Vaegir Krallığı kimi temsil ediyor

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Beyler benim favori krallığım vaegir krallığıdır çünkü vaegirleri ben osmanlıya benzetiyorum. fakat bazı konularda macaristan veya sırp yazmışlar bence doğru değil, ben biraz araştırdım ve vaegir bence osmanlıyı yani bize daha çok benziyor sırplarla alakası yok...

Karıştırmayın, avrupanın o bölgesi yani eski avusturya-macaristan, yugoslavya, sırbistan vs.. olduğu bölüm tarih boyunca devamlı el değiştirdi. İskender, Romalılar, bizans, Osmanlı vs.. yıllar boyu o bölgede hüküm sürdü. Hatta Atilla ve Hunlar bile dolaştı oralarda. Yani illa ki birden fazla topluluğa benzeyecektir. Ancak bir çok tarih kitabına göre o bölgenin askerleri okçulukları ile ünlüdür.

Osmanlı toprakları asla soğuk bölgelerde olmadı.(çoğunlukla) ve eğer Vaegirler Osmanlı'ya benzetilseydi,birliklerinin adları ve bölgesinin değişmesi gerekirdi.Peki Osmanlı hangi krallığa benziyor diyorsanız
hiçbirine benzemiyor.Geçmişleri olan, Moğollarla beraber yaşanılan zamanlardaki en benzer hanlık kergit hanlığı.

peki vaegirin kullandığı silahlara dikkat edin multiplayerde mesela sadece şemşir ve teber gibi silahlar var düz kılıç yok. ve teber osmanlı baltasıdır bu link de örneklerini gösteriyor bir bakın

http://www.e-tarih.org/images/silah/94.gif

ve zırhlarına başlıklarına dikkat edin. ben mb yi ilk çıktığından beri oynadım. önceden sadece svadya ve vaegir vardı.

svadya haçlı ordusunu temsil ediyor onu biliyorsunuz. ilk çıktığında vaegirlerin hilal simgeli kalkanları vardı araştırın isterseniz.

zaten teber bunu kanıtlıyor araştırın...

Bak Kamikaze nin dediği doğru.

Osmanlıyı temsil eden devlet yok oyunda...

Benim tahminimle temsili devletler;

Kergit--------> Kırgız Türkler, Moğol veya diğer türk toplulukları
Veagir------->Rus Knezleri ve Rus toplulukları
Svadya------>Avrupadaki beylikleri ve krallıkları temsil eden devlet
Sarranid----->Sassanid İmparatorluğu  http://en.wikipedia.org/wiki/Sassanid_Empire
Nord--------->"Nord" "North" sözcüğünden gelme Viking leri temsil etmektedir.

Searcy said:
Karadağ said:
Searcy said:
Nord--------->"Nord" "North" sözcüğünden gelme iskandinav ülkelerini temsil etmekte --- devlet adı olarakda biliyordum ama unuttum
Vikingler???

Sanırım, onlar.

Sanırım değil, Vikinglerden başka yağmacı toplum mu var? Nordlarda barbar olarak tasvir ediliyor zaten.

Searcy said:
Rodoklar hangi devleti veya topluluğu temsil ediyor?

Roma'ya az çok benzerlik gösteriyorlar, çünkü Ahşap Kalkanları Roma Leyjonerlerinin Kule Kalkanlarının neredeyse aynısı. Ayrıca konsey lafı da bir nebze olsun onları Romalılara benzetir.

Sarranid----->Sassanid'ler değil. Direk bütün Arap toplumunun karışımı
Nord--------->Viking ve İskandinav Topluluklarımsı birşey.
Rodok--------> İtalyan ve Alman karışımı ama tam olarak ne bende bilmiyorum :D

kemikaze1234 said:
Sarranid----->Sassanid'ler değil. Direk bütün Arap toplumunun karışımı
Nord--------->Viking ve İskandinav Topluluklarımsı birşey.
Rodok--------> İtalyan ve Alman karışımı ama tam olarak ne bende bilmiyorum :D

arkadaşlar ispanyolların milli figürü ayıdır isterseniz araştırın, onlarda uzun mızrakta arbalette vardır.
ufak bir şey daha krallıklardaki hayvan figürleri gerçek ülkelere bir ipucudur bkz:
bozkurt---->Türk'lerin
kartal---->alman,iskandinav'ların
ayı---->İspanyolların
Aslan---->İngilizlerin
Kaplan---->bir dönem moskova knezliği flamasında yer almıştır
şahin---->arapların

yıllarca kullandıkları hayvan motifleridir

vaegirlere rus diyorsunuz ama kanıt gösterin. kullandığı kılıçlar ve zırhlarından size örnek gösteriyorum.

bakın bu vaegir yayasıdır zırhına dikkat edin

http://media.photobucket.com/image/vaegir%20yayas%2525C4%2525B1/chazy_22/mb/Yaya.jpg

bu da osmanlı zırhıdır karşılaştırın

http://www.e-tarih.org/images/silah/106.gif

bu da osmanlı zırhıdır yanında da teber

http://img75.imageshack.us/img75/1278/200pxturkeybodrum073.jpg

ve de bu da edirnedeki bir müzede sergilenen osmanlı teberleri

http://www.edirnevdb.gov.tr/edirne/g/b/6/muze_vy11.jpg

artık daha niye inanmıyorsunuz sadece rusdur diyorsunuz kanıt göstermiyorsunuz.

lütfen biraz dikkat edip karşılaştırın.

vaegirler rustur bildigime göre çünkü krallarının sancagı kaplandır ve ordusu barbar ordusudur ve avnionbasi birsey bilmiyor

eğer vaegirliler osmanlıysa onların kralları yerine padişahı olurdu ve zaten oyunda türkleri temsil eden kergitler var ayrıca osmanlılar karda buzda yaşamıyodu vaegirliler osmanlıysa sarranidler türktür

tasase5 said:
vaegirler rustur bildigime göre çünkü krallarının sancagı kaplandır ve ordusu barbar ordusudur ve avnionbasi birsey bilmiyor

tamam kanıtla o zaman benim gösterdiklerime karşı cevabın yok. niye vaegirde teber var o zaman bana rusların kullandığı teberlerden göster zırhlarını göster mutlaka olmalı çünkü m&b nin modellemeleri yapılırken birşeylerden esinlenerek yapılıyor size gösterdiğim osmanlı teberleri oyundakinin aynısı.

ben size bazı kanıtlar gösteriyorum siz sadece vaegir rustur sancağı kaplandır falan diyorsunuz kanıt gösterin üstelemiyeceğim ama sadece şu şudur bu budur diyorsunuz sizden kanıt bekliyorum benim gösterdiklerimi de hiç dikkate almıyorsunuz

tasase5 said:
eğer vaegirliler osmanlıysa onların kralları yerine padişahı olurdu ve zaten oyunda türkleri temsil eden kergitler var ayrıca osmanlılar karda buzda yaşamıyodu vaegirliler osmanlıysa sarranidler türktür

kergitler moğoldur bunu zaten biliyoruz. oyunda komutanların isminden sonra noyan yazıyor. noyan moğolların büyük komutanlarının ünvanıdır.

oyun ilk çıktığında sadece vaegir ve svadya vardı. haçlı ordusuyla müslüman kapışması gibi zaten zırhlarından kalkanlarından ve kılıçlarından anlaşılıyordu.

size en basitinden teberi örnek gösteriyorum googleye teber yazın görsellerde müzelerimizdeki osmanlı teberlerini gösterecek

Veagirlerin Doğu Avrupa devletlerine benzetilmeleri ilk olarak karlı Kuzey Bölgelerinde yaşamaları ikinci olarak silahları (şemşiri Türklerden başka Araplar Hintliler Persler gibi bir çok uygarlık kullanmıştır) Teber ise Rus Broad Axesine benzemektedir ama asıl can alıcı nokta zırhlar ve yüz maskeleri
MAA367.jpg
ve
51S0213WTML._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU01_.jpg
bu resimlerde de görünülebileceği üzere Veagirler Doğu Avrupa devletlerine benzemektedir.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom