TR_Revolt_RPG

Users who are viewing this thread

Jaegerys

Recruit

Revolt RPG

Öncelikle bu konuya ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum. Yaklaşık iki yıl kadar önce bir Persistent Kingdoms sunucusu açmıştım, tuttuğu oldu tutmadığı oldu. Eğlendiğimiz zamanlar oldu sayıp sövdüğümüz zamanlar oldu. Şimdi ise aynı yolun yolcusu olmaya kararlıyım, bir sunucu daha açmayı planlıyorum. Bu sunucuda herhangi bir seviye sınıflandırması yapmayı düşünmüyorum, HRPG, MRPG, LRPG gibi sıfatları kendimce saçma buluyorum. Rolünüzü kurallara uygun bir şekilde yaptığınız sürece sınırlandırmalar koymayacağız. Sunucu üzerinde birkaç düzenleme daha yaptıktan sonra işler sizin desteğinize kalıyor. Bu yüzden sizi discord sunucuma davet etmeden önce açacağım konsepti tanıtmak isterim.

Yıl 280-281 arası. Westeros'ta sular iyice ısınıyordu. Ne olacağı Targaryen Hanedanlığının prensi Rhaegar Targaryen'in, Lyanna Stark'ı kaçırmasından sonra gayette açıktı. Beklenen olmuştu, Baratheon hanedanlığının lordu Robert Baratheon, hanesini temsil eden geyik boynuzlarıyla süslenmiş kaskını kafasına geçirip tüm ordusunu toplamıştı. Üç Dişli Mızrağa kadar tek bir savaş bile kaybetmeden ilerleyen Robert, insanlar tarafından "dev, canavar, balyozlu yarı tanrı" olarak da anlandırılıyordu. Balyozunu indirip de bağırsaklarını ezemeyeceği kimse yoktu. Üç Dişli Mızrak savaşındada galibiyetine yeni bir galibiyet ekledi. Rhaegar Targaryen'i ve ordusunu haritadan sildi. Winterfell Lordu Eddard Stark, Kralın Şehrine ordusuyla geldi, açık kapılarla karşılaşmıştı. Kızıl kalenin surlarından girince anladı neyin ne olduğunu. Saraya adımını attığında Ser Jaime Lannister, Kral II. Aerys yani Deli Kral'ı öldürmüştü. İsyan burada sona erdi, Robert Baratheon bir Kral olarak başa geçti. İsyan bitsede bu savaş en çok sivilleri etkilemişti. Ekonomi dibe vurmuştu, hazineler bomboştu. Yaşadıkları en zor dönemlerden biriydi
Tabiiki de rp de bu karakterlere yer verilmeyecek. Sunucu açıldığında Robert Baratheon ve tüm varisleri ölümcül bir zehir vasıtasıyla suikaste uğramış olacak. Yeni kralı ise konsey seçecek. Buda yakın bir zamanda olmayacak. Rollerin önceliğinin köyde olmasını istiyoruz. Bu yüzden köy harici factionlara sınırlı sayıda insan alınacak. Zaman geçtikçe ve oyuncu sayısı yükseldikçe bu tabiiki böyle olmayacak. Ayriyetten konsepte göre şuan çoğu insan iş bulamıyor, beslenmekte bile güçlük çekiyor. Sistemsel olarak yapacağınız şeylere karışamayız fakat bu sefalet durumunu rol içerisinde birbiriniz arasında dile getirmeniz çok daha hoş olacaktır. Birisi size geçmişinizi sorduğunda "Ben imparatordum sürgün edildim" tarzında roller yapmanız pek hoş karşılanmaz



Random Deatmatching(RDM) :
Hiç bir sebebiniz olmadan, keyfi bir şekilde birisini öldürmeniz bu terim kapsamına girer. Ayriyeten gereksiz sebeplerde buna dahildir, aşşağıda gereksiz sebep örnekleri verilecektir. Cezası her sunucuda olduğu gibi bizimkindede çok ağır olacaktır.

* Size küfür eden bir şahısa sorgusuz sualsiz saldırıp onu öldüremezsiniz. Sözlü olarak karşılık verin, kavga ileriye giderse kılıçlar çekilebilir.

* "Dur!" diye bağırdığınız fakat hala kaçan bir kişiyi hemen öldüremezsiniz. Bu uyarıyı birden fazla defa yapın, imkanınız var ise onu okla yaralayın. Yaralama rolünü yapmak
zorunda kalacaktır, kaçamayacaktır. Dur ihtarına birden çok kez uymuyorsa bir kere vurduğunuzda durmadığı taktirde kişiyi öldürebilirsiniz.

* OOC'den size küfür eden bir kişiyi "Sinirlendim öldürdüm." bahaneleriyle öldüremezsiniz. Çünkü kişi zaten bir ihlal içinde, ihlale ihlalle karşılık vermek doğru bir davranış değil.Bu yaptığınız hareket RDM kapsamına girecek.

Meta Gaming(MG) :
Oyun içinde tanımadığınız, ilk defa karşılaştığınız bir kişinin; kim olduğunu, ne iş yaptığını, yaşını veyahut bulunduğu(varsa) hanedanlığı rol dışından edindiğiniz bilgilerle bilmeniz ve bunu rolde kullanmanız Meta Gaming kapsamına girmektedir.

MIXING:
IC'de birisiyle kavga edip OOC'den bunu devam ettiremezsiniz. Oyun içinde olan oyun içinde kalmalı. Oyun içinde yapılan roller oyun dışından kötü amaçlarla dile getirilirse bu MIXING terimi kapsamına girer.

Retarted RP :
Abartılı, gereksiz veya saçma roller yapmak bu terim kapsamına girer. Durduk yere birisine küfürler savurmanız, kişiye yönelik agresif emotelar vermeniz buna örnek sayılabilir.

Refuse RP :

Size karşın yapılan bir rolü nedensizce veya saçma nedenlerle red edip bu role göre hareket etmezseniz bu ihlal kapsamına girer ve cezalandırılırsınız.
Non RP :

Gerçek hayata uygun roller yapmamaktır, oyunu roleplay yapmak için değilde Warband oynamak için oynuyorsanız bu ihlal kapsamına girer.
Fear RP :
Korku rollerine uymamaktır. Size karşı beş kişi kılıçla koşuyorsa tek başınıza onlarla savaşamazsınız. Mertebeye göre kural esneklik gösterebilir, eğer tam donanımlı bir kral muhafızıysanız beş hayduta karşı tek başınıza bir savaş verebilirsiniz fakat bir haydut üç kral muhafızına karşı tek başına savaşamaz. Ayriyetten haydutlar ne kadar kalabalık olursa olsun. Kral ile hiç bir şekilde muhattap olamaz, yanında iki tane muhafızı bile olsa Fear RP'ye uymak zorundadır. Persistent Kingdoms modülünün oyuncu sayısı bellidir, Kralın yanında gerçek hayatta ki gibi yüzlerce, binlerce muhafızın olması imkansız. Rol içinde bunu bilerek rolünüzü yapın.

Power Gaming(PG) :

Gerçek hayatta fiziksel olarak yapılması imkansız şeyleri rol içerisinde yapmaktır. Örneğin spiderman gibi düz duvarlara tırmanma rolleri yapamazsınız veya tek kılıç darbesiyle dağı taşı yaramazsınız. Tek yumrukla karşınızdakini bayıltamazsınız(üzerinizdeki eldiven zırhına göre değişkenlik gösterebilir.)

OOC Hakaret :
Birbirinize oyun içerisinden hangi kanalda olursa olsun OOC küfürler edemezsiniz. Yasaktır ve cezasıda ağırdır.
Yasaklı Roller :

* "Ben buraya gelmeden önce Kral'dım, şöyle zengindim böyle zengindim." rolleri yasaktır. Burdan önce ne yaşadıysanızda oyun başlangıcınıza göre konuşun, cebinde beş yüz altın olan bir adam önceden Kral falan olamaz.

* Rolünüze uygunsuz hikayeler kullanmanız yasaktır. Mesela bir doktorsanız "Geldiğim diyarda ki en iyi savaşçı bendim, biçip geçiyordum herkesi." gibi roller yapamazsınız. Bunun örnekleri arttırılabilir.

* Dozu kaçmış akıl hastalığı rolleri yasaklanmıştır, sırf delisiniz diye millete rastgele saldırmanız yasaktır.

* Kolu kesik, bacağı kesik, cinsel organı kesik vb. rolleri yapmak yasaktır.

İmla Kuralları : Rol içerisindeyken her noktalama işaretine uymasanız bile cümlenin başına ve sonuna dikkat edin. Ayrıca yazılarınız "Yapmicam, etmicem" tarzında olmamalı, kelimelerin yazılışına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde bu roleplayden çok çocuk oyununa dönecektir.

Meslek Dokunulmazlığı :

Meslek yapan insanları işi sırasında kendi rolünüz için esir alamazsınız, öldüremezsiniz veya soyamazsınız. Eğer ki kişinin bir yanlışı hatası olduysa ve ondan sonra meslek yapmaya başladıysa kural geçersizdir.

Güvenli Bölge

Richfield Köyü güvenli bölge olarak belirlenmiştir. Bir admin tarafından onayı verilmiş rol olmadığı sürece o bölgede cinayet işlenemez. Yağmacılık veya haydutlukta yapılamaz. Bu köy sakinleri içinde geçerli, köyde militan olmayacak. Köyün koruması Riverrun kalesi tarafından sağlanacak.

Rolün Akışının Bozulması :

Aktif bir rol devam ederken /b 'den OOC'den rolün akışını bozacak derecede konuşmanız yasaktır.


Not: Kırmızı çizgiler mapte gidemeyeceğiniz yerleri göstermekte. Oyuncu sayısı arttıkça sınırlandırmalar kalkacak ve kaleler aktif edilecek. Ayriyetten map hazır alınıp üzerine editlenmiştir. Yorumlarınızı buna göre yapın.
Jaegerys

Aralık ayı içerisinde açılacak olan sunucumuzun discord adresini sizinle paylaşmak istiyorum, şimdiden destek veren herkese teşekkür ediyorum.
 
Last edited:
Bu tekrar sunucu açma deneyiminizi yakında çıkacak olan persistent empires moduna bekletmenizi öneririm, hali hazırda açılacak sağlam scriptli bilinmiş rpg sunucusu var, istediğiniz beklentiyi alamayabilirsiniz, yine de deneyebilirsin Başarılar.
 
Bu tekrar sunucu açma deneyiminizi yakında çıkacak olan persistent empires moduna bekletmenizi öneririm, hali hazırda açılacak sağlam scriptli bilinmiş rpg sunucusu var, istediğiniz beklentiyi alamayabilirsiniz, yine de deneyebilirsin Başarılar.
Persistent Empires modu hakkında bir bilgim yoktu. Sorun olmazsa ne olduğunu açabilir misin? Yeni bir Warband modu falan mı?
 
Back
Top Bottom