Tarih Oyunu

Users who are viewing this thread

Xyldas333

Sergeant
WBVC
LAZ ZİYA said:
Flavius Aetius. Ama Attila'yı yendiği kesin değil bildiğim kadarıyla.
Doğru cevap. Bildiğim kadarıyla Attila sol kanadını kaybettikten sonra kampına geri çekiliyordu, Aetius'da bilinmeyen bir sebepten ötürü Hunların savaş alanından ayrılmasına izin veriyordu.

djevel

Squire
Xyldas333 said:
LAZ ZİYA said:
Flavius Aetius. Ama Attila'yı yendiği kesin değil bildiğim kadarıyla.
Doğru cevap. Bildiğim kadarıyla Attila sol kanadını kaybettikten sonra kampına geri çekiliyordu, Aetius'da bilinmeyen bir sebepten ötürü Hunların savaş alanından ayrılmasına izin veriyordu.

Yani beraberlik gibi bir şey oluyor. Aetius Roma'ya dönünce Attila'yı yendim diye propaganda yapıyor diye biliyorum ben de.

Eski Mısır dinini yıkarak tek tanrılı yeni bir din oluşturan Mısır firavunu?

11x22

Knight at Arms
WBWF&SNWVC
Yenilgi derken operasyonel başarısızlık demek istiyorsan Battle of Britain olabilir. 40-41 arası. Geri çekilmeye zorlanmak anlamında diyorsan Stalingrad. 42-43 arası.

Yenilgiyi hangi anlamda kullandığını belirtsen daha iyi olur. Battle of Britain amacına ulaşamadığı için yenilgi sayılabilir mesela. Ayrıca hava ve deniz muharabelerinin de sayılıp sayılmayacağını da belirt.

Wuthrad

Grandmaster Knight
Andrea Doria komutasındaki Kutsal İttifak donanması nerede ve ne zaman hangi Osmanlı Paşası komutası altındaki donanmayla savaşmıştır?

11x22

Knight at Arms
WBWF&SNWVC
Preveze ile aynı yerde yapılan ünlü deniz muharabesinin kazanan tarafı kimdir?

Edit:Kimse cevaplamamış/cevaplayamamış ipucu vereyim, haritadan Preveze'nin olduğu yere bakın hemen bulursunuz.

Last edited:

djevel

Squire
Preveze ile aynı yerde yapılan ünlü deniz muharabesinin kazanan tarafı kimdir?

Edit:Kimse cevaplamamış/cevaplayamamış ipucu vereyim, haritadan Preveze'nin olduğu yere bakın hemen bulursunuz.
İpucundan gittim, Actium savaşı. Kazanan Octavian. Doğru mudur?

Top Bottom