TW Geliştiricilerinin Oyunculara Saygısızlığı

Users who are viewing this thread

Uzun zamandır Bannerlordu bekleyen büyük bir multiplayer kitlesi vardı ancak Taleworlds bu kitleyi kendi elleriyle yok etti gerçekten en azından kendi sunucumuzu açabilsek bile yeterliydi ancak bu kadar basit bir şeyi 2000 li yılların oyunlarında var olan bir özelliği bile yıllardır geliştirdiğiniz oyununuza eklemediniz kendi ellerinizle oyunun multiplayer kitlesini yok ettiniz son turnuvadan sonra oyuncular bir bir yok olmaya başlayacak diye düşünüyorum cidden kendi oyunu ile ilgilenmeyen yapımcılara söylenecek bir söz yok sadece bizlere saygısızlık olarak görüyorum sonuç olarak yıllardır bekliyoruz biz bu oyunu acilen bir çözüm bulunması gerek yoksa oyunun topluluğu tamamen yok olacak
 
Bannerlord'u ilk oynadığımda bu mekanikler ne böyle demiştim,sonra atlı alıp "x" 'e basmaya başladım...Klanlar kuruldu turnuvalar başladı şunu anladım ki;bu oyun rekabetçi olarak oynanamaz.Hiçbir atlı,okçu,piyade dengesi yok.Oyun çıktığından beri 3 tane harita olmasına(1 tanesinde BUGdan oynanmıyor) değinmiyorum bile.Harita editörü topluluğa açsalardı biz onlar için harita yapardık.Neticede aldığım karar,mekanikler düzelene kadar bu oyunu oynamayacağım.
 
Oyuncuların birçoğu da rank sistemi istiyor. Fakat rank sistemi gelse hiç oynayamayacağız gibi görünüyor.
Çünkü zaten dakikalarca Skirmish modu arattığımız oluyor bir de rank sistemi gelirse bizim gibi oyuncularla filtreleneceğiz.
En yakın zamanda Bannerlord'un Multi Player'ı için Warband'i örnek alması dileğiyle...
 
Multiplayera önem vermiyorlar.Sırf bu yüzden oyunu bıraktım ben.Büyük bir topluluğa sahip değil oyun.Mevcut olan topluluğu da oyundan soğutuyorlar.
 
Multiplayera önem vermiyorlar.Sırf bu yüzden oyunu bıraktım ben.Büyük bir topluluğa sahip değil oyun.Mevcut olan topluluğu da oyundan soğutuyorlar.
Katılıyorum.Haritadaki hataları bulan insanlar rozet alabiliyorken bu hataları çözmek için güncelleme getirilmiyor...Ve ne yazık ki bu ortam hiçbir zaman düzelmeyecek.Bannerlord için bilgisayar toplayan oyuncularımız 900 fps warband oynuyor.Teşekkürler taleworlds.
 
Multiplayera önem vermiyorlar.Sırf bu yüzden oyunu bıraktım ben.Büyük bir topluluğa sahip değil oyun.Mevcut olan topluluğu da oyundan soğutuyorlar.

Kesinlike katılıyorum bu açıklamaya. Zaten yıllardır bekliyorduk, Early Acces olması dolayısıyla yeterince tolerans gösterildi Community tarafından. Ama göz göre göre bazı hataların düzeltilmemesi şaşırtıyor.
 
Şimdiden turnuvalar düzenlemiş ve aynı zamanda turnuvalara katılmış bir oyuncu olarak eksikler çok fazla burası doğru fakat TW geliştiricilerinin düzeltmek için çabaladığını görüyorum ve açıkçası şahit de oldum ama daha kısa sürede de çözülebilir miydi bunlar büyük olasılıkla evet çevremde çok iyi oyuncuların oyuna ara verdiğini/bıraktığını görüyorum süreç daha da hızlanırsa mükemmel olur
 
Saygısızlık değilde ihmalkarlık dersek daha doğru olur. Firmanın işi gücü yok bize mi saygısızlık yapacaklar? Ben yarım sene ila bir (1) sene içerisinde oyunun tam sürümünün optimize bir şekilde çıkacağını tahmin ediyorum. biraz daha beklemek lazım.
 
Last edited:
İyi güzel böyle bir konu açılmış fakat başlığı pek doğru bulmadım, oyunu sevmeyebilirsiniz veya eleştiri yağmurlarına tutabilirsiniz fakat bu konu başlığını bu şekilde yazmanız gülünç, hele bunu TW yetkililerine yönelik hakaretler savuran birsinin yapması daha da gülünç.

@Gareh'e katılıyorum, Multiplayer'a pek fazla önem verilmemiş, sanki Singleplayer'da ki boşlukları doldurmakla meşguller, belki öyledir veya belki değildir fakat sınıfların ayarlanması ve optimizasyonun da buna göre ayarlanması gerekiyor, bir kere çok fazla işlemci bu oyunu iyi oynamak için iyi iş görür, diğer yandan şu anda bildiğiniz üzere oyun Early Access yani Erken Erişim belki bu süreç için de(artık EA ne kadar sürer bilemeyiz) bir şeyler yapmaya çalışırlar.

Bir diğer konu ise şu oyunun gerçekten Warband ile tıpkı olmasını bekleyen arkadaşlara, madem öyle bir şey olacak o zaman niye Bannerlord diye bir oyun çıkardılar, tas tamam oyunun SP tarihsel kurgusuna bakacak olursak 200 yıl öncesinde geçiyor olabilir fakat Warband 2009 civarlarında geliştirilen bir oyun, Bannerlord ise 2012'den beri bir çok aşamalarla geliştirilen ve halen de geliştirme aşamasında olan bir oyun, o zaman Warband Remastered yapsınlar(alın size Warband) o yüzden Bannerlord neden Warband'a benzemiyor işte bunu söylemek doğru olmaz.

Ayrıca, 2019 Haziran'dan beri Alfa'dan beri oyunu oynuyorum o zamandan şu anda günümüze kadar çok şey değişti. En son gelen güncelleme ile optimizasyon biraz iyi oldu fakat yine de yeterli değil. EA süreci bittikten sonra umarım tam anlamıyla bazı şeyler rayına oturur.
 
Multiplayer'daki sorunların farkındayız ve bunların üstünde çalışıyoruz. Bu süreç sizin beklediğiniz kadar kolay ve kısa değil ne yazık ki. Sunucu sistemimiz üzerinde çalışmalarımız devam ediyor hâlâ. O yüzden henüz o konularda istediğimiz desteği vermeye hazır değiliz maalesef. Oyun üzerinde çalışan geliştiricilerin daha önce Warband oynamamış olduklarını düşünmek ne kadar mantıklı ve gerçekçi size bırakıyorum.
 
Madem sunucu sistemi bu kadar sıkıntılı olacaktı en azından kendi sunucumuzu açabilseydik oyuncu yoğunluğu bölünmüş ayrıca multiplayer kitlesinin azımsanmayacak bir bölümünün en çok yakındığı problemin önüne geçilmiş olabilirdi cidden kendi sunucumuzu açma gelecek mi? Gelecekse umarım oyun tam sürüme çıkmasından önce gelir yoksa cidden oyunu oynayan oyuncu kalmayacak. Sevdiğimiz bir serinin yeni çıkmış oyununu bu halde görmek insanı cidden üzüyor
 
Oyuncu sayısı azaldıkça matchmaking amacının tam tersine hizmet etmeye başlıyor. Açık bir sunucu ve meydan savaşı gibi bir mod olsa insan belki yine oynayacak, ama bunu yapıp belki 2-3 tane 40-50 kişilik sunucu aktif olabilecek iken matchmaking orada bu mevcut oyuncu sayılarıyla eşleştirme ayarlamak için can çekişiyor resmen ve sonuç olarak bir oyuna girmek için gereksiz bir vakit bekliyoruz.

(bkz yok bir lobide 4 kişi aratıyor, onları tamamlamak için 2 kişilik bi tayfa aranıyor bulunuyor, karşı taraf için 3 kişilik lobi alındı diyelim ama aynı zamanda 4 kişilik lobi aratıyor hop onlar giremiyor hadi beklemeye alınıyor onun yerine tek başına aratacak kişilerle tek tek doldurmayı bekliyor derken insanı bitiren bir bekleme süresi, sürekli aynı eşleştirmeler hayattan soğutuyor.) biliyorum tam işin karmaşasını belki anlatamamış olabilirim ama işin özü matchmaking her an oyun aratan oyuncu sayısının yüksek olmasına bağlı bir sistem.

Multiplayer'ın en acil yapılacak işi sunucuların halledilmesi bence. Yoksa yapılacak bütün yok o bug varmış şu map eksikmiş gibi update'ler gelse bile ölü bir mp'ye gelen update'ler olacak. O saatten sonra da yeni update'lerin veya getirilecek mekaniklerin iyi çalışıp çalışmadığının geri dönüşünün alınacağı bir oyuncu kitlesi olmayacak.

Konu başlığı bir garip ama hani saygısızlık falan biraz uçlarda mı kaçmış ne
 
TW ekibi multiplayer üzerinde çalışıyorlar. Bunu combat testlere katıldığımda görüyorum. Yeni fikirler üretiyorlar, profesyonel oyuncularla test ediyorlar, ellerinden geleni yapıyorlar. Bu konuda hiçbir şey diyemem hatta kendilerini oyuncuların görüşlerini dinledikleri için tebrik ediyorum.
Fakat anlamadığım bir şey var. Bannerlord'dan early accessde olmasına rağmen fazlasıyla para kazanan TW bana kalırsa kazandığı sermayeyi yapımcı ekibini geliştirmek için kullanmıyor. Gelişmelerin bu denli yavaş olmasının sebebi bana kalırsa yapımcı ekibinin diğer dünya şirketlerinin yapımcı ekiplerine kıyasla çok daha küçük olması. Yapımcı ekibi bu sebeple kendilerinin elinde olmayan nedenlerden dolayı Singleplayer/Multiplayer geliştiriyor ama aşırı yavaş geliştiriyor.

Edit: Fakat halen neden Battle gibi bu kadar tutmuş bir mod varken Skirmish üzerinde bu denli obsesif olmalarını anlamıyorum. Bırakın istediğimiz kılıcı, zırhı seçelim. İstediğimiz kombinasyonu kendimiz yaratalım. Singleplayerda bu kadar çeşitli item varken Multiplayerda class sistemiyle sınırlandırılmak çok sinir bozucu.

En azından dedicated server/custom server açabilmemiz lazım artık. Yani koskoca Avrupa ve Amerika turnuvaları yapılıyor ve senin takımın o an hangi rastgele harita/ırk gelmişse onu oynamak zorunda. Şaka gibi. Klan maçı ayarlarken aynı anda 3 den geriye saymayı kullandığımızı geçiyorum bile :grin: En azından oyundan düştükten sonra bize bir süre verilse 1 dakika gibi ve o 1 dakika içinde o servera geri bağlanabilsek klan maçlarında biri düştüğü zaman 5 kişi + 1 neyin ne olduğunu bilmeyen random oyuncuyla oynamayız.
 
Last edited:
Yorumları okudum da, yeni fikir falan gereksiz bence. daha fikir fikir ne bu orta çağda bordo bereli özel harekat askerleri özel tekniklerle combo atarak mı savaşacak? birde sırf sadece class sistemine vs zorlaması aşırı saçma. koyun hepsini istediğini oynasın insanlar. ekstradan milyon tllere mal olacak bir şey değil bu.

koy bi tane dinamik, beceri odaklı, yetenek ve koordinasyon, zamanlama gerektiren dövüş sistemi. her şey düzelsin. daha sonra optimize de edersin. çok zor olmamalı.
 
sırf sadece class sistemine vs zorlaması aşırı saçma. koyun hepsini istediğini oynasın insanlar
Fakat halen neden Battle gibi bu kadar tutmuş bir mod varken Skirmish üzerinde bu denli obsesif olmalarını anlamıyorum
Oyuncu sayısı azaldıkça matchmaking amacının tam tersine hizmet etmeye başlıyor. Açık bir sunucu ve meydan savaşı gibi bir mod olsa insan belki yine oynayacak, ama bunu yapıp belki 2-3 tane 40-50 kişilik sunucu aktif olabilecek iken matchmaking orada bu mevcut oyuncu sayılarıyla eşleştirme ayarlamak için can çekişiyor resmen ve sonuç olarak bir oyuna girmek için gereksiz bir vakit bekliyoruz.
En azından dedicated server/custom server açabilmemiz lazım artık. Yani koskoca Avrupa ve Amerika turnuvaları yapılıyor ve senin takımın o an hangi rastgele harita/ırk gelmişse onu oynamak zorunda. Şaka gibi
Multiplayer'ın en acil yapılacak işi sunucuların halledilmesi bence. Yoksa yapılacak bütün yok o bug varmış şu map eksikmiş gibi update'ler gelse bile ölü bir mp'ye gelen update'ler olacak.
Yapılan çoğu açıklamaya katılıyorum gayet haklı yorumlarda bulunmuşsunuz ancak yukarıya quote'ladığım açıklamalar gerçekten tamamıyla katıldığım ve benim düşüncelerimin ayrıca fikrimce community nin çoğunun düşüncelerinin bir özeti olarak görülebilir.
 
Sadece biraz sabır, bu kadar yüklenmeyin şu adamlara sizin yorumlarınızı gören developerların moralini bozuyorsunuz bu da ortaya çıkacak işin kalitesini düşürebilir. Sadece biraz sabır
Ortada yüklenme falan yok dostum fikirlerimizden haberi olan geliştiricilerin bizi anladığını düşünüyorum biz oyun kötü oynamayın diye ağlamıyoruz. Sadece sevdiğimiz bir oyunun kitlesinin yok olmamasını, eksiklerinin giderilmesini ve daha büyük kitlelere hitap etmesini istiyoruz. Ortada moral bozma falan yok sadece oyunun eksiklerini belirtiyoruz. Sence oyuncular oyunun eksiklerinden, kötü yanlarından, buglarından bahsetmezse oyun ne kadar düzelebilir? Tabii ki de görüşlerimizi belirteceğiz
 
Back
Top Bottom