avantajı kazandıracaktır. Seher yıldızında ve Demir gürz'de kullanmak da işe yarayabilir.

Sersemletmeye yeni bir madde:
Sersemletme-[/b]
-Batırma saldırınız bloklandığı zaman, rakibin hamlesine karşı chamber yapmanızı engelleyecek kadar küçük bir sersemleme yersiniz.

İkisi aynı başlıkta ama birbirlerinden bağımsız maddeler olmak üzere iki yeni alt madde:
Chamber
-Daha iyi bir chamber atmanın bir püf noktası:
Chamber'ı tehlikeli yapan şey onun ani ve beklenmedik olmasıdır. Bu nedenle chamber atarken mümkün olduğunca konumunuzu chamber atar atmaz rakibe ulaştıracak şekilde ayarlamanız size ekstra avantaj sağlar. Yani chamber atarken rakibe bakış açınızı rakibe biraz daha çapraz ayarlayabilirseniz, chamber'ınızın ona daha hızlı ulaşmasını sağlamış olursunuz. Elbette bunu tam ayarında yapmalısınız, fazla kaçırırsanız da bu sefer darbeniz boşa gider. Eğer anlatamadıysam ilerde bir video da buraya konulacak merak etmeyin.

-Chamber ile ilgili bilinmesi gereken önemli bir nokta ise (sanıyorum) rakibin savuşturduğu bir batırma saldırısından sonra, sıra rakibinize geçtiği zaman sizin yediğiniz küçük sersemlemeden dolayı chamber atamayabileceğinizdir.

Umarım daha fazla yardımcı olabilmişimdir. Umut ediyorum ki yakında videoları ve resimleri de hazırlayıp koyacağım.
 
Master Ronin said:
Absorbe Etme Tekniği (Dayak Yeme Sanatı)
Aslında daha önce anlattığım bir şey. Rakibin savurma yaptığı yönün tersine ilerlemek ve bu şekilde darbeyi hafifletmek. Bu elbette ki tekniği uygulayan kişinin blok yapmayacağı anlamına gelmiyor. Sadece bir önlem almaca. Ancak bu tekniğin diğer bir boyutu ise saldırıların, darbeyi yiyen kişiyi sarsmayacak (felce sokmayacak) kadar önemsiz olduklar zaman ise tekniği uygulayan kişinin savunma yapmayıp direk saldırması sonucundaki elde ettiği beleş vuruş şansı. Aklıma geldiği kadarıyla şu durumlarda oluşur: Cüzzamlı tekniğindeki gibi saldıran kişinin saldırma menzilinden çıkmaya yakın olmak (yanına geçerek), saldıran kişinin saldırısının zamanlamasını veya hızını iyi ayarlayamadığı zaman. Bunlardan ilki genelde hafif, ikincisi ise ağır zırhlarla yapılır.

Hmm, ben bu harekete ying-yang ismini vermiştim.  :mrgreen: Sebebi ise üstten görünüşün şuna benzemesi:

ying-yang.jpg

Yani rakibin direk dibine girip, silahını savurduğu yönde, silahın hemen önünden koşturuyoruz. Silah vursa bile hız kaybından ötürü sersemletmeyecek kadar az zarar veriyor.

Genellikle çift elli balta, teber, veya çift elli kılıç gibi uzun silahlardan kaçmak için kullanılır. Zamanlama önemli, rakibin savurmasının bittiğini anladığınız anda ters yönden savurma ile saldırıp (buna da reverse yang dediydim) henüz blok atamamış rakibi kesebilirsiniz.

 
Aslında bu isim de gayet güzelmiş, iki ismi de ekleyeyim bari.

Islak odunla dövme tekniği diye bir şey de koysam mı acaba rehbere :grin:
 
çk olmaz. o teknik senede bir kez uygulanıyor.

bu arada ne uğraşmış millet yok kobranın gözü, yok zebranın kulağı filan diye. açıkçası ben kendimi geliştireyim diye çok uğraşan biri değilim. kılıcımı savururum keserse keser, kesemezse bizim hesap kesilir. bu akşam üzerime gelen bir süvariyi zıplayıp kestim, (kaç zaman olmuş ilk defa yaptım yani o derece) yürüyüşüm bile değişti, böyle kollar havada filan dolaşıyorum artık  :mrgreen:
 
Aslında daha çok ben bu tür işlerle manyak gibi uğraştım. İnsanın yapacak işi olmayınca sapıtabiliyor :mrgreen:
 
Nord'lar için ek bilgi:

Nord kılıçlarının uç konisi diğer kılıçlara göre daha küttür. Bu nedenle saplama değerleri diğer kılıçlardan düşüktür. Bir Swadia kılıcı 24-26 arası saplama zararı verirken, Nord kılıçları 21-22 arası hasar verebilmektedir.
 
Tutorial - http://www.youtube.com/watch?v=L9jHcZjWw9U - bir çabuk eğitim. oyunun temellerini ve mekaniklerini öğrenmeniz için faydali olacaktır.
Bir aceminin yaptığı hataları gösteren bir video - http://www.youtube.com/watch?v=iZZnl09qBKM - yenilgiden öğrenmek derler ya. işte o yenilgiyi yaşamadan öğrenmenin yollarından biri.

videoların da reapy tarafından yapıldığını hatırlatırım. izlemek isteyen için reapy'nin daha bir sürü başka videosu var. İsterseniz bu bölüme başka videolar da önerebilirsiniz, buraya daha video eklemeyi düşünüyorum çünkü...

Sizi gidi beleşçiler sizi, biraz okuyun.
 
Bakın size şöyle diyiyim.

  Adamlar lan oynuyorlar.
  Pingleri 0.
  Bilgisayarları Muhteşem.
  Vede hepsi Chamber King!
 
Back
Top Bottom