Tarihteki En İyi Keskin Nişancı

Tarihteki en iyi keskin nişancı sizce kimdir?

  • Simo Häyhä

    Votes: 37 37.0%
  • Vassili Zaitsev

    Votes: 33 33.0%
  • Frederik Zoller

    Votes: 5 5.0%
  • Juba

    Votes: 20 20.0%
  • Carlos Hathcock

    Votes: 5 5.0%

  • Total voters
    100

Users who are viewing this thread

Red Army

Banned
Selamlar ben Näutilus a.k.a Etelgis. :smile: Bu konuyu açmamın asıl sebebi arkadaşlarımla bir muhabbetti aslına bakarsanız."Olum hayır bu daha iyi" - "Yok lan bu adam tam headshot'çu" gibisinden...Ts ortamında başlayan bu tartışma kafamı iyice kurcaladı.Konu ve anketin ne hakkında olduğunu başlıktan da kestirebilirsiniz zaten."Tarihteki En İyi Keskin Nişancı(Sniper) Kimdir?"... Bu soruyu en iyi halk bilir dedim.Ama sizden bir ricam var; Oylamadan önce konuyu mutlaka okuyun."Ohoooo abi Simo Häyhä her türlü alır" gibisinden ön yargılarla oylamayın. Şimdiden teşekkürler. :smile:



Simo Häyhä
400px-Simo_Hayha-3.jpg
Simo Häyhä (17 Aralık 1905 - 1 Nisan 2002) Kızıl Ordu tarafından Beyaz Ölüm( Rusça : Белая смерть) diye bilinen bir Fin keskin nişancısıdır.Kış Savaşı'nda modifiyeli bir Mosin–Nagant kullanarak herhangi bir büyük savaşta teyit edilen en büyük keskin nişancı sayısına(505) sahiptir.Häyhä, bugünkü Finlandiya-Rusya sınırına yakın Rautjärvi kasabasında doğdu ve askeri hizmeti 1925 yılında başladı.Savaşa girmeden önce Häyhä, bir çiftçi ve avcıydı.17 yaşına gelince Fin milis kuvvetlerine katıldı ve Viipuri ilindeki atıcılık sporlarında keskin nişancılık yeteneğiyle bir çok başarı elde etti.Çiftlikteki evini atıcılık kupaları ile doldurdu.Kış Savaşı boyunca(1939-1940) keskin nişancı olarak Fin Ordusunda Kızıl Orduya karşı görev yaptı.Hava sıcaklığının -40°C ile -20°C arasında iken beyaz kamuflajı ile doğrulanmış 505 doğrulanmamış 37 Sovyet askerini öldürmüştür.

Vassili Zaitsev
Vasily.Zaitsev.jpg
Vasili Zaytsev (Rusça: Васи́лий Григо́рьевич За́йцев / Vasiliy Grigoryevich Zaytsev) (23 Mart 1915 - 15 Aralık 1991), Sovyet keskin nişancısı. Sovyetler Birliği Kahramanlık Madalyası sahibidir.

Vasili Zaytsev II. Dünya Savaşı'nın en tanınmış Sovyet keskin nişancılarından biridir. Çelyabinsk bölgesinin Elino Köyü'nde, Mart 1915'de bir çiftçinin oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Gençliğinde yazları çobanlık yapmış ve bu sırada usta bir atıcı olmuştur. Zaytsev, Sovyetler'in en başarılı keskin nişancısı olmasa da, ismi Kapıdaki Düşman isimli Hollywood yapımıyla tüm dünyaya duyulmuştur. Zaytsev 1936'da Sovyet Pasifik Filosu'na katılmıştı. İlk savaş deneyimini ise 1942'de 1047. Piyade Alayı mensubu olarak, Stalingrad'da savaştı. Normal bir piyade olarak 30 askeri öldürünce, üstleri onun atıcılık kabiliyetini dikkate aldılar. Kendisine verilen keskin nişancı tüfeğiyle 3 aylık bir zamanda çok sayıda askeri öldürmüştü. Moralleri yüksek tutmak için, başarıları devamlı basına taşınıyordu.

İyi bir keskin nişancı, bir bölgede çok fazla sorun yaratırsa, düşman da ona karşı kendi keskin nişancısını yollar. Sonuçta keskin nişancılar karşı tarafın keskin nişancısı ile kişisel düellolar yaşarlar ve bu bir kedi-fare oyununa döner. Bu düellolar oldukça sık yaşanmışsa da, Zaytsev'in bir Alman keskin nişancısıyla yaşadığı öne sürülen düello hayal ürünüdür.

Hikayeye göre, Almanlar Zaytsev'in başarıları karşısında ona rakip olarak en iyi keskin nişancılarını (Almanya'daki keskin nişancı okulunun komutanı SS Albayı Heinz Thorwald veya Binbaşı Erwin König olduğu söylenir), cepheye çağırmışlardır. Hikayenin sonunda Zaytsev, rakibini öldürmüştür. Ama yapılan derin araştırmalara rağmen böyle bir rakibin varlığına rastlanmamıştır.

Asteğmen Vasili Zaytsev 10 Ekim ile 17 Aralık 1942 tarihleri arasında Stalingrad'da 225 askeri öldürmüştür. Kurbanları arasında 11 tane de Alman keskin nişancısı vardır. Ocak 1943'de, nişan aldığı gözünden ciddi şekilde yaralanır. Yetenekli bir cerrah tarafından gözü kurtarılır ama artık göreve dönmesine izin verilmez. Kendisi keskin nişancı eğitmeni olarak görevlendirilmiş ve 28 keskin nişancı yetiştirmiştir. Ayrıca keskin nişancılık üzerine iki adet eğitim kitabı yazmıştır. Bu kitaplar günümüzde halen Rus askeri okullarında okutulmaktadır. 22 Şubat 1943'de "Sovyetler Birliği Kahramanı" nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Savaş bittikten sonra Yüzbaşı Zaytsev terhis olmuş ve Kiev'de bir tekstil fabrikasında çalışmaya başlamıştır. 15 Aralık 1991'de ölmüş ve Kiev'deki Lukyanivski Askeri Mezarlığı'na gömülmüştür.

Frederik Zoller
unb
Gerçekten yaşayıp yaşamadığı bilinmeyen,Polonya sınırındaki Sinegog kulesinde üç gün içerisinde toplam 458 Yahudiyi öldürdüğü sanılan Alman(Nazi) keskin nişancısı.

Juba
Herhangi bir resim yok...
Gerçek adı, uyruğu ve özel hayatı bilinmeyen, Irak işgali sırasından 31 Ekim 2006'a kadar 645 ABD askerini öldüren keskin nişancı. İnternette ve uluslararası haber ajanslarında, Dragunov'la öldürdüğü ABD askerlerini tek tek görüntüleyip yayımlamasıyla üne kavuştu. Irak İslam Ordusu adına çalışıyor ve keskin nişancılık eğitimi veriyor. Bağdat Avcısı lakabıyla da tanınıyor. Juba'nın daha önce direnişin simgesi konumundaki Zarkavi’nin bile yerini aldığı belirtiliyor. İlk video kasım 2005'de yayımlandı.

Carlos Hathcock
tumblr_lx5g9ly69U1qaj2cmo1_500.jpg
Günlüklerini kitap olarak yayınlayarak binlerce Vietnam askerini öldürdüğünü iddia eden Amerikalı keskin nişancı.Hathcock aynı zamanda en uzak mesafeden (2.300 metre) öldürücü atış yapma rekorunu da uzun süre elinde tutmuşturVietnam Savaşında görev yapmıştır.

 
En iyisi Captain Price.

Değişik hoş bir başlık olmuş. Ruslar çok fazla keskin nişancı yetiştiriyorlar.
 
Ama onu da o eğitti. Bildiklerini aşıladı yani. Price kendi şeyiyle daha çok öğrendi. Soap ve Yuri de iyidir.

Ama en keskin keskin nişancı Sniper Elite daki alman eleman.
 
al sana juba...

amazing_odd_interesting_funny_juba0_200907232328584711.jpg

not: o olduğuna emin değilim ama sen koy yine maksat görsel bir şey olsun.

juba'yı hep sevmişimdir, zaten diğerleriyle karşılaştırırsak diğerleri düzenli bir ordudan eğitim almış juba ise kendini geliştirmiş. (öyle sezdim)

ayrıca en uzaktan öldürme rekoru bir kanadalı keskin nişancıya ait diye duymuştum, o da 2000 m civarından bir taliban savaşçısını öldürmüş.
 
Juba'nın saldırı anı, gurur duydum lan adamla tık tık tık indiriyor herifleri.
http://www.dailymotion.com/video/x6xt8e_sniper-cy-juba-dan-iygalcilere-muti_news
 
Back
Top Bottom