Resolved Varisim Olmuyor

Users who are viewing this thread

TurambarEC

Recruit
Oyunda mevcut son patch ile oynuyorum. 39 yaşına geldim. 3-4 yıldır evliyim. Ama çocuğum olmuyor. Sanırım bu "disable death and birth" seçeneği buglıymış. Ama savaşlarda lordlar sürekli ölüyor ve herkesin çocuğu doğuyor, benim bir türlü olmadı. Daha en son Güney İmparatorluğu Kraliçesi Rhagear'ı savaşta okla kendim öldürdüm. Karım da evlendiğimizden beri yanımda, birliğimde. Kendi şehrimde 1 hafta kadar da bulundum onunla. Bu şansızlık mı yoksa can sıkıcı bir bug mı? Öyleyse karakterim ölünce ne olacak? Kız kardeşim de birliğimde ve erkek kardeşlerimin ikisi de vali.
 
Aynı sorun benim de başıma geldi, malesef kısırlık kurbanı karakterlerimiz :grin: Ana karakterim ölünce, eşimi varis yaptım. Eşim öldükten sonra, erkek kardeşimi ondan sonra da erkek kardeşimin çocuğunu, yiğenimi, varis yapmayı düşünüyorum. Yapacak bir şey yok elden ne gelir :'(
 
Merhabalar, bu sorunun çözülmüş olması gerekiyor. Kayıtlı oyunu önceki sürümden e1.5.7'e taşıdıysanız sonradan yapılan çözümler işlenmemiş olabilir. Sorunu güncel versiyonda yeni bir oyuna başladıktan sonra tekrar oluşturabilirseniz lütfen bu postu güncelleyin. Eğer oyuna güncel versiyonda başladıysanız lütfen incelememiz için bir kayıtlı oyun dosyası yollayın. Dosyayı http://upload.taleworlds.com:8080/ adresine gönderebilirsiniz. Yolladığınız dosyayı bulabilmem için lütfen bu sayfanın link'ini açıklama kısmına yapıştırın.
 
Dosyayı linkle ile birlikte yolladım. Oyuna 2 hafta önce başladım ve başladığımdan beri yeni bir güncelleme olmadı diye biliyorum. Oyunda aldığım ilk kayıt 25 Şubat 2021, saat sabah 07.26 olarak gözüküyor.
 
Saygısızlık etmem istemem, uğraştığınız çok şey olduğunu tahmin edebiliyorum ancak sorunun çözümü tahminen ne kadar sürer? Çünkü ona göre oyunuma devam etmeyi planlıyorum. Eğer kısa sürede çözülebilecek bir şeyse sorunun çözülmesini bekleyeyim, boş yere ilerleme kaydetmeyeyim.
 
Merhabalar, dediğim gibi eğer oyunu güncel versiyon olan e1.5.7 de oynuyorsanız bu sorunun çözülmüş olması gerek. Sefer'i önceki versiyonlarda oluşturup oyun versiyonu değişince güncel sürüme taşıdıysanız, bu sürümle yapılan iyileştirmeler oyununuza işlenmemiş olabilir. Oyun dosyalarında sorun olmadığından emin olmak için oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol ettikten sonra yeni bir sefer başlatıp sorunun tekrar edip etmediğine bakabilirsiniz. Ayrıca karakter 39 yaşında yazmışsınız. Çocuk sahibi olma ihtimali oyunda 40 yaşından sonra büyük ölçüde düşüyor. Yani dediğiniz gibi sorun hala devam ediyorsa ve çözülse bile varis yapma olasılığınız çok düşük.
 
Güncellemelerin tarihlerine baktım şimdi. Oyuna 1.5.7 versiyonunda başlamışım. Çünkü dediğim gibi ben başlayalı 2 hafta oldu. Ayrıca evlendiğimde 34-35 yaşındaydım. Şuan 39 yaşındayım. Yani 5-6 yıl boyunca varisim olmadı benim ve bu 5-6 yıl boyunca karım sürekli birliğimdeydi.
 
Peki daha önce her hangi bir mod yüklediniz mi? Eğer mod yüklemediyseniz sorunu incelememiz için bize kayıtlı bir oyun dosyası yollayabilir misiniz? Dosyayı http://upload.taleworlds.com:8080/ adresinden bize gönderebilirsiniz. Dosyayı bulabilmem için lütfen bu başlığın linkini açıklama kısmına yazın.
 
Geçen sene oyun çıktıktan kısa süre sonra alıp oynadığım ilk seferimde üç mod yüklemiştim:
Kill Bandits Raise Relations
Party Daily Training
Unit Stat Fixes
Şuan da ikinci kez oynuyorum oyunu ve modlar güncellemelerle hata verdiği için hiçbir mod kullanmıyorum ve kullanmadım şuan söz konusu varis hatası yaşadığım seferimde. Dosya bütünlüğünü de şimdi kontrol ettim. Geçtiğimiz cuma bir kayıt dosyası yollamıştım oyundan, yine aynı dosyayı mı yollayayım?
 
Last edited:
Dosyayı yolladım. Bu sefer, aynı oyunun 34 yaşında evlendikten hemen sonrasına ait olan save dosyasını yolladım.
 
Merhabalar, dosyayı geliştiricilere ileteceğim. Eğer modları daha önce manuel olarak oyun dosyaları arasından silmediyseniz lütfen silerek deneyin. Oyuncularımızın çoğu modları devredışı bırakıyor ve bu maalesef sorunun modlardan mı kaynaklandığını anlamak için yeterli değil. Çocuk olabilmesi için birlikte daha fazla aynı yerleşkede beklemeniz gerekiyor olabilir. Bazı durumlarda aylar alabilir hele ki yaşı ilerlemiş karakterler için. 35 oyunda çocuk sahibi olmak için biraz geç 1-2 ay beklemeniz gerekebilir. Zaman ayırdığınız için teşekkürler.
 
Merhaba, sorun ile ilgili oyunumda gelişme oldu. 39 yaşındayken eşimi şehirde vali yaptım ve 1 hafta bile beklemeden hamile olduğu bildirimi geldi. Ufaklık şimdi 4 yaşında =D Galiba dosya bütünlüğünü kontrol etmek işe yaradı çünkü öncesinde de karakterimi karısıyla 1 saat şehirde afk bırakmıştım olmamıştı. Şuan için sorun çözüldü gibi ama yine de öncesinde bir sorun vardı bence. Yardımınız için teşekkürler, seferimde bir kaç ufak tefek sıkıntılar da var, savaşlarda kaç kişinin hayatta olduğu kısmı savunan taraf ve saldıran taraf yazısıyla karıştığı için okunmuyor mesela. Vlandiyalıların seviye 2 ve seviye 3 piyadelerinin isimleri aynı. Kuzaitler dışında hiç bir medeniyetten yoldaş olarak idarecilik becerisi olan bir yoldaş bulamadım, bu şehirlere vali atarken biraz sıkıntı olabiliyor valinin medeniyetinden dolayı. Emir komutlarında 2 tuşunda okçular olmasına rağmen süvari diye sesleniyor, 3 tuşunda da süvari olmasına rağmen piyade diye sesleniyor. Oyunda aradığın lordları bulmak zor birde, Warband'da bir lorda başka bir lordun yerini sorabiliyorduk. Ve son gelen 1.5.8 patchi ile yoldaşlarımın kalkanları birlik kısmında pembe görünüyor. Hali hazırda aklıma gelenleri de söylemiş olayım. Kolay gelsin =)
 
Last edited:
Merhabalar, bu sorunun çözüldüğünü söylemiştim dosya bütünlüğü sağlandığında fix işlenmiş olabilir.
savaşlarda kaç kişinin hayatta olduğu kısmı savunan taraf ve saldıran taraf yazısıyla karıştığı için okunmuyor
bu sorun için ayarlardaki oyun ayarları panelinin altından "UI Scale" ayarını maksimuma(1.0) çekmeyi deneyebilir misiniz?
Vlandiyalıların seviye 2 ve seviye 3 piyadelerinin isimleri aynı.
Eğer yukardaki adımdan sonra arayüz sorununuz düzelmezse, bu birliklerin ekran görüntüleriyle birlikte düzelmeyen sorunun da ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?
Emir komutlarında 2 tuşunda okçular olmasına rağmen süvari diye sesleniyor, 3 tuşunda da süvari olmasına rağmen piyade diye sesleniyor.
Yoldaşlarınızı diğer birliklere yerleştirince seslenmelerin karışması sorun biliyoruz. Yoldaşları o birliklerden ayırdığınızda ses sorunu devam ederse lütfen bize bildirin.
Oyunda aradığın lordları bulmak zor
Kale veya şehirlere girdiğinizde ansiklopedi güncelleniyor. Sık sık yerleşkeleri ziyaret ederek ansiklopediyi güncel tutabilirsiniz. NPC lord/lady'ler yaralı olduklarında ansiklopedide yazan kale veya şehirlerde görünmeyebilirler. Bir kaç gün beklerseniz iyileştiklerinde tekrar erişilebilir olurlar. Eğer hala ansiklopedide oldukları yerde görünmüyorlarsa lütfen incelememiz için bize kayıtlı bir oyun dosyası yollayın. Dosyayı http://upload.taleworlds.com:8080/ adresi üzerinden bize ulaştırabilirsiniz. Dosyayı bulabilmem için lütfen bu başlığın linkini açıklama kısmına yapıştırın.
 
bu sorun için ayarlardaki oyun ayarları panelinin altından "UI Scale" ayarını maksimuma(1.0) çekmeyi deneyebilir misiniz?
Merhaba, bunu kontrol ettim. "UI Scale" 1.0'da gözüküyor. Küçülttüğümde diğer yazılar daha da bozuluyor.
Eğer yukardaki adımdan sonra arayüz sorununuz düzelmezse, bu birliklerin ekran görüntüleriyle birlikte düzelmeyen sorunun da ekran görüntüsünü paylaşabilir misiniz?
Sorun devam ediyor. Bu sayfada aradım ancak görüntü nereden paylaşılıyor bulamadım =/ Biraz acemiyim =) URL seçeneği var sadece.
Kale veya şehirlere girdiğinizde ansiklopedi güncelleniyor. Sık sık yerleşkeleri ziyaret ederek ansiklopediyi güncel tutabilirsiniz. NPC lord/lady'ler yaralı olduklarında ansiklopedide yazan kale veya şehirlerde görünmeyebilirler. Bir kaç gün beklerseniz iyileştiklerinde tekrar erişilebilir olurlar. Eğer hala ansiklopedide oldukları yerde görünmüyorlarsa lütfen incelememiz için bize kayıtlı bir oyun dosyası yollayın. Dosyayı http://upload.taleworlds.com:8080/ adresi üzerinden bize ulaştırabilirsiniz. Dosyayı bulabilmem için lütfen bu başlığın linkini açıklama kısmına yapıştırın.
Lord ve leydilerin hiçbirinin mevcut konumu görünmüyor hala. En son baktığım lordun son görülme raporu 1 ay öncesine falan ait oyun içinde. Ve ayrıca bazen birimler, ekipmanlar, lordlar vb. pembe gözüküyor (Özellikle 3-4 saat gibi bir süre oynadıktan sonra takılmalarla birlikte bu pembe renkleri aşırı artıyor). Mevcut son kaydı gönderdim.
Son olarak 1.5.8 yamasından sonra oyundan çıkış yaptığımda Steam üzerinden kapanması 5 dakika falan sürüyor. Dosya bütünlüğü doğrulması yaptım 3-4 kere ama işe yaramadı.
Ayrıca oyuna eklenebilecek bazı yenilikler için fikir tavsiyeleri yazabildiğimiz bir alan var mı? =)
 
Last edited:
Merhabalar, ekran görüntüsünü imgur yada google drive gibi platformalara yükleyip linkini paylaşabilirsiniz. Yolladığınız oyun dosyasına ulaştım sorunla birlikte geliştiricilere ileteceğim. Bahsettiğiniz pembe noktalar ve takılmalar üstünde çalıştığımız sızıntılar yüzünden kaynaklanıyor olabilir. Biz çözümü bulana kadar bu belirtilerin başladığını gördüğünüzde oyunu kapatıp açarsanız düzelecektir.
Ayrıca oyuna eklenebilecek bazı yenilikler için fikir tavsiyeleri yazabildiğimiz bir alan var mı?
Bunun için https://forums.taleworlds.com/index.php?forums/suggestions.731/ forum sayfasını kullanabilirsiniz.
 
Merhaba,
Vlandiyalıların seviye 2 ve seviye 3 piyadelerinin isimleri aynı.
Bu sorun çözülmüşe benziyor şuan için. Teşekkürler =)
Bir başka sorun:
Oyundaki yapay zeka ile ilgili. Kuşatma savaşlarında savunurken, askerlerim ben komuta etmediğim sürece kendilerini düşmana saldırmak için duvardan aşağı atıyorlar ve sadece birkaç tane değil, neredeyse ordumun yarısını kaybediyorum bu yüzden savaş ile birlikte. ,
Benzer bir şey saldırırken de geçerli askerler hem kuşatma kule merdivenlerinin hem de surların önündeki merdivenlerin sadece birini kullanıyor.
 
Back
Top Bottom