Ucuz Oyun Keyfi - İndirim ve Ücretsiz Oyun

Users who are viewing this thread

GOG, Good Old Games, daha çok indie ve eski oyunları satan büyük bir platformdu zaten. Bir de GOG Galaxy diye launcher yaptılar. Steam, Origin, Uplay, Epic vs. hepsini tek yerde toplamaya yarıyor. Çok da güzel.

Şimdi her türlü oyunu satıyorlar ama asıl vurucu noktası DRM'siz satış yapmaları herkesin aksine. Bir de regional pricing yapsalar çok daha tutardı buralarda ama.
 
1. Dünya savaşı seviyosan 1.

Aşırı kaotik bir modern dönem bfsi istiyosan Bf4.

Bence 1. En azından neyin ne olduğunu anlıyorsun. Ayrıca şu yavaş yavaş ilerlediğin mapler var operation mı ne dalga dalga ilerliyosunuz ya da defans yapıyosunuz. O oyun modu çok güzel bir mod. Bf4te öyle birşey yok.
 
1. Dünya savaşı seviyosan 1.

Aşırı kaotik bir modern dönem bfsi istiyosan Bf4.

Bence 1. En azından neyin ne olduğunu anlıyorsun. Ayrıca şu yavaş yavaş ilerlediğin mapler var operation mı ne dalga dalga ilerliyosunuz ya da defans yapıyosunuz. O oyun modu çok güzel bir mod. Bf4te öyle birşey yok.
Bf1'i alacağım sanırım 4 çok eskidi ne kadar oyuncusu var onuda bilmediğim için biraz çekindim açıkçası.

ben bf1i 15 liraya almıştım steam indirimlerine kanmayın
Bu satışa sununlan bf1 revolution versiyonu sen hangi versiyonunu almıştın? Revolution versiyonu şu anda 139 tl
 
revalations nedir bilmiyorum normal bf1 originde 15 liraydı ordan almıştım sonra da 30 liraya premium editiona yükseltmiştim 45 liraya falan gelmişti
Ben de tam bilmiyorum oyunun kapağında revalations yazıyor biraz bakındım bütün eklentilerin olduğu bir paketmiş gibi gözüküyor dediğin gibi steam versiyonu biraz kazıkmış originden falan indirim bekleyeyim en iyisi sağol.
 
Revolution, Premium Edition işte. Bu arada Battlefield 4 daha iyidir. Oyuncu sayısını sayan siteler kapandı ama sunucuların doluluğu kıyası açısından Battlefield 4 daha dolu. BFV'in desteği kesilince tarihi temadan sıkılan herkes 4'e döndü. Biri 2013, biri 2016 oyun doğal olarak başta grafik ve mekanik farklılıkları var. Sonrasında oynayış olarak tamamen farklılar ikisini de seviyorum ben. Battlefield 1'in deli manyak savaş atmosferi hoş. Battlefield 4'ün ise modern temalı fps olarak her şeyi çok iyi hala daha çok valid bir oyun.

Ama bu vakitte bunlara bu kadar para verilir mi ondan emin değilim. Ben de BF1'i 5 euroya almıştım Origin'de. Premium'u da beleşe veriyolardı. Euro 7 lira falandı 35 liraya almış olduk oyuna dair her şeyi. Battlefield 4'ün sadece ana oyunu olan Standart sürümü en ucuz 25 liralara düşmüştü kriz öncesi. Premium Edition hep pahalıydı onun için 140 lira uygun bile kalıyor aslında.
 
Revolution'da rus haritaları falan açılıyor MP için. Gayet güzel modları var.

BF1 hala dolu bu arada arada arkadaşlarla giriyoruz, hala günlük giresim geliyor... Yine o da para verilmez.
 
Revolution'da rus haritaları falan açılıyor MP için. Gayet güzel modları var.
Tamam işte Battlefield 5 hariç tüm oyunlarda olan Premium olayının adı farklı sadece. 4 tane DLC içeriyor Revolution. Sırasıyla They Shall Not Pass, In the Name of the Tsar, Turning Tides ve Apocalypse DLC'leri geliyor. Hepsinde 4 tane harita ve çeşitli silahlar var. Bu silahların assignmentlarını yapıp silahları açabiliyorsunuz ama yapabilmek için DLC sahibi olmanız gerekiyor. DLC'lere tek tek para verilebiliyor ya da Revolution gibi ana oyun + premium birlikte satın alınıyor.

İlk DLC mesela Fransız haritaları batı cephesi üzerine, Turning Tides 2 tane Çanakkale haritası 2 tane de kuzey denizi haritası getiriyor. Benim en sevdiğim Apocalypse haritalarıydı atmosferleri çok farklı.

Zaten Steam'e gelen tüm oyunlar Premium Edition olarak gelmiş, standart sürüm yok ki alasınız. Battlefield 4'ün standart sürümü 50 liraya satılıyor. Bu yazdıklarım gibi aynı şekilde BF4'ün de 5 tane DLC'si var. Ki bunun konusunda detaylı yazmıştım zamanında https://forums.taleworlds.com/index.php?threads/battlefield-4.290466/ Kapakları bozulmuş forum yenilenince ama atmış olalım heheh.

Battlefield 4 ana oyun olsun, Premium Edition olsun, Battlefield 1 Revolution Edition olsun para verilir mi alıcıya bağlı. Şöyle minimum 300 saat oynarım sıkılmadan diyorsanız yani evet 140 lira değer kesinlikle. 20 dolar yapıyo altı üstü. Biri 4 yıllık, biri 6 yıllık oyuna verilir mi yine kişiye bağlı. İkisi de farklı oynayış ve içerik sunuyor. Battlefield 4 gibi bir oyun hala gelmedi o yüzden Kasım 2021'de çıkması beklenen yeni Battlefield oyununun Battlefield 4'ü aşması beklentisi var. Aşmazsa 8-9 yıllık falan demeyip BF4 devam edecek çok oyuncu var.

Genel olarak hileci sorunu hepsinde var, bütün multiplayer oyunlarda olduğu gibi. Ama hepsinin ötesinde kişisel tavsiyem Steam'e geldik yehoo goy goyuna kanmayın. EA denilen pislik rezil aşağılık firma ilk anlaşmayı yaptığında yıllardır 30 liraya satılan eski oyunların fiyatlarını kendi platformu Origin'deki fiyatlarla eşitledi. 13 yıllık Mass Effect falan 30 liraydı, indirimde 7 lira oluyordu. EA-Steam anlaşması yapılınca 130 liraya çekti açgözlü şirket.

Koskoca EA'nın hala daha Türkiye'ye EURO üzerinden satış yapıyor olması ayrı bir rezillik, Origin'deki fiyatlandırmalar ayrı bir rezillik, Steam'le anlaşıp gelince ilk fırsat buradaki yerel fiyatlandırma yapılmış oyunları EURO kuruyla sattığı soygun fiyatlarına yükseltmesi apayrı bir rezillik.
 
BF serisinin oyunları steam'a gelmiş indirimdeler sizce bf1 mi bf4 mü?
BF1 öldü sayılır, oynanacak server bulamıyordum bundan birkaç ay önce. Sonra BFV aldım indirimle, daha da leş olduğunu gördüm ama oyuncu kitlesi oradaydı. O da yavaş yavaş ölüyordu ki geçenlerde yeni ve son patch çıkardılar. Yani o kitle yüksek ihtimalle BFV'e bir daha dönüp bakıyordur şu aralar, BF1 hala boştur. BF4i bilemiyorum ama bi aralar BF3'ün bile oyuncu sayısı BF1den yüksekti. O yüzden hala BF4 kitlesi duruyordur diye düşünüyorum.
 
İlginç, çünkü 3-4 ay önce yaklaşık sadece 4 server gözüküyordu bana. 10 dakika bekleyip server bulamadığımı biliyorum hatta. Elbette benim arama parametrelerim sadece EU. Asya veya US serverlarında milyonlar oynasa da pek anlam ifade etmiyor sonuçta.
Belki BFV fişi çekildikten sonra tekrar kitle geri gelmiştir çünkü her oyunu açtığında adware gibi önüne BFV ekranı çıkarıyorlardı o ara.
 
Battlefield 1'de sunucu göstermeme sorunu var oyun içi UI çok dandik olduğu için biraz. Ama sunucuların doluluk oranı düştü düzenli oynuyorum ben. BF5 ölüme terkedilince WW1 ve WW2'msi tema herkesi sıkıp herkes modern zamanları özleyince BF4 oyuncusu daha da arttı. bf4tats.com gibi siteler vardı ama bunlar geçen sene kapandı. BF5 ise hiçbir servise oyuncu bilgisi vermiyordu ama sızıntılardan hep aşırı kötü durumda olduğu sonucu çıkıyordu.

Edit: BF1'den sonra aynı oyun içi UI'ı Battlefield 4'e de eklediler. Sonra özel sunucular sahte oyuncu sayısı gösterme çakallığı yapmaya başladı. BF4 alıp 60/64 dolu sunucu görüp girince 60 kişi hariç her sayıyı görürseniz şaşırmayın. Bunun çözümü eski usül battlelog.battlefield.com kullanıp plugin yükleyerek gerçek oyuncu sayılarını göstermek. %90'ı sahte sayı gösteriyor. Defalarca dolu diye girdiğim sunucular bomboş ya da 10-20 kişi oynuyor falan çıktı.
 
Battlefield V oynamayın, oynattırmayın. Para kazandırmayın şu leş insanlara. Oyunda 300 saati olan biri olarak konuşuyorum, hayatımda bu kadar hilenin olduğu ve hileye tolerans gösterilen başka bir oyun görmedim. Oyun grafik olsun, savaş atmosferi olsun, vuruş hisleri vs. olsun bu konularda zirvede ama oyuna girdiğinizde bunların hiçbir önemi kalmıyor çünkü hile kullanmayan insan yok. Oyunda anti-cheat sistemi yok, dolayısıyla herkes istediği gibi hile kullanabiliyor. Hilecileri banlatmak için tek çözüm Origin profilinden rapor etmek ama o raporları da bir tarafına takan yok. Rapor etmeyi falan geçtim direkt videolar çekip ticket sistemlerine, forumlarına falan göndermişliğim var. Ama o videolarını çektiğim insanlar aradan aylar geçmesine rağmen hâla 10-15 KD ile oyuna devam ediyorlar.

Ayrıca oyunda kanser eden bir ton bug var. SMG kullanırken silahınız bir anda tutukluk yapıyor ve ateş edemiyorsunuz, düzeltmek için ikinci silaha geçip tekrar SMG'ye dönmeniz gerekiyor ama bunu yapana kadar ölüyorsunuz zaten. Bu sürekli olan bir şey, tek seferlik veya nadiren olan bir şey değil ve bu sadece bir örnek, bunun gibi daha bir sürü bug var.

Öte yandan oyunun dengesini bozan saçma sapan güncellemeler de işin sıvası. Yeni oyuncular oyuna başlar başlamaz bırakmasın diye TTK süresini arttırmak ve çok tepki gelince tekrar eski TTK'yı getirmek gibi aptallıklar yapıyorlar. Sen oyunun mekaniklerine alışmaya çalışırken yeni mekanikler gelince en baştan oyunu öğrenmen gerekiyor, sonra tam çözdüm derken hoop eski mekanikler geri geliyor. Allah belanı versin EA, sen ne biçim bir firmasın.

Oyunu almamanız için gerekli sebepleri yazdım diye düşünüyorum. Boşuna paranıza yazık etmeyin. 5 lira olsa dahi almayın, artık Battlefield serisi ölü bir seridir, başka FPS oyunlarına yönelin. Ha singleplayer oynayacağım diyorsanız da singleplayer kısmı oyunda neredeyse yok gibi bir şey. Bir kaç tane kısa hikaye var, onların da toplam oynama süresi 3 saati geçmez. 3 saat için de para verilmez.
 
Hileci her oyunda var. Savaş atmosferi falan da bok gibi oyunun. Grafik anlamında Battlefield 1 daha iyi gözüküyor. Visibility için 3 kez farklı update geldi. Battlefield V potansiyeli çok olan ama heba edilmiş bir oyun. Para verilmemesi gerektiğine katılıyorum illa denemek isteyen Origin Access falan alsın başka oyunları da oynayabilir.

artık Battlefield serisi ölü bir seridir
Tek oyun rezil oldu diye seri niye ölüyor?
 
Onlarda da durum farklı değil çünkü. Orada anti cheat sistemi var mı sanıyorsun?

Hileci her oyunda var.
Ya bunu BF konusunda da yazdın. Sen olayın ciddiyetini anlayamadın galiba hocam. Bu oyunda hile kullanmayan yok diyorum sana yok. Oyuna bir giriyorsun 100-0 oynayan elemanlar var karşı takımda, seni daha spawn olmadan öldürüyorlar resmen. Diğer oyunlarda anti cheat sistemi var, her önüne gelen hile kullanamıyor ve kullandığında rapor edersen anında incelemeye alınıyor profili.

Sen her oyunda hileci var diyorsun ama bu oyundaki hile konusunu diğer hiçbir oyunla kıyaslayamazsın. Burası hilenin zirve noktası. İşin üzücü kısmı oyun yapımcıları bunu düzeltmeyi umursamıyorlar bile.
 
Oyunda efektif bir anti-hile sistemi olmadığı doğru. EA kendisi yükleniyor bunu o yüzden DICE ya uğraşmıyor ya da fırsat bulamıyor. Öncekilerde Firefight default vardı, abartılı skoru olan oyuncuları otomatik banlıyordu. Sunucuların neredeyse hepsi Punkbuster vs. kullanıyor onlar da aynı şekilde otomatik ban kullanıyordu. Şimdi Battlefield 4'te mesela adminler aşırı garip istatistikleri olan oyuncuları görüp değerlendirip banlayabiliyorlar. Battlefield 5'te custom sunucu bile 1 sene sonra geldi zaten. Implement edilecek anti-hile sistemi uyumlu değil. O yüzden hileciler çok daha uzun vadeli oynayabiliyor. Özel sunucularda bile tüm oyunlarda voteban, votekick sistemleri her sunucuda yok. DICE'ın oyunun içine koyması lazım bunları, hilecileri otomatik yakalayamadığı zaman voteban-kick sistemleriyle oyunculara inisiyatif vermesi lazım.

Ama bütün oyunlarda hile var derken hilecilerler en sıkı mücadele eden Warzone'da bile var demek istiyorum. Üstelik saklama ihtiyacı bile duymadan çatır çatır kullanıyor bunlar. Activision Blizzard'ın anti-hile uygulamalarını biliyorsanız aşırı uğraşıyorlar.

Ayrıca Battlefield V'i oynayıp oynamama konusunda hileci var mı yok mu üzerinden karar vermeye gerek yok. Oraya gelene kadar turn-off bir sürü yeri var zaten. BF5'e bu saatten sonrayı geç neredeyse hiçbir zaman para verilmezdi zaten. İlla denemek isteyen aylık 4 euroya Origin Access alsın. Battlefield bütün seriyi oynayabilir.
 
Cioss, seni severim dostum ama bir kez daha "her oyunda hile var" dersen kafa göz dalacağım sana. :smile:

Evet, her oyunda belli başlı hileler çıkıyor karşımıza ama BF'deki durumun kabul edilebilir bir durum olmadığını anlaman gerek. Gel seninle bir CS oynayalım, bir R6 oynayalım ya da bir Valorant oynayalım bakalım anti-cheat sistemi nasıl işliyormuş gör. 10-15 maçta bir hile gelir, rapor ettiğin an yapay zeka oyuncunun dosyalarını incelemeye alır ve yabancı bir şey görürse anında oyundan düşürür, sonra da gereği yapılır. Tek bir rapor dahi yeterlidir bu sistemin çalışması için. Yani her oyunda hileye maruz kalmak başkadır, bir de 10-15 oyunda bir hileye maruz kalmak başkadır. BF'de hem hileye maruz kalıyorsun, hem de bu sözde rapor sisteminin umursanmadığını görmek seni daha da üzüyor. Videolar çekip ticket attım diyorum, o videolar hâla duruyor. O videolardaki adamlar bugün hiçbir şey olmamış gibi oyunu oynamaya devam ediyorlar diyorum. Daha nasıl anlatabilirim bu durumun anormal olduğunu?

Hâla yeterince anlaşılmamış olma ihtimaline karşı buyur kanıtlar sunayım sana.
Görüyor musun listeyi? 3000 KD yapmış adamın biri yapmış 3000! Hemen arkasından gelenin 126 KD'si var. Gerçek olabilir mi sence böyle bir şey? Hulk'ın gerçek olması mümkün mü? Shroud'ın bile 3.50 KD'si var bu oyunda. Adamlar hiç saklama gereği bile duymuyorlar çünkü kimsenin umursamayacağını biliyorlar. Hem hile yaparak hem de ALT F4 çekince istatistiklerin sayılmaması açığını kullanarak böyle KD'lerle geziyorlar ve herhangi bir müdahale olmuyor bu duruma. Ben bunları görünce artık midem bulanıyor. Oyundaki bu durumun iğrençliğini piyasadaki hiçbir oyunla kıyaslayamayız.
 
Back
Top Bottom