Umaykut Online

Users who are viewing this thread

CGN YAYIN HAYATINA UMAYKUT İLE BAŞLIYOR!

umo-logo-copy.png


Sevgili Türk Oyun Medyası ve Tüm Oyunseverler,
Türkiye’nin en genç ve dinamik yayıncısı Céidot Gaming Network (CGN), içindeki sonsuz
oyun aşkı ile yayın hayatına başlıyor. Üstelik bomba gibi bir oyun eşliğinde: Umaykut Online!
Céidot Grubu tarafından kurulan ve ilk etapta sadece Céidot ile Céidot XS tarafından
geliştirilmiş oyunları yayınlayacak, daha sonra Türk oyun sektörü için devrimsel nitelikte pek
çok projeyi hayata geçirecek Céidot Gaming Network hakkında detaylı duyuruları çok yakında
yapacağız.

UMAYKUT ONLINE HUZURLARINIZDA!
Umaykut Online, ya da eski adıyla Uluhan, Céidot XS ekibi tarafından geliştirilmiş tarayıcı
tabanlı ve ücretsiz bir strateji oyunudur. Kadim Türk devletleri olan Hunlar, Göktürkler ve
Selçuklular ile Türk dünyasını birleştirmek için zorlu ve fantastik bir yolculuğa çıkmaya, tarihin
akışını değiştirmeye, ittifaklar kurup politik manevralarla rakiplerinizi diz çöktürmeye hazır
mısınız?
Umaykut Online tüm gizemleri ve eğlenceli dünyası ile sizi bekliyor!
Başlamak için artk beklemenize gerek yok, ücretsiz oyunumuza katılmak için:
www.umaykutonline.net
Hepinizi bekliyoruz, iyi eğlenceler!
Not: Uluhan, tıpkı Céidot, Céidot XS, Umaykut ve Céidot Gaming Network gibi İmengi
Tasarım ve Bilgi Tek. Ltd. tescilli markasıdır. Ayrıca oyunun her türlü fikri hakkı, tüm mali ve
manevi kullanım haklarıyla birlikte firmamıza aittir. Markalarımızı ve oyunlarımızı izinsiz
kullanmakta olan malum firma ile ilgili hukuk işlem yürütülmektedir. Bu konuda yapılabilecek
yanlış bilgilendirmelere inanmamanızı rica eder, markaların ve oyunların tüm kullanım
haklarının tek sahibi olduğumuzu saygıyla duyurur ve hatırlatırız.

gokturk_kemankes.jpg

ss2.jpg


kaynak:www.totalwar-turkiye.com

                                                Umaykut Hakkında Temel Oynanış Bilgileri

Oyunda Genel Olarak Yapılan Eylemler

Oyunda genel olarak yapılan işler; haritadaki farklı kaynakların etrafında köy kurup bu kaynaklarda işçi çalıştırarak gelir elde etmek, elde edilen gelirlerle farklı işlevleri olan binaları kurmak, asker üretmek, birliklere katılmak, savaşmak ve yağma yapmak.


Hesabım Çevrimdışıyken de Çalışmaya Devam Eder mi?

Evet, Umaykut siz çevrimdışıyken de devam eden bir oyundur. Örneğin yapılmakta olan bir binanız varsa, siz çevrimdışı olsanız bile yapım işlemi devam eder. Ancak dikkat edilmesi gereken, siz çevrimdışıyken de binlerce oyuncunun çevrimiçi olabileceği ve size saldırabileceğidir. Dolayısıyla siz oyunda olmasanız bile, şehirleriniz saldırıya uğrayabilir. Bu nedenle oyunu sık sık kontrol etmek yerinde olacaktır.


Şehirlerde nüfus nasıl artar?

Çevrimiçi veya çevrimdışı olmanıza bağlı olmadan her şehirde yaklaşık 20 dakikada bir yeni bir nüfus doğar. (Bu süre Selçuklulara ait şehirlerde daha kısadır.) Bu yeni doğan nüfus şehrin çevresindeki kaynaklarda çalıştırılabilir veya gerekli masrafları karşılanıp bir savaşçıya dönüştürülebilir. Yeni nüfus doğum hızını arttırmak için merkez binası ve tapınak binasının seviyeleri yükseltilmelidir.


Hammaddeler nasıl artar?

Hammaddeler şehirlerin etrafındaki kaynaklardan toplanır. Şehirde zamanla oluşan yeni nüfus o şehre yakın kaynaklardan hammadde toplayabilir. Şehirdeki nüfusun istenilen kısmı, şehrin çevresindeki çember alan içinde kalan bütün kaynaklarda onarlı gruplar halinde çalıştırılabilir. Bu kaynaklarda çalışan her bir kişi o kaynağın verimlilik değeri kadar saatlik üretim yapar. Bu değer 2 ila 9 arasında değişir ve her kaynağın üzerinde belirtilir. Çevrimdışı dahi olsanız kaynaklara gönderdiğiniz işçileriniz o kaynaklardan elde edilen hammaddeleri toplamaya devam eder.


Savaşçılar nasıl üretilir?

Şehirlerde zamanla oluşan yeni nüfus gerekli masrafları karşılanıp savaşçıya dönüştürülebilir. Bunun için öncelikle asker üretilecek olan şehirde kışla binasının inşa edilmesi gereklidir. Kışla binası inşa edildikten sonra yeni ve boşta duran nüfusu savaşçıya dönüştürmek için şehir menüsünde ilgili savaşçının resmine basılmalıdır. Bu işlem yapıldığı anda şehirde boşta duran yeni nüfus bir azalır ve üretilemek istenilen savaşçıya dönüştürülür.


Yeni şehir kurmak için ne yapmak gereklidir?

İlk şehriniz size oyuna başladığınızda rastgele bir yerde verilir. İlk şehirden sonraki şehirleri oyuncu belirli miktar taş, odun ve demir harcayarak kendi seçtiği bir yere kurar. Eğer elinizde yeni şehir kurma maliyetini karşılayabilecek kadar ürün varsa oyun ekranının sol üst kısmından üzerinde şehir resmi olan ikona basarak ve arkasından yeni şehriniz için uygun bir yer belirleyerek bir sonraki şehrinizi kurabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken nokta, yeni şehir kuruluşunda olabildiğince yüksek verimlilikte ve çeşitte kaynağın bulunduğu alanların seçilmesidir.


Savaşlar nasıl olur?


Oyun haritası üzerinde gezinirken size ait olmayan şehirlerden her hangi birinin üzerine bastığınızda beliren “asker gönder" seçeneğini seçmelisiniz. Karşınıza çıkıcak olan menüden “normal saldırı" veya “yağma" seçeneklerinden birini seçip içerisinde asker bulunan şehirlerinizden birini de hücumu yapacak olan şehir olarak belirlediğinizde saldırı emri vermiş olursunuz. Daha sonra çıkacak menüden de askerlerinizin kaçını düşman şehrine göndereceğinizi seçtikten sonra saldırı için askerleriniz o anda bulundukları şehirden hedef şehre doğru yola çıkarlar.


Oyun nasıl kazanılır?

Her hangi bir birlikten en az bir Hun, Göktürk ve Selçuk oyuncusu onuncu seviye Umaykut binasına sahip olduğu anda, oyunu o birlik kazanır.

Umaykut yapmak için bir oyuncu 10 köyünü yaptıktan sonra merkez köyünde merkez binasını 10. seviyeye getirdikten sonra merkez binasının üstüne umaykut binasını yapmaya başlayabilir.


Kaynaklar Hakkında Ek Bilgiler


Bir köyün etrafındaki halkanın değdiği kaynakların üzerine tıklayarak kaynağa işçiler gönderiliyor. İşçiler 10'ar 10'ar gönderilir. İşçileri geri çekme yok, bir kere gönderdiğiniz işçiler size sürekli olarak saatlik gelir getirir. Bir kaynak iki köyün sınırlarına değiyorsa o kaynağa iki köyden de işçi yollanabilir. Her kaynağın toplam kapasitesi 1000, bir kaynakta daha fazla işçi çalıştıramazsınız. Merkez binasının seviyesi kaynaklarda çalıştırabileceğiniz işçi sayısını sınırlar. 200 minimum işçi sayısından sonra merkez binasının her seviye artışı gönderebileceğiniz işçi sayısını 100 artırır. Merkez binası 8. seviye olduğunda kaynakta 1000 işçi çalıştırabilirsiniz(kaynağı tam kapasiteyle kullanabilirsiniz). Kaynakların üstündeki rakamlar o kaynağın verimliliğini gösteriyor. Altın kaynağı ile, pazar kurduğunuz bir köyde altının 5 katı kadar istediğiniz bir ürün alabilirsiniz. Köy ekranında sol kısımda üretim hızı diye bir düğme var orada kaynaklarla beraber at ve işçilerin saatlik üretim hızını görebilirsiniz.


Köyler Hakkında Temel Bilgiler


Oyunun başında size "merkez" adında bir köy veriliyor. Köy resminin altında köyün adı ve iki tane rakam yazıyor. Üstteki rakam kaynaklarda çalıştırdığınız toplam nüfus, alttaki rakam ise boşta duran işçileri belirtiyor. Oyunda toplam en fazla 10 köy kurabiliyorsunuz. Harita ekranında soldaki çekiç düğmesine bastığınızda yeni köy kuracağınız yeri seçmeniz için bir kare çıkıyor, çekiç düğmesine tekrar bastığınızda kareyi iptal edebiliyorsunuz. Düğmenin üzerine geldiğinizde köyün maliyeti görünüyor. Her köy kurdukça sonraki köyü kurmak için gerekli maliyet artıyor. Köyler ilk kurulduğunda yarıçapları 1 birimdir. Hun ve Selçuklularda 180, Göktürklerde ise 120 saatte bir köyün çapı 0.1 birim artar, 2.5 birim olunca durur. Okul binası, seviyesine göre, köyün çapının genişleme hızını Hun ve Selçuklularda 60 saate kadar, Göktürklerde ise 40 saate kadar düşürür. Genişledikçe yeni kaynaklar köyün çapının içine dahil olur ve bunlarda da işçi çalıştırılabilir. Köyün çemberinin değdiği, işçi çalıştırılabilecek

Köy resminin üstüne tıklayarak köyün içine giriliyor. Köydeki boş yerlere tıklayarak bina inşa ediliyor. Her binanın ne işe yaradığı ve inşa süresi çıkan bina listesinde görünüyor. Merkez binasının seviyesi yükseldikçe binaların inşa süresi de azalıyor.


Askerler Hakkında Temel Bilgiler

Köy ekranında alt tarafta üretilebilecek asker çeşitleri var. Resimlerin üzerine geldiğinizde askerlerin gereksinimleri(o askerden üretebilmek için gerekli koşul), maliyetleri, saldırı-savunma güçleri(kırmızı kalkan yayaya, mor kalkan atlıya karşı savunma), hızı ve yağma kapasitesi yazıyor. Herhangi bir asker için gerekli olan binayı yaptığınızda o asker resmi yanıyor, bu o askerden üretebileceğiniz anlamına geliyor. Resmin üzerine tıklayarak asker üretiyorsunuz. Daha doğrusu boşta duran işçinizi asker yapmış oluyorsunuz. Boşta duran işçi sayısı köy ekranında sol üstte görünüyor. Her asker saatte 1 tahıl yiyor. Köy ekranında sol üstte asker geliştirme düğmesi var. Herhangi bir köyünüzde oluşturabildiğiniz asker türüne bu pencerede geliştirme yapabiliyorsunuz, saldırı veya savunmasını yüzde %1'er artırıyorsunuz, en fazla %20.


Savaşlar Hakkında Temel Bilgiler


Haritada ekranında kendi köyünüz dışındaki bir köyün üzerine bastığınızda asker gönder düğmesi çıkıyor. Bu düğmeye tıklayınca açılan pencerede istediğiniz köyünüzden istediğiniz miktar askeri saldırı, yağma veya destek olarak gönderebiliyorsunuz.

Saldırı olarak göderdiğiniz zaman bir tarafın askerleri tamamen ölene kadar savaşılıyor. Eğer karşı taraftaki askerleri tamamen öldürebilirseniz geriye kalan askerleriniz o köydeki kaynaklardan yağma yaparak geri döner. İçinde kataput veya top olan bir orduyla saldırı olarak bir yere askerlerinizi gönderdiğinizde binaları yıkabilirsiniz. Savunan tarafın savunma gücü oranında saldıran ordunun yıkım gücü azalır. Bir saldırıda en fazla iki bina hedef alınır. Eğer sur varsa ilk başta sur vurulur, sonra rasgele bir bina vurulur ama eğer o köyde (ilerde anlatılacak olan) umaykut binası dikilmişse surdan sonra umaykut binası vurulur. Binaların seviyesi arttıkça dayanıklılığı da artar.

Yağma olarak gönderirseniz, karşı tarafta askerle karşılaşsanız da tüm askerler ölene kadar bir savaş olmuyor, kuvvet oranına göre iki taraftan da belirli bir miktar asker ölüyor ve geri kalan askerleriniz yağma kapasitesine göre yağma yaparak geri dönüyor. Kaynak dışında her 10 asker 1 köylü kaçırıyor, bir saldırıda en fazla 10 köylü kaçırılabilir. Bu kaçırdığınız köylüleri kendi köyünüzde çalıştırabilirsiniz. Ayrıca her 50 asker bir at kaçırır. Bir yere yağma olarak saldırdığınızda, savaşta saldırılan yere %5 savunma gücü ekleniyor.
Tüm köylerden gelen kaynaklar tek kasada toplanır. Yağmada, kaynaklar köylere eşit bölünerek hesaplamalar yapılıyor. Mesela 5000 odununuz ve 2 köyünüz varsa, bir köyünüz saldırıya uğradığında o köyden 2500 odun yağmaya uğruyor ama 5000 odunun tamamını tek köyden kullanabilirsiniz(bina yapma gibi..). Yağma yaptığınız bir köyü 1 saat içerisinde tekrar yağmalayamazsınız.

Her köyün 500 miktar kaynak koruması var. Deminki durum üzerinden örnek verecek olursak, sığınak yapmasanız bile en fazla 2500 değil 2000 odun kaybedersiniz. Sığınağın her seviyesi bu baştaki korumanın üstüne 500 kaynak saklanıyor.

Destek olarak gönderdiğiniz zaman askerleriniz(siz çağırana veya o köyün sahibi geri gönderene kadar) o köyde kalıyor ve o köye gelen saldırılarda köye destek olarak çarpışıyor. Destek olarak gönderdiğiniz askerler gidiş dönüş için lazım olan tahılı yanlarında götürüyor ama o köyde kaldığı sürece gittiği köyün tahılını yer. O köyde tahıl bittiğinde ilk olarak destek askerleri ölmeye başlar. Destek gönderme ve çekme işlemi, köy ekranında sol alttaki düğmeden yapılıyor.


Birlikler Hakkında Temel Bilgiler

Birlikteki oyuncular birbirleriyle mesajlaşabilir ve birlikteki diğer oyuncuların dahil olduğu savaş raporlarını görebilirler. Okul binasının her seviye artışı birliğin oyuncu kapasitesini 3 artırır.


Bonuslar

Harita ekranında solda elmas resimli düğme bonus düğmesi. Herkese başlangıçta 50 elmas verilir. Bu elmaslarla istediğiniz türde bonusu alabilirsiniz. Bu elmaslar ayrıca parayla da alınabilir.

Oyundaki Uluslar(Oyun sadece Türkler' i konu aldığı için Türk Uluslar vardır.):


Uygarlık (Göktürkler)

Göktürk Kağanlığı tarihte Türk ismini siyasi olarak kullanan ilk devlettir. Liderleri "kağan" unvanını kullanır. Göktürkler eski bir inanış olan tengri inancına sahiptir. Göktengri (Göktanrı) olarak da adlandırılan tanrılarının kendilerine devlet kurmak için yetki verdiğine inanırlar ve bu nedenle yeryüzünün tek hakimi olmaları gerektiğini düşünürler.
Göktürklerin kurucusu Asena ailesidir. Ailenin soyunun dişi bir kurttan geldiğine inanılır. Bu nedenle Göktürkler için kurt kutsaldır ve bayraklarında da bu simge yer alır.
Göktürkler aslında bir çok boyun birleşmesinden oluşan konfederatif bir birlik şeklinde örgütlenmiştir. Halklarının çoğu
göçebedir. Kağandan sonra gelen yabgular ve hanlar devletin yönetiminde önemli görevler üstlenir ve kağana bağlı boyları idare eder. Ayrıca Kengeş Meclisi isimli bir yönetim organı daha vardır ki kağan seçimi gibi hayati kararların alınmasında çok etkilidir.
Göktürklerin kendilerine ait gelişmiş bir dili vardır. Göktürkçe olarak isimlendirilen bu dil Türklerin milli dili olma özelliğinden ötürü Göktürkleri Türk dünyasında kültürel olarak çok önemli bir yere koyar. Bu sebepledir ki Türklere ait ilk yazılı anıtlar olan Bengü Yazıtları ve Orhun Anıtları gibi eserlerin Göktürklere ait olmasına şaşılmamalıdır.
Temel Özellikleri
İyi zırhlanmış ve savunması güçlü (ancak diğer ulusların askerlerine göre daha yavaş olan) askerler
Büyük sığınakları sayesinde saldırılara karşı daha güvenli üsler
Çeşitli stratejileri uygulayabilmeye müsait bir ulus
En önemli kaynak: Demir
Çevrimiçi olma gereksinimi: Düşük
Tanıtım
Bağımsızlığına düşkün ve barışçıl Göktürkler, savunma konusunda kendilerini geliştirmişlerdir. Askerlerinin saldırı gücü diğer uslulara göre biraz daha zayıf olsa da savunma özelliklerinin üstün olması onları genel olarak en nitelikli askerlere sahip kılmıştır.
Asker eğitiminde Göktürkler ağırlıklı olarak demir kullanırlar. Göktürk askerlerinin ağır zırhları onları daha dayanıklı yapmakla birlikte, diğer ulusların askerlerinde nazaran daha yavaş olmalarına neden olur.
Göktürk halkı yeni şehir kurarken taşa ihtiyaç duyar. Şehirlerindeki çeşitli amaçlara hizmet eden yapıları da odun kullanarak inşa ederler. Göktürk şehirlerindeki yapılar da Hun şehirlerindeki gibi halkın göçebe hayat tarzını benimsemiş olmasından dolayı çadır şeklindedir. Sığınakları diğer uluslarınkinden daha büyük olduğundan yapılan saldırılarda daha fazla hammadde ve köylü korunabilmektedir.
Göktürk halkını seçecek oyuncuların çok çeşitli stratejiler uygulama şansı vardır. Bu ulusu yönetecek komutanın Göktürklerin tüm avantajlarından faydalanabilmesi için deneyimli olması önerilir. Göktürklerin sağlam savunmaları oyuncu için çok fazla çevrimiçi olmadan da oyunu idare edebilme olanağı sağlamaktadır.

Uygarlık(Selçuklular)
Büyük Türk topluluğu Oğuzların Kınık boyundan olan Selçukluların ilk kıvılcımı Selçuk Bey tarafından çakılmış olsa da, onları dünya arenasında öne çıkartanlar Tuğrul ve Çağrı Beyler olmuştur. Alparslan ve Melik Şah onların başarılını sürdürmüş ve Selçukluları Bizanslılar, İranlılar, Çinliler, Araplar ve daha pek çok halkın saygı ve korku duyduğu bir devlet haline getirmişlerdir.
Selçuklular Türklerin İslam ve Hıristiyan toplumları ile ilk büyük çapta etkileşimlerini gerçekleştiren devlet olmuştur. Anavatanları Aral Denizi’nden kopup önce Dandanakan Savaşında Gaznelileri, daha sonra Malazgirt Savaşında Bizanslıları hezimete uğratmış ve İslam dünyasında saygın bir yer kazandıkları gibi, Türklerin Anadolu’ya yerleşmelerini sağlamışlardır. Selçuk Türklerinin bu başarıları onların özellikle İran kültürü ile ciddi etkileşimlere girmesini ve halklarının kaynaşmasını sağlamış, aynı zamanda da Avrupa’da yarattıkları korku yüzünden iki büyük haçlı seferini tetiklemiştir.
Müslüman bir Türk imparatorluğu olarak Selçuklular gelişmiş bir devlet nizamı ve politik yapılanma ile kendilerini ve tebaalarını yönetirler. Hunlar ve Göktürklerin aksine göçebe değillerdir. Gelişmiş şehirleri, bürokrasileri ve ekonomileri ile dikkat çekerler. Türkçe konuşmakla birlikte, dillerinde ciddi bir Fars etkisi görülür.
Temel Özellikleri
Nispeten daha zayıf askerler, ancak hızlı çoğalan nüfus ile daha fazla asker eğitimi ve kaynak üretimi
Kuşatma silahlarına karşı daha dayanıklı binalar ve taş surların sağladığı ek şehir koruması
Dengeli stratejik yapısı ile yeni başlayan oyunculara daha uygun bir ulus
En önemli kaynak: Odun
Çevrimiçi olma gereksinimi: Orta
Tanıtım
Refah içerisinde yaşayan soylu Selçuklular, yerleşik hayat tarzını benimsedikleri için şehirlerinde taş kullanarak dayanıklı binalar inşa ederler. Selçuklular korunaklı şehirlerinde doğanın zor şartlarından daha uzak yaşadıkları için askerleri diğer ırkların askerlerinden genel olarak daha zayıftır. Ancak savunma ve saldırı konusunda Selçuk askerleri oldukça dengelidir.
Selçuklu şehirlerinde diğer ırkların şehirlerinden daha hızlı nüfus artışı olur. Bu sayede asker eğitimini veya hammadde kaynaklarına işçi göndermeyi daha hızlı yapabilirler. Selçuklu askerleri eğitimlerinde genelde odun ve demire ihtiyaç duyarlar.
Selçuklular yeni şehirler kurarken taşa gereksinim duyar. Mancınık ve top saldırılarına karşı taştan yapılmış Selçuk binaları daha dayanıklıdır. Ayrıca Selçuk şehirleri eğer oyuncu inşa ettiyse sahip oldukları taş sur sayesinde kendilerine gelen saldırılar karşısında daha avantajlıdır.
Amatör oyuncular için Selçuk halkı dengeli yapısından dolayı diğer ırklara göre daha uygundur. Selçukluların en büyük dezavantajı saldırı ve savunma özellikleri diğer ırklardan biraz daha zayıf olan askerleri olsa da hızlı çoğalmaları bu handikabı kapatacatır.

Uygarlık(Hunlar)
Orta Asya’nın sonsuz öfkesi Hunlar, her biri savaşçılıkta usta olan pek çok göçebe halkın oluşturduğu bir konfederasyon şeklinde örgütlenmiştir. Devletin liderine Tanhu ve Han gibi unvanlar verilir. Hunlar da Göktürkler gibi ağırlıklı olarak Tengri/Gök Tanrı inancına sahiptir ve Şamanistik gelenekleri bulunur.
Kadim bir tarihe sahip olan Hunların bilinen ilk hanları Teoman’dır. Ne var ki en önemli hükümdarları Tanhu Mete’dir. Hunları tarihin gördüğü en güçlü devletlerden biri haline getiren, pek çok kavimi biat ettiren, gücünün korkusuyla Çin Seddi’nin inşa edilmesine sebebiyet veren ve Türk tarihindeki ilk düzenli ve profesyonel orduyu kuran Mete Tanhu’dur. Hunların büyük liderlerini sayarken Mete’nin dışında Avrupa Hunlarının büyük hükümdarı "Tanrının Kırbacı" Atilla’yı da unutmamak gerekir.
Hunlar aralarında pek çok Türk boyunun yanında Moğolları, Tunguzları, Yeniseyleri, Ugorları ve benzeri Orta Asya ve Avrasya halklarını içeren önemli bir kavimler topluluğudur. Hunların ana dili ön Türkçedir. Hun aristokrasisinde de ağırlıklı olarak Türk etkileri görülür, bu nedenle hükümdarları ve önemli yöneticileri genellikle Türk kavimlerinden gelir.
Hun İmparatorluğu Orta Asya’nın görmüş olduğu en görkemli devletlerinden biridir ve özellikle askeri alandaki uygulamalarıyla diğer Orta Asya devletlerine örnek olmuştur. Orta Asya, Çin ve hatta Avrupa’nın içlerine kadar devasa bir alanda tarihi değiştiren, kültürleri ve coğrafyayı şekillendiren etkileri olmuştur.
Temel Özellikleri
Hızlı, yağmacı ve saldırı gücü yüksek (ancak savunma gücü zayıf) ordular
Küçük sığınakları nedeniyle saldırılara karşı zayıf şehirler
Agresif stratejileri uygulamaya oldukça uygun bir ulus
En önemli kaynak: Taş
Çevrimiçi olma gereksinimi: Yüksek
Tanıtım
Bozkırların gezgin ve savaşçı halkı Hunlar, Uluhan’daki en saldırgan ulustur. Askerlerinin saldırı ve yağma gücü diğer halkların askerlerinden daha fazladır. Kazanılan savaşlardan sonra Hun askerleri evlerine yağma sonucu ele geçirilmiş daha fazla hammadde ile dönerler. Ancak saldırıya alışkın olan Hun askerleri savunmaya karşı daha hazırlıksız ve zayıftır. Ayrıca iz sürmesini iyi bilen korkusuz Hun askerlerinin süvari ve piyadeleri oldukça hızlı hareket edebilir. Ne var ki Hun askerleri diğer ulusların askerlerinden daha pahalıdır.
Hun halkı yeni şehirler kurarken taşa ihtiyaç duyar. Şehirlerindeki çeşitli amaçlara hizmet eden yapıları da odun kullanarak inşa ederler. Hun şehirlerindeki yapılar halkın göçebe hayat tarzını benimsemiş olmasından dolayı çadır şeklindedir. Sığınakları diğer uluslarınkinden daha küçük olduğundan savaşlar sırasında daha az hammadde ve köylü saklayabilirler. Hunlar at yetiştirme konusunda da diğer halklardan daha avantajlıdır, şehirlerindeki ahırlarda daha hızlı at yetiştirebilirler.
Hunlar, oyuna daha sık girebilecek, ordusunun avantajlarını kullanarak çevresindeki şehirleri yağmalayıp rakiplerine korku salacak oyuncular için daha uygundur. Agresif oynamayı sevmeyen ve oyuna sık giremeyecek oyuncular için bu ulus tavsiye edilmez.


http://www.umaykutonline.net/



herkeze tavsiye ederim ben daha önce anadolu serverinde oynadım ve bugün açılan yenisey serverinede başladım daha önce vermeyi düşündüm ancak biraz geç kalındığı için yeni serveri beklemeye karar verdim ve sonunda yeni server açıldı
server adı "yenisey" burada kuzey batıya kaydolursanız daha iyi yardım edebilirim sizlere ben twt klanına üye olacağım ancak buradan çok fazla üye olursa tale worlds klanı dahi kurulabilir
 
ohh be nihayet bi umaykut oyuncusu çıktı  :smile:
Anadolu burakhan nickim gerçekten mükemmel oyun

hunlar daha iyi oyunda saldırdınmı çok fena gömüyor
 
ama savunmada çok kötüler her açıdan selçuk en iyi yeni serverde tüm güçlü üyeler selçuk açtı senide bekleriz yeni serverde kuzey batıya

edit: bu arada benim nick pasa37 DNC ittifağındayım yeni serverde nick pasa
 
Anadolu serverında ismim kürşathan BAY klanındayım ve şu an oyuna giremiyorum nedense yüklenmiyor oyun :evil: ve köylerime yönelik saldırılar vardı hepsi şimdiye kadar ulaşmış olmalı :evil: yeni server açacaz diye olanı da b.k ediyorlar. Çok dandik bir oyun çok dandik bir yönetim var dandik ötesi bir serverı var :evil:
 
neden giremediğini bilmiyorum ama oyunu kötülemene gerek yokki. bende anadoluda oynuyorum ama o serverda bir şey yok.
Evet yönetimi kötü çünkü anadoluda SUN clanını destekliyormuş yönetim oyunu bırakıcaklar diye
 
Oyun fazlasıyla basit, birimler sınırlı, yönetim kötü, SUN klanı olayı zaten apayrı bir bomba eee geriye iyi olan ne tarafı kaldı? Ha kötü falan ama gene de oynanır mı oynanır en azından boş oturduğun vakitlerde zaman geçirirsin... Bu arada ben hala oyuna giremiyorum bilgisayarla mı alakalı acaba diye gittim başka bilgisyardan başka hat üzerinden denedim sonuç gene aynı :evil: Belki Mersin'e has bir durumdur yahut TTnet'in gene sapıtmış olması da ihtimal dahilinde.
 
zaten dıkkat ettıseynz ozellıklerde aynı travianla keske hepsı turk olmasaymıs olsabıle zamanları aynı olsaymıs dhasgdasfhg
 
bence çok yanlış düşünüyorsunuz biliyorumki bu sitede birçok travian o game oynayan vardır onun yerine bizim tarihimizi konu alan bi oyun oynamayı tercih etmenizi umardım

KursadAltug@ sana gelince sorunun açıklaması çok oyun bazen yedekleme yapılıyor 20-25 dk girilemiyor hatta oyundakileri atıyor bazen internet sıkıntısından dolayı %100 olması çok uzun sürüyyor %0 da kalıyorsa internette sıkıntı olması ihtimali var çünkü küçük bi kesilmede duruyor ve yüklenmiyor

anadolu serverinin suyu zaten çıktı ama yenisey serverine büyük başlangıç yaptım ilk 300 kişi içinde kaydolunca 50. olmak normal  :grin: sizede tavsiye ederim daha çok büyümeden sizde katılın hatta tale worlds klnı kurun :grin:
 
oyunu betasınDAN BERİ OYNUYODUM BIRAKTIM. OYUNUN ASKER BASMA VE İSÇİ ÖZELLİŞKLERİ GÜZEL ama daha çok yapılması lazım sürekli yeniliyolar fakat yetmiyor çok eksik var.
 
Back
Top Bottom