Ucuz Oyun Keyfi - İndirim ve Ücretsiz Oyun

Users who are viewing this thread

The Young Wolf's Daddy said:
tatava yapma boş adam. madem bir süre sonra süresiz bedava yapacaksınız niye önceden alanlara parayla satiyorsunuz, buydu sorum. cevabımı da aldım. illa mala sorar gibi sorup, üstüne açmak mı gerek senin gibilerin anlaması icin?
Sınıf arkadaşın mı var lan senin karşında? Sanki sadece soru sormuş ben farklı bir cevap vermişim gibi gev gev yapma. Bir de üste çıkmak için soru sordum ayağına yatıyor. Önce git ne yazdığının farkına var. Yok satın alana koyuyor da, yok almalayım da ne anlatıyorsun dostum sen? Böyle salıyorlar analar babalar çocuklarının eline tableti, bilgisayarı sonra babasının kredi kartını çalıp oyun alan daha sivilcesi çıkmamış eleman gelip burada anonimliğin verdiği özgüven ile gev gev yapıyor.
 
Epic Games Launcher Steam'ı yıkabilecek bir şey değil bence. Ama bir çeki düzen verdirse iyi olur. Her bilgisayar açıldığında 30 sn güncelleme adı altında dosya doğrulama yapıyor. İçi çöp oyun doldu. Eskiden ara ara son eklenen oyunlara bakardım artık bakmıyorum hiç. Bir de muhtemelen Valve oyuncu kaybını görünce yeni oyunlar çıkarmak zorunda hisseder kendini artık.

Subnautica'yı oynamak istiyordum beleş olması güzel olmuş. Bi ara bakarım.
 
Diğer konuya yazacaktım ama buradaki tartışma daha uygun. Discord da kendini yeniliyor, farklı arayüzler sayfalar ekliyordu düzenli kullanıyorsanız fark etmişsinizdir. Şimdi Discord da kendi mağazasını büyütüyor genişletiyor. Satışlardan yapımcıya Steam %70, Epic Games %88 verirken Discord %90 veriyoruz diyor. https://www.polygon.com/2018/12/14/18140790/discord-store-self-publishing-revenue-split

Steam öyle kolay kolay bitecek gidecek bir platform değil. Zaten büyük firmalar Steam'le satış konusunda anlaşamayınca çareyi kendi satış platformlarını kurmakta bulmuştu. Electronic Arts gitti Origin'i kurdu. Hala daha pek başarılı bir program sayılmaz ama EA'nın devasa kataloğu, bütçesi vs. sayesinde Steam'den sonraki en büyük oyun platformu sanırsam. Ubisoft gitti Uplay kurdu. Activision Blizzard'ın Battle.net'i var en son Black Ops 4'ü de Battle.net'e çekerek Call of Duty'yi Steam'den uzaklaştırmış oldu vesaire. Epic Games'in mağazası da Discord'un mağazası da piyasaya çok büyük yeni şeyler katmıyor. GOG.com gibi indie satışın devleri olmuş bir sürü site vardı zaten.

Ama şöyle bir fark var ki Discord artık günümüzün oyuncularının standart iletişim aracı oldu. Mağaza işine girmesi de doğrudan bu kadar çok kullanıcıya ücretsiz ulaşması anlamına geliyor. Epic Games de büyük köklü bir firma. Fortnite ile kendilerini sağlamlaştırdılar, iyi para kırdılar ve bunun güveniyle mağaza açtıklarında hali hazırda büyük bir kitleye hitap ediyorlar.

Çok büyük firmalar kendi platformlarını kuruyor, büyük yapımcılara steam %75-80 verme ayrıcalığı tanıyor. Geriye Indie ve orta seviye yapımcılar kalıyor. Bunların sanıyorum ilk önceliği olabildiğince çok oyuncuya ulaşmak olacaktır. Bunu verirken de yapımcıya satıştan büyük oran (%88 ya da %90) veriyorsa buraları tercih etmelerine sebep olabilir. Dahası fiyatlandırmada da taviz verebilirler. Müşteriler de daha uygun fiyatlı daha çok çeşitli oyuna ulaşmak için bu platformlara yönelebilir.

Bir de müşteri açısından bunlar tutunmak için çok çaba harcayacağından daha da faydalı oluyor. Beleşe Subnautica almak misal, normalde olmayacak bir şey ama Epic Games bunu reklam ve marketing kısmına dahil edip para harcıyor.

Steam hiçbir değişiklik yapmasa bile zarar edecek, kullanıcı kaybedecek, yerini kaptıracak bir durumu yok. Ama her firma gibi Valve de kâr odaklı bir firma ve durduk yere rekabetten kayıp vermek istemeyeceklerdir. O yüzden steamden de önümüzdeki dönemde yeni atılımlar bekliyorum. Zaten yıllardır alışık olduğumuz arayüz tamamen değişecek çok yakında. Bunun arkasına büyük adımlar atarlarsa ilgiyi çekmeye devam ederler.
 
Çitosa katılıyorum, köklü bir firmayı yeni yetme 2-3 stor bitiremez. Kaldı ki Discordmuş, epic games launcher falan filan bana fazla geliyor. Keşke hepsi tek uygulamada birleşse (Steam'in sesli sohbeti gibi, var ama kullanan az galiba)...
 
Tanrı said:
Sınıf arkadaşın mı var lan senin karşında? Sanki sadece soru sormuş ben farklı bir cevap vermişim gibi gev gev yapma. Bir de üste çıkmak için soru sordum ayağına yatıyor. Önce git ne yazdığının farkına var. Yok satın alana koyuyor da, yok almalayım da ne anlatıyorsun dostum sen? Böyle salıyorlar analar babalar çocuklarının eline tableti, bilgisayarı sonra babasının kredi kartını çalıp oyun alan daha sivilcesi çıkmamış eleman gelip burada anonimliğin verdiği özgüven ile gev gev yapıyor.
 
Ücretsiz güzel oyun verdikleri sürece benim için sıkıntı yok. Rekabetin meyvesi bunlar. Fifa liderliğe oturduğundan beri hiç oyununa gelişim yapmıyor. O yüzden rekabet önemli. Tekelleşmeler daha kötü. Benim işime geliyor böyle rekabetler.. Steam için de aynısı söz konusu. Fazla tekelleşirse en çok acıyı biz çekeriz.
 
Oyun endüstrisiyle kendimi yoramayacak kadar meşgul ve yaşlı hissediyorum. Girip oynamak istiyorum artık arıza, para, drm, driver hataları, fare hataları hiçbir şeye tahammülüm yok zaten vaktim yok iki oynayıp çıkacağım. Yeni oyunlara başlayamıyorum. Habire eskilere devam.
 
Geçen aynısını düşündüm, yeni platformlarla vs. uğraşmak için ne vaktim ne de enerjim yok. Mümkünse sadece Steam üzerinden devam edeyim, farklı platformlarla uğraşmayım. Ayrıca oyun kendi kendini yüklesin ve güncellesin, driver vs. lazımsa onu da kendisi halletsin. Yaşlanıyoruz her geçen gün, kendimi yeniliklere ve çeşitliliğe fazlasıyla kapalı hissediyorum. :neutral:
 
Strategyturk'te 
  • BATTLETECH
  • Ancestors Legacy
  • EU4 - Golden Century
  • Stellaris - MegaCorp
  • Crusader Kings II - Holy Fury
  • ROME II - Rise of the Republic
  • WARHAMMER II - Curse of the Vampire Coast
  • Into the Breach
  • Northgard
Çekilişleri yapılmakta, çoğunun katılımı için son gün, üye olurken referans gösterebilirsiniz beni ayrıca. :razz:

https://forum.strategyturk.com/konu-strategyturk-kis-festivali-2018
 
Bi beleş de ben atayım

https://www.humblebundle.com/store/a-story-about-my-uncle/?hmb_source=humble_home&hmb_medium=product_tile&hmb_campaign=mosaic_section_1_layout_index_1_layout_type_twos_tile_index_2


Mobilden attığım için link biraz tuhaf
 
Back
Top Bottom