TWForum - Olası 2020/2021-2 Erken Seçim Anketi - Seçim Tahminleriniz/Öngörüleriniz

Olası Erken Seçimde Seçilmesini İstediğiniz Aday Ve Partisi

  • AKP - Recep Tayyip ERDOĞAN

    Votes: 1 3.4%
  • AKP - Süleyman SOYLU / Berat ALBAYRAK

    Votes: 2 6.9%
  • CHP - Ekrem İMAMOĞLU / Mansur YAVAŞ

    Votes: 12 41.4%
  • CHP - Kemal KILIÇDAROĞLU / Muharrem İNCE

    Votes: 0 0.0%
  • DEVAP - Ali BABACAN

    Votes: 5 17.2%
  • Gelecek Partisi - Ahmet DAVUTOĞLU

    Votes: 0 0.0%
  • HDP - Mithat SANCAR / Selahattin DEMİRTAŞ

    Votes: 1 3.4%
  • İYİP - Meral AKŞENER

    Votes: 2 6.9%
  • MHP - Devlet BAHÇELİ

    Votes: 0 0.0%
  • Diğer

    Votes: 6 20.7%

  • Total voters
    29
  • Poll closed .

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
"benim için avrupa birliği dedin mi akan sular durur. rte bile abye bizi soksun ( ki istediğini yapsın beceremez ) ben ona da oy veririm" şu cümlen aslında her şeyi anlatıyor. Ülkemizde genel seçmen profilini bu şekilde. Öncelikle Avrupa Birliğe'ne alınmamız mümkün değil, bunu unut. Avrupa Birliği ortak bir kimlik oluşturma amacını güder. Birlik üyelerine bakarsan, Sosyo-kültürel olarak birbirine benzeyen ülkelerin olduğunu görürsün. Hepsi Avrupa ülkesidir, vatandaşı Avrupalıdır. Biz Avrupalı değiliz ve Avrupa Birliği'nin oluşturmak istediği ortak kimliğe çok uzağız. Ama asıl sebep, o çok övündüğümüz jeopolitik konum. Avrupa Birliği, Orta Doğu bölgesiyle komşu olmak istemiyor. Nedenini açıklamaya gerek yok zaten. Bir başka sebep de nüfus. Avrupa Birliği bizim nüfusumuzu kaldıramaz.

Konunun asıl tartışması siyaset ve seçim meselesine gelelim. Ufukta seçim görünmüyor. İktidar, gençlerin oylarını alamayacağını bildiğinden bu konuda bir şeyler yapmaya çalışacaktır. Ali Babacan'ın partisi daha dün kuruldu. Nesini araştırdın da hemen destekçisi oldun? Körüne körüne bir siyasi partinin, şahsın, ideolojinin, kimliğin peşinden sürükleniyorsunuz. Bu ülkede hiç komünizmi görmediği, yaşamadığı halde destekçisi olanlar var. Sanki Sovyetler Birliğinde yaşadılar. Günümüz gençlerinin genel sorunu da bu. Bence nasıl yönetilmek istediğine karar ver, tüm partileri araştır.

Yanlış anlaşılmasın oyumu bazı vaatler için satmıyorum. avrupa birliğine giriş demek çok genel bir şey. avrupa birliği standartlarında olmamız bile resmi olarak girmesek bile girmiş sayarım ben. demek istediğim, bizi avrupa birliğine sokabilecek kadar güvenilir kadroları var. kendimi biraz eksik anlattım sanırım.

tc içerisindeki partileri ve zihniyetlerini biliyorum az-çok. tc içindeki partilerin aslında birbirinin sadece bir kaç değiklik ile duplicate partileri olduğunu da biliyorum iç siyaset içerisinde. chp ile akp nin parti anlamında pek farkı yok 'şuan' için. aşağı yukarı biliyorum en azından bilen insanlarla az biraz muhabbetim oldu. ali babacanı 2019 sonundan beri takip ediyorum kadrolarındaki çoğu insanlara baktım parti tüzüğünü okumadım ama göz geçirdim ve bir kaç maddesini okudum. babacan'ın çıktığı bütün söyleşileri, haber kanalları, ve sosyal medya prlarını izledim. ( hepsi kanallarında var) öbür yandan chp'nin bir kaç popüler adaylarının icraatlerine ve söylemlerine bakıyorum, siyasi geçmişlerini de sen diyince araştırdım bayağı karma varmış chp içinde.

şuan ki konjonktür de ve bütün partilerin overhall durumuna bakınca devap ve ali babacanda karar kıldım en iyisi ve güveniliri bu bence. zihniyet olarak da yakınım. zaten genç olduğum için fikirlerim de biraz daha hızlı değişiyor, tavlanması daha kolayım. tabi seçim zamanı geldiğinde ne olur bilmiyorum.ama bu fikrimin değişiceğini de zannetmiyorum.

Deva mi CHP mi cok onemli tartismalar degil. Bu baglamda benzerlikleri farkliliklarindan daha fazladir. Eger DEVA da millet ittifakina girerse tipini begendiginize oy atin yok eger DEVA ittifaklar disi olmazsa o zaman anketlere bakmak gerekir. Ama umarim millet ittifakina girmemek gibi bir aptallik yapmaz.

ben devap'ın millet ittifakına gireceğini sanmıyorum. belki cumhur ittifakı karşısında bir cumhur ittifakına karşın sol chp-hdp bir sağ muhalif ittifak bloğu iyip deva saadet gelecek bloğu oluşabilir. ama buda düşük bir ihtimal bence.
 
Last edited:
Deva mi CHP mi cok onemli tartismalar degil. Bu baglamda benzerlikleri farkliliklarindan daha fazladir. Eger DEVA da millet ittifakina girerse tipini begendiginize oy atin yok eger DEVA ittifaklar disi olmazsa o zaman anketlere bakmak gerekir. Ama umarim millet ittifakina girmemek gibi bir aptallik yapmaz.
Ak Parti oluşumundan kopan kişilerin oluşturduğu son dönem partilerinin hiçbirinin herhangi bir ittifaka katılacağını sanmıyorum ki haber kanallarına verdikleri röportajda bu doğrultuda. Ak Parti'ye karşı çıkarak kararsız sağ seçmeninin gönlünü almayı, bir yandan da oy verilecek parti olmadığı kanaatlerinde oldukları için sol kanata oy veren veya hiç oy vermeyen kesimi kendilerine çekmeye çalışıyorlar. Bu kadar açık bir tutumla bunu altına basa basa söylerlerken farklı bir yönde ilerleyiş sergilemeleri komik kaçar doğrusu
 
Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama akp ve uzun adam gidici. gidiyor artık. bu sefer içeri girerken kapı önündeki ayakkabının ucunu dışa dönük bıraktılar. bir daha gel(e)meyecekler.

türkiye de sağ oyları iyi konsolide olur. en azından vikipediye girip son 20 senenin seçimlere girip baktığımda bunu anlıyorum.Babacanı küçümsemeyin yoksa ileride çok şaşırırsınız.
 
Last edited:
Eğer linç yemeyeceksem; şu listedekilerden sadece ikisinde potansiyel görüyorum, önce İnce, sonra İmamoğlu. Bonus olarak da Demirtaş.

Tabii bunlar sadece niyet. Tahminim AKP'nin gene bir şekilde iktidarda kalmayı başaracağı yönünde, ama iyi oynamazlarsa bu defa bayağı zorlanacaklar.
 
İnce'den başkan olmaz artık, geçti. İmamoğlu genç, önünde uzun yıllar var; İstanbul'da yapacağı işlerle şansını yükseltebilir ama acele etmemek lazım. İnce ise o kadar genç değil. Ben akıllı bir adam olduğunu da düşünmüyorum. Aday olduğu dönemde hatalar yaptı, rakibinin eline kozlar verdi. Her kesime hitap edecek bir üslubu yok, ve hatta bence, Türk halkının bakış açısını tam çözebilmiş değil. Kendi seçmeninin bile arkasında duramadı. İmamoğlu iyi kriz yönetiyor, bu çok önemli bir artı. Ek olarak uzlaşmacı bir kişiliği var gibi görünüyor. İnce'ye bir kere o şans verildi, o şansı kendisi kaybetti.
 
ince, biraz daha ulusalcı kanattan bi' tip olduğu için sanmıyorum chp'den aday olursa seçilebileceğini. imamoğlu'nun ortayolcu siyaseti en mantıklı olan gibi görünüyor. akpli trollerin de en çok imamoğlu'nun üzerine gitme sebebi de onu en büyük lokma olarak görmeleri. demirtaş'ta da bir potansiyel görmek hdpkk eşleştirmesinin halkın oldukça büyük bir bölümünü kapsadığını çöpe atmaktır diye düşünüyorum.
 
Muharrem İnce bitti ki adı niye hala anılıyor anlamış değilim. Kılıçdaroğlu'nun Y-CHP'sinin son tasfiyelerindendi.

Ekrem İmamoğlu için Cumhurbaşkanı adayı görülmesi bence adama hakaret. Adam belediyeci işte, kazanmış gelmiş çalışıyor. Tayyip v2.0 çıkarmaya ne gerek var? İstanbul'u yönetsin mis gibi. Sonraki dönem halk beğendiyse bir daha seçer mis gibi. Adamı cumhurbaşkanı yaparsak İBB'yi kim yönetecek?

Zaten Cumhur ittifakı hariç herkes sistem değişsin istemiyor mu? Cumhurbaşkanı seçilen kişinin bir önemi yok meclis tekrar güçlendiğinde, güçler ayrılığı sağlandığında Cumhurbaşkanı da tekrar kapsayıcı, devleti ve milleti temsil eden 'göstermelik' bir makam olmalı.
 
Hepsi doğru da, sonuçta AKP'nin yerine geçip bunların yedikleri haltları düzeltecek birilerine ihtiyaç duyulduğu da bir gerçek; ve bunların hiç birine düzgünce güvenemezken bunların aralarından seçim yapmak benim açımdan kötünün iyisini seçmek gibi geliyor. Yoksa ben hiç kimse beni temsil edemeyeceği için hiç bir şekilde oy kullanmam
 
Eğer bu erken seçim olmazsa bir daha ki genel seçimlerin kesin gözüyle baktığım sonucunu atayım arkadaşlar. evet kahin b*ku yedim. evet 2.bir rte geliyoğr.





İstanbullular Ekrem İmamoğlu için internette balon diyor ama bilemiyorum. Çok büyük hype'la gelmişti.

CHP içinden yeni parti çıkabileceği hakkında konuşan bazı araştırmacı gazeticileri gördüm. hayırlısı. her yerden parti fışkırıyor mübarek. cem uzanlar da ortama akıyor. eğer amerika gerçekten hakkıyla ülkelere demokrasi götürseydi heralde böyle olurdu. bir de buna uygun çoklu ama gerçekten çoklu partileri destekleyen sistemde geldi mi tamamdır. democracy shall be rise.
 
Last edited:
Eğitim seviyesi yüksek ve kişisel hayatı için güç ve paraya ihtiyacı olmayan kişilerin bu 'çok sayıdaki' partilerin içerisinde yer almasıyla ve bu partilerinin mekanizmalarını bu insanların kontrol etmesiyle neden olmasın? baraj sistemi neden kaldırılmasın? hatta böylesi en mükemmeli. devlet kurumlarını ve işlevlerinin kullanım yetkisini de işini en iyi bilene ve yapana vereceksin.

öbür türlü insanlar şuan ki 'demokraside' aslında gerçek anlamda fikrini benimsemediği, beğenmediği, sevmediği insana, partiye oy vermek zorunda kalıyor çeşitli sebeplerden dolayı bunu yapmak zorunda kalıyor. bu insanı demokrasiden bezdirir bir yerden sonra. daha da kötüsü o vatanın insanlarını mallaştırır, kaşarlaştırır. sorunlar çığ gibi büyür eğer aynı zümre tek başına hep seçilirse. aynı zümreler hep tekelleşmiş iktidar-muhalefet siyaseti yaparsa.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom