WB Warband: Evlenme

Users who are viewing this thread

Warband'da herkesin çok sevdiği ve yapmaya çalıştığı ve neredeyse oyunun amacı haline getirdiği bir kaç olay hakkında kapsamlı bir bilgi vermek istedim.
Erkek Karakterde Evlenmek:
      Evlenmek oyunda ziyafet düzenleme gibi bir imkan sağlayıp aynı zamanda sosyal bağlar açısından etkili Calradia'da.Sosyal bağlar, kralın size karşı bakışında, mülkler için size verilen destekte, bir lordun başka bir krallığa gitmesinde ve birkaç diğer konuda önemli rol oynuyor.Bu yüzden iyi bir seçim yapmak lazım.
      Öncelikle derebeyi olunca hemen evlenmek için uğraşmanızı tavsiye etmem.Yaklaşık bir aylık bir süreç boyunca ortamı takip edin, ozanları ve gelişmeleri yoklayın.Gelin adayı seçmede önemli faktörler:
*Gelinin ailesinin büyüklüğü;
      Calradia'da her krallığın bir veya iki tane büyük ailesi olur.Sizin için önemli olan genellikle gelinin vasisi ve kardeşleridir.Çünkü diğer akrabalar sizin akraba olarak gözükmez.Ama yine de geniş aile'de ailenin üyelerinin destekleri de ele güne gitmeyeceği için sizin faydanızadır.Bu yüzden bol akrabalı aile seçmek iyidir ama 8 aile üyesinin 5'inin leydi olması gibi durumlara karşı dikkatli olun.
*Gelinin ailesinin itibarı;
      Gelinin özellikle vasisinin namının ve popülaritesinin yüksek olmasına dikkat edin.Bunlar için sık sık mülk desteklerinde ve mareşallik seçimlerinde diğer lordların ağızlarını yoklayın.Özellikle kralın desteğinin o lorda gitmesi sizin için büyük bir avantaj olacaktır.Çünkü bu destekler olsa da önemli olan Kral'ın seçimidir.Mareşal ve krallıktaki diğer küçük ailelerle arası iyi bir lordun oylarını kolaylıkla damadı olarak kendinize kaydırabilirsiniz.
*Gelinin ailesinin ihtilafı ve kralla ilişkisi;
      Gelinin vasisinin çok uçuk miktarda ihtilafının olmaması ve kralla ilişkisinin iyi olması çok önemlidir.Zira eğer bir lordun ihtilafı yüksekse ve kralla da ilişkisi eksilerdeyse muhtemelen ileride başka bir ülkeye gidecektir, ve düşman olmanız gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz.Aynı zamanda en büyük destekçinizi kaybedersiniz.Bu yüzden önceden NPC'lerinizin bağlantılarını kullanmanız yararınıza olacaktır.
*Gelinin karakteristik özellikleri;
        Bu daha çok kur yapma sırasında lazımdır.Öğreneceğiniz şiirler ve gelinle olan ilişkileriniz için önemlidir.Ozanın size verdiği bilgiye göre anlatacağınız şiiri seçmeniz ve de kendi davranışlarınızı da(onur kazanma vs.) buna göre şekillendirin.
İzinle Evlenmek
        Verilenlere göre şanslı kızımızı seçtik.Artık direk kızın ağzına düşmüyoruz.Kızın vasisiyle konuşun.Ailenizde kalıcı birleşme vs. sıradışı bir şey demediği sürece gidin politik olarak onu destekleyin, savaşlarda birlikte savaşın, görevlerini yapın ve de bu sırada namınızı ve onurunuzu(onur her lordda etkili olmaz) yükseltin, mümkünse bir kaleyi mülk olarak alın.Siz bunları yaptıkça o lord kızına bu lord şöyle iyi, şu mülkü var, şu savaşta bunu yapmış, böyle iyi diye kızın sizi kabul etmesini sağlayacak.Bu arada sakın lordla görüşmeden kıza size hayranım falan demeyin, çünkü bazı lordlar benden habersiz kızımla görüşmüşsün, ben arkamdan benim kızım onunla bununla aşnada fişnede diye laf ettirmem diye düşündüğü için her damat adayı olmak istediğinizde ilişkiniz 1 düşüyor, sonra kızı kaçırmak zorunda kalırsınız, işler umduğunuz gibi gelişmez.Lord sizi ilişki olarak iyi olarak görmeye başladığında ne olur ne olmaz en az bir tane turnuva başarısı atfedin.Çünkü kız sizi beğenmiyorsa sonradan hayranınızım dediğinizde ilişi 0'dan -2'ye düşer, bir daha kızın yüzünü göremezsiniz.Eğer namınız , iyi durumdaysa ve lordla sıkı fıkıysanız kıza açılın.Birden kızla görüştüğünüzde o da babasının sizden çok bahsettiğini ve sizi çok beğendiğini söyleyiverir ve birden kızla ilişkinizi 18 puan yükselmiş bile bulabilirsiniz.Bu da kur süresinde ciddi bir kısalma demektir.
        Artık kıza açıldık kızla ilişkimiz de iyi, ancak söylemek isterim ki bu vakte kadar böyle birini mutlaka sizden önce kapmak isteyen biri olacaktır.Kız size söylerse ki eğer evlenmek istemiyorsa söyle o lordla mecbur düello yapacaksınız, maalesef bir de küçüklük aşkı falan çıkıyor kızın bir iki lorda ilişkiniz on puan düşüyor.Ama kızı kaçırdığımızda aşıklarıyla, kralla, ve vasisiyle hatta kardeşiyle(kardeşiyle düşerse 10 puandan az düşer) düşen 10 puana göre daha karlı.Eğer kız net evleneceği lordla ilgili net bir bilgi vermezse en yakın aşığa başvurun, o hemen söyler, görevinizi yaparsınız.(Sarranidlerde bir leydi için 3 tane lordla düello yaptım, kızın 4. nişanlısı olmak da biraz garip olduğu için direk başka karakter açtım.)Bu görevler kızla ilişkinizi az da olsa bir miktar düşürür haberiniz olsun.
        Şu an kızla ilişkimiz en kötü 10 idir, şiir seçimine dikkat edersek 3. buluşmada kızı ikna edecek seviyeye geliriz.Burada kızın babasından izinli iş yapmamızın bir avantajı daha var, kızı erken ikna etmek için bir seçenek var kızla olan ilişkinin iyi olması ve kızın aşk tutkunu olması şansınızı arttırıyor.Artık kızın vasisiyle görüşün yüklü meblağda çeyiz parası ister, parayı da bastık mı düğün hazırlıklarına başlar.Ama bu sırada arada bir adamı kontrol etmeniz faydanıza olur.Bir süre sonra en yakın ziyafette lord da orda olursa lordla görüşmemiz görevi bitirir.Böylece düğün videosu başlar.(Düğün sırasında yumruk atmamanız tavsiye edilir.)Allah bir yastıkta kocatsın!

Bu şekilde evlenmenin avantajları ve dezavantajları:
*Kıza kur yapmak aracılığıyla sık sık uğramanıza ve işlerinizi bölmenize gerek kalmaz.
*İlişki bonusları kazanırsınız.
*Maalesef yüklü miktarda çeyiz parası ödersiniz.
*Kale veya şehir bulundurma zorunluluğu yoktur.

Kızı Kaçırarak Evlenmek:
          Bu evlenme şeklini pek sevmem ama anlatmak istedim.Bu yolda kızın karakteristik özelliği önemli rol oynar, kızın maceracı veya ailesine bağlı olması kızla düşen ilişki miktarı ve çıkardığı zorlukta etkili olacaktır.Bu şekilde kız sizi gizlice çağıracaktır.İlişkinizi belirli bir seviyeye getirince artık evlenmek istediğinizi söyleyin, kız da babasının izin vermeyeceğini, belki de ilişkinizi bitirmeniz gerektiğini söyleyecektir.Siz de nayır nolamaz kaçırırım seni seçeneğini seçtiğinizde kız da size kale veya şehriniz varsa babasının tüm gücüyle size karşı çıkacağını söyleyecektir. Sakın tüm gücüyle mi boşvereyim o zaman falan demeyin. Doğru seçeneği de seçerseniz birden bizim muhteşem çevirimize göre hemşire nikah şahidi olur. Ve oracıkta nikah kıymaya başlar, siz bi dakka noluyo peki evet derken birden karşınıza, aynı düğün videosu çıkar.Ve artık evlisiniz.

Bu şekilde evlenmenin avantajları ve dezavantajları:
*İkna etmesi daha zor olduğu için uzun bir kur yapma süreci vardır.
*Gelinin bir ikametgaha ihtiyacı vardır.
*Çeyiz parasından kurtulursunuz, ve düğün için bir ziyafeti beklemeniz gerekmez.
*Kayınbabanızdan ve diğer aile üyelerinde istediğiniz desteği alamazsınız hatta size karşı kara propaganda yaparlar ve kralla ilişkiniz düşer.

Kadın Karakterde Evlenmek:
          Calradia'da kadınlara pek yer olmadığını söyleyebiliriz.Ama evlenmek, erkek karşısındaki pasifliğimizin biraz daha azalmasını sağlayacaktır.Kadın olduğunuz zaman maalesef erkeklerdeki gibi seçmece bir lord yok.Olacağınız ülkenin şehirleri muhtemelen 50 60 yaşlarında, çoluğa çocuğa karışmış lordlarındır.Siz görüştüğünüz zaman bu lordlar bizim Türkçe çevirimiz sağolsun, sizin en ateşli aşığınız olarak kalacağım diyebilir.Aman bunlara yüz vermeyin, daha sonra bu adamın eşi ağzını yırtmaya gelebilir, Calradia'da kadın kavgası prin yapmıyor.(Son cümle ciddi değildir.)
          Kadın karakterken Calradia'da hor görüleceksiniz, hakaretlere maruz kalacaksınız, kimisi kadın dediğin evinde oturur kocasını bekelr sarma sarar diyecek, kimisi geleneklerine bağlı değilsiz diyecek, kadın zayıftır, kadın güçsüzdür, kadın anadır, ben kadına toprak verecek kadar zavallı hale düşmedim derken en sonunda bir lord gelecek size namınızı duydum, zırhınızın üzerindeki toz bile kadın zerafetiyle ayrı bir hâl almış gibi cümleler kuracak.Ahanda buldum diye arzulamayın, bu kibar cümlelere kanmayın.Önce adamla evlenmek istediğinizi söyleyin.Kaba tabirler size asılan bu adam bazen gönlünü başka bir leydiye kaptırdığını söyleyecek, bazen ise asıl kadında aradığının başka şeyler olduğunu söyleyecek.Maalesef kadın karakterler o gönlünü kaptırdığı kişilerle düello yapamıyor.Size tavsiyem oyuna başlayınca ordu ile uğraşmamanız; ha yemeği, ha maaşı derken boşu boşunuza bütçenizi dara düşürürsünüz.Tabi isterseniz paralı asker olabilirsiniz.O sizin seçiminiz.
          Ikına ıkına lordumuzu bulduk, artık bu lordla sık sık görüşeceğiz, bazen sizi gördüğüme memnun oldum şeklindei ilişki bonusu veriyor, görev alıp yapacağız, gerekirse savaşta canını kurtaracağız, hatta ve hatta mahkum olduğunda gardiyanları ayartıp onu hapisten kaçıracağız.(Bazinga!)Bu sırada durmadan evlenmek istediğinizi söyleyin.En sonunda bu kabul edecektir ama gelin tarafının ailesinden izin almanın uygun olacağını ama sizin galiba kararlarınızı kendinizin verdiğini söyleyecektir.Siz de evet ben kendi kararımı kendim veririm.O da o halde düğün masraflarını da bana kakaladın diyip, yakıdna bir ziyafet ayarlayacağını o ziyafette evleneceğinizi söyleyecektir.Siz de bu dönemde onun yanında olun, en yakın ziyafette o da varsa, onunla görüşüp evlenin.Sonra nikah görüntüleri vs. derken evlisiniz.

Evlilik bana ne kazandırdı?
*Erkek vasalın şu an krallıktaki tüm haklarına sahipsiniz.
*Kocanızın kalesindeki askerleri ve esirleri kullanabilirsiniz :smile:.
*Ziyafet düzenletebilirsiniz.Ama yine de ziyafetin masraflarını siz karşılıyorsunuz.
*Kadınlar evlenince akraba daha çok gözüküyor nur topu gibi görümceleriniz, kayınlarınız oldu.
 
Eline sağlık. Oyuna tekrar başlayıp evlenesim geldi yahu. Ben turnuvadan çıkıp ziyafette  gördüğüm ilk leydiye hayranlığımı açıyordum. :lol:
 
sırf babası önemli biri diye çirkin bi kızla evlenmem :grin: ama evlendikten sonra kaçamak yaparsam neden olmasın :grin:

Güzel yazmışın eline sağlık
 
Atilla__Han said:
sırf babası önemli biri diye çirkin bi kızla evlenmem :grin: ama evlendikten sonra kaçamak yaparsam neden olmasın :grin:

Güzel yazmışın eline sağlık

Ben Oyunda En güzel Kızlan Evleniyorum.Benim İmzamı Okuyun O kızlar En Güzelleri :grin:
 
Eline sağlık  :smile: . ( SP oynamaya başladım bile  :grin: ) .
 
@forum adam:Saçmalama.Leydi Ruwa çirkinin teki.Hem,Nord Krallığının en güzel leydisi Miar bikerem :mad:

Konuya dönersek,çok güzel bir rehber elinize sağlık.Böylece kim ile nasıl,ne yaparak (o ne demek la :shock: ) evlenebileceğimizi öğrenmiş olduk.
 
Bu arada, oyunun yeni tanıtımlarında siyasi ya da gerçek -sevgi ile ilgili birşey- evlilikleri yapın gibi birşeyler diyorlardı. Şimdi politik evlilik var, ama digeri yok. Çocuk yok, birşey yok. :grin:
 
''Leyla İle Mecnun'' gibi mi diyosunuz  :?: . Ve yeni patch de çocuk yapabilme varsa ( yanlış anlamayın ) bende 1-2 çocuğum olsun onları okutup büyütüp Lord yapmak isterim ölsemde gam yemem .
 
Ubsilon Xefor Cioss said:
Warbandda nikah kıymadan evleniyoruz. Ne iş?

alla alla ben safiyayla evlendiğimde tören olduydu bu yeni pachtlerde olmadı demek

forum adam said:
Atilla__Han said:
sırf babası önemli biri diye çirkin bi kızla evlenmem :grin: ama evlendikten sonra kaçamak yaparsam neden olmasın :grin:

Güzel yazmışın eline sağlık

Ben Oyunda En güzel Kızlan Evleniyorum.Benim İmzamı Okuyun O kızlar En Güzelleri :grin:

En güzeli herkesin ortak fikri SAFİYA dır olm ne diyn sen :grin:
 
Ben leydinin güzelini aşkını bilmem, kuvvetli bir leydiyle evlenince en yakın mareşal seçimini kazanmıştım.Sonra mareşal olarak 2 şehir 4 kale fethettim, şehirleri kendime aldım.Bir de eski köyüm vardı şu an çok güzel gelirim var.Neyse şimdi kadınken evlenmeyi de ekliyim.
 
Ellerine sağlık, bayan karakterler için olan kısmında yazarsan çok güzel olur. :smile:
 
Back
Top Bottom