Türkçe Forumdan ve Homeros'tan Özür Diliyorum

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
@TheWesterlander özür konusu açıp gene temeli zayıf ifadeler kullanmışsın. Ama pek açmayacağım bu sefer ifadelerinle ilgili olan bahisleri. Diğer konudaki gibi bu konuyu da tekrar okursan gene yazdıklarının nasıl olduğunun farkına varabilirsin diye düşünüyorum.

Moderator öğrencilerini düşünen bir öğretmen gibi yaklaşmış, bunu söyleyim.

Ayrıca "biz müşteriyiz-bizim haddimize değil- kısmını da yanlış içerlemişsin. Biz topluluğuz, oyunu iyileştirmek için fikirlerimizi belirtip bazı taleplerimizi dile getirebiliriz, hatta bu değişmeyecek gibi gözüken sağlam bir tasarım kararlarında bile olur("khuzaitler yerine direk göktürkler olsun" gibi bir talep pekala gerçekleşmese bile, gayet mantıklı bir talep). Fakat sen orada bunu demedin, dile getirdiğin şey tamamen temelsiz-olmayan bir şeyin varlığı idi. Bu temelsizliğin kendi gerçeğinle örtüşmemesi sebebiyle, çıkarımların üzerinden birçok insanı, dahil oldukları bir topluma düşman olmakla sucladın. Yaklaşımın, sonradan senin de fark ettiğin gibi yanlıştı. Şimdi ise "tamam ama siz de özür dileyin" e getirmen yanlış. Ben şahsen bir özür durumu göremiyorum.

“Ben Pokemonum“ Deyip Camdan Atlayan Ferhat Büyüdü İşte Son Hali (haberler.com)
Ferhata geçmiş olsun.
Küçük yaşta çizgi film iyi değil, camlar da tedbirsiz. Ebeveyn, devlet hatalı.
 
Keşke yorumları kapalı olsaydı bu konunun veya ilgili kişilere özelden yazsaydın... Başlı başına tartışma çıkartacak bir konu başlığıydı geçen attığın bu da bir nevi öyle olmuş.

Forum/Oyun gerçek hayat değil o yüzden canınızı sıkan bir şey olduğunda verilen tepkiyi beğenmediğinizde hadi kardeşim hadi deyip devam etmeniz gerek (tabii içinizden yoksa olay uzuyor :smile: ) Herkesin mizacı farklı her verilen cevap veya moderatöre bayılacağız diye bir şey yok.

İyi forumlar.
 
Kusura bakmayın @TheWesterlander gibi önemli arkadaşlarımızı örnek almak istedim, asıl ben özür dilerim...Çünkü ne anlattığımı net olarak anlamamış bu arkadaş... Anlaşılabilir, sorun değil kendi çok ciddi bir kişiymiş diye sabrettim ama kanser oldum @Frerin hele ki sizi okurken saygı duymuştum ama canım sıkıldı ,meyve suyu gibi :grin:.Ve asıl komik olan yanı (unique moment) Vlandia ve İmparatorluğu okumayıp sadece kergitleri okumuşlar vah vah!Kim bu arkadaş diye merak ettim bilmeden sapıklık yaptım kazara ama nosenseli postlara hiç bir şey yok gibi şeyler yazmış anlayış seviyesi hakkında her şeyi görüyorum artık hatta aklıma gelmişken devrik cümle kuranlara sinirlenen ama Türkçede devrik cümlelerin kurulmasının normal olduğunu idrak edemeyen zavallılardır. O boştan postlarını okurken canım sıkıldı ve söylediklerin pek doğru değil örneğin Narc rp'de bana (calradia.eu) respect sayan adamlar vardı ve hiç ciddi değillerdi örneğin ,ben Türküm diye bana Ermeni bile dediler (ADAMLRIN FORUM CİDİYETİ BİLE YOK :d) .Bu arada (:d) ifadesini kulanmamın sebebi sizin gibi şahısların (arkadaşların) Flame (ve canlarının sıkılmamasıdır) atmamasıdır yani forum samimiyeti. =)
Yani sizin yüzünden Dukkalıklar gibi postların berbat oldu umarım daha da ciddi olursunuz ve özür dilerim çünkü ne demek istediğimi anlamamışlar insanlık halidir ve ben Kergitlere Türk demedim, olabilir ben sadece rollerini ve Tw'nin özendikleri kimi devletleri yazdım (BENCE) ;keşke daha da anlaşılır bir şekilde yazsaymışım.

İyi Günler...
 
Last edited:
Bildiğiniz üzere geçen günlerde Khuzaitler ile alakalı bir post yapmıştım ve bir forum moderatörü bana ceza vermişti. Bahsi geçen postu atma sebebim, uluslararası forumda bazı kişilerin Türklere karşı ırkçı tavır sergilemesiydi. Postu sinirli bir kafayla attım ve haliyle ertesi gün okuduğumda pişman oldum, bölüm moderatörünün kafasını bu gibi birşeyle ağrıttığım için üzgünüm, ismi sanırsam Homeros idi, kendisinden özür diliyorum. Sizi de zaten Orta Asya halklarından esinlenilmiş bir halkın ısrarla Türk olduğunu söyleyerek paradoksvari bir gereksiz tartışmanın içine çektim, Türkçe Forum mensuplarından da ayrı ayrı özür diliyorum. Homeros'un da dediği gibi biz hepimiz müşteriyiz, biz bu oyuna para verdik ve bu gibi tartışmalar bizim haddimiz değil. Lakin şimdi söylemek istediklerimi sakin kafa ile söylemek isterim. Uluslararası forumda ırkçılık meselesine gelince, evet böyle birşey var ama tüm suçu uluslararası foruma yüklemek yerine o mâlum kişileri rapor etmeliydim, o da benim hatam oldu. Ayrıca, karşı tarafın bir özürü hakettiği kadar bende özürü hakediyorum. Moderatörün görevi oyun ile bağlantısı olmayan bir durum karşısında, resmi bir şekilde açıklama yapmak ve postu spam olarak işaretleyip tartışmaya kapatmaktır. Kişisel yorum katıp yok işte "post çok saçma", "tam bir komedi", "gördüğüm en saçma postlar arasına girdi", "bunlar çocukça tartışmalar" şeklindeki açıklamalar çok yakışıksız. Siz TaleWorlds'e gönüllü yardım ediyor olabilirsiniz ama gönüllü yardım ediyor olmanız resmiyetinizden birşey kaybettirmemeli. Kişisel yorumunuzu bana özel mesajlar bölümünden atabilirdiniz. Yine de, özür diliyorum tekrardan.

Bahsi geçen post: https://forums.taleworlds.com/index.php?threads/taleworlds-komünitesinde-khuzaitler-türk-mü-moğol-mu-muhabbeti-hakkında-yorumum.436724/
Özür için tekrar bir konunun açılmasını saçma ve gereksiz buluyorum. Özelden özür dilenecek birşey var ise Homeros'a özür dileyip, forumu da konu olarak meşgul etmezdin. Ayrı olarak bahsi geçen konunun da tartışılması da saçmalıktan ibaret. Ha Türk olmuş ha Mongol olmuş ne fark ediyor? Homeros'un da dediği gibi çocukca bir tartışmadan ibaret. Gerçekte bir etnik kökene sahip olmayan sahne objelerini Türk mü Mongol mu diye tartışılıyor? Bunun kimseye bir faydası yok. Zamanın da Altay dağlarının eteklerinde yaşamış mongol,türk boylarını kapsayan orta asya kültüründen ibaret yalnızca. Yani hem Türk hem Mongol. Homeros'un da dediği gibi Irk kavramının bilimsel dayanağı yok. MÖ 9000 lere dayanan Dünyanın en eski, orta asyanın da en eski kültürü olan Anav kültürü var. Bu kültür varken türk ve mongolun adı dahi yoktu. Zaten o niyetle hala mongollar türkmüdür zartmıdır zurtmudur tartışması veryansın eder tarihde yılları boyunca.
 
Özür için tekrar bir konunun açılmasını saçma ve gereksiz buluyorum. Özelden özür dilenecek birşey var ise Homeros'a özür dileyip, forumu da konu olarak meşgul etmezdin. Ayrı olarak bahsi geçen konunun da tartışılması da saçmalıktan ibaret. Ha Türk olmuş ha Mongol olmuş ne fark ediyor? Homeros'un da dediği gibi çocukca bir tartışmadan ibaret. Gerçekte bir etnik kökene sahip olmayan sahne objelerini Türk mü Mongol mu diye tartışılıyor? Bunun kimseye bir faydası yok. Zamanın da Altay dağlarının eteklerinde yaşamış mongol,türk boylarını kapsayan orta asya kültüründen ibaret yalnızca. Yani hem Türk hem Mongol. Homeros'un da dediği gibi Irk kavramının bilimsel dayanağı yok. MÖ 9000 lere dayanan Dünyanın en eski, orta asyanın da en eski kültürü olan Anav kültürü var. Bu kültür varken türk ve mongolun adı dahi yoktu. Zaten o niyetle hala mongollar türkmüdür zartmıdır zurtmudur tartışması veryansın eder tarihde yılları boyunca.
Cevap için teşekkür ederim, çok eğitici olmuş :grin:
 
Öncelikle bu konuyu bir tartışma ortamı olarak görüyor ve o şekilde değerlendiriyorum. Adı geçen kişi ben olduğum için gerekli açıklamaları yapacağım. TheWesterlander'ın "Moderatörün görevi oyun ile bağlantısı olmayan bir durum karşısında resmi bir şekilde açıklama yapmak" cümlesinde bir ironi var. Oyunla bağlantısı olmayan deniyor ancak bahsi geçen konunun oyunla alakası var. Global forumda yaşananlardan global forum ekibi sorumludur ve global forumda yaşanan tartışmaları buraya taşımak doğru değildir. Resmi bir açıklama kısmını anlamadım. Halkla İlişkiler temsilcilerinin basına yaptığı gibi bir açıklama mı istiyorsunuz? Oyundaki milliyetler tek bir ırk ve uygarlık ele alınarak oluşturulmamış. Bu, benim düşüncem. Şimdi bu konuyu tartışacaksak tarih bilgimiz olması gerekir. Batanya Kelt kültüründen esinlenilmiş. Kelt kültürü tam 6 ulustan oluşuyor. Kimse Batanya Eire (İrlanda) ya da Breizh (Breton) diyemez. Hepsi çünkü. Normanlar Frenk ve İskandinav karışımı bir halktı. Sturgia Kievan Rus, Doğu Avrupa'daki Slav ve Nors karışımı bir kültür. Biz asıl ulusa dönelim. Bannerlord'un resmi Viki sayfasında şöyle yazıyor: The Khuzaits, a nomadic people who inhabit the eastern steppe and specialize in mounted archery, are based upon the Pannonian Avars, Göktürks, Kipchaks, Khazars and Mongols. Türkler de var, Mongollar da, Kıpçaklar da. Bu başlı başına bir kültürdür. İnternet ortamında, sosyal medyada tartışmalar olabilir. Oluyor da. Ne kadar mantıksız olduklarını anlatmaya çalışıyorum. "Yorum yapma alanı bırakmıyor, çalışanı da milliyetçi diyerek keklik gibi avlıyor" cümlesine hiçbir şey demiyorum. Nabza göre şerbet verme cümlesini de öyle. Ben, Taleworlds adına konuşmuyorum. Benim sözlerim şirketin sözleri değildir, görevim resmi açıklama yapmak hiç değildir. Ben şirket temsilcisi değilim. Tüm Orta Asya'yı baz alıyor diye ben dedim ki RESMİ sayfalar da beni destekliyor. "Ankara'da ikamet ediyorum, Kendiside isterse ODTÜ Teknokent'te bir çay" Canım kardeşim, ben Türkiye'de bile yaşamıyorum. Şirketle doğrudan bir alakam yok. Defalarca diyoruz bunları. Ankara'yı görmüşlüğüm bile yok. Moderasyon ile şirketi bir ayırın, lütfen. Onları haksız yere zor durumda bırakıyorsunuz. Türkçe forumda majority kısma "tamam sen haklısın" deyip kafa sallamıyoruz. Global forumu bilemem.

Valtoin'in eleştirileriyle, ki bazıları haklıdır eyvallah, konudaki ve diğer sözkonusu konulardaki üslubumu açıklayayım. İnsanları sürekli aşağılayıcı şekilde konuştuğum önyargılı bir ifade, bence. Birisine karşı küçük düşürücü davranışlarda bulunmadım, birisini aşağı ve hor gören sözler söylemedim. Söylediğim sözler ağır, kaba, öfkeli, gurur kırıcı vesaire olabilir. Bu da benim kişiliğim ve olaylara bakış açımla alakalıdır. Ben sözü bir adamım. Normal hayatımda ne kadar açık sözlüysem burada da o kadar açık sözlüyüm. Kişisel yorum katamayacağım şeklinde bir şey bana söylenmedi. Ben de gerektiği yerde fikrimi kaba bir dille olsa da dile getiririm. İncinen, gururu kırılan arkadaşlardan da sonradan özür dilerim, dilemişliğim de var. Ancak bu konuda asla özür dilemeyeceğim. Çok açık ve net konuşacağımı belirtmişim. Bunlar çocuksu tartışmalar dediysem benim için öyledirler. Tam bir komedi dediysem komedidir. Bana nasıl görünüyorsa apaçık dile getirirm. Kaldı ki bazen bu tarz ifadeler kurmak işe yarıyor, üyeler bir silkelenip kendine geliyor. Irkçılık, milliyetçik temalı konular hep sorun yarattı. Benden başka moderatörler de var. Onların bakış açısıyla benimkisi bir olmaz. Gördüğüm en saçma postlar arasına girdi dediğimde durup bir düşünmen gerekir. Tam bir komedi dediğimde durup bir düşünmen gerekir. Kişisel yorumumu, o konudaki herkes ve konuyu okuyacak herkes için dile getirdim. Özel mesaj niye atayım?
TheWesterlander'a özel mesaj atsam kendisi daha dikkatli olacak ama başkaları olmayacak. Özel mesajdan kardeşim bunlar yasak, yapma dersek forumda düzen kalmaz. Herkes, kimin niye ceza aldığı görüyor. Doğrusu budur. Bazen konunuza yazılanlar, sadece size değil herkese yazılmıştır. Siz sadece yazılma sebebi olmuşsunuzdur.

Valtoin'in eleştirilerine birkaç kelam edeyim. Bazı eleştirileri haklıdır, geçmişe dönüp bakınca hata etmişim derim. "umarım moderasyön ekibi ona da gerekli cavabı verir dedim" demiş. Küfür etmedi ama "ben uyarı aldım o da alsın" demeye getirdi. Flame yediysen kendine bakacaksın. Moderatöre niye "umarım ona da gerekli cevabı verir" diyorsun? İşimizi yapmadığımızı, adam kayırdığımızı ima eden cümleye hak ettiği karşılığı verdim. "Geçenlerde tanımadığım biri bir başlık açtı adam bir sorun yaşamış,büyük harflerle başlık açmış, verdiği cevap gazete başlığı gibi başlık açmayın olmuş" Evet. Gazete başlığı gibi başlık açmayın. Forumun kurallarını, düzenini sağlayan şeyleri dile getirmek görevim. Ona bile bir anlam katmış kendisi, tebrik ederim. "Lütfen, gazete başlığı gibi başlık açmayınız" yazılmasını bekliyorsanız, yanlış yerdesiniz. Bir başka üye bana ve diğer moderatör arkadaşlarıma yönelik gerçek dışı bir suçlamada bulunuyor. Bu, benim midemi bulandırır kardeşim. Bunu da dile getiririm. Senin en basit konular dediğin konular, zannettiğin gibi değil. Gazete hariç diğer iki konuya basit diyorsan, bunlara yumuşak, kalp kırmayan cevaplar vermemi bekliyorsan önyargılısın. Zaten bana karşı bir önyargı vardır, haklı bir önyargıdır saygı duyarım. Benim tepkimi gösterme tarzım samimi değildir. Resmiyet budur. Moderatör olmak ilah olmak değil. Kimseye üstünlük tasladığım yok. İnternet ortamında neyin üstünlüğü olacak? Çok uzun yazdım, umarım açıklamam da kaçırdığım bir mevzu olmamıştır.

Özür meselesine gelirsek. Yine tepki çekecek bir şey söyleyeyim :grin: Benden niye özür diliyor ya da özür bekliyorsun anlamadım. Her uyarı verdiğim, sert dille tepkimi gösterdiğim üye benden özür bekleyecekse yandım. Özür bekliyorsun, kendince haklı olarak bekliyor olabilirsin. Ben sana değil, o konuda yazan herkese tepkimi ve uyarımı dile getirdim. Hepsinden özür dilemem gerekir. Onlar da özür bekliyor mu? Açtığın konu ilk önce basit olarak gelebilir ama sonra milliyetçiliğe ve ırkçılığa kayarsa uğraşacak olan bizleriz. Kaldı ki senin iletilerinden bunun kokusu alınıyor. Bu da benim sana bakış açım, önyargım. Ben özür haketmiyorum, sen de haketmiyorsun. Asıl Taleworlds özürü hak ediyor, onlar da bu konuyu okurlarsa özrünü kabul edeceklerdir. Gözümden kaçırdığım bir mesele varsa dile getirin, başta ne yazdığımı unuttum.

Ben bu konu için yapılan raporları değerlendirmek istemiyorum. Diğer moderatör arkadaşlarım ilgilenecektir. Gerekli açıklamaları yaptığımı ve anlaşıldığımı düşünüyorum.
küçük bir cevap vereyim konu yeterince uzadı zaten başka bir şey yazmayacağım.

benim genel olarak söylemek istediğim kim haklı ya da kim haksızdı falan değildi.ben flame konusunda bana niye verildi diye itiraz etmedim,kişisel bir tartışmaya girdim ceza almam doğaldı.ben aldıysam o niye almıyor dedim doğru.ama bunu siz adam kayırdınız manasına asla getirmedim.ben orada sizin o kişinin yazdığı gözünüzden kaçtı nereden bileyim hepimiz insanız sonuçta,benim gözümde onun yazdıkları buradaki insanları küçümser nitelikteydi.belki onun yazdığı forum kurallarına uygun o yüzden ceza vermediniz o zaman saygı duyarım tüm forum kurallarına hakim değilim sonuçta.

diğer konular içinse sert bir üslubun olduğunu söylemişsin.bence herkesin bende dahil kendince sert bir üslubu var kendi hayatında.ama bunu buraya yansıtmak bir tercih meselesi.bu arada bunun resmiyet olduğunu da düşünmüyorum.

gazete başlığı gibi açan diyen kişiye illa lütfenli konuşma zorunluluğun tabiki yok.direk büyük harflerle başlık açmayın,ayrıca açtığınız konu teknik destekle ilgili konuyu oraya taşıyabilirsin diyebilirsiniz.siz böyle yapınca moderatör resmiyeti mi kaybetmiş olacak ya da bu üslubun ne gibi bir zararı var orasını pek çözemedim.ama yine dediğim gibi bu bir tercih meselesi.siz böyle tercih ettiyseniz saygı duymak zorundayım.ki gördüğüm kadarıyla gayet güzel öz eleştiri yapıp hatalı olabileceğiniz yerler olduğunu da söylemişsiniz.
 
Gellert kim olduğunu bilmekle beraber bu tür olaylara yorum yapmak için çok erken bir yaşta olduğuna inanıyorum. Yanlış anlama objektif bir yorum yapacağım. Henüz İngilizcen zayıf olduğu için İngilizce ağırlıklı platformlarda pek sık yer almadığını varsayıyorum ve doğal olarak bu tür ırkçı yorumlar ile karşılaşmaman çok normal. Ayrıca genç bir kardeşimizin özrümü yerinde bulması cidden beni çok onore etti.
Ben seni tanımıyorum. Bu tarz konularda yorum yapmak için genç olduğumu söyledin ama sanırım forum gibi yerlerde böyle saldırgan davranılmaması gerektiğini anlayacak yaşa daha kendin de gelmemişsin. Yabancı forumun en azından bu tarz tartışmaların yaşandığı kısımlarda pek dolaşmadığım doğru ama ne bu ne de yabancı dil bilgim bu tür konularda fikrimi belirtmeme engel değil çünkü burası bir forum. Düzgün bir cevap vermek yerine yaştan saldırmayı tercih etmişsin, bu da ilginç olmuş:smile: Ayrıca sırf "yaşça küçük" olduğum için fikirlerimin senin nezdinde değer görmemesi de beni üzdü
 
Gazete manşeti gibi başlık açmayın, lütfen. Kocaman harflerle başlık yazmanıza gerek yok.
Gazete konusundaki mesajım. Burada nasıl bir üslup var? Yardımcı olamam teknik bilgim yok, Teknik Destek kısmına taşıyabilirdim ama yine yardım olmazdı. Belki konuyu açması gereken yeri öğrenmiş olurdu.

Kardeşim, eleştiri yapacaksanız adil olun. Gazete başlığındaki mesajıma bak, bir de senin iddia ettiğin mesaja. Bu kadar da olmaz! Yalancısın diyeceğim yine tepki çekeceğim. Yanlış okumuşum falan dersin. Sen bana, ben niye ceza alırken o almadı deseydin haklıydın. Hesap sorabilirsin. Senin yazdığın ima gibi geldi bana. Kendini doğru ifade edemiyorsan ben ne yapayım!
 
Flaming
Resmi bir açıklama kısmını anlamadım. Halkla İlişkiler temsilcilerinin basına yaptığı gibi bir açıklama mı istiyorsunuz?
Kimse CEO Armağan Yavuz'un basın açıklaması verir gibi senin basın açıklaması vermeni istemiyor. Örnek olarak şunu diyebilirsin: "Yapılan paylaşım spamdır ve bundan sonra cevaplara kapalı. Konunun bir daha açılması dahilinde "X" cezasını alacaksınız." Senin kimsenin konusunun altına gelip laubali ve aşağılayıcı bir biçimde bu şekilde konuşma hakkın yok. Moderatör kimliğini bir köşeye bırakıp bunu yapabilirsin o ayrı, ama moderatör ünvanıyla kimseye internet üzerinden dominasyon kurup aşağılama hakkın yok.


Ancak bu konuda asla özür dilemeyeceğim. Çok açık ve net konuşacağımı belirtmişim. Bunlar çocuksu tartışmalar dediysem benim için öyledirler. Tam bir komedi dediysem komedidir. Bana nasıl görünüyorsa apaçık dile getirirm. Kaldı ki bazen bu tarz ifadeler kurmak işe yarıyor, üyeler bir silkelenip kendine geliyor.
Üyelerin silkelenip kendine gelmesi sana mı kaldı? Sen moderasyon ile meshulsün (Post kaldırma, post silme, post taşıma, yanlış dil kullanan üyeleri uyarma veya kullandığı yanlış dile ceza verme) Bir moderatör olarak görevlerini söylememe gerek yok herhalde? Bu işi gönüllü olarak yaptığın içinde ayrıca teşekkür ederim ancak sen tiran değilsin, üyelerin ne paylaşacağı, hangi paylaşımların komik, hangilerinin rezil olduğunu söylemek senin işin değil. Sen spam olarak işaretleyeceksin ve uyarının akabinde devam ediyorsa banlayacaksın.


Gördüğüm en saçma postlar arasına girdi dediğimde durup bir düşünmen gerekir. Tam bir komedi dediğimde durup bir düşünmen gerekir. Kişisel yorumumu, o konudaki herkes ve konuyu okuyacak herkes için dile getirdim.
Sen kimsinde sen bana bu şekilde ifadeler kullanacaksın bende durup düşüneceğim, ha? Kişisel yorumunu bir moderatör olarak katamazsın, moderatörün kelime anlamını öğren gel. Sen sirkte aslan kırbaçlayan terbiyeci değilsin, kendine gel.


o konuda yazan herkese tepkimi ve uyarımı dile getirdim
O halde foruma bir başlık sabitleyeceksin "Khuzaitler Türk müdür diye tartışmak yasaklanmıştır." diye. Akabinde bizde okuduktan sonra böyle bir tartışmaya girişmeyiz?

Özür bekliyorsun, kendince haklı olarak bekliyor olabilirsin. Ben sana değil, o konuda yazan herkese tepkimi ve uyarımı dile getirdim. Hepsinden özür dilemem gerekir
Herşey benim postumun altında yaşandı ve okuyanlara sorumlu değilsin yazdıklarından ötürü bana sorumlusun.


Diğer moderatör arkadaşlarım ilgilenecektir.
Şahsen ben bir moderatör olarak devam etmen gerektiğini uygun bulmuyorum çünkü moderatör adı altında insanlara sert cevaplar verip aşağılayıcı ve iğneleyici ifadeler kullanıyorsun. Üye olarak rahatsızım, üyeler değil sen kendine bir çeki düzen ver önce.


Keşke yorumları kapalı olsaydı bu konunun veya ilgili kişilere özelden yazsaydın...
İlgili kişiler bana açılan başlığın yanlış olduğunu özelden yazdılar mı?
 
Last edited:
Spam
Kimse CEO Armağan Yavuz'un basın açıklaması verir gibi senin basın açıklaması vermeni istemiyor. Örnek olarak şunu diyebilirsin: "Yapılan paylaşım spamdır ve bundan sonra cevaplara kapalı. Konunun bir daha açılması dahilinde "X" cezasını alacaksınız." Senin kimsenin konusunun altına gelip laubali ve aşağılayıcı bir biçimde bu şekilde konuşma hakkın yok. Moderatör kimliğini bir köşeye bırakıp bunu yapabilirsin o ayrı, ama moderatör ünvanıyla kimseye internet üzerinden dominasyon kurup aşağılama hakkın yok.



Üyelerin silkelenip kendine gelmesi sana mı kaldı? Sen moderasyon ile meshulsün (Post kaldırma, post silme, post taşıma, yanlış dil kullanan üyeleri uyarma veya kullandığı yanlış dile ceza verme) Bir moderatör olarak görevlerini söylememe gerek yok herhalde? Bu işi gönüllü olarak yaptığın içinde ayrıca teşekkür ederim ancak sen tiran değilsin, üyelerin ne paylaşacağı, hangi paylaşımların komik, hangilerinin rezil olduğunu söylemek senin işin değil. Sen spam olarak işaretleyeceksin ve uyarının akabinde devam ediyorsa banlayacaksın.



Sen kimsinde sen bana bu şekilde ifadeler kullanacaksın bende durup düşüneceğim, ha? Kişisel yorumunu bir moderatör olarak katamazsın, moderatörün kelime anlamını öğren gel. Sen sirkte aslan kırbaçlayan terbiyeci değilsin, kendine gel.



O halde foruma bir başlık sabitleyeceksin "Khuzaitler Türk müdür diye tartışmak yasaklanmıştır." diye. Akabinde bizde okuduktan sonra böyle bir tartışmaya girişmeyiz?


Herşey benim postumun altında yaşandı ve okuyanlara sorumlu değilsin yazdıklarından ötürü bana sorumlusun.



Şahsen ben bir moderatör olarak devam etmen gerektiğini uygun bulmuyorum çünkü moderatör adı altında insanlara sert cevaplar verip aşağılayıcı ve iğneleyici ifadeler kullanıyorsun. Üye olarak rahatsızım, üyeler değil sen kendine bir çeki düzen ver önce.



İlgili kişiler bana açılan başlığın yanlış olduğunu özelden yazdılar mı?
FHAkelwskhgrejkwdslfjhgroldkjhgjrkeldfkjgklşelkjtrklsdfjhklşl xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD SEN KENDINI NE SANIYORSUN KARDEŞ :grin: GÜLDÜM YA XDDDDDDDDDDDDD YA KOMEDYEN ÇIKTIN DEMEK BU MU CİDDİLİK :d?"Karınca kanatlanınca serçe oldum sanır":lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:???????????????????????????:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::shifty::iamamoron::iamamoron::iamamoron::iamamoron::iamamoron:
 
Last edited:
Gazete konusundaki mesajım. Burada nasıl bir üslup var? Yardımcı olamam teknik bilgim yok, Teknik Destek kısmına taşıyabilirdim ama yine yardım olmazdı. Belki konuyu açması gereken yeri öğrenmiş olurdu.

Kardeşim, eleştiri yapacaksanız adil olun. Gazete başlığındaki mesajıma bak, bir de senin iddia ettiğin mesaja. Bu kadar da olmaz! Yalancısın diyeceğim yine tepki çekeceğim. Yanlış okumuşum falan dersin. Sen bana, ben niye ceza alırken o almadı deseydin haklıydın. Hesap sorabilirsin. Senin yazdığın ima gibi geldi bana. Kendini doğru ifade edemiyorsan ben ne yapayım!
ne yazdığını biliyorum ve bunu bilerek yazdım ama görüyorum ki sen daha olayın ana fikrini bile kavrayamamışsın.normalde cevap verip uzatmayacaktım bu konuyu ama kimse gelip beni yalancı durumuna düşüremez.yazdıklarım ortada,nerdeyse hepsini toplasan 2 sayfa şey yazmışım,gidip arasında kılçık gibi ayıklamışsın.ben biraz akıla biraz da objektif düşünceye sahip herkesin ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum.başka da bir sözüm yok.
 
Kimse CEO Armağan Yavuz'un basın açıklaması verir gibi senin basın açıklaması vermeni istemiyor. Örnek olarak şunu diyebilirsin: "Yapılan paylaşım spamdır ve bundan sonra cevaplara kapalı. Konunun bir daha açılması dahilinde "X" cezasını alacaksınız." Senin kimsenin konusunun altına gelip laubali ve aşağılayıcı bir biçimde bu şekilde konuşma hakkın yok. Moderatör kimliğini bir köşeye bırakıp bunu yapabilirsin o ayrı, ama moderatör ünvanıyla kimseye internet üzerinden dominasyon kurup aşağılama hakkın yok.



Üyelerin silkelenip kendine gelmesi sana mı kaldı? Sen moderasyon ile meshulsün (Post kaldırma, post silme, post taşıma, yanlış dil kullanan üyeleri uyarma veya kullandığı yanlış dile ceza verme) Bir moderatör olarak görevlerini söylememe gerek yok herhalde? Bu işi gönüllü olarak yaptığın içinde ayrıca teşekkür ederim ancak sen tiran değilsin, üyelerin ne paylaşacağı, hangi paylaşımların komik, hangilerinin rezil olduğunu söylemek senin işin değil. Sen spam olarak işaretleyeceksin ve uyarının akabinde devam ediyorsa banlayacaksın.



Sen kimsinde sen bana bu şekilde ifadeler kullanacaksın bende durup düşüneceğim, ha? Kişisel yorumunu bir moderatör olarak katamazsın, moderatörün kelime anlamını öğren gel. Sen sirkte aslan kırbaçlayan terbiyeci değilsin, kendine gel.



O halde foruma bir başlık sabitleyeceksin "Khuzaitler Türk müdür diye tartışmak yasaklanmıştır." diye. Akabinde bizde okuduktan sonra böyle bir tartışmaya girişmeyiz?


Herşey benim postumun altında yaşandı ve okuyanlara sorumlu değilsin yazdıklarından ötürü bana sorumlusun.



Şahsen ben bir moderatör olarak devam etmen gerektiğini uygun bulmuyorum çünkü moderatör adı altında insanlara sert cevaplar verip aşağılayıcı ve iğneleyici ifadeler kullanıyorsun. Üye olarak rahatsızım, üyeler değil sen kendine bir çeki düzen ver önce.



İlgili kişiler bana açılan başlığın yanlış olduğunu özelden yazdılar mı?
Moderatörler insan değil mi? Adam kendi kişiliğiyle düşündüklerini yazmış sonra moderatör kişiliğiyle konuyu kitlemiş :grin: Yabancı forumdaki moderatörlerde böyle yapıyor zaten. Hatta Community Managerler bile böyle yapıyor, hatırlatırım onlar direkt TW çalışanı. Callum kaç kere kendi kimliğiyle katıldığını yazıp moderatör kimliğiyle konuyu kitledi biliyor musun? Bence bu konunun da kitlenmesi gerekiyor
 
Abuk subuk bir şey yüzünden, geçmişteki olan şeylerden tartışıp forumun kirlendiğinin ve ortamın gerildiğinin farkında mısınız? Bir konu açılmış, yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi ilgisi olanlar buradan ya da özelden teşekkür eder ya da içinde çok kaldıysa özelden söver sayar fazlası da kimseyi bağlamaz. Önceki konunun anlamsızlığını zaten o konunun altında dile getirmiştik, burada tekrardan dile getirip ortamın gerilmesine gerek yok. Ayrıca hala daha kaç ay önce olup bitmiş şeylerin muhabbeti dönüyor, bence aynı şeyleri söylemek anlamsız. @Homerøs ya da diğer mod arkadaşlar konuyu kilitlemesi gerek ve ne yazacaksınız özelden yazıp halledebilirsiniz.
 
Moderatörler insan değil mi? Adam kendi kişiliğiyle düşündüklerini yazmış sonra moderatör kişiliğiyle konuyu kitlemiş :grin: Yabancı forumdaki moderatörlerde böyle yapıyor zaten. Hatta Community Managerler bile böyle yapıyor, hatırlatırım onlar direkt TW çalışanı. Callum kaç kere kendi kimliğiyle katıldığını yazıp moderatör kimliğiyle konuyu kitledi biliyor musun? Bence bu konununda kitlenmesi gerekiyor
yıllardır bu forumda olan biriyim.neredeyse 2012 den beri.
bu forum yıllardır google'ımda fav larda duruyor.bakmayın profilde 1 senedir durduğuma.mehmet arda başkan vardı eskiden ki kendisi yanlış hatırlamıyorsam o zamanlardan topluluktan biriydi,içerikler yayınlardı bizde bayıla bayıla okurduk.daha sonrasında topluluk desteğe geçti.o adamın bir kez olsun ne birine ters bir hareketini gördüm ne de kimseye bir yanlışını gördüm.o da bir tw çalışanı.yani kısacası demek istediğim şirkete bağlı olmak demek insanlara karşı agresif olma hakkı vermez,ki zaten yıllardır başka birinde de böyle bir tutum görmedim.
 
Bildiğiniz üzere geçen günlerde Khuzaitler ile alakalı bir post yapmıştım ve bir forum moderatörü bana ceza vermişti. Bahsi geçen postu atma sebebim, uluslararası forumda bazı kişilerin Türklere karşı ırkçı tavır sergilemesiydi. Postu sinirli bir kafayla attım ve haliyle ertesi gün okuduğumda pişman oldum, bölüm moderatörünün kafasını bu gibi birşeyle ağrıttığım için üzgünüm, ismi sanırsam Homeros idi, kendisinden özür diliyorum. Sizi de zaten Orta Asya halklarından esinlenilmiş bir halkın ısrarla Türk olduğunu söyleyerek paradoksvari bir gereksiz tartışmanın içine çektim, Türkçe Forum mensuplarından da ayrı ayrı özür diliyorum. Homeros'un da dediği gibi biz hepimiz müşteriyiz, biz bu oyuna para verdik ve bu gibi tartışmalar bizim haddimiz değil. Lakin şimdi söylemek istediklerimi sakin kafa ile söylemek isterim. Uluslararası forumda ırkçılık meselesine gelince, evet böyle birşey var ama tüm suçu uluslararası foruma yüklemek yerine o mâlum kişileri rapor etmeliydim, o da benim hatam oldu. Ayrıca, karşı tarafın bir özürü hakettiği kadar bende özürü hakediyorum. Moderatörün görevi oyun ile bağlantısı olmayan bir durum karşısında, resmi bir şekilde açıklama yapmak ve postu spam olarak işaretleyip tartışmaya kapatmaktır. Kişisel yorum katıp yok işte "post çok saçma", "tam bir komedi", "gördüğüm en saçma postlar arasına girdi", "bunlar çocukça tartışmalar" şeklindeki açıklamalar çok yakışıksız. Siz TaleWorlds'e gönüllü yardım ediyor olabilirsiniz ama gönüllü yardım ediyor olmanız resmiyetinizden birşey kaybettirmemeli. Kişisel yorumunuzu bana özel mesajlar bölümünden atabilirdiniz. Yine de, özür diliyorum tekrardan.

Bahsi geçen post: https://forums.taleworlds.com/index.php?threads/taleworlds-komünitesinde-khuzaitler-türk-mü-moğol-mu-muhabbeti-hakkında-yorumum.436724/
Özür dilemek büyüklüğünü gösterir ama karşılığında birşey beklemeden özür dilemelisin.Yapılması gerekeni yapmışsın dostum karşısı yapar yapmaz ki moderatörler kalp kırıklıklarıyla uğraşabilir mi? :grin: Homeros'un tarzı benim hoşuma gidiyor renk katıyor o cümleleri okuduğumda eğleniyorum bile herkesin farklı tabi(Yediğim cezalarda).Saldırgan yorumlara pek takılma bu kişiler tencere kapak gibi birbirini bulmuş heryerde böyleler cevap vermene hiç deymez.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom