WB Vaegir Krallığı Geniş Rehber

Users who are viewing this thread

kewarband

Banned
-Vaegir Krallığı Geniş Rehber-


vaegirlogocopy.png

Kral……………….:  Kral Yarogleg
Derebeyleri.....:  Lord Vuldrat, Lord Naldera, Lord Meriga, Lord Khavel, Lord Doru, Lord Belgaru, Lord Ralcha, Lord Vlan, Lord Mleza, Lord Nelag, Lord Crahask, Lord Bracha, Lord Druli, Lord Marmun, Lord Gastya, Lord Harish,Lord Taisa, Lord Valishin, Lord Rudin, Lord Kumipa
İsyancı…………..:  Prens Piç Valdym
Şehirler…………:  Reyvadin Şehri (Başkent), Khudan Şehri, Curaw Şehri, Wercheg Şehri, Rivacheg Şehri
Kaleler………….: Bulugha Kalesi, Radoghir Kalesi, Jeirbe Kalesi, Alburq Kalesi
Köyler…………..: Sumbuja Köyü, Shapeshte Köyü, Mazen Köyü, Ulburban Köyü, Hanun Köyü, Uslum Köyü, Bazeck Köyü, Shulus Köyü, Jayek Köyü, Tismirr Köyü, Karindi Köyü, Vezin Köyü, Rebache Köyü, Fisdnar Köyü, Tebandra Köyü, Ayyike Köyü, Ismirala Köyü, Slezkh Köyü, Udiniad Köyü


  Vaegirler hem atlı hem yaya birliklerden oluşurlar. Güçlü ve etkili okçuları vardır. Süvarileri de özellikle dağınık alanda etkilidir. Vaegirler birlik halinde olan bir orduya karşı gelmekte zorlanırlar fakat dağılmış bir orduya karşı güçlülerdir çünkü zırhlı ve hızlı atlı süvarileri yalnız buldukları bir askeri kolaylıkla alırlar. Özellikle hızlı ve dayanıklı atıyla, teber ve kargısıyla Vaegir Şövalyesi düşmanın korkulu rüyasıdır. Okçuları ise özellikle yüksek bir alanda bekleyip iyi atışlarla düşmana yüksek oranda hasar verirler. Vaegir Nişancıları güçlü ve isabetli atışlarıyla düşmanı daha uzaktayken dağıtabilirler. Tüm bunlara rağmen Vaegirler Kale saldırısı/savunmasında etkili değillerdir.
  Vaegirler, Calradia haritasının kuzey doğusundaki karlık Büyük Taygada yaşarlar. Nord, Svadya, Khergitlerle komşudurlar. Alai denizinden uzanan Pirush Nehri topraklarını ikiye böler. Daima soğuk ve karlı olan topraklarında Tundra Haydutlarına rastlanır. Bu haydutlar seviye atlamak ve para kazanmak (Esir alıp satma yöntemiyle..) için ideal haydutlardır ve çokta güçlü değillerdir. Atlı ve yaya birliklerden oluşabilirler.

Vaegir Krallığı Troop Tree:
vaegirtrooptrrekk.png

Saygılarımla..

 
Yinede emek harcamış güzel olmuş fakat wercheg şehri Nord Krallığına ait :smile:

Edit: Yruma Kalesi,Slezkh Kalesi,Nelag Kalesi,Dramug Kalesi de Vaegirlere ait ve Alburg sanki Nordların diye hatırlıyorum.
 
argon45 said:
Yinede emek harcamış güzel olmuş fakat wercheg şehri Nord Krallığına ait :smile:

Edit: Yruma Kalesi,Slezkh Kalesi,Nelag Kalesi,Dramug Kalesi de Vaegirlere ait ve Alburg sanki Nordların diye hatırlıyorum.

Yok bea oyunu açıp Vaegir Sayfasından teker teker bakmıştım.. :grin:
 
aykans90 said:
Bu bilgileri herkes biliyor, ayrıca o Kral Yarogleg değil, Kral Yaroglek olmalı.

kardeş sna insanlık yaramıyor ben oyunu daha yeni aldım ve hiç bişe bilmiyordum şu yazıyı okuyana kadar diyorsun ki bunları herkes biliyor bak ben bilmiyorum benim gibi ne kadar insan bilmiyordur...Rehberi hazırlayan şahısa teşekkürlerimi iletirim
 
Wercheg şehri Nord şehridir. sen Vaegir diye yazmışsın. normalde 4 şehri var 5 görünce çaktım bende.
Alburq Kalesi de Nordların ayrıca. Vee ve Rivacheg şehrine yakın bir kale vardı Blugha kalesi miydi neyi onu eklemeyi unutmuşsun. Ha bir de Jeirbe kalesini eklemeyi unutmuşsun.

argon45 said:
Yinede emek harcamış güzel olmuş fakat wercheg şehri Nord Krallığına ait :smile:

Edit: Yruma Kalesi,Slezkh Kalesi,Nelag Kalesi,Dramug Kalesi de Vaegirlere ait ve Alburg sanki Nordların diye hatırlıyorum.

Biri daha farketmiş bak yazarken gördüm.
 
Arkadaşlar ben Vaegirlerin piyadeleri hakkında bir şey sorucam. Vaegir piyadeleri var bir de bir üst seviye Vaegir Muhafızı. Piyadenin silahı kılıç Muhafız da balta var. Tüm askerlerimi geliştirip hepsini baltalı muhafız yapmam mı daha iyi yoksa bir kısmı kılıçlı olarak piyade mi kalsın sizce hangisi daha mantıklı?

İkinci sorumda Vaegir Kıdemlisi hakkında. Farkındasınızdır bunlar bazen atlı oluyor bazen yaya. Rastgele olarak değişiyo. Bu yüzden ben bunları Piyade safına mı katayım yoksa atlılara mı katayım hep karışıklık çıkıyo. Bunun bir çözümü var mı? Bir de bir kere atlı olan kişi her savaşta atlı olarak mı çıkıyor yoksa bazen aynı adam atsız çıkabiliyo mu? Ben attan inin diyip piyade olarak kullanıyorum hepsini mecbur biri çözüm bulursa sevinirim. En azından savaştan önce kaçında at vardır kaçında yoktur anlayan biri varsa yardımcı olun lütfen
 
Morgh's M&B Warband Mod Tools'tan hepsinin mutlaka atlı olmasını sağlayabilirsin.Şöyle yaplıyo bak:
İlk önce onu kurman gerekiyo.Sonra Troop Editörü açıcaksın.Ordan askeri bulup Flags'ten Mounted'ı işaretliyceksin.
 
kale ele geçirmede vaegirlerin üstüne yok. nişancılar ile kaledeki okçuları anında temizliyorsun sonra şövalye ve muhafızlarla içeridekileri hallediyorsun.
 
Bi aralar vaegirler idolümdü,Sonra Svadya şovalyeleriyle kapıştırdım, svadyalılar kayıpsız kazandılar( hemen hemen).Sonra rodok oldu, şuanda nord favorim:grin:
not:Vaegir okçuları biçer dagıtır...
 
Arkadaşlar Vaegir Sanıldıgı Kadar Güçlü Değil Sırf Okçuları Sağlam Buyurun Bi Bakın

Vaegir:Okçuları Oyundaki En İyi Okçulardandır
Nord:Yaya Olarak Çok Sağlam Bir Irktır
Sarranid:Memlüklüleri Oyunun En Güçlü Şövalyelerindendir
Rodok : Çavuşları Oyundaki En Güçlü Çavuşlardır
Kergit:Çok da Güçlü Olmasada Kargıcıları ve Atlı Okçuları İyidir
Swadia(Favorim):Çavuşları ve Şövalyeleri Sağlamdır Şövelyeleri Oyunun En Güçlü Şövalyelerindendir.

Ve Arkadaşlar Hile İle Oynuyorsanız:
Sarranid Memlük,Swadya Şövalyeleri,Rodok Çavuşları,Nord Kahramanları ve Vaegir Nişanciları Yaparsanız Süper Bir Güce Sahip Olursunuz
 
Back
Top Bottom