Tarih Oyunu

Users who are viewing this thread

Erozbey said:
Türk değil ki bu adam? Fransız.

Bize eskiden dershanedeki hocamız anlatmıştı hiç araştırma gereği duymamıştım.Şöyle böyle Murat hanesinden müslüman bir adam var Napolyonun sağ kolu adam öyle bir savaşmışki adamı Napolinin kralı yapmış ya işte bu yüzden Napolyon "Bana Türklerden bir ordu veririm dünyayı ele geçireyim" demiş.
:oops:


Pislik hoca beni her yerde utandırıyor şimdi sen diyince baktım gerçi kastettiğim adam buydu.Etrafa bakarkende Kıpçak Türkü olduğuna dair bir kaynak bulamadım.Anası Babası filan hep Fransız.
 
Ki Murat onun adı değil, soyadı. :razz: Murat-le-Quaire diye bir ilçe dahi var ki bu Murat isminin teee Şarloman-Müslüman savaşlarına kadar gittiği rivayet ediliyor. Bazı diziler varmış, orada da geçiyormuş bu arkadaş. Müra diye telafuz ediliyormuş. Hatta ve hattaaa oğlu ABD 'ye sığınmış ailesi ile birlikte. Tüm Avrupalı haklarından vazgeçmiş, Florida, Tallahassee 'de belediye başkanı seçildi.

Edit: Hattaaaaaaaaaaa ve hatttaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Star Trek serilerinde Odo karakterini canlandıran René Auberjonois, büyük büyük büyük büyük babası mı ne.
 
Hükümdarları Balak yönetiminde Balkanlara ve Ön Asya'ya akınlar düzenleyen ve Kafkasya'dan  Kayseri,Ankara dolaylarına kadar gelen Türk boyu?
 
clermont5 said:
Hükümdarları Balak yönetiminde Balkanlara ve Ön Asya'ya akınlar düzenleyen ve Kafkasya'dan  Kayseri,Ankara dolaylarına kadar gelen Türk boyu?

Sibir Türkleri?
 
Back
Top Bottom