vatanseverlik iq testi

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

dalai pasha

Banned
evet, yine ekşisozluk.

bertell ollman'in 1980'de amerikan versiyonunu[*] hazirladigi, turkiye sartlarina asagidaki gibi uyarlanabilecek bir sosyoanaliz aracidir.

[*] http://www.nyu.edu/...s/ollman/docs/patriotism_iq.php

...

uygulayiniz:

1. "vatan beni goreve cagirdiginda, cagri sahibinin sesinin

a. yasar buyukanit'a
      b. fethullah gulen'e
      c. polat alemdar'a
      d. ozgu namal'a
      e. tayyip erdogan'a
      f. hepsine

ait olmasini isterim."

2. 1979'da fikri sonmez'in belediye baskani oldugu fatsa'ya siddet kullanarak mudahale edilmeden once, orada nasil bir yerel yonetim vardi?

3. 1915'i, alti yedi eylul olaylari'ni, varlik vergisi'ni, diyarbakir cezaevi'ni hatirliyor musunuz? yoksa daha cok, "tarihten ders almaya" karsi misinizdir?

4. perihan magden ve hrant dink gercek cikarlarinizi - is guvenliginizi, yurttaslik haklarinizi, saglik sigortanizi, mutfak harcamalarinizi, mahallenizdeki yasam kalitesini ne kadar tehdit ediyor?

5. "'turk'un turk'ten baska dostu yoktur' ifadesi muktedirlerin topluma dehset salip sindirmek icin kullandiklari bir denetleme teknolojisidir" ibaresine:

a. tamamen katiliyorum
      b. katiliyorum
      c. kararsizim
      d. katilmiyorum
      e. olur mu lan oyle sey
      f. senin amina koyiim ben

6. cevaplayiniz: "turkiye'den toprak alan yabancilar --

a. ermeni-yahudi-illuminati-stargate atlantis komplosunun bir parcasidirlar."
      b. iskenderun limani'ndan tanker tanker bruksel'e tasiyacaklar lan o topragi."
      c. kuresel isinmanin ve kus gribinin de arkasindaki guclerdir."
      d. kemal kerincsiz'in banka hesabini hack edip kredi kartini kullanmislardir."
      e. hepsi.
      f. bi ****** git cay koy

7. turkiye'de ekonomik krizlerin musebbibi asagidakilerden hangisidir?

a. zee germans
      b. kapitalist sinif
      c. kotu yonetim
      d. yolsuzluk
      e. azgelismislik
      f. ermeniler

8. askeri harcamalar hanenize is, as, sosyal ve fiziksel guvenlik ve ozgurluk olarak geri donmekte midir? gecmiste donmuslugu var midir?

9. asagidakilerden derhal linc edilmesi ve/veya ortadan kaldirilmasi gerekenler hangileridir, birden fazla isaretleyebilirsiniz.

( )tayad'lilar ( )kurtler ( )orhan pamuk ( )turbanlilar ( )bakire olmayan kadinlar ( )taner akcam ( )tinerci cocuklar ( )muhalif isciler
      ( )muhalif ogrenciler ( ) komunistler ( )escinseller ( )mehmet ali erbil ( )aleviler ( )diger -belirtiniz-

10. semdinli ve susurluk'tan sonra turk silahli kuvvetleri hakkinda yeni neler ogrendiniz?

11. "milli guvenlik ugruna anayasal duzenlemeler askiya alinabilir" ibaresine:

a. kesinlikle katilmiyorum
      b. duruma gore degisir
      c. katiliyorum
      d. vatan icin kursun atan da yiyen de sereflidir
      e. turkei turkei uber alles
      f. inter arma enim silent leges

12. idam cezasi hangi sekilde geri getirilmelidir:

a. recm
      b. kursuna dizme
      c. linc
      d. giyotin
      e. aslanlara atma
      f. durmadan anahaber bulteni izletme

13. turk milleti:

a. bir ordudur, katilmayan alcaktir.
      b. dunyaya bedeldir.
      c. oksimorondur.
      d. monaddir.
      e. hayali cemaattir.
      f. misafirperverdir, baklava ve dolma bizimdir, rumlar da hibnetordur, kanciktir.

14. bir vatansever olarak, hangisini daha cok seviyorsunuz:

a. bayrak
      b. istiklal marsi
      c. ataturk
      d. bir avuc toprak
      e. hak ve ozgurlukler
      f. a,b,c ve d

16. hukumetiniz sizden kemer sikmanizi ve krizden cikmak icin fedakarlik yapmanizi istediginde korudugu hangisidir:

a. bayrak
      b. istiklal marsi
      c. ataturk
      d. bir avuc toprak
      e. hak ve ozgurlukler
      f. arka nahiyesi

17. cevaplayiniz: "turkiye'de faal olan yabanci vakiflar --

a. kuzeyde pontus,
      b. guneyde tatilya,
      c. bati'da kartaca,
      d. ortada middle-earth,
      e. dogu'da yahudi-kurt cumhuriyetlerini,

kurup vatani bolmeyi hedeflemektedirler."

18. "vatanseverlik aptallarin ve alcaklarin son siginagidir." yazar george bernard shaw samuel johnson burada ne demek istemistir?

süreniz sınırsız.  google a bakmak serbest.  cevaplarınızı gönderin, cevap anahtarını açıklıcam sonra.

lütfen tüm sorulara cevap verin.  yoksa değerlendirmeye alınmayacaktır.

Allegro said:
bi de bernard shaw o lafı söylerken patriot kelimesini mi yoksa nationalist kelimesini mi kullanmış acaba

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.

* Samuel Johnson http://en.wikiquote.org/wiki/Nationalism

bernard shaw ın bi ton ilgili quote u var ama direkt olarak içinde refuge geçenini bulamadım.  bi hata var ama dur bakalım.

Dalaylama üşenmedim bu nacizane testi çok akademik(!), çok bilimsel(!) ve tam da sana yakışır bir şey olduğu içün cevapladım bakayım vatanseverlik zekam(!) kaç çıkacak  :roll:

1- Gerçek bir vatanseverin vatanı için göreve çağrılmasında sese ihtiyaç yoktur ama illa ki sesli duyuru yapılacaksa g seçeneğine Hasan Mutlucan'ı koyar mısınız? ( buradan darbe yanlısı olduğum sonucunu çıkarana BEEEP yalnızca Hasan Mutlucan'ın sesini beğeniyorum.)

2- Eveeeeeeeet o yıllarda Fatsada gızıl gomonistler varıdı hatta biz vatansever Türk gençleri olarak Stalinist hipnelere karşı Trabzon'dan Fatsa'ya giden otobüsleri Fatsa'ya mı Rusya'ya mı lan diye durdurup döveridik elhamdülillah.

3- Ooooo o olayları hatırlamam mümkün değil. Yaşım ufak benim o olayları yaşamadım ki hatırlayayım ama o olaylarla ilgili birşeyler okuduk. Mesela 1915te bağlı oldukları devlete isyan edip kitlesel kırımlar yapan bunun neticesinde milletin sabrını taşırıp sillelenen Ermenileri de 1915 yılında imparatorluğun uzak köşelerinde gerek kızgın güneşin altında gerek karların içinde ölen milyonlarca Anadolu çocuğunu da duyduk. Savaşmaktan para biriktirmeye fırsat bulamayan Türk/Müslümanları ticari hayata sokmak ekonomik gücü azınlıkların elinden almak için çıkartılan (kanuni ya da etik bir şey değil ama yapılması gerektiğini düşünüyorum.) varlık vergisini de okumuşluğumuz var. Diyarbakır cezaevi daha dünkü mesele onu da iyi biliyoruz. Maalesef bazı karanlık olaylar yaşandı bu ülkede ama bu karanlıklara sadece bir kesim değil her kesimden insan en acı şekilde maruz kaldı.

4- Beni kimse tehdit edemez, bu şahıslarda benim için tehdit oluşturmaktan çok uzaklar ama kimse bana iftira da edemez, hakaret de edemez.

5- Devletler arası ilişkilerde sadece çıkarların geçerli olduğu hatta milletlerin/halkların dahi her şeyden önce çıkar birliğiyle beraber oldukları gerçeğinden hareket edersen Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur hatta yeri gelirse Türk Türk'e de düşman olmakta beis görmez.( devlet işleri, uluslararası ilişkiler gözönüne alınmıştır duygusal yaklaşılmamıştır.) sonuç: d)Katılmıyorum

6- f) çünkü hiç bir seçenek tam olarak gerçeği yansıtmıyor a+b+c - stargate atlantis komplosu olsaydı belki onu seçerdim.

7- c)den başka ne olabilir ki hatta zaten ne zaman iyi yönetildik ki :sad:

8- evet askeri harcamalar geçmişte de haneme yarar getirmiştir şimdi de getirmektedir gelecekte de getirecektir. ( Yürüyüş kararı sayılacaaak! Say! Her Türk asker doğar her Türk asker doğar her Türk asker doğar. Sen anarşistsin ya dostum kusura bakma ben de biraz militaristim.)

9- genel olarak hiç birisini işaretleyemem çünkü sonuçta hepsi insan (mehmet ali erbil de dahil) ama bunun yerine şöyle genel bir cevap verebilirim. Devletimin, milletimin, varlığımın ve mevcudiyetimin dahili yahut harici düşmanları olan herkes doğrudan doğruya benim düşmanımdır düşmanıma düşman gibi muamele etmek de en doğal hakkımdır bu arada oraya yazdığınız gruplardan hiçbirisi grup olarak benim düşmanım değildir ama bu grupların içlerinden grup bilincini faşizm düzeyinde taşıyıp bu grubun adını kullanarak bana düşmanlık güdenler elbette düşman olarak tanımlanacaktır.

10- Şemdinli ve Susurluk olayları sonrasında Türk Silahlı Kuvvetlerini şöyle veya böyle haklı yahut haksız şekilde amaçlı olarak yıpratmak isteyenlerin ne kadar çok olduğunu öğrendik. Şu coğrafyada yegane dayanma gücümüz ve gururumuz olan bir kurumun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel direği olan bir kurumun devletin yıkılmaması vatanın bölünmemesi için çalışan bir kurumun birilerine ne kadar battığını öğrendik.

11- Olağanüstü durumlar olağanüstü önlemler gerektirir düsturunca bu ibareye katılıyorum. Ancak milli güvenlik kavramının net bir şekilde açıklanması tehdit tanımının açıklanması ve bu olağanüstü önlemlerin sınırlarının belirlenmesi şartıyla.

12- Eski usul asma gayet yeterli bir yöntem ama duruma göre kurşuna dizme cezası da uygulanabilir.

13- a) b) ve f) seçeneklerini tercih ediyorum b) seçeneği bilhassa özel tercihimdir.

14- yavrucuğum gene benim seçeneğimi koymamışsınız ben de kendi seçeneğimi kendim koyarım g) e)de dahil olmak üzere f) (hepsi işte amına koyyim niye uzatıyosam.) Ama şunu da belirtmeliyim en çok bir avuç toprağı seviyorum onu kokladıkça atalarımın sesini duyuyorum ona baktıkça geleceğimi görüyorum evet en çok da BİR AVUÇ TOPRAĞI seviyorum.

15- Bu testte 15. soru niye eksik ayıptır bu kadar akademik bir eserde bu kadar büyük bir hata çok ayıp tarih sizi affetmiyecek.

16- Onu isteyen bir hükümet bir boku becerememiş ve bir boka yaramayan bir hükümettir oradaki seçeneklerin hiçbirisini koruyabilecek yeteneğe sahip değildir o yüzden değişmesi gereken bir hükümettir. Ben de öyle hükümetin BEEEP.

17- Doğuda ve Güneydoğuda Yahudi-Kürt devleti/devletleri Kuzeyde de Pontus/Rum devleti hatta Laz devleti kurulmasını destekleyen yabancı vakıflar olduğu malumumuzdur. Bunların hepsi şekerdir,candır gelip BEEEP misafirperverliğimizi gösteririz vatan parçalamanın lafımı olur  :wink:

18- Bernard Shaw burada ben vatansızım, vatan sevmenin ne olduğunu bilmiyorum, zaten annem de hayat kadınıydı, babam da onun pezevengiydi ben bir boka yaramaz bir insanım, herkesi de öyle görmek istiyorum, yok mu beni s.keen (demek istemenin ötesinde) demiştir.

NOT: Sevgili Dalaylamacığım lütfen bir dahaki sefere daha kısa testler yap sen kopyala yapıştır yapıyorsun ama biz kendimiz yazıyoruz haliyle yoruluyoruz bizleri de biraz düşün kısa testler yap yorma bizi e mi dalaylamacığım sen akıllı uslu bir çocuksun seviyoruz seni.

1. azmine inanamıyorum.

2. link in uzantısı .edu diye akademik eser olacak diye bir kaide yok.  tonu belli, hatta başlığın ikonundan belli.

3. "Sevgili Dalaylamacığım lütfen bir dahaki sefere daha kısa testler yap sen kopyala yapıştır yapıyorsun ama biz kendimiz yazıyoruz haliyle yoruluyoruz bizleri de biraz düşün kısa testler yap yorma bizi e mi dalaylamacığım sen akıllı uslu bir çocuksun seviyoruz seni."

sana analiz yaz diyen olmadı.  tutup basım hatasından a tipi kitapçıkta çıkmayan 15. soruya bile bişey yazmışsın gaza gelip.  halbuki ondan garanti puan alıyodunuz.

4. sinkaflı yazacağın zaman daha iyi kamufle et.  kesin sansürlencek.

5. seni tuttum.  yangının çok büyük.

Fusuy said:
Toprakla sevişen fetişler.

Sana da tavsiye ederim ama senin toprağın ne olduğunu bile bildiğini zannetmiyorum.

dalai pasha said:

Büyük olan herşeyi tutmaya eğilimlisin hangi takımı tutuyorsun?

dalai pasha said:
4. sinkaflı yazacağın zaman daha iyi kamufle et.  kesin sansürlencek.

Keşke hükümetin arka nahiyesiyle ilgili olan yer sansürlenmeseydi o küfürü çok severek etmiştim ve estetik bir küfür olduğunu düşünüyorum :smile:

Neyse sonuca geleyim azmimi takdir etmenden büyük gurur duydum başım sayende göğe yükseldi. Ben de seni takdir ediyorum hemen hemen herkes senin ne tür bir insan olduğunu biliyor ama sen herkes sana acırken bile hala burada kendini yırtmaya devam ediyorsun. Eminim Dalai Pasha ile Dalai Lama arasındaki farkları okumuşsundur :wink: mizah harika bir şey değil mi? mizah affetmiyor :smile:  Seninle ilgili nacizane bir tesbitim var izin verirsen onu da açıklamak isterim. İzinsiz karakter incelemesi yapıp da burada yayınlamam ayıp olur :wink:

Testin sonucunu da açıklasaydın keşke bi zahmet merak ettim vatanseverlik zekamı...

KursadAltug said:
dalai pasha said:

Büyük olan herşeyi tutmaya eğilimlisin hangi takımı tutuyorsun?

göztepe.

KursadAltug said:
Eminim Dalai Pasha ile Dalai Lama arasındaki farkları okumuşsundur :wink: mizah harika bir şey değil mi? mizah affetmiyor :smile:

evet, acayip bir mizah algısıydı.  vedat özdemiroğlunun o suyu çıkmış konseptine hala gülen var mıdır diye düşünüyodum, varmış.  sonra başka bi yaratıcı çalışma daha gördük, o da buram buram mizah kokuyordu.

son olarak v.ö. o dergide ne iş yapar çözebilmiş değilim.

KursadAltug said:
Neyse sonuca geleyim azmimi takdir etmenden büyük gurur duydum başım sayende göğe yükseldi. Ben de seni takdir ediyorum hemen hemen herkes senin ne tür bir insan olduğunu biliyor ama sen herkes sana acırken bile hala burada kendini yırtmaya devam ediyorsun. Seninle ilgili nacizane bir tesbitim var izin verirsen onu da açıklamak isterim. İzinsiz karakter incelemesi yapıp da burada yayınlamam ayıp olur :wink:

azmini takdir etmedim, azmine inanamadım.  bunun test sonucunu okumanla alakalı olduğunu düşünmüyo değilim.

ama şimdi onu bi geçelim de şeye gelelim, eeee... hah!  benim ne tür bir insan olduğuma ve sonra acınmama. şu nacizane tesbitin iznime tabi değil çünkü görüldüğü üzere ne tür bir insan olduğum üzerine bir ittifak kurulmuş çoktan.  ee, bu dakkadan sonra ben izin versem ne olur, vermesem ne olur be birader? de ne diceksen.  bi de şu sıralar şevkate çok ihtiyacım var, şu acıma hissini fiiliyata dökelim derim.

beni kollarına alır mısın attila'nın ateşi?

evet moruk evet.  atilla'nın ateşiyle konuşçak kadar salağım ben de biliyorum.

içindeki attila ateşi.  içinde.  ateş.  yanıyor.

KursadAltug said:
Testin sonucunu da açıklasaydın keşke bi zahmet merak ettim vatanseverlik zekamı...

RESULTS

1. If you can't answer any questions, possibly because you couldn't read more than two or three of them before blowing up in anger, you are a good "symbol patriot," lost in an emotional defense of symbols, and deserve everything your Government is preparing for you.

2. If you answered only half of these questions, or at least didn't explode until you got that far, you show a dangerous ability to think for yourself and have probably lost a lot of friends.

3. If you managed to read to the end and answer most of these questions, you are a "people patriot," more interested in defending real people than empty symbols, and are deeply subversive of everything that is threatening to send the people who inhabit this globe down the tubes—and I love you for it.

degerlendirme

-- eger sorularin cogu sizi ofkelendirmisse ve bu yuzden cevaplayamamissaniz, iyi bir "simge vatanseverisiniz", simgelerin duygusal cengaverliginde kendinizi yitirmissiniz, devletinizin size layik gordugu her seyi hakediyorsunuz.

-- eger sorularin yarisi kadarina elestirel tepki verebildiyseniz, cok azi sizi milliyetci ofkeye sevkettiyse, hala kendi kendinize dusunebilme yetenegine sahipsiniz. sizin icin umut var.

-- eger tum sorulari okuyup anlamli anlamli gulebildiyseniz, cogu kez dogru cevaplari bulabildiyseniz, toplumun yaninda olmayi bos simgeleri mudafaa etmeye tercih ediyorsunuz demektir. you take the red pill.

(bkz: what is the matrix)

bi de ben çevireyim

-soruları kızgınlıktan patlamadan okuyamadığınız için cevaplayamadıysanız, siz sembollerin duygusal savunusunda kaybolmuş, tam bir sembol-seversiniz, ve devletinizin size yapmayı planladığı herşeyi hak ediyorsunuz.

-soruların en az yarısını cevapladıysanız, ya da en azından o noktaya kadar infilak etmediyseniz, kendi adınıza düşünmek gibi tehlikeli bir yeteneğe sahipsiniz, ve büyük ihtimalle bu yüzden birçok arkadaşınızı kaybettiniz.

-eğer sonuna kadar okumayı başardıysanız ve soruların çoğunu doğru cevapladıysanız, siz bir toplum-seversiniz. boş semboller yerine gerçek insanları savunmayı tercih ediyorsunuz ve bu gezengende yaşan insanların üstüne sifon çekmeye niyeti olan herşeye karşı yıkıcısınız ve sizi bu yüzden seviyorum.

şimdi senin durumun ne olacak?  senin kategorin şu ikisinden biri olabilir: "sinirden köpürmesine rağmen testi hırs ile cevaplama" yada "test sonucunu bilen/teste aşina olan deneğin deneyi geçersiz kılması" (ne deniyodu lan buna?)

ayrıca test kağıdının arkasına çalışkan bir öğrenci edasıyla yazılmış nottan çıkarılan özel durum var.  arkadaş testi yapmış, testin analizini yapmış ve bir de üstüne mizahtan benim karakterime varan bir deneme yazmış.  bu durum yukarıdaki ilk ihtimali (hırs ile cevaplama) güçlendiriyor.  ayrıca "ne gaz yapmışsın be birader" dedirtiyor.  evet.

ancak, testin yanıtları ulaşılabilir olduğu için ikinci ihtimali (teste aşina olma) destekleyecek, ya da çürütecek bir bulgu yok.  senin şişmiş olduğunu gösterse de, test yanlış düzenlenmiş efendim.  sonuç bu.

KursadAltug said:
18- Bernard Shaw burada ben vatansızım, vatan sevmenin ne olduğunu bilmiyorum, zaten annem de hayat kadınıydı, babam da onun pezevengiydi ben bir boka yaramaz bir insanım, herkesi de öyle görmek istiyorum, yok mu beni s.keen (demek istemenin ötesinde) demiştir.

Maşallah bu ne birikim, bu ne nefaset... "Damarlarınızda dolaşan asil kan"a yakışan ne de güzel sözler bunlar?

Hepinizi toplasak bi Bernard Shaw etmezsiniz ama yeri gelince ona yeri gelince de Foucault'ya küfretmeyi iyi bilirsiniz.

Aferin gençler, doğru yoldasınız. Ne kadar küfrederseniz o kadar vatanseversiniz. Yalnız yanlış adama küfretmişsiniz, Samuel Johnson'ın sülalesine sövmeniz gerekiyordu, bir dahaki sefere artık.

Sanırım nokta atışı oldu... ping 12 den...

Dostlarım; o zaman Bernard Shaw'ın söylemiş olduğu bir söze gelelim... Anlamak biraz zor olabiliyor ilk bakışta ama bu IQ 'nüzün zayıf olduğuna işaret değildir... Şöyle;

Yaptığınızı, bir başka budalanın, bunları sizden beklediğini düşündüğünüz için yapıyorsanız, onun sizden bunları beklemesi de, sizin onun bunları beklediğini umduğunuzu sandığından ileri geliyorsa, herkes istemediği bir şeyi yapıyor demektir. O zaman ortaya budalaca bir durum çıkar. (Anket ve sonuçları ile ilgili olarak...)

Ama ne olursa olsun... Dalai nin toplum sever olmak hususunda ki görüşüne katılıyorum...(Doğrudur evet öyle olunmalıdır. Ha! beni sevme dalai.... orası ayrı mevzu)

İnsan ama bu gezegende ama bir diğerinde toplumun bir kısmının yada tamamının veya o toplumda yaşayan herhangi bir kişinin yardım çığlığı olabilir o sesi daha yükseğe çıkartabilir. Her ne konuda olursa olursun ezildiğini düşündüğü mağdur durumda olduğuna inandıkları için fedakalıklar yapabilir... Ama bu durum aslında vatanseverliğe de dokunur bazı yönlerden, çünkü uğraşısında bulunduğumuz her neyse yaşadığımız yere de sirayet eder... Fedakarlıkların yanında illaki bir menfaat yeşerir her zaman temelinde bu yatar çünkü(Kendi adımıza, yani dava adamı olmak hikayedir, kaldımı şimdi ben göremiyorum...)...Vatan sonuçta kendimizi en fazla özgür hissetiğimiz yerdir gibi geliyor bana... Yani şu maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisini en yakın anlamda teneffüs edebildiğimiz yerdir diyebilirmiyiz acaba...  Ne kadar uğraşırsanız uğraşın hep sevgiyle başlar ve sonu hep kanla biter bu birilerinin yada birşeylerin daha iyiye gitmesini sağlamak amacıyla sarfedilen eforlar... Toplumları da sevsen yok, benim gibi vatanı  sevsen de yok hepsinin sonu yıkıma dayanır...illaki...

Kara Şahin Düştü filminde Matt Damon'ın bi sahnesi vardı... Soruyorlar arkadaşa nasıl kahraman olunur diye... O da şöyle cevaplıyor... '' Hiç kimse kahraman olmak istemez sadece bir an gelir ve sen oluverirsin'' Belki vatanseverlik böyle bir şeyde olabilir... Sonuçta bana budalaca geliyor işte, çünkü sadece dilimizde, 10snye sonra pufffff....uçtu....     

@sparroy:

bu konuda politika tartışmayacağım.  vatanseverliğin klan/totem takıntısından bi farkı yok benim gözümde.  sanki yaşadığı yere kasten zarar veren manyaklar dünyada epey fazla da, gidip "ben yaşadığım yeri seviyorum" (aferin) gibi bi düşünce birleştirici kimlik olarak öne sürülebiliyo.  idealler uğruna konformizme karşı çıkmak, fedakarlık yapmak, cefa çekmek gibi hadiseler ise kesinlikle vatanseverlik denilen durumun tekelinde değil.  neyse...

ayrıca şunu belirteyim, benim çevirdiğim yer benim görüşüm değil, ingilizcesinin mot a mot çevirisi.  orada "people patriot" yazıyordu, ve "toplumsever"in "toplum vatanseveri"nden daha iyi bir çeviri olduğunu düşünüyorum.  kendim "toplumsever" falan değilim.

testi komik olduğu için buraya taşıdım, herhangi bir ciddiyeti yok.  tamamen gülme amaçlı, oturup ta doğru cevapla geleceğim diye uğraşmak biraz saçma.  türkçe ye adapte eden arkadaş ta iyi bi iş çıkarmış. epey komik olmuş, şıklar, sorular falan efsane.  burada aldığım tepkiler (senden bahsetmiyorum) daha da efsane.

elimdeki hıyar diyene tuzla koşan nasyonalist karikatürü resmen.

1- D (fena şekilde kız arkadaşımı çağrıştırıyor, pek ses olarak olmasa da)
2- Komünist
3- Hatırlamaz olur muyum? Daha dün gibi. Dersim katliamı ve 1934 Trakya olaylarını da ekleyelim lütfen.
4- Ergenekoncular kadar tehdit etmedikleri kesin.
5- A
6- D
7- G (hepsi). Özellikle "Zee Germans". Ha, bir de "dags" var. "****ing dags". :lol:
8- Bana hiçbir şekilde dönmüyor maalesef, ama Ergenekonculara 5.67 mm'lik mermiler, Light Anti-tank Weapon (LAW), RPG-7 vs. olarak dönüyor.
9- Mehmet Ali Erbil
10- Operasyonları teröristleri geçtim, kendi halkına yapınca bile başarılı olamadıklarını.
11- A
12- B
13- E
14- C. Çok seviyorum, sevgim içimden dolup taşıyor böyle.
* 15. soru yok. Hiç yakıştıramadım, cık cık.
16- F
17- C. "Hannibal göreve!!!1!1"
18- Ben bir Samuel Jackson'ı bilirim. Ama vatanseverlik ayrı, milliyetçilik ayrı.

1. D

2. Toplumcu .

3. Hatırlıyorum .

4. Uykularıma giriyorlar  :cry:

5. A

6. D

7. A

8. Alakası yok, tam aksine bütçe yüksek kalsın diye her sene ordudaki koltuk kılıflarının nasıl yenilendigini biliyorum .

9. asagidakilerden derhal linc edilmesi ve/veya ortadan kaldirilmasi gerekenler hangileridir, birden fazla isaretleyebilirsiniz.

( )tayad'lilar ( )kurtler ( )orhan pamuk ( )turbanlilar ( )bakire olmayan kadinlar ( )taner akcam (x)tinerci cocuklar
      ( )muhalif isciler
      ( )muhalif ogrenciler ( ) komunistler ( )escinseller (x)mehmet ali erbil ( )aleviler ( )diger -belirtiniz-

10. Pamuk gibi bir kuruluş .

11. A

12. F

13. C (gerçi istisnalar var)

14. E

16. F

17. D

18. İnsanlar vatanseverligin arkasına saklanmaktadırlar .

Dogukan P*****
No 29173

testin sonucunu okumadım be kardeş cidden oturdum çözdüm öss ile yetişen bir nesliz biz test ya da bunun gibi testimsi gördüğümüz zaman hemen çözüyoruz alışkanlık olmuş.

Sonucum da bu arada şu olmalı:

-soruların en az yarısını cevapladıysanız, ya da en azından o noktaya kadar infilak etmediyseniz, kendi adınıza düşünmek gibi tehlikeli bir yeteneğe sahipsiniz, ve büyük ihtimalle bu yüzden birçok arkadaşınızı kaybettiniz.( vaaay tam da bana göre bir sonuç.)

kusura bakma seni kollarıma alamam dalaycığım kişisel birşey değil sadece cinsel olarak tercihim değilsin. Ama sana dostça sarılabilirim hatta omuzlarından tutup dostça silkeler titretip kendine de döndürebilirim.

Dalay şöyle söyleyeyim buraya yapıştırdığın testi elbette ciddiye almadım ama ciddiye alınmayacak bir şeyi ciddiye almış gibi eleştirmek bana özgü bir tarz yani aslında ben dalgamı geçiyorum ben eğleniyorum siz de entelektüel görünme çabanıza devam ediyorsunuz. Eminim üniversitede 2. yahut 3. sınıfsındır zira tespitlerime (p ile kullanmayı seviyorum ulan! s*karım tdk'ya.) göre 1 sınıftaki farklı olma, cool görünme, ilgi çekme çabası ilk olarak garip fikirlerin savunucusu olmak şeklinde tezahür ediyor bu şekilde ortamdan kız kaldırmak yoğun kullanılan bir yöntem(ben de yaptım oradan biliyorum :twisted:) daha sonra okulun bitmesine yakın eve dönüleceği için aslına dönüş süreci yaşanıyor sanırım bir kaç yıla kadar düzelirsin  :wink:

Fusuy said:
Ben anamla sevişmem.

Yemin et.

Ativan said:
KursadAltug said:

Maşallah bu ne birikim, bu ne nefaset... "Damarlarınızda dolaşan asil kan"a yakışan ne de güzel sözler bunlar?

Hepinizi toplasak bi Bernard Shaw etmezsiniz ama yeri gelince ona yeri gelince de Foucault'ya küfretmeyi iyi bilirsiniz.

Aferin gençler, doğru yoldasınız. Ne kadar küfrederseniz o kadar vatanseversiniz. Yalnız yanlış adama küfretmişsiniz, Samuel Johnson'ın sülalesine sövmeniz gerekiyordu, bir dahaki sefere artık.

Kısmet bi dahaki sefere ona da söveriz inşallah. Yalnız bence bütün Bernard Shaw hayranlarını yahut Samuel Johnson hayranlarını bir araya getirsek bir avuç toprak kadar değerleri söz konusu olamaz.

Son olarak: Göz göz göztepe... (Anadolu takımlarını her zaman ve her şartta desteklerim :wink: )

KursadAltug said:
...1 sınıftaki farklı olma, cool görünme, ilgi çekme çabası ilk olarak garip fikirlerin savunucusu olmak şeklinde tezahür ediyor bu şekilde ortamdan kız kaldırmak yoğun kullanılan bir yöntem(ben de yaptım oradan biliyorum :twisted:) daha sonra okulun bitmesine yakın eve dönüleceği için aslına dönüş süreci yaşanıyor sanırım bir kaç yıla kadar düzelirsin  :wink:

of anam offf off....  klon musunuz siz arkadaşım?  banttan mı yayın yapıyosunuz?

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom