Tek Oyunculu Oyunda Getirilmesinin Oyuna Faydalı Olacağını Düşündüğüm Özellikler

Users who are viewing this thread

  • Lordun nüfuzu ve namına orantılı olarak katıldığı savaşlardaki askerlerin kaçması yerine sonuna kadar savaşmayı desteklemeleri güzel olurdu. Mesela 100 nüfuza sahip, 600 nama sahip bir lord savaşta yaralandı ya da ağır asker kayıpları veriyor askerlerin belirli çarpan hesaplamaları ile (Firar - moral + nüfuz * 0,3 + nam * 0,07) kaçmama olasılığının düşmesi, lordlarına olan bağlılıklarından ötürü savaşmaya devam etmesi.

  • Kentlere, Kalelere mancınık saldırısı yaptığımızda o saldırıdaki tahribatı gösteren bir rapor. Hem kuşatma sırasında hemde kuşatma sonrasında. Örneğin, Poros Kentinin Surları 3 seviyesinden 1 seviyesine düştü vb. gibi.

  • Görevlerde veya ticaret için aldığımız tüketilebilir ürünlerin hangilerinin yenileceğini seçebilmemiz çok iyi olur.

  • Parti ekranın da uğraşmadan birlikleri sıralamaya,mahkumları partinize almaya ve ayarladığınız şekilde otomatik yükseltmeyi sağlayan bi sistem.

  • Savaş esnasında seviyeleri düşük askerleri piyon gibi okçulara yem etmek amacı ile gönderebilmemiz çok iyi olurdu. Örnek olarak 3 seviye ve daha düşük piyada askerleri seçip önden gönderip arkasından 4 seviye ve üzeri askerleri göndererek okçulara karşı ve atlı süvarilere karşı bir taktik belirleyebiliriz. Ya da okçularımızı rahatsız eden süvarilere karşı 3 seviye ve altındanki piyadeleri seçebilip okçuları koruması için yanlarında tutabiliriz.

  • Oyunda belirli bir evreye geldikten sonra haydutları ve sığınakları es geçmeye başlıyoruz. +200 kişilik ordular ile 15 kişilik haydut grupları ile savaşmak istemiyoruz. Bunun için Paralı askerlerden yana çete liderleri ile anlaşmalar yapıp her 10 hayduta karşı bir para pazarlığına girip belirlediğimiz alanlardaki (x Kenti etrafında devriye gez gibi) haydutların köylüleri ve kervanları rahatsız etmesinden kurtulmuş oluyoruz. Bu çete liderleri kendi krallığımızdaki bir grup ile savaşmakta olan kervanlara ya da köylülerin yanında savaştığında, kervan ve köylü partilerinden ilişki, farklı krallıkların köylüleri ve kervanlarının yanında savaştığında vergi olarak bizlere bir ekstra getiri sağlayabilir. Tabiki bizimde elimizi taşın altına koymamız gerekir. Bu çete liderlerine haydut başı para vermekten ayrı olarak diğer krallıkların köylere yaptığı baskınları savuşturabilirler ise ayrı bir tazminat ödememiz gerekebilir.
  • Nezretes görevini yaparken konuşulacak soyluların ölmesi üzerine varisleri ile konuşabiliriz. Hangi npc ye o görev hakkında soru sorarsak soralım (özellikle imparatorluk npcleri) Lucon ile görüş diyor. Fakat benim oynadığım oyunda Lucon girdiği savaşın birisinde ölmüş :smile:. Npclerin ölü kişiler ile bizi görüştürmek istemesi biraz garip.

  • Krallık kurma görev süreleri j tuşuna bastığımızda kalan süreyi göstermiyor. Örneğin Krallığın 4 de 3’ünü ele geçir diyor yarısındayken görev süresi bitiyor. Ya süre uzatılmalı ya da görev süresini görebilmemiz gerekiyor. (Oyunu bi anda bitirmeyip uzun soluklu oynamak isteyenler için)

  • Ana görevlerin (Krallık kurma) lütfen süresi uzatılsın veya süresi kalksın.

  • Bazı Soylular düşman krallığın topraklarına saldırmamızı istiyor görevlerinde. Mesela bende 100 asker varsa o görevi askerim çok diye alamıyorum. “Zaten Yeterince Askere Sahipsin!” diyor.

  • Demircilik yaparken dinlenmemizi istiyor fakat sadece bi köy, şehir gibi yerlerde burada bekle dediğimiz zaman dinleniyor. Sefer Haritasın da beklerken veya hareket ederken (hareket halinde daha az çarpan ile artabilir) demircilik dayanıklılığımızın artması bence güzel olurdu.

  • Oyunun bi kısmından sonra her savaşta birliğimizde askerler level atlıyor. Bizim istediğimiz standartlara göre oto level atlama sistemi gelse çok iyi olur. Her savaş sonu çünkü asker çeşitliliğide varsa biraz bayıyor.

  • Savaşta oluğumuz lordların fidyelerini kendimiz belirleyebilmemiz gerekli bence.

  • Kendi krallığımıza hizmet için çağırdığımız lordlar 3m 2m gibi para istiyor. Parayı ticaretle yapmaya çalışırken Krallık kurma görevinin süresi bitiyor. Para fiyatı düşürülmeli ya da Krallık için yapılan görevlerin süresi uzatılmalı.

  • Acemi askerleri sadece savaşta değil örneğin sefer haritasındaki Eğitim bölgesinde asker başına para verip askerlerimizi eğiten bi sistem olsa.

  • Şehirde işlediğimiz suçları belirli bir para ile sıfırlayabileceğimiz bir sistem olması iyi olurdu.

  • Kale savunmalarındaki germeli yayın sensivity ayarının olması ayrıca crosshair konulması da iyi olur.

  • Craft sistemi çok geliştirilebilir bir oyun. Mesela 750 Ahşap, 500 tuğla, 300 demir cevheri, 20 halat gibi itemlere köylere değirmen yapabiliriz. Sadece değirmen ile kalmayıp kale kuşatmalarında veya savunmalarında kullanılan aletleri de craft yaparak geliştirebiliriz.
  • Oyunun başında para kazanabilmek için ticaret ile uğraşan oyuncuların, birlik paneli üzerinden “ticaret kervanı oluştur” gibi bir seçenek eklenerek asker sayısını örneğin 50 ile sınırlandırıp npc’lerdeki gibi ticaret kervanlarının animasyonunu alabilir, minimum gereksinimleri karşılayarak (Yük beygiri 30 adet veya katır 30 adet ve kervanı oluşturduktan sonra uğradığımız krallıklara vereceğimiz bir miktar vergi) taşıma kapasiteleri ve sefer harita hızları arttırılabilir. https://prnt.sc/12iddun

  • Parti ekranında süvari, okçu ve piyade askerlerinin bir birinden ayrı sıralanması (Sayılarını kolayca öğrenebilmemiz için)

  • Beraber savaştığımız (dost) lordlar ile savaşı kazandığımızda az da olsa ilişkimizin artması

  • Sefer haritasına minimap eklenmesi. (Kale ve kent kuşatmalarını göster, Yoldaşlarımızı göster, Krallığımıza ait klan üyelerini göster gibi seçeneklerde eklenebilir.)

  • Tekrar tekrar söylüyorum oyun biraz late game tarzında da olmalı. Hiçbir krallıkla bir sorun yaşamadan kervanlar atölyeler açıp aynı zamanda ticaret ile para kazanıyorum. Yaklaşık 700-800k arası param olduğunda nezerets görevi bitiyor. Daha sonra Krallık görevleri, savaş savaş savaş herhangi bir krallığın lordlarını kendi saflarımıza geçirmek için elimizden gelen herşeyi yapmamıza rağmen ücretleri çok uçuk olduğundan kısır döngüye giriyoruz. Paralı askerleri saflarıma katıyorum 2 gün barış yapmaya kalmıyor direk sözleşmeyi sonlandırıyorlar. Tabiki görev süreleri bitiyor hikaye modundan kopmuş oluyoruz. Late game love Bannerlord <3

  • Turnuva kazandığımız şehirdeki eşraflar ve leydiler ile ilişkimizin çok az da olsa artması

  • Kervanların, Atölyelerin ve Kendimize ait kentlerdeki demircilerin seviyelerini arttırıp daha çok içerik çıkarılabilir. (Para ile değil craft itemleri ile.)

  • Demircide silah üretebildiğimiz gibi zırh, at eğeri gibi üretimleride yapabiliriz. (Craft sisteminin çoğalması amacı ile)

  • Bir şehirde şuçumuz varsa, şehir menüsünde o şehire ait verilerin (refah, sadakat) yan yana yazılırken en sonra kalan güvenlik kısmının gözükmemesi. (1920x1080) 16:4 https://prnt.sc/12id0kj

  • Savaş sırasında Saldıranların Ordusu ve Savunanların Ordusu yazılarının (TAB ekranı) üst üste gelmesi ve yazıların okunmaması. (1920x1080) 16:4 https://prnt.sc/12id2jo

  • Şehire girdiğimizde (sefer haritası) şehir menüleri açıkken oyunu kayıt edip. Tekrar kayıt ettiğimiz saveyi yüklediğimizde handa hiçbir npc nin olmaması. (NPCleri görebilmek için şehirden çıkıp tekrar hana girmemiz gerekiyor.)

  • Hanlardaki oyunlarda rakip hamlesi sırasında çok sık çökme yaşanıyor. (Çökmeden kastım rakip hamle yapmıyor)

  • 100 askerden fazla bir birlik sayısına sahip olduğumuzda sığınaklara girerken oyunda çökme oluyor. (Sığınağa sefer haritasında tıkladıktan sonra saldır butonuna bastığımız anda. 10 adet asker seçim ekranı gelmeden)
 
Last edited:
Savaş esnasında seviyeleri düşük askerleri piyon gibi okçulara yem etmek amacı ile gönderebilmemiz çok iyi olurdu. Örnek olarak 3 seviye ve daha düşük piyada askerleri seçip önden gönderip arkasından 4 seviye ve üzeri askerleri göndererek okçulara karşı ve atlı süvarilere karşı bir taktik belirleyebiliriz. Ya da okçularımızı rahatsız eden süvarilere karşı 3 seviye ve altındanki piyadeleri seçebilip okçuları koruması için yanlarında tutabiliriz.
bunu parti ekranında askerleri gruplayarak yapabilirsin.
Nezretes görevini yaparken konuşulacak soyluların ölmesi üzerine varisleri ile konuşabiliriz. Hangi npc ye o görev hakkında soru sorarsak soralım (özellikle imparatorluk npcleri) Lucon ile görüş diyor. Fakat benim oynadığım oyunda Lucon girdiği savaşın birisinde ölmüş :smile:. Npclerin ölü kişiler ile bizi görüştürmek istemesi biraz garip.
100 askerden fazla bir birlik sayısına sahip olduğumuzda sığınaklara girerken oyunda çökme oluyor. (Sığınağa sefer haritasında tıkladıktan sonra saldır butonuna bastığımız anda. 10 adet asker seçim ekranı gelmeden)
Hanlardaki oyunlarda rakip hamlesi sırasında çok sık çökme yaşanıyor. (Çökmeden kastım rakip hamle yapmıyor)
  • Bir şehirde şuçumuz varsa, şehir menüsünde o şehire ait verilerin (refah, sadakat) yan yana yazılırken en sonra kalan güvenlik kısmının gözükmemesi. (1920x1080) 16:4 https://prnt.sc/12id0kj
bunları teknik desteğe atabilirsen daha çok yardımcı olabilirler.
Savaş sırasında Saldıranların Ordusu ve Savunanların Ordusu yazılarının (TAB ekranı) üst üste gelmesi ve yazıların okunmaması. (1920x1080) 16:4 https://prnt.sc/12id2jo
bunu neden şimdiye kadar düzeltmediler anlamıyorum. ölen, kaçan vs. sayılarına bakarak mevcut askeri tahmin etmeye çalışıyorum çoğu zaman..


çoğu öneriye katılıyorum. :smile: (alıntı yapmak uzun oluyor)
 
Back
Top Bottom