tatar yayi

Users who are viewing this thread

raptor

Recruit
ben gavurca :lol: forumlardan beðendiim fikirleri türkçeye aktariim ehueh kendime görev buldum :razz:

bi arkadaþ demiþki light crossbow yapalým at üstünde de dolduralým. Aslýnda mantýklý mogollarýn böyle bi crossbowu var tarihte.

zate crossbow kullanýþsýz böyle kimse kullanmaz, bi eklenti gerekiyo.

light olsun rangei düþük olsun damagi düþük olsun falan demiþ,
ben de diyorum ki normal bi crossbowun at üstünde doldurulaný ama çook az çýkma olasýlýýðý olan ve çok pahalý , hani görünce herþeyi satýp onu almalýsýn gibisinden biþi deðiþik olur. hatta belli bi mission sonunda sana hediye edilebilir mesela öteki türlü kasmak istemezsen

ilginç tarihi bilgi :
http://www.gefad.gazi.edu.tr/212/16.pdf
gerçi at üstünde doldurulduðu yazmýyo ama olsun :grin:

Türk okçularý at tam zýpladýðý zaman ok atarlarmýþ yani at havadayken sarsýlma olmadýðý için daha iyi niþan alýp oku býrakýrlarmýþ, buda birçok savaþýn kaderini deðiþtirmiþ tabii. Oyuna böyle birþeyde eklenebilir at zýpladýðý zaman namlu iyice kapanýr.

Birde oyuna çömelme gibi birþeyde konulmalý savaþýrken daha fazla taktik yapýlýr, ata bindiðin zamanda savaþçý atýn üstüne eðilir ve üstden gelen oklardan korunmuþ olur. Eðer elinde kalkan varsa eðilme olmaz kalkan yoksa ata sarýlýr, yapýþýr gibi.

crossbowun kullanýþsýz olduðunu düþünmüorum. Þahsen acaip kullanýorum bu tatar yayýný... At üstündeyken ilk atýþý yapýorum sonrada korunaklý bir tepeye çýkarak elalemi okluorum sonra son bir kez daha doldurup ata biniorum ve sonrada son sürat düþman üstüne ilerlerken çat diye koyuveriorum oku... :smile: valla acaip taktikler üretiorum....

oyunda çömelme-eðilme-yerde yuvarlanma (çok uçtum ya :smile:) yapýlabilirse süper olur.. sadece zýplama yetmiyor ama yinede oynamak çok zevkli..

Evvela tebrik ederim oyun çok hoþ olmuþ. Ben fakir biraz at biner ok atarým. Bu hususda yardýmcý olabileceðim þeyler olabilir (binitte dizginin tek elle tutulacaðý gibi). Türk tipi binicilik usullerine ve bir- iki manevraya dair orjinal taktikler verebilirim. Bir de oyunda bence eksik olan türk tipi miðfer ve kýlýç çeþidinin azlýðý. Hatta Osmanlý, Moðol ve sair milletlerin (Frank, Rus, Tatar) eyer tiplerini de üç boyutlu el çizimleri olarak gönderebilirim. Her hususda yardýmcý olmaya çalýþýrým.

Back
Top Bottom