Taktikler

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

darKnight

Recruit
beyler savas alanýnda ne gibi taktikler uyguluyosunuz??
mesela ben son ana kadar beklerim dusman atlýlarý kalabalýk ordumun arasýna dalsýn da bi an once olsun diye.
sizin de bu tur taktikleriniz varsa paylasalým hem bnm gibi yeni baslayanlara yardýmcý olmus olursunuz :idea:

Ordum yaya ve yakýn dövüþ birliklerinden oluþuyor, düþman orduda süvarilerden kurulu ise ve savaþ alanýnda geniþ bir nehir varsa adamlarýmý suya çakýyorum kýsa sürede iþleri bitiyor. Ayný tip ordularla adamlarýmý su yoksa tepelik alanlara konuþlandýrýyorum, atlýlar tepelere çýkar, inerken zorlanýyorlar, aðaçlýk olmasýda ayrý iyi tabi :smile:.
Atlý birliklerim varsa rakibin ordusu nasýl olursa olsun sudan uzak durup, düzlük alana çýkmaya çalýþýyorum. Sonra bir taktiðim daha, atlýysam eðer savaþýn baþýnda dört nala rakibe at sürüyor ve teker teker yanýmdan geçenlere geçiriyorum nomad sabre ile. Atýn saðladýðý hýz ile normalden fazla zarar veriyorum. Birçok knight ilk vuruþta gidiyor böylece. Tabi 47. lvl olmamýnda yararý yok deðil :smile:.

Kargý taarruzuyla baþlamak da zevkli oluyor. anýnda bir þövalye yýkarak baþlýyorsun. Tadýndan yenmiyor.
Ciriti de eðer attan düþersem aktif olarak kullanýyorum. Üstüme gelen süvariye ciriti yerleþtirince çarpacak veya vuracak dermaný kalmýyor.

ilk at üstünde crossbow kullanýyorum bi atýþ sonra mýzrakla saldýrýyom. düþmanlar çok yakýnsa baltaya geçiyom. attan düþersem ayný þekilde düsmanýn yakýnlýna göre crossbow,mýzrak,balta

atsizsan ve atlilar üstüne geliyosa oku atmak için son ana kadar bekle tam onlar vuracakken at sersemliyolar ve vuramýyolar mütiþ taktik özellikle swadian knightlar karsý çok ise yarýyor :smile:

son versiyonda at sersemletme olayý pek iþe yaramýyor çünkü at seni yere seriyor. onun yerine yine son ana kadar bekleyip kalkani açmasýný beklemek ama az yana kaymak lazým ki at ezmesin. (tabi ben yanlýþ anlamýþ olabilirim sen bunu demiþ de olabilirsin)

ordumda sword sister/vaegir knight/vaegir marksman bulunuyor +marnid+borcha

ben genelde birimlerimi bi tepeye çýkartýyorum hold diyorum. karþý tarafta süvari birliði çoksa, kendim önce aralarýna dalýyorum, bölüyorum ve charge yaptýrýyorum. ne olduklarýný anlamadan arada kalýyorlar.

eðer yaya birlikler varsa yine tepeye çýkartýyorum ama dismount yaptýrýyorum. daha sonra tepeye gelene kadar adamlar menzilli çalýþýyorlar. sonra yine ben önce dalýyorum sonra charge. bi de son dönem armorumu falan yeniledim artýk bi de þey yapýyorum. düþmanlarýn arkasýna geçiyorum (benimle, askerlerin olduðu tepe arasýnda kalýyorlar) sonra üzerlerine yürüyorum. tepeye yakýnken yapýyorum tabi bunu. kalkanla kendimi savunuyorum tepeye dönüp. bu sýrada bana odaklanmýþ olan düþmanlar sword sisterlarýn crossbowlarýyla can veriyorlar:p

tepe yerine nehir de koyabilirsiniz.

ben at sersemliyo demedim adam sersemliyor dedim ayrýca discussion bölümünde 23 agustosta bir seyler olacak diyo www.taleworlds.nete gelin diye bir seyler de yazýyo pek de anlamadým açýkcasý ben 15 yasýndayým ondan ingilizcem de süper degil ya armagan abi açýklar mýsýn þunu?

50 kiþilik þovalye ordum var. dolayýsýyla taktiðe gerek yok :smile:
darmadaðýn ediyolar ortalýðý...

öyle diyorsan öyledir ama ben artýk iyice sýkýldým beklemekten amacým da kalmadý ki :cry: grandmaster knight olunca bir seyler olur diye umuyordum ama olmadý :sad:

Dik bir yamaç bulup atýnýzý oraya doðru sürün.At biyerden sonra çýkamaz.O zaman attan inip yaya olarak biraz daha çýkýn.Peþinizdeki süvariler haliyle aþaðýda oklarýnýza mükemmel birer hedef olarak bekliyor olacaktýr.Bunu yaparken etrafta kalabalýk piyade guruplarýnýn olmamasýna dikkat edin eðer üzerinize piyadeler gelirse hemen aþaðýnýzda bulunan park halindeki atlardan birine atlayýp atraksiyona devam edin.Süvarileri piyadelerden ayýrýp ayný þeyi bidaha yapýn :smile:

hoooh hoh hoooh.

Swadian Sharpshooter yapýn bir sürü. Sonra bir tepeye dizin onlarý hold komutu verin. Sonra gelsin bakalým dark knightlar

fiyuuv fuuv fýt fýýut
dark knight: anam! kalkan gitti
fiyuu fut fut fýt huuýt
dark knight: anam! üç headshot yiyiverdim bir anda nasýl da öldüm hani darktým güçlüydüm ben ööahhhh..

huhahaha
piyadelerinse hiç þansý yok.

Dik bir yamaç bulup atýnýzý oraya doðru sürün.At biyerden sonra çýkamaz.O zaman attan inip yaya olarak biraz daha çýkýn.Peþinizdeki süvariler haliyle aþaðýda oklarýnýza mükemmel birer hedef olarak bekliyor olacaktýr.Bunu yaparken etrafta kalabalýk piyade guruplarýnýn olmamasýna dikkat edin eðer üzerinize piyadeler gelirse hemen aþaðýnýzda bulunan park halindeki atlardan birine atlayýp atraksiyona devam edin.Süvarileri piyadelerden ayýrýp ayný þeyi bidaha yapýn Smile
ya ben bu taktiði duyduðum bir þehir efsanesi üzerine uygalamýþtým.Güya 5. levelden 7 ye direk bir maçta geçersen level limiti olmadan oynayabiliyormuþsun.Ben de kasýp bu taktikle tek baþýma bi savaþta 30'a yakýn adamý öldürüp 5 den 7 ye geçtim.Ama efsane fos çýktý :cry:

Ben artýk kendim savaþmaya baþladým gibi birþey bütün grubu topluyorum bi tepeye ondan sonra ben tek baþýma charge a kalkýyorum adamlarý temizleyebildiðim kadar temizliyorum hit pointimin bitmesine yakýn veya adamlarýn sayýs çok azalýnca adamlarý daðýn yamacýna çekiyorum sonrada atlýlarýma veriyorum emri saldýrýn adamlar daðdan indikleri hýzla elamanlarý kesiyolar. Ordum 37 kiþi 102 kiþiyi sildik tek hamlede sadece 3 adamým öldü 7 tanede yaralý var.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom