Veri Tabanı mı, Web Tasarım mı?

Sizce hangisi, Web-Veri?

• Veri Tabanı

Votes: 12 60.0%
  • Web Tasarım

Votes: 8 40.0%

• Total voters
    20

Users who are viewing this thread

MrsCrimrow

Banned
Selamün aleyküm, arkadaşlar ben bilişim 2.sınıf öğrencisiyim artık 3 hafta kaldı okul bitiyo dal seçimleri başlandı. Şimdi 3 seçenek var ankette belirttiğim gibi ama bi tanesi teknik servis oraya asla gitmem. Şuan da hobi olarak öğrendim 3 dil html-css-php yi üst seviye biliyorum. Ama hocalar Veri tabanı dalı açıldı deyip davet ettiler. benle bi arkadaşım yazılımcı kafa hep bu işlerle uğraşıyoruz. Karar veremedik, web ve veri üzerinde ki iş imkanları nasıldır, aranızda okuyan varsa Web veya Veri nasıldır, ne değildir önerilerinizi söyleyin.

Lütfen kopyala+yapıştır bilgi, kafadan dolma şeylerle gelmeyin.

Son olarak ta, lütfen konu "Konu Dışı" bölgesinde kalsın, donanım gibi bir konu değil. fikir,öneri alma amaçlı açtım konuyu.

Bende veritabanı okudum.Veritabanında program yazarsınız hep.C#,belki c++ bunları göreceksin büyük ihtimal.Bana göre veritabanı daha iyi.Çünkü eğer programlamada iyiyim diyorsan önün çok açık olur iş bakımından.Ama html-css-php bu üçünü iyi bildiğini söylediğin için web gidebilirsin.Lisede okurken programlama işini kaptığımız için bir kaç arkadaşla esnafları dolaşıp program lazım mı diye sorardık.Hatta 2 tane program yapmıştık biri emlakçıya diğeride spor salonu sahibine :D Yani programlama daha çok aranan bana göre.Her esnaf dükkanında ki bilgisayarında  kendisine özel program olsun istiyor.Çünkü kimlere gittiysek program hep lazım dediler.Geri çeviren az oluyordu.Yalnız anlaşması zor işte para yönünden :D

Ben gördüğüm her bi şeyi programlamak isterim veya daha fazla üstünü, ve şuan da android yazılımına başlıyorum nasip olursa, benim de arkadaşım tam benim kafadan aslında ben de dolaşırım esnafları nasıl olsa koskoca sanayi İnegöl gibi yerde lazım olur. tavsiye için eyvallah bi de iş olanağı daha çok hangisinde fazla ve ne tür ağırlıklı işler olur?

Noob Saibot said:
Bende veritabanı okudum.Veritabanında program yazarsınız hep.C#,belki c++ bunları göreceksin büyük ihtimal.Bana göre veritabanı daha iyi.Çünkü eğer programlamada iyiyim diyorsan önün çok açık olur iş bakımından.Ama html-css-php bu üçünü iyi bildiğini söylediğin için web gidebilirsin.Lisede okurken programlama işini kaptığımız için bir kaç arkadaşla esnafları dolaşıp program lazım mı diye sorardık.Hatta 2 tane program yapmıştık biri emlakçıya diğeride spor salonu sahibine :D Yani programlama daha çok aranan bana göre.Her esnaf dükkanında ki bilgisayarında  kendisine özel program olsun istiyor.Çünkü kimlere gittiysek program hep lazım dediler.Geri çeviren az oluyordu.Yalnız anlaşması zor işte para yönünden :D
Çok merak ettim, ne gibi programlar talep ediyorlardı ?

Kierra said:
Noob Saibot said:
Çok merak ettim, ne gibi programlar talep ediyorlardı ?
Örnek olarak spor salonuna yaptığımız adam bizden şöyle bir şey istedi; mesela kimin ne kadar borcu olduğunu program bana gösterebilecek.Spor salonuna kayıtlıların hepsi programda kayıtlı olacak.Yeni bir kişi spor salonuna katıldığında programdan o kişiyi ekleyebilecek hangi dala gitmek istiyorsa falan.kişi ücreti ödemeyince program mesaj ile bildirecek.Böyle bir şey istemişti basitinden fazla detaya girmedim uzun uzun anlatılmazdı şimdi :D

Uyarı: Siz iletinizi yazarken yeni bir ileti daha gönderildi. Gönderilen iletiyi incelemeniz önerilir.

MrsCrimrow said:
Ben gördüğüm her bi şeyi programlamak isterim veya daha fazla üstünü, ve şuan da android yazılımına başlıyorum nasip olursa, benim de arkadaşım tam benim kafadan aslında ben de dolaşırım esnafları nasıl olsa koskoca sanayi İnegöl gibi yerde lazım olur. tavsiye için eyvallah bi de iş olanağı daha çok hangisinde fazla ve ne tür ağırlıklı işler olur?
Genelde özel bir şirkete girip orada yazılımcı veya bilgisayar mühendisi olarak iş yaparsın.Bize de hocalar diyordu.Eğer programlamada iyi olursanız rahat iş bulursunuz sıkıntı çekmezsiniz demişti.Aktif olmanız girişkin falan filan işte :D

Baya iyimiş, bunları tek tek gezip satmak yerine uygun bir site açıp oradan ufak ücretlerle satışa çıkarabilirdiniz, hem sizin cebinize daha çok para girerdi, hem daha az uğraşırdınız, hem de tüm Türkiye'de programlarınızdan yararlanılırdı.

MrsCrimrow said:
Veri Tabanı mı, Web Tasarım mı?

Veri Tasarım 8-)

O değil de son dönemlerde bu tür neyi seçsem konuları iyice arttı foruma bir rehber öğretmen şart artık. Daha bir şey seçmemiş bir arkadaşımıza PDR seçtirelim.

Ben Veri Tabanı okuyorum ama şunu söyliyim Web tasarımda okusan fark etmicek Üniversitede ikisinide gösteriyorlar.Sen yinede  ilerde yapmak istediğin mesleğe göre seç bölümünü ,çokda kafa yorma

Dipnot : Lisede c# üniversitede c++ öğretiyolar veri tabanında Web tasarımda Dw,Ps,Flash,css ve Sistem yazılımı gösteriyolar az birazda Visiual Studio'ada kodlama dersi,C# da sadece console uygulaması yaparsın lise boyunca.

Dipnot  2 : Web Tasarım şirketinde çalışıyorum şuanda ve bu işte para olmadığını bi kere daha anladım  programlama sektöründe para yok özetle yani bu bölümü ilgisi ve bilgisi olmayan insanlar okuyor hani eğer öyle bi durumda isen sende git kpss sınavına gir üniyi bitirince daya sırtını devlete.Bilişim okuyupta mesleğini yapıcak insan çok çıkmıyor.

Önemli olan şuan senin gelişimin bana kalırsa. Hangisini seçersen seç, üniversitede bilgisayar üzerine okuyacaksan fen-matematik yapman lazım. Buna daha fazla önem ver. Codecademy gibi sitelerde zaten php css gibi web tasarım dillerini öğretiyorlar. Öğrenmesi çok daha kolay. Bu yüzden veri tabanına gitmen eğer üniversitede bilişim okuyacaksan daha iyi.

Web Tasarım şirketinde çalışıyorum şuanda ve bu işte para olmadığını bi kere daha anladım  programlama sektöründe para yok özetle yani bu bölümü ilgisi ve bilgisi olmayan insanlar okuyor hani eğer öyle bi durumda isen sende git kpss sınavına gir üniyi bitirince daya sırtını devlete.Bilişim okuyupta mesleğini yapıcak insan çok çıkmıyor.

Türkiye'de önüne gelen mühendis olabildiği için vasıfsız da olsa iyi kötü iş buluyor. Bu da işverenin işine geliyor. Aslında şuan en iyi para bilişimde olmalıyken okul okumak için üniversite bitirmişler yüzünden gerçekten gönül vermek isteyen mühendislere gerektiği kadar değer verilmiyor. Gözü kara olan Hollanda'da, Almanya'da çok rahat iş bulur orada çalışır daha iyi koşullara ve fiyatlara. Geçen gün araştırırken Hollanda'ya her türlü mühendisin ihtiyaç olduğu fakat bilişim mühendisi olarak çalışmak isteyenlerin daha rahat iş bulabileceğiyle ilgili flemenkçe(veya başka bir dilde olabilir, bilemiyorum) ve altında da ingilizce birkaç birşeyin daha yazdığı siteye rastladım.

Benim özellikle de, web yazılımlarına çok ilgim var ama bu ilgi bitmez. Bir müddet sonra salacak ve işleri bi kenara atacak değilim, hedefim ünv. de bilişim okumak ama matematiğim pekte iyi değil. :D ama arkadaşım da diyor gel gidelim veri tabanına orası daha iyi bende diyorum web tasarım daha bi güzel ben görseli olmayan şeyleri sevmiyorum. vallahi kafa iyice gitti. Zaten bilişim okuyupta onca dil bilip sonra da değer verilmeyen yazılımcılar var en kötüsü de o.

Sen git 4 yıl boyunca üniversite oku, kıçını yırt sonra mezun ol gel akrabaya beleş format at.

Gibi sonumuz olmasın :D

Android çok hızlı yükseliyor yakında C#, C++ Vb, Python (masaüstü yazılım dilleri) değişime uğrayabilir. Yani mobil platformlara uygun hale gelmek için. Ben web tasarım öneriyorum ama masaüstü ilk cümleme bakarak gözünü korkutma C# filan kolay kolay yok olmaz. Sana önerim web tasarıma git evdede android öğren.

Kimmer said:
Android çok hızlı yükseliyor yakında C#, C++ Vb, Python (masaüstü yazılım dilleri) değişime uğrayabilir. Yani mobil platformlara uygun hale gelmek için. Ben web tasarım öneriyorum ama masaüstü ilk cümleme bakarak gözünü korkutma C# filan kolay kolay yok olmaz. Sana önerim web tasarıma git evdede android öğren.
C# ın mobil için uyarlanmış oyun motorları var zaten en basiti Unity 3d

PunisHimenT said:
Kimmer said:
C# ın mobil için uyarlanmış oyun motorları var zaten en basiti Unity 3d
Unity genelde o amaçla kullanılmıyor, zaten pek de yeterli değil. Xamarin var ama çok pahalı ve hatalar oluşabiliyor çok hassas.

Ben de kararsız kaldım, web dili öğrenmişken 3 tane, veri hiç cazip gelmiyor zaten görselliğe dair bi şey göremedim hiç o yüzden, web'e biraz daha eğilimliyim.

MrsCrimrow said:
Ben de kararsız kaldım, web dili öğrenmişken 3 tane, veri hiç cazip gelmiyor zaten görselliğe dair bi şey göremedim hiç o yüzden, web'e biraz daha eğilimliyim.
Sen zaten kafanda belirlemişsin napıcağını webe yapıştır git.

Back
Top Bottom