The Elder Scrolls V: Skyrim

Users who are viewing this thread

Noob Saibot said:
Hançer,ok kullanan ve gölgelerde gezinen bir tip yapmak istiyorum bunun için hangi ırk gerek ?
Wood elf veya Khajit. Ama o kadar farketmez. İstersen Orcla bile gidebilirsin. Tipini beğendiğini al işte.
 
Skyrim SE indireyim dedim, indirdiğime yüklediğime bin pişman oldum. Boşu boşuna gitti 10gb. Normal Skyrim'e o kadar grafik modu yükledim (ENB hariç) ayarlar yüksek/ultrada 60+ fps iken bunda oyuna 1 dakika da ancak başlayınca kapattım ve sildim. O yüzden Skyrim oynayacaksanız Legendary Edition alın, SE beleş bile geldiyse indirmeyin, değmez.
 
Bilemiyorum yeni patchlar cikince optimizasyon iyilesecek diyorlar o zaman LE ile gelmis olanla tekrar deneyecegim.
 
argon45 said:
Skyrim SE indireyim dedim, indirdiğime yüklediğime bin pişman oldum. Boşu boşuna gitti 10gb. Normal Skyrim'e o kadar grafik modu yükledim (ENB hariç) ayarlar yüksek/ultrada 60+ fps iken bunda oyuna 1 dakika da ancak başlayınca kapattım ve sildim. O yüzden Skyrim oynayacaksanız Legendary Edition alın, SE beleş bile geldiyse indirmeyin, değmez.
Grafiksel anlamda çok bir farkı yok ve mod kurunca achievementlar çalışmıyor.Ben dawnguard kapalı oynuyordum hep npcleri öldürdüğü için ama artık yapamıyorum.Oyun stabilleşmiş ama yükleme süreleri çok daha kısa ve çökmeler neredeyse yok.Bende baştan başladım birazcık unutmuşum serüvenimle burayı dolduracağım.
Mage-Thief tarzı bi karakter yaratıyorum şuan.
 
Hearthfire DLC'si olanlar ve kendisini Lakeview'de lord gibi hissetmek isteyen arkadaşlar.Gelin, anlatıyorum:

Önce şu modu indiriyorsunuz - http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/31380/?
Bu modu indirdiğinizde mod size,taşdan yol(üst taraftan Falkreath alt taraftan nehirin yanındaki yola bağlanıyor) sur(açılıp kapanabilir üstten indirmeli kapıları ile beraber-ve sadece anahtar ile açılıp kapanıyor yani burada evi olan arakdaşlar bilirler kapıyı açar açmaz önünüzde üç metrelik bir dev ile karşılaşmıyorsunuz.Kapıyı açmasını istediğiniz NPC'ye resimde sol üstte görünen hizmetlilerinizin kaldığı eve girince sağdaki yatağın yanından 40 adet olan anahtardan bir tanesini verebilirsiniz),dört adet muhafız(iki mage,bir çift elli bir de okçu),size özel tüccarlar(demirci,ıvır zıvırcı-eğer eklerseniz botanikçi),hizmetçi olarak : genel hizmetçi(sağda solda boş boş dolanıyor arada yerleri süpürüyor),çiftçi ve değirmenci,evin arkasında balıkçı iskelesi vesaire olan bir balık evi ve balıkçı veriyor.resmin sağ alt köşesinde dağın içinde hapishaneyi görüyorsunuz.orası da kulesi son derece hoş.eğer açarsanız maden ve seranız da oluyor.arka tarafta havuz havuzun içinde hiç bir boka yaramayan çıplak bir kadın var.şahsen mod ögelerine disable/enable yapılmaıdğı için havuzu hatta kadını bile silemedim.Ama modun NPC'leri biraz glitchli konsola tgm yazıp kadını sürekli fus ro dah ile evin arkasındaki gölün dibine kadar sürün oradan dışarıya çıkmıyor daha.Şahsen ben öyle yaptım.

Neyse ben karakterim dolayısıyla botanikçiyi kaldırdım,maden kısmı da şatafatlı pek bir kullanışlı yanı yok onu da kaldırdım.Alt taraftaki balıkçı kısmı güzel duruyordu ama kamerayı o yöne çevirdiğimde ögeler uzak olduğundan netleşmesi sırasında FPS drop yaşadığım için orayı da kaldırdım.Etrafa çicek koyup kaldırabilirsiniz.Ben onu da kaldırdım büyük büyük vazorlarda çicekler ve her tarafta saçma sapan otlar oluyordu yoksa.Normal de surların içerisinde 8-9 tane ağaç var onları ben kaldırdım mod ile bir alakası yok benim hoşuma gitmiyor burayı siz bilirsiniz(kaldırmak için ağacın dibine yaklaşın-yaklaşmazsanız shaderları kaldırırsınız-konsolu açıp ağaca tıklayıp focuslayın ve disable yazın).Bu dediklerimi kaldırdıktan sonra moddan size kalanlar şunlar:

Hapishane-kulesiyle beraber-,surlar,havuz(yanında ki bar),hizmetlilerin kaldığı ev,değirmen ve kaldırdığınız binalar ile birlikten gidenler hariç NPC'ler.

Nasıl enable/disable yapıyorsunuz anlatayım: Hizmetlilerin kaldığı yere giriyorsunuz girer girmez hemen karşınızdaki diğer duvarda gardırop'un üstünde küçük bir ejderha var onunla konuşuyorsunuz.Ejderhayı ilk gördüğünüzde gülme potansiyeli var ekleyeyim.Buraya kadar mod'u tanıttım resmen size,sizi asıl jarl ya da önemli biri gibi hissettirecek olan en zahmetsiz,kısa fakat önemli kısma geliyorum.

player.placeatme "BaseID" - Bu komut BaseID'sini yazığınız herhangi bir şeyi sizin yanınızda yaratır.Bu yarattığınız şey Skyrim içerisinde bulunan bir şey değil direk onun sıfırı yani orjinal hali olur.
player.placeatme 46EFC bu komut ile yanınızda bir Whiterun Guard oluşturuyorsunuz.Oluşturduğunuz bu Guard oluşturulduğu yerden on adım uzağa gitmiyor tabii eğer bir saldırı yoksa.Bildiğiniz muhafız yani.Muhafızı oluşturduğunuz yerde(bu diğer tüm sosyal NPC'ler için de geçerli tabi) bir açık dünya etkileşimi varsa muhafız onu kullanıyor olaya gerçekçilik katıyor.Mesela resmin alt tarafında surun hemen sağında değirmen taşını döndüren bir muhafız görüyorsunuz.Resimde gördüğünüz muhafızların böyle taş gibi durmasının sebebi tcl ile gökyüzüne çıkmış olmam aldanmayın yani.Surlardaki muhafızlar sura dirseğini koyup etrafı izliyor.Odunun yanında spawnladığım muhafız odun kesiyor,evin terasında spawnladığım(hatta resimde karımla beraber oturuyor ibiş görebilirsiniz)elinde kupa ile birşeyler içiyor vesaire.
Surlarda 8 kapılarda 2 avluda 4 barda 3 ve taş yolda 4 toplam 21 muhafız diktim şahsen ben.Eğer bilgisayarınız iyiyse garnizon dahi kurabilirsiniz.Ama mod ve benim yaptığım bu küçük eklenti bazen etrafınıza bakarken çok ağır FPS droplar yaşatıyor size.Bilgisayarım iyi olmasına rağmen bunları yaşıyorsam HD Graphics filan olan arkadaşlar denemesin derim..

Bu arada 5 at var.Atların modlar ile ilgisi yok.Atlardan üçü "Mule in Skyrim" modundan gelen atlar büyüler kısmından Call(Çağrı) sınıfında modu indirip atları satın aldığınızda istediğiniz yerde sabitleyebiliyorsunuz atları.Diğeri ev için kahyaya aldırdığım beyaz at diğeri de benim atım zaten..

FPS drop filan dedim de vanilla oynayanlar ve sistemi ortalama olanlar pek takılmasın benim 80'i grafik ve animasyon 103 tane mod'um var FPS'in hassas olmasının sebebi o biraz da ki zaten bütün Skyrim'da düşürmez FPS'i evden 50 metre filan uzaklaşırsanız normale döner.Benim oyunun takıldığı tek mekan burası zaten..

4AFAF1E7C60C5C40E5947239A26BEF888FAB3BBF

Bir de oyundan bir kaç (büyük)resim..

FD0620668910319AD75AD4729BE533750024909A

AF877B7E2FBF4117F4643DBD58BADFD6CE868075
3688731E79F96DE4A9D6218E7BF0C511A5240900

D9B4CB3FED629D7BFC08E2D183D9ADDE9638695C
E5E5AA7C029BB31D416B143183768F69F06C7885
44B392D8A4F27D8DDA19990804F757B70FFC1261
 
Skyrim gayet güzel bir oyun. Modlanabilir olması sebebiyle hala daha bu kadar popüler. Ama bence de overrated. Zaten güzel bir oyun ama başka oyun yokmuş gibi Allahlaştırılmasına da gerek yok.
 
Skyrim'a overrated eleştirisini yapabilmenizi sağlayan belki de Skyrim'in abartıldığı kadar iyi olmasıdır ? Sonuçta kim gidip misal olarak 5 sene önce çıkan bir günde ortalama 5-10 kişinin girip bir gün süresinde tükettiği ve bir daha aklına dahi gelmeyen oyuna overrated desin ki ?

Overrated diyebilmenizin sebebi oyunun hala günlük asgari 20bin aktif oyuncusu olması değil mi? Beş sene sonunda bile hala oynanabilmesi değil mi...

2 Yeni ileti

Skyrim ilk çıktığında insanlar grafikleri yüzünden çok fazla tuttuğunu hikayenin çok kötü olduğunu söylüyorlardı*.Şimdi de grafiklerle beraber hikaye hala berbat ama o zamanlar insanları o kadar çok heveslendirmeyen modlanabilir içerik şu an oyunun her gün binlerce oyuncu tarafından hala oynanmasının temel etkeni.
 
Forever Alone said:
Skyrim'in vanillası değil ama modlanınca aşırı sağlam oluyor, modlarla oyunu herşeye çevirebilirsin.  :shifty:
O zaman oyunu güzel yapan oyun değil ki. Modlanabilir olması sadece. Hayır herkes de benzer şeyler yazmış ama overrated deyince sanal linç yapmaya çalışıyorlar.
 
Back
Top Bottom