Türkçe Forum Açık Kaynak Bölümü Hakkında

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Hepinize selam.

Uzun zamandır hayata geçirmek istediğim bir şeydi bu, Türkçe forumun kendine ait bir açık kaynak forumunun olması.  :smile: Linki kırılmamış her konuyu tarihin o tozlu sayfalarından çekip çıkardım. Ancak 4-5 tane konu muallakta kaldı, bulursam ekleyeceğim onları da.

Bir açık kaynak yaptıysanız ve paylaşmak istiyorsanız, Bunun için önce Mod Yapımı bölümüne,  aşağıdaki kriterlere sahip olan bir konu açmanız gerekmektedir:

-Konunun başında [OSP] tagı konulması zorunludur. Model ise [Model], kod ise [Kod] tagleri koyulması esastır.

-Yaptığınız çalışmanın güvenilebilir-indirilebilir olması için resim de koymanız gerekmektedir.

-Yaptığınız çalışmanın sürekliliğinin sağlanması için, çalışmanızı mediafire, mega.co veya google drive gibi sitelere yüklemeniz gereklidir. Dosya.tc'ye yüklenmiş olanların çoğu kayboluyor maalesef. Bu da açık kaynakların önündeki en büyük engeldir.



Bunlardan ayrı olarak, Türkçe Forum'da, OSP ile ders kavramı çok karıştırılır olmuş. Dersler, bir şeyi yapmanız için gereken bilgiyi sağlayan dökümanlardır.

Örneğin;

Görev eklemek

OSP( Open Source Project ) ise, modcuların kullanıp kullanmadığı, iş görebilecek her şeyi  dilerlerse modcuların hizmetine karşılıksız sunmasıdır. Bu hem modlardaki çeşitliliğin artmasına hem de daha iyi modların çıkmasını sağlıyor.

Örneğin;

Mancınık kodu

Bu ikisinin arasındaki farkı iyi anlamanız açısından, bu iki örnek bir ibret niteliğindedir.  :smile:

Açık kaynak modlar hakkında önemli bir uyarı

Açık kaynak olan modların başkalarından izin alarak kullandığı araç-gereçleri, "mod açık kaynak oldu" diye kullanma hakkına sahip olmuyorsunuz. O araç-gereci yapan üyeden izin almak zorundasınız. Zaten modun konusunda yazar kime teşekkür edildiği.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom