Valahia/Negru Voda pentru modurile 1257AD & 1257AD Enhanced (Warband)

Users who are viewing this thread

AlinN

Recruit
Salut!

Alin e numele meu & joc Mount&Blade-ul de cand a aparut, on&off.

Imi plac modurile istorice si mereu am cautat ceva care sa recreeze spatiul romanesc medieval... pana am gasit 1257AD care continea doar Targoviste (castel) si Slatina (village). Nu existau formatiuni statale romanesti in 1257 dar stim totusi ca asezari erau destule.

Am profitat de somajul tehnic :smile: pentru a muta si edita niste locatii pe harta din 1257AD Enhanced Edition (ca pentru varianta basic le-am facut in concediul de anul trecut dar nu le-am uploadat nicaieri) si a crea legendarul personaj Radu Negru in 3 etape diferite ale vietii (ca simplu calaret, ca lider de banda de mercenari si in final, ca voievod).

Practic jocul acum iti permite sa recuceresti de la mongoli Tara Romaneasca & Moldova si sa treci muntii pentru a lua Transilvania de la maghiari. Spatiul romanesc a devenit cea mai populata si activa zona de pe harta dar in acelasi timp, daca vrei, poti merge pana in Anglia si inapoi pentru a face comert sau a aduce mercenari, poti ajuta Imperiul Bizantin sa recucereasca Constantinopolul de la cruciati ori sa schimbi religia Tarii Romanesti in Catolicism si sa pui umarul la cruciade :grin:

Fisierele (salvari) se gasesc AICI sau aici: https://www.moddb.com/downloads/negru-voda-1257ad-1257-enhanced

Nu-i nevoie decat de aceste savegames pentru a vedea harta editata, toate informatiile sunt continute in ele.

Imagini:

1257AD:

1257AD Enhanced Edition:

Features:

- Personajul Radu Negru (Negru Voda) cu echipamente,bani,armata,proprietati,vasali etc.;
- Spatiul romanesc reprezentat;
- Trupe (Custom Troop Tree) romanesti (doar pentru 1257AD Enhanced Edition);

Necesare:

- Jocul Mount & Blade: Warband (versiune la zi);
- Modurile 1257AD si/sau 1257AD Enhanced Edition

Instalare:

Download arhiva de AICI sau de aici: https://www.moddb.com/downloads/negru-voda-1257ad-1257-enhanced

Dezarhivare

Copy/paste la fisierele cu terminatie .sav in Documents/Mount&Blade Warband Savegames/1257AD SI/SAU 1257AD - Enhanced Edition . Recomand o copie la folder, eventual daca ai deja salvari in el, fa un back-up si sterge-le pentru a nu se incurca cu cele noi. Ai grija sa nu le copiezi incrucisat, adica .sav-urile de la 1257AD sa nu mearga in folderul 1257AD - Enhanced edition ori invers.


Nu sunt modder, doar am editat numele si coordonatele unor locatii din joc cu Morghs M&B WB-WFAS Editor . Nu e greu dar e treaba migaloasa in ceea ce priveste coordonatele. Daca iti place ce am facut eu si vrei sa mai modifici ceva pentru gameplay sau fidelitate istorica, feel free :wink:
 
Last edited:

AlinN

Recruit
Interesant. Nu am jucat modul asta dar o sa incerc (normal, varianta ta).

E preferatul meu, dupa A Clash of Kings (ACOK are de departe cel mai bun sistem de damage vs armuri).

1257 merita daca iti place era & iti recomand sa incepi direct cu Enhanced Edition, chiar daca nu e o versiune la fel de stabila ca cea standard. Pur si simplu are o groaza de optiuni noi si grafica mult mai buna, mai ales harta ?
 

Arcas Nebun

Section Moderator
M&BWB
Cred ca l-am jucat acu foarte mult timp si m-am oprit pt ca nu era nimic despre Valahi pe acolo. O sa-l incerc dar nu garantez ca acum. :smile:
 
Top Bottom