Tarih Oyunu

Users who are viewing this thread

Tarih Oyunu

Oyun oldukça basit.Burada bir tarihi soru paylaşıyorum.Bu soru bir resimde olabilir.Bir yazıda.Sizde bu sorunun cevabını buraya ileti şeklinde atmaya çalışıyorsunuz.İlk doğru cevabı buraya yazan kişi kazanıyor.Kazanan kişi sonraki soruyu sorma hakkı kazanıyor.Buradan oyunun mucidi olan Berk abiye selamlar bu arada.

#Oyun Kuralları#

1)Sorulan soruların cevabı mutlaka olmalıdır.
2)Sorular geçmişe dayalı olmalıdır.
3)Sorulan sorunun 3 günlük bir ömrü vardır.3 gün kimse bilemez ise soruyu soran arkadaş cevabı ve yeni soruyu 3 gün yazmalıdır.Eğer yazmaz ise inaktif olduğu için.Ondan önce bilen kişi soruyu sorar.
4)Sorular mantıklı sorular olmalıdır.Saçma sorular sayılmayacaktır.
5)En ufak bir tartışma yasaktır.Eğer sorunun cevabını arkadaş doğru söylediği halde sahip yanlış diyorsa 3.gün sonra sahibi cevabı yazar ve yazılan cevaba göre işlem yapılır.
6)Karşılıklı oylama yasaktır.

İlk tarih sorusunu ben soracağım arkadaşlar fakat bunu şimdi yapmayacağım.Ben sorana kadar oyun hakkındaki yorumlarınızı yazarsanız sevinirim.
 
Mosin Nagant said:
Soruyu bekliyoruz, güzel oyun. Paradoxfan'dan geliyorsun herhalde :razz:
Üstad Probanga saygılar.

İlk soru basit olsun.Osman Beyi (I.Osman Gazi The Ottoman) sırtından ok ile öldürmeye çalışan fakat Osman Gazının eğilmesi ile hedefi ıskalayan kişi kimdir?

İpucu :Ailesinden birisidir.Aynı zamanda isim vermenize gerek yok.(Dayısı,Yı yeğeni gibi olur)
 
1. Haçlı seferinde Antakya'ya yardım için gelip ordusunun yenilmesi üzerine Antakyaya yardım edemeyen turk atabeyi (Musul olması lazım ancak tam emin değilim)?
 
1600'lerde Lehistan'a karşı isyan başlatan Zaparojye Kazakları'nın Lideri?

Kırım Hanı, İslam Giray Han kendisine destek vermiştir.

Ogniem i Mieczem (Ateş ve Kılıç) filminin konusudur.
 
Back
Top Bottom