Tabulari Yikma I

• Thread starter Thread starter Mandalorian
  • Start date Start date

Dini Inanciniz Nedir?

• Ateist

Votes: 11 11.7%
  • Deist

Votes: 5 5.3%
  • Agnostik

Votes: 7 7.4%
  • Tanri (Islam, Yahudi vs vs)

Votes: 68 72.3%
  • diger

Votes: 3 3.2%

• Total voters
    94

Users who are viewing this thread

Ne zamandır bu forumdayım, gözlemlerime dayanarak bu forumun 2 eğlencesi olduğunu farkettim. 1 Siyaset, 2 din. Bunlar ne zamandır farklı başlıklar altında forumda dönüp duruyor.

Player09 said:
Ne zamandır bu forumdayım, gözlemlerime dayanarak bu forumun 2 eğlencesi olduğunu farkettim. 1 Siyaset, 2 din. Bunlar ne zamandır farklı başlıklar altında forumda dönüp duruyor.

Eee... olgun insanların tartışacağı şeyler. (Gerçi belli düşüncesi olmayıp çok saçmalayan insanlarda var)  (: Burda hangi oyuncağı aldığımızı söyleyecek değiliz. (:

Searcy said:
Player09 said:

Eee... olgun insanların tartışacağı şeyler. (Gerçi belli düşüncesi olmayıp çok saçmalayan insanlarda var)  (: Burda hangi oyuncağı aldığımızı söyleyecek değiliz. (:

Bu tür kaç tane konu var, biri geliyor ve konunun kilitlenmesine sebebiyet verecek bir hareket yapıyor. Sonra aynı konu yeniden açılıyor. Yine aynı tartışmalar, yine kilitler. Sadece bunu belirtmek istedim. Yoksa niye tartışılmasın ki. Buna bir karşıtlığım olamaz zaten.

Bide tartışma uzadığında, düşünceler yazıyla aktarıldığı için karşıdakinin ne yazdığı unutulabiliyor ve bu sefer de konu içinde bir devir daim oluyor.

Player09 said:
Searcy said:
Player09 said:

Bu tür kaç tane konu var, biri geliyor ve konunun kilitlenmesine sebebiyet verecek bir hareket yapıyor. Sonra aynı konu yeniden açılıyor. Yine aynı tartışmalar, yine kilitler. Sadece bunu belirtmek istedim. Yoksa niye tartışılmasın ki. Buna bir karşıtlığım olamaz zaten.

Bide tartışma uzadığında, düşünceler yazıyla aktarıldığı için karşıdakinin ne yazdığı unutulabiliyor ve bu sefer de konu içinde bir devir daim oluyor.

Katılıyorum. Önceden uzun uzun anlattığım bir şeyi bir daha başkasına anlatmaya çalıştım bazen bu kısır döngü içerisine giriyor. (:

Agnostiğide iki kişi işaretlemiş. Nedir bu pek de bilmiyorumda. (: Sanırım din seçememe gibi birşey. Sadece bir tane biliyodum forumda agnostik olan.

Ben sadece yaratıcının olduğuna inanırım fakat ibadet etmeye inanmam (ibadet şekillerinin birileri tarafından bir yerlerinden uydurulduğunu düşündüğüm için ibadet etmem orcinalini bilsbek eyvallah).

Hiçbirini işaretlemedim.

edit: diğeri işaretledim benim düşünceme göre izm ile biten düşünce yok galiba :)

Agnostisizm, işin en karmaşık yanıdır. Yani, herhangi bir inanışı veya inançsızlığı reddeder. Agnostisizme göre, insanın anlayışı, ya da diğer değişle bazı şeyleri farkedebilme yeteneği, bir dine mensup olmak için fazla kısıtlıdır. Yani bizler Tanrı'nın olup olmadığını bilemez, anlayamayız. Bu yüzden de kesin olarak hiçbir şey söyleyemeyiz. Bu yüzden bu felsefenin din anlayışı teorilerden ibarettir.

Bir bakımdan agnostisizm, kutsal dinlerdeki mucizeleri belki de ateizmden daha sert bir şekilde görmezden gelir. Bunlar muhtemelen bazılarına göre hiç olmamış, bazılarına göre ise hâlâ bir şeyler söyleyebilmek için yetersizdir.

Deizm ise bir Tanrı'nın olduğunu savunur. Tüm evreni yaratan, kuralları koyan bir tanrı. Ancak deizme göre herhangi bir din yoktur. Yani Tanrı evreni yaratmıştır, ancak insanları herhangi bir ibadete mecbur tutmamıştır. Tanrı evreni yaratır ve bu kadar, her şey burada biter. Aslında bana biraz çelişkili geliyor, şimdilik deist olmak için çok sağlam bir sebep gelmiyor aklıma. Tabi bu arada deizm de agnostisizm gibi bir felsefi düşüncedir.

Ben? İslam.

oha lan anketi görünca aklıma facebooktaki "Selena mı Nana mı" tarzı sorular geldi :D

Player09 said:

Bunun nedeni bu konuların en çok merak edilen ve en tartışılmaya değer konular olması.Tabi bunun yanında yöneticilerin konulara açıklık getirilmeden kilit vurması ve çoğu kendini bilmezin tartışma sürerken sıkışınca karşısındakine laf sokmaya çalışması var.Bunun sonucunda da herkesin içinde kalıyor tabii.

Asi said:
oha lan anketi görünca aklıma facebooktaki "Selena mı Nana mı" tarzı sorular geldi :D

Player09 said:

Bunun nedeni bu konuların en çok merak edilen ve en tartışılmaya değer konular olması.Tabi bunun yanında yöneticilerin konulara açıklık getirilmeden kilit vurması ve çoğu kendini bilmezin tartışma sürerken sıkışınca karşısındakine laf sokmaya çalışması var.Bunun sonucunda da herkesin içinde kalıyor tabii.

Forumda biri bişey diyor başka birisi o görüşü savunduğu için yanlış ve çirkin uslup kullanarak mesaj atıyor, sonra kavga çıkıyor. Başkalarının görüşlerini saygısı olmayan yorum yapmasın forumda.

birine birşeye tapınmak hoşuma gitmior 

sen gidip bana tapıyormusun ? tapmıyorsun aynı şey tanrıya olunca niye anormal  geliyo size bilmiyorum sonuçta o tanrı dimi  :mrgreen:  Taparızda tapınırızda sorun yok diyosun

Evet, o da ilginç bir yaklaşım tabi ki. :D

Ama bana göre olayın böyle bir boyutu var. İslam'da buyurulan şey ibadet etmek, tapmak değil. Tapmak, pek hoş bir kelime olmamakla beraber, ilahî bir dinin anlayışını da tam olarak karşılamıyor bence. Doğru kelime kesinlikle "ibadet etmek" olmalı. Tapmak sözcüğü Kur'an'da geçiyor mu bilmiyorum ama buyurulan emir dediğim gibi ibadet edilmesi.

"Aradaki fark ne ya?" demeyelim. İbadet, verilen nimetler için veya bazı diğer insanlar kadar nimetin olmasa bile sınandığınını bildiğin için Allah'a olan inancını göstermek ve teşekkür etmektir. Tapmak ise hayranlıktır. Tabii ki Allah'a duyulan sevgi de önemli. Bunu bir zorunluluk olarak görenler de var ama biraz daha basit düşünün olayı, siz Allah'ı severseniz o da sizi sever. Yani tapmak, sadece duyulan bir korku sebebiyle bir varlığa büyük saygı göstermektir. Fakat Allah bunu buyurmaz, ilahî dinlere göre, Allah'tan korkup kötülüklerden sakınmak güzeldir ama Allah, kulları tarafından sevilmek istediğini de buyurmuştur.

Joker şimdi anlamadım. Ateizm demek tanrının olmadığı düşüncesidir. Ama sen diyorsun ki "Tanrı'ya tapmak hoşuma gitmiyor." Tanrı'nın olduğuna inanıp ibadete inanmamak da deistliktir. Ancak ikisine de inanıp ibadetin hoşuna gitmemesinin tam bir adı yok, o yüzden kafam biraz karıştı, senin felsefenin tam bir adı var mı? :lol:

Kimsenin arkasından gitmeyin, kendi görüşünüzü,hatta gerekirse kendi dininizi oluşturun.Bunu yapmak için o listede olan olmayan her tarafsız kişi ile konuşmalısınız, eğer tanrının olması bana saçma geliyor diyorsanız bir teist ile, yada islam bana yanlış geliyor diyorsanız gidip en azından bir imamla konuşmadan karar verirseniz, bilmiyorum ne kadar yanlış bir hareket yaptığınızın farkına varabilir misiniz.

Prometheuss said:
bi tanriya bi de karıma taparım :D (ahahah güzel oldu bu :D)
tabi bunu diyince 2 tanrı oluyor :D

Back
Top Bottom