Vücut Geliştirme & Fitness

Users who are viewing this thread

I.Süleyman

Squire
DkX6ry.png


İri kollara, geniş omuzlara, balon gibi göğüslere, ve tank gibi omuz başları.. Herkesin hayalidir. Halk arasında daha farklı durmak ve ilgi çekici olmak için vücudunuzu kullanacağınız en iyi spor dalıdır. Aynı zamanda dünyanın en zor sporudur. Mikron mikron ilerleyen kaslarla başa çıkmaya hazırmısın ?
Kaslar akıllıdır. Acı çektiğinde hemen beyine mesaj yollayarak pes etmeni isterler ancak bizim amacımız pes etmek değil. Hayır değil. Kasa emir vermek !. Bırakın acı çeksin, iyice çeksin sonunda dinecektir.


Platformun Amacı Ne ?

Yukarda söylediğim iri kollar, göğüsler, omuzlara ulaşmak için attığınız adımlarda size destek çıkacağız. Aramızda bu sporla uğraşan, bu sporu bilen birileri mutlak vardır. Onlara yardım etmek ve yardım ettirmek amacıyla platformu kuruyorum. Amaç kasa daima acı çektirmek ve bunu sürekli yapmak.


Od29pQ.png


Vücut geliştirme (Bodybuilding), mutlak şartlar altında bireyin ruhsal ve fiziksel olarak kendini motive etmesiyle ve disiplin altına almasıyla doğru zamanda doğru gıdalarla beslenerek kaslarını, ağırlık kullanarak veya belirli hareketlerle doğru şekilde çalıştırmasıyla kaslarına hacim ve şekil aldırarak iyi bir görünüme sahip olması ve böylelikle güç kazanmasıdır.
*  Bu tanımdaki herhangi bir olgunun eksikliği hedefe ulaşmada bazı aksaklıklara yol açabilir.
*  Bu yüzden yapmanız gereken vücut geliştirmenin bir yaşam tarzı olduğunu unutmamak ve tanımda geçen herbir olguyu eksiksiz yerine getirmektir.
*  Vücut geliştirmede sporun ve beslenmenin büyük bir yeri vardır. Beslenme ve idmanların bu spordaki ağırlığı şu şekildedir:
*  Beslenme bu sporun ayrı bir %100'lük kısmını, idmanlar ise ayrı bir %100'lük kısmı oluşturur.
*  İdmanlarda hareketlerin kurallarına uygun ve zamanında yapılması kadar hangi hareketlerin kombine edileceği konusu da büyük önem taşımaktadır.
*  Beslenmede ise hangi gıdalar kullanılacağı kadar gıdaların vücuda alınma ve sindirim zamanları da bir o kadar önem arz etmektedir.
*  Vücut geliştirme yapan bir sporcunun vücudunda sarkma meydana gelmez. Ancak bir dönem yeterince hacimlendikten sonra bu sporu bırakmak zorunda kalan bir sporcuda bazı sarkmalar meydana gelebilir.
*  Bu sarkma deride meydana gelen büzüşmeler şeklinde veya yağlanma şeklinde olabilir

3R8jk2.png


Fitness, genel olarak ülkemizde body building sporu ile özdeşleştirilir. Kelimenin anlamını tam olarak bilmeyen kişiler ise, çok farklı bir spor dalı olduğunu düşünür. Aslına bakarsanız fitness kelimesi, bu iki kavramı da tam olarak karşılamaz. Fitness sağlıklı olmak, formda olmak anlamlarını içerir. Bundan dolayı, sağlık ve zinde olmak adına yapılacak olan çok çeşitli spor dallarını, bünyesinde barındırır. Spor dilinde, vücut geliştirme sporunu tanımlayacak olursak, aletli veya aletsiz olarak yapılan, insan vücudunda bulunan kasların tümünün ya da bir kısmının çalıştırılmasına yönelik çalışmalardır diyebiliriz. Fiziksel olarak, vücudun güçlendirilmesi mantığına dayanan bu spor çeşidi, kişilerin tercihlerine göre farklı mekanlarda ve farklı yöntemlerle uygulanabilir. Spor dallarının neredeyse hemen hepsinde kullanılan egzersiz yöntemleri, fitness çalışmaları esnasında da kolayca görülebilir.


Ben kimim ?

17 Yaşındayım yakında 18 olucak. 1 Yılı aşkın süredir bu sporla uğraşıyorum. Ve okuyorum. Çok önemli bilgiler ediniyorum ve etrafımda daha bilgili insanlarla çalışıyorum. Aynı zamanda Muay-Thai salon ve ilçe gençler şampiyonuyum. Ama artık dövüşmüyorum. Beni merak edenler vardır. Resim isteyecekler vardır özel mesaj atarlarsa yollarım.

dqjZYD.png


Vücut Geliştirmeye yeni başlayanlar kendilerini zorlamamalı kilolu ve zayıf ise beslenmelerine dikkat etmeli fakat her ikiside aynı egzersizleri yapıp vücudu yavaşça ısıtmalılar. Bu sürece adaptasyon denir. Göğüs adelesi 2 olmak üzere her kas grubuna 1 adet hareket düşer ve 8 hareketle idman tamamlanır. Bu süreçte ağırlıkları tanımalısınız az ağırlıkları alıp hafif geldiğinde artırmalısınız fakat hareketi daime doğru yapmalısınız.

Peki bu süreçte beslenme nasıl olmalı ?
Çok basit. Hayır değil. Basit olsaydı burada olmazdın. Eğer zayif isek; Çok iyi beslenip biran önce bu lanet durumdan kurtulmamız lazım. Zayıfları kimse sevmez. Zayıf olmak suç değil Zayıf kalmak ve buduruma alışmak suçtur. Bizler başlarken herkül değildik. Zaten iyi olsaydık başlamazdık. Herneyse.

Yumurta
Eşittir vücut geliştirme. Bu kadar net yumurta yoksa kasda yoktur. 60 Gram bir yumurta  yaklaşık 7 gram protein içeriyor. Beyazını yiyin Sarısını yemeyin diye bir salak konuşma yapmayacağım. Hepsini yiyin. Sarısı işe yaramasa Yaratan yaratmazdı sarısını. Neyse, Sabahları mutlaka en az 2 yumurtaya abanıyoruz. İdmandan sonrada abanıyoruz. Yumurta anne sütüne en yakın tek gıdadır. İçindeki kaliteli protein ile idmandan sonra alındığında kas yıkımını engeller ve kasları beslerler.

Peynir
Protein tozlarının bir bölümünün peynir altı suyundan yapıldığını varsayarsak, Peynir eşsiz bir gıdadır. 150 Gram beyaz peynirde 30 gram whey proteini bulunmakta. Kahvaltının olmazsa olmazı. Yeyin.

Süt
Günlük 1lt süt içdiğinizi varsayın. yaklaşık 30gram protein cebinizde. Süt'ü için. Süt kasları uzun süre onardığından gece içilmesi önemlidir. Kilo artışını %30 artırır.

TAVUK
Yumurtadan sonraki en önemli gıda ve favori gıda. 100 GR Tavuk göğsünde 23 gr protein olduğunu varsayarsak, alın size protein tozu. İdman öncesi, sonrası, yatarken Yeyin! günlük 300gr tavuk göğsü 4 tl ye denk geliyor. Buda 70 gr protein demek. Peynir ve yumurtada var.

Protein Tozları
Protein tozları günümüzde gitgide yaygınlaşan ve günlük protein ihtiyacını karşılamak için tercih edilen ürünlerdir.
Amino asitlerden oluşan proteinler, etkili bir kas gelişimi olması için vücudun alması gereken en önemli besinlerden biridir.
Tavsiye edilen günlük protein tüketimi kullanıcının kilosu başına 1,5-2 gram arasında değişmektedir (75 kg ağırlığında spor yapan bir kişi günde ortamala 100-150 gram arası protein tüketmelidir.

Protein tozlarının farklı çeşitleri bulunmaktadır :

Whey proteini (peynir altı suyu proteini), Kazein (süt proteini), soya proteini, izole proteinler ve kompleks proteinler (karışım proteinler).

Kişinin kullanım ihtiyacına ya da zamanına göre protein tercihi değişmektedir.

Weight Gainer ( Kilo aldırıcılar )
Aynı zamanda Gainer ya da Weight-Gainer olarak bilinen "Kilo ve Hacim" destek ürünleri sporcuların Kilo Alımı ya da Hacim Artışı için destek amaçlı tercih ettikleri ürünlerdir.

Karbonhidrat, Protein ve Kalori bakımından çok zengin olan bu ürünler kullanıcının normal beslenmesinden alamadığı besinleri almasına yardımcı olur.

Kilo ve hacim artışı dışında bu ürünler kalori miktarları sayesinde sporcular için mükemmel bir enerji deposudur.

Kilo almak isteyen kullanıcılar bu ürünleri takviye amaçlı ana öğünlerden sonra tüketebilir. Hacim artışı destek amaçlı kullanmak isteyenler ise antrenmanlardan önce, sonra ve ara öğünlerde kullanmalıdır.

Yukarıda bağzı kavramları açıkladım. Hemen alttaki mesajıda ayırıyorum. Orayada zamanla bölgelerin nasıl çalıştırılması gerektiğini yazacağım. Okuduğunuz için teşekkürler.
Yazılar bana aittir. Sadece Bu Sporun ne olduğunu maddeler halinde bir kaynakdan aldım.
 
KAS GRUPLARINI TANIYALIM
GÖĞÜS
4b1e336b6b6ca6a1b004645225a956407671187e475845.jpg


Bu kelimeleri okurken sizin aklınıza ne geldi bilmem ama yazarken benim gözümde; rüzgârı arkasına alan, yırtılacakmış gibi gerilmiş ve balon gibi şişmiş yelkenlere benzeyen ‘t-shirt’ün altında duran göğüs kasları canlandı. Ben tasvir edince siz de aynını kendiniz için hayal ettiniz ama ‘Maalesef hayalden öteye gidemez.’ diye içinizden geçirdiyseniz, sakın bir yere ayrılmayın ve yazıyı sonuna kadar dikkatlice okuyun.

Allah herkesi farklı yaratmıştır. Belki ikizinizi bulmak kadar zor olmasa da, şekli (genetiği) sizinkine benzeyen göğüslere sahip başka birini bulmak da kolay olmayabilir. Olaya tersinden yaklaşacak olursak, belki resimlerine baktığınız fitness modeller ya da ‘Mr. Olympia’larınki gibi şekilli göğüslere asla sahip olamayacaksınız. Ancak doğru şekilde çalışır, işi kitabına göre yaparsanız, başkalarını imrendirecek göğüs kaslarına siz de sahip olabilirsiniz. Gerçek olan şey; mevcut göğüs genetiğiniz, önemli olansa; sebat edip, doğru yöntemlerle çalışıp ona olabildiğince hacim kazandırarak sahip olabileceği en güzel görüntüye kavuşturmaktır.

Çoğumuz ‘Üst göğüslerim zayıf.’ , ‘Alt göğüslerimi kesmek istiyorum.’ ve ya buna benzer göğüs kasının alt, üst, yan gibi bölümlere ayrıldığını ima eden cümleler kurarız. Yukarıda izah ettiğim üzere ‘göğüs kası’ yani pectoralis major bir bütün halindedir ve kasıldığı zaman tamamen kasılır.

Büyük Göğüs Kaslarına Sahip Olabilmek İçin Gerekli Şeyler;


1- Çok yeyin! Gerekli kiloya ulaşmalısınız. Hala çok zayıfken büyük göğüs kaslarına sahip olmanız imkânsız. Eğer yeterince beslenmezseniz (özellikle zayıfsanız) büyük göğüs kaslarınız olmaz. ‘Nasıl kilo alırım?’ diye soruyorsanız tıklayın!

2- Bileşik egzersizler yapın! İlk tavsiyeyi uygularken bir yandan da vücudunuzu büyütmek için squat, deadlift, bench press, overhead press gibi temel bileşik egzersizleri programınıza koymalısınız. Böylece en hızlı şekilde gelişirsiniz.

3- Gereksiz yere izole egzersiz kullanmayın! İzole egzersizlerde (sadece hedef kası çalıştıran, yardımcı kasların kullanılmadığı egzersizler) fazla ağırlık kullanamazsınız (örneğin, dumbel fly.. ). Ve bunun sonucu olarak büyümeyi sağlayan testesteron ve büyüme hormonu salınımını başlatabilmek için kaslarınız yeterince baskı altına girmemiş olur.

4- Bacak çalışın! Squat ve deadlift yapmak kasların büyümesini sağlayan hormonların salınımını artırır. Bu olursa sadece bacaklarınız büyümez. Göğüsleriniz, kollarınız, vs. vs. büyür.

5- İyi dinlenin! Unutmayın! Kaslarınız çalışırken değil, dinlenirken büyür. Haftada en fazla 2 kere göğüs çalışın. İyi yeyin ve yeterince dinlenin.

6- Hızlı kaldırın! Hızlı kaldırmak daha çok ağırlık kaldırmanıza izin verir ve daha çok göğüs kası lifini aktif hale getirir ve bu da kasın daha çok büyümesi anlamına gelir. Ancak hızlı kaldırırken tekniği nizami uygulayın ve ağırlık daima kontrolünüz altında olsun. İndirirken de kontrollü ve normal (ne hızlı, ne yavaş) hızda indirin.

7- Doğru tekniği uygulayın! Kısmi tekrarlar bu işe yeni başlayanlar için çok da uygun olmayabilir. Bunun için bench press yaparken, barı göğsünüze bir-iki cm. kalaya kadar indirin, yukarıda ise dirsekleriniz kilitlenene kadar kaldırın. Bench press yaparken barı boynunuza indirmeyin ve dirseklerinizi yanlara doğru çok açmayın (Az sonra linkini vereceğim yazıda göğse daha çok etkimesi için bunları yapmanız gerektiği yazıyor olabilir ancak yeni başlayanlar bunları görmezden gelebilir.). Bunlar hem sizin ağır kaldırmanıza engel olur hem de sakatlanma riskinizi artırır. En doğru bench press tekniği için tıklayın!

8- Sabırlı olun! Özellikle gelişim çağındaysanız.. Çünkü hala tam olarak gelişim süreciniz bitmemiştir ve vücudunuz gün geçtikçe daha da olgunlaşacaktır. Siz sabırlı olur, temeli sağlam atarsanız olgun yaşlarınızda sağlam göğüs kaslarına sahip olabilirsiniz.
Fotoğrafda belirtildiği gibi, Üst göğüs, Orta göğüs ve Alt Pektoralis olarak inceliyoruz.

Üst göğse etki eden egzersizler;

• Incline dumbell press
• Incline barbell press
• Incline fly
• Low cables (makara aşağıda cable crossover)
• Ayaklar yukarı pozisyonda şınav
• Military press (göğse indirişte)
• Dumbell shoulder press (göğse indirişte)

Orta göğse etki eden egzersizler;

• Flat dumbell press
• Flat barbell press (bench press)
• Flat dumbell fly
• Mid height cables (makara ortada cable crossover)
• Şınav

Alt göğse etki eden egzersizler;

• Decline dumbell press
• Decline barbel press
• Decline fly
• High cable (makara yukarıda cable crossover)
• Gövde yukarıda, ayaklar aşağı pozisyonda şınav


Örnek Göğüs Antrenman Programları

Yeni başlayanlar;

Barbell Bench Press 3x10
Machine Fly 3x10

Orta Seviye İçin Örnek Göğüs Antrenmanı 3-5 Ay

Incline Bench Press
Machine Fly
Bench Press

İleri Seviye için Örnek Göğüs Antremanı 7-12 Ay

Her idmana farklı hareket ekliyoruz = /

İncline Dumbel/Barbell Pres 3X10
Dumbell Fly / Dips Flying 4X10
Bench Press/ Dumbell Bench Press 3X10
Pullover 3X10​


* Muscle & Fitness
* Bodyforumtr
* Ben
BİCEPS - KOL
 
SİZLERDEN GELEN SORULAR VE CEVAPLARI

Kucukpipi said:
Bu yaptığım hareket doğru mudur, yanlış ise doğru olanı nedir.Kilo fazlası olanlar nasıl bir yol izlemeli, beslenme haricinde bu anlattığım şınavdan günde 20 tane çekilerek ne kadar zamanda ne kadar kol kası yapabilirim.

Gibi sorularımı buradan soruyorum ve cevap bekliyorum @I.Süleyman.

Şimdiden teşekkürler.

Edit:Bunun ayakların koltuğa dayanmış hali

Selam,
Yaptığın hareket doğru bir hareket. Göğüs kaslarını inanılmaz çalıştırır. Bir çok sporcu antremanına bu hareketle başlar ve bende.
Şimdi kilo fazlalığı olan bir insanın göbeğinde ve adonis kısımlarında sarkmalar meydana gelir bunlar varmı sende ? eğer var ise yapacağın şey diet+spor. Nasıl bir diet izleyeceksin ?
* Kalori Az
* Protein Çok
* Karbonhidrat az
Hiçbirşey yemeyerek zayıflamaya çalışmak salakça. Ve kaslardan kaybetmeye neden olur.

Sana hazırlayacağım kabaca örnek beslenme programı (spor yapıyorsan) (yapmıyorsan bir işe yaramaz en azından evde yap)

Kahvaltında - en az 2 ve 3 yumurta. 150GR Beyaz peynir. 2 Dilim tam tahıllı buğday ekmeği
Öğlen yemeğin- Tavuk, Tavuk dürüm, Ayran, Et dürüm gibi şeyler. Kesinlikle pizzaya abanmıyoruz ve hamur işlerine pide olsun veya abur cubur olsun onları geç. Et ye et!
Ara öğün: Elma muz gibi meyveler ye ama meyve ye! Lifli gıdalar tüket ve bu öğünde karbonhidrat al. Kek felan serbest en fazla 2 tane olmalı.
İdman öncesi: Makarna pilav ve kesinlikle tavuk göğsü 200gr
İdman sonrası: Tavuk göğsi az makarna veya pilav.
Yatmadan önce yağsız 2 bardak süt

2200 kaloriyi geçmiyorsun en fazla 2000 hatta. Besinlerin kalorilerini www.diyetkolik.com'dan bakabilirsin.

Şınav çekerek kol kası yapılmaz. Ayrıca kol diye birşey yok. Biceps - Triceps vardır. Biceps Önkol Triceps Arkakol demekdir. Çektiğin Şınav en çok göğse fakat omuz biceps triceps'e de etki ediyor. Fakat tek yönlü çalışma ile kesinlikle ileri adam atamazsın. Günde 20 şınav ile bu iş yürümez yani bir salona yazılmalısın. Yada eve dumbell alıp vereceğim hareketlere çalışmalısın. Onun dışında sana söyleceğim Barfiks çekmen olabilir.

Mabella said:
Simdi yazıların hepsini okumadım ama bir ricam olacaktı bilen kişilerden.
Simdi benim omuz kaslarım cok zayıf.Ameliyattan dolayı sol omuzun sağ omuzundan daha büyük duruyor.Bunun için nasıl bir program yapmalıyım.
NOT=Ameliyattan dolayı omurgam biraz rahatsız o yüzden dambıl,barfiks vs.omurgaya etki edecek hareketler önermeyin.
Boyum 1.77 Kilom=59(ciddiyim)
Mabella; Şimdi öncelikle ağrı yapması normal. Önemli olan bu ağrı eklem ağrısımı kas ağrısımı. Yanma gibi birşeyse bas gitsin. Eklem ise ve çok şiddetli ise bırak. Ama az ağırıyorsa devam. Şimdi omuzların çalıştığını varsayalım.

Eğer bir salona gidiyorsan ve 3-4 ayı doldurduysan bu program güzel
Omuz Press Makina 4x12-10-8-8
Omuz Yana Açış 4x-12
Omuz Press (ÖN) Makina 4x12-10-8-8
Front Raise 3x10
Arka Omuz yana açış 3x20 Hafif dumbell ile.

Evde çalışıyorsan Dumbeller ile
Shoulder Press
Omuz Yana açış
Arnold Press
Front Raise
Setler yine aynı.

EDİT: Dumbella bir anda yükleme omuzu alıştır 5-7.5-10 artıra artıra git sonra kendin belirle ağırlığı
 
Konu yanlış yerde.
http://forums.taleworlds.com/index.php/board,230.0.html
bu konuda da konuşulabilir http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,251352.0.html
 
Süper bi konu gerekliydi valla...:smile: Sana bi sorum olursa özelden mesaj atarım abi...:grin:
 
KidCudi said:
Süper konu gerekliydi valla...:smile: Sana bi sorum olursa özelden mesaj atarım abi...:grin:
Tamam açık olursam yazarım hemen.
Karatasak said:
spor platformu var ama...
Birebir destek veriyorum yani sorunu olanların programlarıdır beslenmesidir düzenleyip onları takip ediyorum normalde bu iş paralıdır. Üst düze sporcular yapar. Ama ben sizler dahada gelişin istiyorum 2-3 sporcuyla yetinmeyelim.
 
I.Süleyman said:
Tamam açık olursam yazarım hemen.
Karatasak said:
spor platformu var ama...
Birebir destek veriyorum yani sorunu olanların programlarıdır beslenmesidir düzenleyip onları takip ediyorum normalde bu iş paralıdır. Üst düze sporcular yapar. Ama ben sizler dahada gelişin istiyorum 2-3 sporcuyla yetinmeyelim.
gLlXPZ.png
 
İlk adele göğüs ile başladık göğüs ile bilgileri toparlayıp tek başlık altına aldım daha yazamadıklarım var onları ileri seviyeler anlatırım. Örnek programlarda mevcut Yeni ve orta seviyeler programlarına 2 ayda bir yeni hareket eklesin. İleri seviyeler 1 ayı geçirmeden Dumbell-Halter değişimi yapsınlar.

Karatasak ?
 
Ya abi kaç senedir Yuri Boyka izleyip gaza gelirim, şınav çekmeye falan ÇALIŞIRIM, ama bırakın şınav çekmeyi pozisyonunda bile duramam. Bu sefer çok gaza gelmiştim ama bi o kadarda çaresizdim. O kadar çaresizdim ki internete nasıl kaslı olurum diye arama yapmıştım. Bişey çakmadım tabiki. Onlarca kez şınav çekmeyi denedim, sonunda tam tamına 2 tane çektim. Kendi kendime bir program hazırladım. Günde 3x0 setinde pozisyonda durmaya çalışıp, 3x2 setinden şınav çekiyordum. Artık evde haraket ederken pat diye yere yatıp şınav çekiyordum. Bir hafta falan böyle garip garip huylarla 3-4 tane çekmeyi başarmıştım. Sonradan farkettim nefes alış-verişini yanlış yapıyormuşum. Doğru olanı yapmaya başladım o yüzden bir haftam biraz çöpe gitti. Neyse 2. haftanın sonunda 5-6 tane çekiyordum baya. Doğru şekilde, adam gibi. İlk bir ayın sonunda 10 tane çekebiliyordum. Biraz esnetmiştim programı, hatta program kullanmıyordum canım sıkılınca yatıp 8-10 tane çekip kalkıyordum. Aradan 3 ay geçti ben 30 tane falan çekiyodum işte baya baya. Öyle çok düzgün bir vücudum yoktu. Kıçım ayrı başım ayrı çıkmıştı, 80 kilo falandım ama boyum uzundu o yüzden pek belli olmuyordu vücudumun düzensizliği.

Ama asıl soru şuydu, aylardır şınav çekiyorum, vücudumda hiç bir değişiklik yoktu ? Bunun gazıylada bir spor salonuna yazıldım. Bir ay geçti yazılmanın ardından, şınavı 60-70 tane falan çekiyorum bi kerede. Vücudumda baya gelişmişti, özellikle göğüsler. Aletta Ocean gibi memelerim vardı bişeyler oldu toplandı falan bende çözemedim. Bacaklarım falan inceldi, incelmenin yanında biraz sıkılaştı böyle. Farkettim ki tek tür çalışma ile bir yere varılmıyormuş. Her şeyden yararlanmak lazımmış. Size temin ederim bir ay boyunca gittiğiniz herhangi bir spor salonunda düzenli ve disiplinli çalışırsanız değişimi farketmemek imkansız. Ha ama bir de şöyle bir şey var, spor salonuna gidiyorum görüyorum orda adam dozer gibi olmuş bundan sonra çalışsa ne yazar çalışmasa ne yazar hiç bir katkısı olmaz ona. Vakti yerinde gitmeniz gerekiyor.

Vücudunu geliştirmek isteyen şişmanlara ilk önerim göğüslerden başlasınlar. Şişman derken yukarda kastettiğim dozer gibiler değil, hafif göbeği möbeği çıkmış kişiler. En büyük problemin onlar olduğunu düşünüyorum. Sonrada göbek, bacak. İsterseniz bacak yerine direk kollara geçin. Yani burda göğüsten başlayın derken hepsine çalışın ama göğüslere ayrı bi yer verin diyorum. Evde yapıyorsanız sadece şınav geliştirir diye biliyorum göğüsleri. Spor salonuna yada fitnesse falan gidiyorsanız Chest Press 1 numaralı önerimdir
 
Şınav çekmedeki azmini beğendim çok iyi. Başarmıssında fakat şınavla bir yere varılmaz. Şınav orta göğsü hedef alır. Alt ve üst ne oldu ? Değişim yok demişsin. 1 Den 30 a Çıkmışın değişim yokmu sence? güç gelmiş işte. "Vücudunu geliştirmek isteyenler göğüsden başlasın" Katılmıyorum.

Tüm adeleleri çalıştırın her yeriniz güçlensin. Neden sağdece tek bölge isteyesiniz ki ? Bodycilere yıllarca bicepslerini büyütmeleri söylendi. Fakat yanlış öğretildi. Kolu büyük göstermek için biceps değil triceps önemlidir. Triceps kolun 3/2 si biceps ise 3/1 idir. Tüm bölgeleriniz çalıştırın.

EDİT: Makinalarla yaşamayın serbest çalışın.
 
Mabella said:
Simdi yazıların hepsini okumadım ama bir ricam olacaktı bilen kişilerden.
Simdi benim omuz kaslarım cok zayıf.Ameliyattan dolayı sol omuzun sağ omuzundan daha büyük duruyor.Bunun için nasıl bir program yapmalıyım.
NOT=Ameliyattan dolayı omurgam biraz rahatsız o yüzden dambıl,barfiks vs.omurgaya etki edecek hareketler önermeyin.
Boyum 1.77 Kilom=59(ciddiyim)
Sağ omuzun sağlammı dumbell kaldırabiliyormu ?
 
I.Süleyman said:
Şınav çekmedeki azmini beğendim çok iyi. Başarmıssında fakat şınavla bir yere varılmaz. Şınav orta göğsü hedef alır. Alt ve üst ne oldu ? Değişim yok demişsin. 1 Den 30 a Çıkmışın değişim yokmu sence? güç gelmiş işte. "Vücudunu geliştirmek isteyenler göğüsden başlasın" Katılmıyorum.

Tüm adeleleri çalıştırın her yeriniz güçlensin. Neden sağdece tek bölge isteyesiniz ki ? Bodycilere yıllarca bicepslerini büyütmeleri söylendi. Fakat yanlış öğretildi. Kolu büyük göstermek için biceps değil triceps önemlidir. Triceps kolun 3/2 si biceps ise 3/1 idir. Tüm bölgeleriniz çalıştırın.

EDİT: Makinalarla yaşamayın serbest çalışın.

Dediğim gibi aynanın karşısına geçtiğimde vücudumda pek bir değişiklik göremiyordum. Sadece şınav çekebiliyordum. Kısacası alışmıştım.

Ben kesinlikle 70-80 kilo aralığında, hafiften göğüsleri sarkan kişilerin göğüslere yüklenmesi taraftarıyım. Bakın sadece göğüse çalışın demiyorum, 2 saat çalışıyorsanız 45 dakikası göğüslere yönelik olsun kalan vakti programa göre dağıtın. Mesela benim programımda heryerime birşeyler yazdı eğitmen. Gidiyorum üç saatte dönüyorum, önce rutin programı bitirip üstüne göğüslere ek olarak çalışıyorum çünkü göğüslerim apaçık sarkıyor.

Aslında benim de bir sorum olacak, şimdi 1 aydır gidiyorum baya toplandım özellikle göğüslerim baya normale döndü. Ama şöyle bir gariplik var göğsümün alt kısmı hafiften kıvrılıyor sanki böyle sarkıyor gibi ? Üstler falan biraz şekillendi böyle izler falan gözüküyorda. Bu alt kısım için üstte yazdığın önerilenler dışında başka bir şey varmı ? Yada üsttekilerden en faydalısı hangisi olur ? 1 Aydır gidiyorum 30 kiloda 3x20 ya da 30-20-10 setini 1 dakikalık dinlenmelerle yapabilirim.
 
Ben ayaklarımı koltuğa dayayarak, sadece ellerim yerde olacak şekilde şınav çekiyorum.Anlatabildim mi, bilmiyorum fakat şöyle;

Koltuğa çıkıyorum, ellerimi aşşağı sarkıtıyorum.Ve tüm vucüdümu kaldırmaya çalışıyorum.Bu normal şınav pozisyonundan 2 kat daha fazla ağırlık kaldırmamı sağlıyor(muş)

Bu yaptığım hareket doğru mudur, yanlış ise doğru olanı nedir.Kilo fazlası olanlar nasıl bir yol izlemeli, beslenme haricinde bu anlattığım şınavdan günde 20 tane çekilerek ne kadar zamanda ne kadar kol kası yapabilirim.

Gibi sorularımı buradan soruyorum ve cevap bekliyorum @I.Süleyman.

Şimdiden teşekkürler.

Edit:
 
Kucukpipi said:
Ben ayaklarımı koltuğa dayayarak, sadece ellerim yerde olacak şekilde şınav çekiyorum.Anlatabildim mi, bilmiyorum fakat şöyle;

Koltuğa çıkıyorum, ellerimi aşşağı sarkıtıyorum.Ve tüm vucüdümu kaldırmaya çalışıyorum.Bu normal şınav pozisyonundan 2 kat daha fazla ağırlık kaldırmamı sağlıyor(muş)

Bu yaptığım hareket doğru mudur, yanlış ise doğru olanı nedir.Kilo fazlası olanlar nasıl bir yol izlemeli, beslenme haricinde bu anlattığım şınavdan günde 20 tane çekilerek ne kadar zamanda ne kadar kol kası yapabilirim.

Gibi sorularımı buradan soruyorum ve cevap bekliyorum @I.Süleyman.

Şimdiden teşekkürler.

Edit:

Teknik olarak normal şınavdan daha fazla ağırlık kaldırdığın doğru, ama kollarına ne kadar yararı olur bilemem. Normal şınavdan da daha zor olsa gerek.
 
Kucukpipi said:
Bu yaptığım hareket doğru mudur, yanlış ise doğru olanı nedir.Kilo fazlası olanlar nasıl bir yol izlemeli, beslenme haricinde bu anlattığım şınavdan günde 20 tane çekilerek ne kadar zamanda ne kadar kol kası yapabilirim.

Gibi sorularımı buradan soruyorum ve cevap bekliyorum @I.Süleyman.

Şimdiden teşekkürler.

Edit:
Selam,
Yaptığın hareket doğru bir hareket. Göğüs kaslarını inanılmaz çalıştırır. Bir çok sporcu antremanına bu hareketle başlar ve bende.
Şimdi kilo fazlalığı olan bir insanın göbeğinde ve adonis kısımlarında sarkmalar meydana gelir bunlar varmı sende ? eğer var ise yapacağın şey diet+spor. Nasıl bir diet izleyeceksin ?
* Kalori Az
* Protein Çok
* Karbonhidrat az
Hiçbirşey yemeyerek zayıflamaya çalışmak salakça. Ve kaslardan kaybetmeye neden olur.

Sana hazırlayacağım kabaca örnek beslenme programı (spor yapıyorsan) (yapmıyorsan bir işe yaramaz en azından evde yap)

Kahvaltında - en az 2 ve 3 yumurta. 150GR Beyaz peynir. 2 Dilim tam tahıllı buğday ekmeği
Öğlen yemeğin- Tavuk, Tavuk dürüm, Ayran, Et dürüm gibi şeyler. Kesinlikle pizzaya abanmıyoruz ve hamur işlerine pide olsun veya abur cubur olsun onları geç. Et ye et!
Ara öğün: Elma muz gibi meyveler ye ama meyve ye! Lifli gıdalar tüket ve bu öğünde karbonhidrat al. Kek felan serbest en fazla 2 tane olmalı.
İdman öncesi: Makarna pilav ve kesinlikle tavuk göğsü 200gr
İdman sonrası: Tavuk göğsi az makarna veya pilav.
Yatmadan önce yağsız 2 bardak süt

2200 kaloriyi geçmiyorsun en fazla 2000 hatta. Besinlerin kalorilerini www.diyetkolik.com'dan bakabilirsin.

Şınav çekerek kol kası yapılmaz. Ayrıca kol diye birşey yok. Biceps - Triceps vardır. Biceps Önkol Triceps Arkakol demekdir. Çektiğin Şınav en çok göğse fakat omuz biceps triceps'e de etki ediyor. Fakat tek yönlü çalışma ile kesinlikle ileri adam atamazsın. Günde 20 şınav ile bu iş yürümez yani bir salona yazılmalısın. Yada eve dumbell alıp vereceğim hareketlere çalışmalısın. Onun dışında sana söyleceğim Barfiks çekmen olabilir.
 
Mabella; Şimdi öncelikle ağrı yapması normal. Önemli olan bu ağrı eklem ağrısımı kas ağrısımı. Yanma gibi birşeyse bas gitsin. Eklem ise ve çok şiddetli ise bırak. Ama az ağırıyorsa devam. Şimdi omuzların çalıştığını varsayalım.

Eğer bir salona gidiyorsan ve 3-4 ayı doldurduysan bu program güzel
Omuz Press Makina 4x12-10-8-8
Omuz Yana Açış 4x-12
Omuz Press (ÖN) Makina 4x12-10-8-8
Front Raise 3x10
Arka Omuz yana açış 3x20 Hafif dumbell ile.

Evde çalışıyorsan Dumbeller ile
Shoulder Press
Omuz Yana açış
Arnold Press
Front Raise
Setler yine aynı.

EDİT: Dumbella bir anda yükleme omuzu alıştır 5-7.5-10 artıra artıra git sonra kendin belirle ağırlığı
 
Back
Top Bottom