Tarih Oyunu

Users who are viewing this thread

Folcred said:
Altın Orda 1506'da yıkılmıyor mu?
Hayır, 1502.

Yalnız şöyle bir şey var ki bunların da Moğol-Türk kökenli ardılları var. Doğrudan son devlet soruluyorsa cevap Altın Orda(1502) ama bunların varisleri de soruya dahilse( :shock: )cevap olarak Buhara Hanlığı(1920) derim.
Ki ben de cevaba Altın Orda diyorum
 
Astrahan Hanlığı yıkıldıktan sonra hanedan Buhara'ya göçmüş; ülke karışınca idareyi ele almışlardı. Bu yüzden Buhara dedim.


Çin İç Savaşı(1916-1951; resmi olarak 1927-1949) sırasında Çin Komünist Partisi'ne bağlı birliklerin 1931-1934 yılları arasında yaptığı "Uzun Yürüyüş" olarak tanımlanan yer değiştirme hareketi hangi taraftan kaçmak içindi?
 
Kuomintang. Yazım yanlışı falan ilgilendirmez, cevap doğru.
Monarşiyi bitiren Sun Yat-Sen tarafından 1920'lerin başında Çin'in kontrolünü tekrar ele almak amacıyla kurulmuş; 1925'teki ölümüyle yerine Generalissimo Çan Kay-Şek geçmiştir. 1937-1945 yılları arasındaki savaşlarda Mao Zedong önderliğindeki Çin Komünist Partsi ile Japonlara karşı ortak mücadele vermiş, savaş sonunda Sovyet birliklerinden Mançurya'yı devralan komünistlerle devam eden savaşı 1949'da kaybederek Tayvan'a sığınmıştır. Tayvan bayrağındaki mavi güneş Kuomintang'ı temsil eder.

Soru sorabilirsin.
 
Tahmin etmek zor olmadı  :smile: Göktürkler ile Akhunlar arasında yapılacak bir soylu evliliğini baltalamak için Göktürk veya Akhun kılığına girip yolda ki çeyize baskın düzenleyen devlet hangi devlettir ?
 
Xyldas333 said:
AtillaHan said:
Tahmin etmek zor olmadı  :smile: Göktürkler ile Akhunlar arasında yapılacak bir soylu evliliğini baltalamak için Göktürk veya Akhun kılığına girip yolda ki çeyize baskın düzenleyen devlet hangi devlettir ?
Maresal said:
Çin olması lazım; Akhunlar Göktürk-Sasani ittifakıyla yıkıldı.



Bir bakınıyım dedim, teyit etmek için kendi cevabımı, iki farklı rivayet var diyor, bu durumda sorunun cevabı ne oluyor ?
 
iki cevabı vardı. Çin veya Sasani demeniz yeterliydi ancak ilk çin diyen arkadaş yanlış söylemiş sayılmaz. O yüzden ilk Çin cevabını veren arkadaş yeni soruyu sorabilir.
 
Back
Top Bottom