• We'll be making a number of structural changes to the forums on Wednesday, 06.12.2023. No downtime is expected. Read more here.

Total War Serisi

Bir sonraki TW oyununun konusu ne olsun isterdiniz ?

• Victoria Devri

Votes: 8 8.2%
  • Orta Çağ öncesi Asya

Votes: 4 4.1%
  • Orta Çağ Avrupa'sı (Medieval III)

Votes: 38 38.8%
  • Vikingler

Votes: 5 5.1%
  • Birinci Dünya Savaşı

Votes: 24 24.5%
  • Sanayi ve koloni devri (Empire II)

Votes: 7 7.1%
  • Moğollar

Votes: 12 12.2%

• Total voters
    98

Users who are viewing this thread

Camthalion

Grandmaster Knight
SHIELD_BREAK.jpg
header.jpg

Total War Platformu

Total War, Creative Assembly tarafından tarihsel ve fantastik olaylar üzerine geliştirilmiş sıra tabanlı strateji oyunu serisidir. Oyun gerçek zamanlı; siyaset, ordu ve kaynak yönetimi üzerine geliştirilmiştir. Serinin ilk oyunu, Shogun: Total War 2000 yılında yayınlanmıştır.

Oyunlar

Shogun_Total_War.jpg

Total War, Creative Assembly tarafından tarihsel ve fantastik olaylar üzerine geliştirilmiş sıra tabanlı strateji oyunu serisidir. Oyun gerçek zamanlı; siyaset, ordu ve kaynak yönetimi üzerine geliştirilmiştir. Serinin ilk oyunu, Shogun: Total War 2000 yılında yayınlanmıştır. Japonya'da ki feodalite sistemini konu alır.

İnidirilebilir İçerikler
The Mongol Invasion

256px-Medieval_Total_War.jpg

Medieval: Total War, The Creative Assembly tarafından 20 Ağustos 2002 de geliştirilen sıra tabanlı video oyunudur. Orta Çağ Avrupa'sını konu alır.

İndirilebilir İçerikler
Viking Invasion

240px-Romebox.jpg

Rome: Total War ya da kısaca RTW, MÖ 270 ve MS 14 yılları arasında Roma Cumhuriyeti ve erken Roma İmparatorluğu döneminde geçen bir strateji oyunudur. Creative Assembly tarafından geliştirilmiş ve Activision tarafından 22 Eylül 2004’te piyasaya sürülmüştür.
Binlerce askerden oluşan antik ordularla muazzam savaşların cereyan edebildiği oyunda yeni bir 3 boyutlu grafik motoru kullanılmıştır. Bu yeni grafik motoru sayesinde savaş meydanında 30.000 kişilik ordular bulunabilmektedir. Orduların strateji ekranında birbirlerine kılıç çektikleri bölgenin, strateji haritasındaki coğrafi koşullarının aynısıyla savaş meydanına aktarılması oyunun göze çarpan özelliklerindendir. Örneğin genel haritada Konstantinopolis’te karşılaşan ordular, savaş ekranında da kurgusal bir arazide değil, Konstantinopolis'in oyuna birebir aktarılmış halinde savaşmaktadırlar. Oyun ayrıca Hannibal Barca, Vercingetorix, Jül Sezar gibi tarihe mal olmuş kişiliklerin yerine geçme, üç Romalı aile Julii, Brutii, Scipii ile dünya hakimiyeti için mücadele etme; Yunan şehir devletleri, Kartaca, Britanya, Selevkoslar ve Mısırlılar ile tarihi baştan yazma şansını oyunculara sunmaktadır. (Bu ülkeler ile oynayabilmek için oyunda ilerleyip Roma ailelerinden biriyle biraz önce anılan ülkeleri işgal etmeniz gerekmektedir.)
Şehir savaşlarına ve kale kuşatmalarına eklenen birkaç yeni özellikle beraber oynayış, oyunun önceki serileri olan Shogun: Total War ve Medieval: Total War ile benzerlikler göstermektedir.
Piyasa sürülmeden önce onlarca övgü alan oyunun grafik ve simulasyonları oyunun piyasaya sürülmesi ile beraber History Channel ve BBC'deki programlarda tarihi savaşların yeniden canlandırılmasında kullanılmıştır. Oyun motorunun gelişmişliği sayesinde tarihî savaşlar, bu programlarda su götürmez bir mükemmellikte yeniden canlandırılabilmiştir.

İndirilebilir İçerikler
Barbarian Invasion
Alexander

Medieval_II_Total_War.jpg

Medieval II: Total War, 2002 yılında çıkan Medieval: Total War'ın dolaylı devam oyunu ve Creative Assembly'nin Total War dizisindeki dördüncü oyunudur. Oyun 2006 yılında tamamlanmış ve satışa sunulmuştur. Oyun 1080 ve 1530 yılları arasında geçmektedir. Oyun orta çağ savaşlarına, dinlere ve Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğudaki siyasete odaklanır. Total War dizisinin önceki oyunlarından ayrı olarak, Medieval II: Total War'da keşif ağacı bulunmaktadır ve bu ağaç oyunun sonunda barut bulunmasıyla tamamlanır. Oyunun süre çizelgesi ortaçağda Yeni Dünya'nın keşfi döneminden, Amerika'nın keşfi ve ele geçirilmesi dönemine kadar genişler. Medieval II, Rome: Total War oyununun ana yazılım dizgesi üzerinden yazılmıştır.

İndirilebilir İçerikler
Kingdoms

256px-Empire_Total_War_Boxart.jpg

Empire: Total War (genellikle E:TW) 4 Mart 2009'da piyasaya çıkmış olan Gerçek zamanlı strateji ve Sıra tabanlı strateji oyunu. Creative Assembly tarafından geliştirilmiş ve Sega tarafından yayınlanmıştır.Empire: Total War, serinin diğer oyunları gibi keşif, fetih, koloniler kurma ve savaşma hakkındadır. Oyunun zamanı 1699 ile 1799 arasında geçmektedir. Oyundaki milletler Avrupa, Kuzey Afrika, Amerika ve Hindistan bölgesi'nde yer almaktadır.

İndirilebilir İçerikler
Elite Units of the East
Elite Units of America
The Warpath Campaign
Elite Units of the West
Special Forces Units & Bonus Content

250px-Napoleon_Total_War.jpg

Napoleon: Total War (genellikleN:TW) Creative Assembly tarafından geliştirilen ve Sega tarafından yayınlanan Gerçek zamanlı strateji ve Sıra tabanlı strateji oyunu.N:TW Kuzey Amerika'da 23 Şubat'ta Avrupa'da ise 26 Şubat'ta yayımlandı.Oyun Total War serisinin altıncı ana oyunudur,siyaset ve büyük askeri seferlerle 19.yüzyılın başına odaklanır.Oyuncular Napolyon Bonapart'ın veya onun rakiplerinin rolünü üstlenerek sıra tabanlı savaş haritasında gerçek zamanlı olarak takip eden savaşlara girerler.Selefi Empire: Total War'ın özel bir Birleşik Devletler hikâyesi içermesi gibi,Napoleon 'da da generalin erken kariyeri ayrı bir kampanya özelliği izlemektedir.
Napoleon Total War'ın birçok sürümü piyasaya çıkmıştır.Bunlar: Standard Edition, Limited Edition, Imperial Edition ve Emperor's Edition'dır. Bütün kutulu sürümler 5 ilave birlikten oluşan "Elit Alay" içerirken, Limited, Imperial (aynı zamanda poster içerir), ve Emperor's sürümleri "Heroes of the Napoleonic Wars" paketinin özelliği sayesinde ek bir on birime sahip olur.[1] The Emperor's Edition sadece Avustralya ve Yeni Zellanda'da piyasaya sürüldü, ve sadece farklı olarak generalin 200 mm boyunda heykelciği ve savaş alanı anı defteri eklendi.Steam içerik dağıtım sistemi üzerinden yapılan ön siparişe başka bir özel birim Royal Scots Greys de dahildir.[2] Fransız aktör Stephane Cornicard oyunun orijinal İngilizce sürümlerinin yanı sıra Almanca,Fransızca ve İspanyolca sürümlerde Napoleon Bonaparte'ı seslendirmektedir.

İndirilebilir İçerikler
Coalition Battle Pack
The Peninsular Campaign
Imperial Eagle Pack
Heroes of the Napoleonic Wars

Shogun_2_Total_War_box_art.jpg

Total War: Shogun 2, Total War serisinin diğer oyunlarına göre çok daha gelişmiş özelliklere sahip tek veya çok oyunculu, bir sıra tabanlı strateji oyunudur. Oyun, 15 Mart 2011 tarihinde yayınlanmış olup, 16. yy Japonya'sında (Ōnin Savaşı sonrası) geçmektedir. Oyunun amacı; bir klanının Daimyosu olarak başlanılıp, ülkedeki Shogunluğu ele geçirip, tüm ülkenin yöneticisi olmaktır.

İndirilebilir İçerikler
Otomo Clan Pack DLC
Saints and Heroes Unit Pack
Dragon War Battle Pack
The Ikko Ikki Clan Pack
Sengoku Jidai Unit Pack
Rise of the Samurai Campaign
The Hattori Clan Pack
Blood Pack DLC

91zGv5dWUzL._SY445_.jpg

Boshin Savaşı'na ve Meiji Restorasyonu'na zemin hazırlayan ortamdaki Japonya'yı anlatmaktadır. 23 Mart 2012'de yayınlandı. Bu eklenti paketinin yüklenmesi için, Shogun 2 oyununa sahip olmak gerekmemektedir. Diğer Total War oyunlarına göre, daha geç bir zaman diliminde gerçekleşmektedir. Bu eklenti paketinde, klanlar ikiye bölünmüştür: Şogun Yanlıları ve İmparatorluk Yanlıları. Ayrıca, Shogun 2 ve Shogun 2: Rise of the Samurai'da bulunmayan Ezo Adası oyuna dahil edildi. Ayrıca bu oyunda, daha önce hiçbir Total War oyununda bulunmayan demir yolu, sahil mevzileri ve Gatling silahı vardır.

İndirilebilir İçerikler
The Saga Faction Pack
The Obama Faction Pack
The Tsu Faction Pack
The Sendai Faction Pack
Blood Pack

384px-RomeTotalWarIIBoxArt.jpg

Creative Assembly ve Sega tarafından yapılan Total War serisinin yeni oyunu olacak olan Total War: Rome II, serinin kullandığı mevcut warscape oyun motorunun geliştirilmiş haliyle karşımıza çıkacağını Jack Lusted belirtmiştir.

Oyunun çıkış tarihi 3 Eylül 2013 olarak duyurulmuştur. Ek olarak oyun, Türkçe dil desteği içermektedir. Rome 2 ilk Türkçe dil desteği bulunan Total War oyunu olma özelliğine sahiptir.

Rome II, milattan önce 272 ile milattan sonra 14 arasında geçmektedir. Gelişmiş oyun motorunun avantajları ve günümüz oyunlarının görsel açıdan aşırı geliştiğini göz önüne alırsak savaşların ve grafiklerin en iyi Total War oyunu olacağının kanıtıdır. Rome 2'yi tanıtan videolarda da görüldüğü gibi gerçekte yaşanılanlar oyuncuya sunulacaktır. Devletlerin yönetim şekillerinin tarihi gerçekçiliği ön planda olan Rome 2'de beklenen en büyük gelişmedir.

İndirilebilir İçerikler
Empire Divided
Wrath of Sparta Campaign Pack
Black Sea Colonies Culture Pack
Daughters of Mars Unit Pack
Imperator Augustus Campaign Pack
Beasts of War Unit Pack
Pirates and Raiders Culture Pack
Caesar in Gaul Campaign Pack
Hannibal at the Gates Campaign Pack
Greek States Culture Pack
Nomadic Tribes Culture Pack
Blood & Gore

384px-Total-War-Attila-Box.jpg

Total War: Attila The Creative Assembly tarafından 17 Şubat 2015'da geliştirilen strateji oyunundur. Microsoft Windows, OS X ve Linux işletim sistemlerini desteklemektedir.

İndirilebilir İçerikler
Slavic Nations Culture Pack
Age of Charlemagne Campaign Pack
Empires of Sand Culture Pack
The Last Roman Campaign Pack
Blood & Burning
Longbeards Culture Pack
Celts Culture Pack
Viking Forefathers Culture Pack

1439563114-7470-jaquette-avant.jpg

Total War Arena, Total War serisine imza atan The Creative Assembly'nin son duyurduğu oyun. Duyuru GDC 2013'te gerçekleşti. Free to play olacak oyunun türü MOBA olarak açıklandı.

Rome 2'nin baş tasarımcısı Russell, oyunun 10′a 10 meydan savaşları içereceğini ve her oyuncunun üç bölük kontrol edeceğini söyledi. Ayrıca oyuncular oyun içinde yeni ürünler satın alacak, aynı zamanda bunları kazanabilecek. Russell, Total War: Arena’yı MMORPG türü ile multiplayer online savaş oyunlarının kesişimi olarak karakterize ettiklerini söyledi.

Total War: Shogun 2 için çok daha fazla DLC var. Güncellemeni öneririm ayrıca umarım konuyu aktif tutabilirsin. Başarılar dilerim.

Sam Fisher said:
Total War: Shogun 2 için çok daha fazla DLC var. Güncellemeni öneririm ayrıca umarım konuyu aktif tutabilirsin. Başarılar dilerim.
Dur daha yeni açtık konuyu :smile: Bu arada sağolun. Ayrıca anket isteğiniz olursa p.m atabilirsiniz. Bir de isterseniz eğitici rehberler hazırlayabiliriz. Siz de konuda rehber paylaşabilirsiniz.

Arkadaşlar E:TW hakkında bir problemim var.

Oyunda Hindistan'daki  Punjab isyancıları Maratya'dan bir şehir aldılar ve Punjap Krallığını kurdular sorun yok.Ben bunların şehrini almak için kuşatıyorum otomatik geç diyorum şehri alıyorum fakat "Hata raporu göder/gönderme" çıkıyor.Neredeyse Avrupa ve Hindistan benim.Yeni save açmak hiç iyi bir fikir gelmiyor.Ayrıca bunu düşük grafikte de denedim fakat sonuç aynı. Ne yapmalayım.Grafikler düşük olmadığında adamı ilerletmeye çalıştım bir yere yine kapandı.Hani artık sinir olmaya başladım ağzımda kötü laflar çıkıyor yanımda ailem varken.

Ne yapabilirim.Ayrıca bilgisayarın 2 fanından biri çalışmıyor ondan mıdır acaba?

Alakası yok bazen olur öyle oyunda hatalar arkadaşımda da Osmanlı'da oynarken Avusturya'nın bir kalesini almak isterken olmuştu.

M2TW'ı seviyorum,çünkü bir tek onu oynadım.Ha bir de M2TW Roleplayinde herkesin arkasından iş çevirip herkesle samimi olmamı unutamıyorum.

Yeni açmak istemiyorsan para ile almaya çalış veya alma. (Para ile alma yoktu heralde de işte anlaşma yoluyla.)

Evet. Total War'da benim bildiğim başkent alınmıyor, adamların tek şehri o yani başkenti de o.

Back
Top Bottom