Tüm Öneriler spoiler altında.

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

tlgklz

Grandmaster Knight
Arkadaşlar Bannerlord Çıktı Çıkacak madem öyle bende Şuana kadar ki en çok yorum almış almamış göze batan veya batmayan "Çoğu" Güzel Önerileri Tek bir Kelimesine Dokunmadan(imla hatalarının bir kaçı dışında) buraya spoiler içinde hepsini koyuyorum.
Scenarist said:
Öncelikle çok sevdiğimiz Oyun yapımcılarının da dediği bir şey var ;
''Bizler gücümüzü Forumlarımızdan , Bize isteklerde bulunan hayranlarımızdan alıyoruz ve Oyunumuzun buraya kadar gelmiş olması onların sayesinde olmuştur.''
Bunun için hepsine sonsuz teşekkür ederiz .
Bu arada çok sevdiğim oyunun yapımcısı olan YAVUZ abimin de sizlerin bildiği ve bahsettiği bir şey vardı . Çocukken hep bu tarz bir oyunu hayal ettiğini belirtmişti ve şimdi gerçekleştirdi. Açıkçası benim hayalimi de gerçekleştirdi diyebilirim çünkü bende çocukluğumdan beri buna çok yakın bir oyun hayal ediyordum. Bu nedenle tekrar çok teşekkür ederek , onlara duyduğum saygıyı da belirtmek isterim .

Artık konuya gelmem gerektiğinin farkındayım .
Forumdaki Arkadaşlarımın da isteklerinden en çok gözüme çarpan ve benim de çok istediğim 3 şeyden bahsetmek istiyorum .

1-) SİNGLE PLAYER MODUNDAKİ SENARYO VE HARİTANIN AYNISINI BAŞKA BİR ARKADAŞIN İLE OYNAYABİLMEK . ( CO-OP DENİLEBİLİR )

Buradaki isteğim ve isteğimiz bunu onlarca kişi ile değil , bu modu en azından sadece bir dostun ile oynayabilsen dahi muhteşem olur kanısındayım .

Biliyorum belki çok zor ama bu modun da olabileceği umudu ile yazmak istiyorum ve EN ÇOK İSTENİLEN ŞEY olduğunu düşündüğümü de belirtmeden geçemeyeceğim.

2-) KRALLAR'IN ÖLDÜRÜLEBİLMESİ VE DEĞİŞEBİLMESİ ( Varisleri olması vb. )

Krallar'ın belli bir senaryo dahilinde öldürülebilmesi ve yerine başkasının getirilebilmesi çok harika olacaktır . Aynı şekilde Lordların da öldürülebilmesi ancak bunların çok çok zor şartlar altında olması durumunda çok güzel olacağını düşünüyorum .

3-) EVLİLİK SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ

Oyundaki gerçekçilik adına Evlilik sisteminin geliştirilmesi durumunda harika bir şey ortaya çıkacağı düşüncesindeyim .
Örnek vermek gerekirse ; Evlendikten sonra boşanabilme , Çocuğa sahip olabilme gibi..

Çok detaylı açıklamalar yapmadığımı biliyorum ancak bu sistemler en çok istenilen sistemlerden olduğundan ve anlaşılması basit , açık olan isteklerden .  Bu yüzden detaya gerek görmedim .


Son olarak ;
MOUNT AND BLADE , Konusu , Zamanı ,  Senaryosu ve bu senaryoyu bizim yönlendirmemiz ile benim hayatımda oynadığım ve oynayacağım en iyi oyun , böyle de devam edeceğinden şüphem yok . 
Bu gibi çok istenilen sistemlerin de getirilmesi durumunda anlatamayacağım kadar güzel , hayallerimizin oyunu olacağından eminim.

Tekrar bu oyunu seven dostlarıma ve bu oyunu bizlerin oynamasını sağlayan ekibe sonsuz teşekkür eder ve sizleri sıktıysam özür dilerim .  :smile:


EsN said:
Merhaba ,

Bannerlord için birkaç öneri sunmak istedim  .İyi mi kötü mü , saçma mı , çok mu hayalci bilemiyorum . Fazla uzatmadan ben önerilere geçiyim :smile:

1-)Haneler
Oyunun adı madem bannerlord krallıkların temelinde sancakbeyleri,  haneler  felan oluştursun derim .warband’da  zaten öyle diyeceksiniz lordlar ne iş yapıyor gibi  vs ;  onun gibi değil işte  anlatamadım ama denemeye devam edicem  .
Bir tane lordumuz olsun bu lordu haritada görünce sadece svadya veya xx krallığı yazmasın, en üste svadya krallığı altında ,  xyz hanesi ,  lord ygs  gibi

Kafanızda somut bir şey oluşması için bir örnek daha  : 4 lord birleşsin karılı kocalı , aileleri ile xyz hanesini kursunlar , bunun gibi 5 hane olucak sekilde bir oluşum oluşsun :smile: Bu 5 hane kendi aralarında birleşerek Svadya krallığını oluştursun gibi. 

  Bu hanelerin kendilerine özel toprakları sehirleri kaleleri olsun ama Svadyaya bağlı özerk bölge seklinde :smile: 
( Bu arada svadya sadece bir örnek )

Oyun zamanına göre  3 – 4 ayda bir konsey toplansın denetleme konseyi seklinde, her haneden 2-3 temsilci olsun kralın ne işlerle meşgul olduguna ekonomiye ,teknolojiyi gözden geçirsinler. - ' ye gidişi varsa isyanı başlatan şey bu olabilir :smile:

Simdi bu önerinin artılarına eksilerine bakalım ;

Olumlu yönleri : Oyunda sadece savaşmayız diplomasiylen de uğrasırız veya sahsen uğraşmak istemiyorsak temsilci seceriz vs . Bu öneriylen krallıklarda iç savaş olur , hiç beklemediğiniz anda savaş patlak verebilir . ( Bir hane yönetimi beğenmez isyan der ,olan olur )


Olumsuz yönleri : Game of Thrones özentisi olmuş diyenler çıkar . Özgün olmamış tarzında yorumlar gelebelir . Çok fazla hane var kim neydi kafam karışıyor diyenler çıkar =) . Tüm orduyu toplayıp savaşa giderken veya savaşdayken ülkemizde isyan çıkarsa ve savaşdan dönmek zorunda kalırsak  bu da  oyuncuyu çıldırtabilir.  =)  ( aslında olumlu mu olumsuz mu bilemiyorum da sanki bu özellik kralın ülkeyi yönetmesi daha incelikli kılabilir . kılmayada bilir :grin: ) daha pek çok olumsuz yanı olabilir burada bırakıyorum.  :smile:



2-) Kabileler
Desem size  Kalradyanın güneyinde veya kuzeyinde  tarafsız ilkel kabileler olsa ve bu kabilelerin az da olsa belli bir askeri gücü olsa ve bu savaşlarda kabilelere rüsvet vererek kendimize katsak veya düşmanın köylerine saldırtsak nasıl olur :smile: veya isterseniz oyun başlar başlamaz bunlara güvenmeyip hepsini öldürebilirsiniz.

Olumlu: Ortalıkda savaş yok barış hakim  ve canınız sıkıldı gidip bunları öldürebilirsiniz. :smile:

Olumsuz:Ohoo hem haydutlar ,hem barbarlar ( bunu bir sonraki maddede anlatcam ) hem de kabileler mi ! kimlen savaşcam ben diyen çıkabilir :smile:

Anlamayanlar ve tembeller için özet : Warbanddaki köyü düşün , bunu tarafsız yap , içine asker koy ?




3-) Barbarlar !
Kalradya benim bildiğim kadarıylan gezegen değil . Bu diyara bizim gibi neden  başkalarıda  katılmasın , neden başka bir ordu girmesin bu diyara :smile:

Simdi warband haritasını düşünelim , kuzeye gidelim vaegir dağlarına  ( galiba dağlı bir yerdi orası :smile: )
O dağlardan 200 kişilik bir tarafsız ordu çıktığını düşünelim ve rastgele bir köye saldırdığını düşünelim.

Değişik ve güzel bir şey olur herhalde veya bizim gibi kalradyada bir yerlere gelmek istiyen  birisi ? ( cümle biraz düşük oldu )

Bu arada barbarların haydutlardan farkı ; Daha düzenli birlikler , kalabalık , kale kuşatabilen ve köy yağmalaya bilen , başında bir komutanın olduğu birlikler.

Gemilerle kalradyayı yağmalaya gelselerde hoş olabilir. =)

Olumlu : Düşmanınıza saldırdıysa  acırsınız , insanlık yönünden gelişirsiniz .




4-) Köylü ve şövalye
Şövalyeliğin tanımını yapmadan direk öneriye geçmek istiyorum .

  Svadya köyüne gittik 2-3 gönüllüyü aldık , birkaç savaşda bunlarlan beraber savaştık ve hayatta kalan , yeterli tecrubesi olan sövalye oldu. Gerçeklik isteyen arkadaşlar nerede gerçeklik köylüden şövalye mi olur ! ( İstisnalar olabilir tarihte :smile: )
  Köyden alınan gönüllüleri geliştirelim ,  belli bir düzeye  kadar çıkartabilelim , okçu ,piyade  süvari vs yapalım , ordunun temelini buradan oluşturalım ama şövalyeyi böyle yapmayalım.
Şövalyeler için kendimiz özel uğrasalım  , küçük  veya büyük yaşda soylu birisini alıp eğitimini üstlenelim , kalelerde oyun zamanına göre birkaç ay eğitim görsün . gelişsin, parlak bir zırh alsın sonra bizim ordumuzda Sör_xzx  veya  Dame_xxz  gibi ünvanlarla yanımızda  gezsin. Bize karşı bağlılık yemini etsin . Kısacası kendimiz karekter yaratalım .



5-) Turnuva


  Warband'da turnuvalar ; para kazanmak için , nam yükseltmek için ve eğlenmek için güzel bir fırsattı . Sık sık oluyordu. Ve bir turnuvada sadece bir oyun oluyordu .
Büyük bir kesim simdi söyleyeceklerime karşı çıkacak ; ama Bannerlord'da turnuvalar nadir olmalı ( Turnuva'nın önemi artar ) , birkaç oyun olmalı ( süresi artar) , para ödülünün yanında pazarda satılabilen her branş için bir kupa olmalı. Birde izleyiciler odun olmamalı  :smile: arenaya pet şişe felan atsınlar veya bir hareket yapsalarda olur.

Olabilecek oyunlara değinmek istiyorum ;
Yakın dövüş: Mızrak dövüşü , kılıç ...
Okçuluk : Warband'da okçuluk eğitiminde olduğu gibi bir çizgi ardından yay ile atış veya atlı okçuluk :smile:
Süvari :Orta çağda olan atlı mızrak dövüşü ( halen yapanlar olabilir :smile: )  Bu da şöyle olucak , iki taraf karşı karşıya geçicek  ellerde kargılar birbirlerine doğru ilerliyecek ama atları kullanmadan  olucak bu iş, yani atlar otomatik bir rotaya bağlı olucak , bir taraf düşene kadar devam etcek :smile:

Turnuva Şampiyonu : Turnuvada 2 oyun kazanan kişiye verilen ünvandır . Her oyunda farklı kişiler kazanırsa Kılıç ve kalkanlı duello olabilir .

Turnuvalar az olucak dedim , bunların tarihlerine bakmak için de pazarda satılan bir broşür olabilir .

Bu öneriyi fazla düşünmedim mantık hataları olabilir . Kolayca çürütülebilir , fazla yüklenmeyelim . :grin:






-Daha aklımda yazmak istediğim çok şey varda pek zamanım olmuyor, zamanım oldukça ekleme yapacağım , Okuduğunuz için teşekkürler [size=10pt]![/size]  :smile:
KhergitKhan said:
Arkadaşlar uzun zamandır Öneriler tarafını izliyorum ve Bannerlord ile ilgili bir çok fikir çıktığını fark ettim ve hepside aşırı güzel fikirler.

Bende Warband'a birkaç öneri sunmuştum ama yapılmıyacağını düşünüyorum ve o yüzden burayı okumadan ''Kendi Ülkemizde Kendi Askerimiz'' konumu incelemenizi tavsiye ederim.

Önceden açtığım bu konu Bannerlord'da gayet şık durabilir.Kendi askerimizi oluşturabileceğiz bu sayede.

Ve yıkılan kaleler yeniden yıkan krallığın tarzında yapılabilmeli.Mesela;

--->Maras Kalesi'ne hoş geldin.Burası askerlerin tarafından tutuluyor(50 Veagir Yayası).Kale kuşatma sırasında %57 zarar görmüş durumda.

-->Kale'ye tadilat yap(9800)

-->Kaleyi yık ve yeniden yap(16700)(En sonda burasına yeni fikir yazmışım hiç düzeltemicem burayı simdi :grin: yorildim :grin:)

Kale surlarına Balista,katapult tarzında kale koruma aletleri yapılabilmeli.

--->Maras Kalesi'ne hoş geldin.Burası Veagir Krallığı'ndan sana ait.Garnizonda 357 asker bulunuyor.

-->Kale savunması=

-->Balista yap=

-->Basit balista(2000)

-->Orta balista(4000)

-->Gelişmiş balista(8000)

Kale yapımında kaleniz tamamen savunmasız kalacaktır.(Balista,Katapult dışında).Biraz gerçekçi olsun dimi :grin:

Köylüler eğitilince öyle kalmalı mesela

(Adını unuttum)Köyüne hoş geldin.Burası sana ait.Nüfus=1347 köylü.

Ve köylüler eğitildi mesela 12 köylü eğittik.Nüfus oldu=1335 köylü,12 Köy Koruyucusu.

Azönce köy koruyucusu dedim,bu da yeni bir asker.Tabi bunlar da gelişecek ama daha onların adını bulamadım...

Ve şimdi yeni bir öneri geldi aklıma!!Kale ile ilgili.Hanii kale yık yap diyoruz ya

-->Yık yeniden yap=

-->Tahtadan yap(9000)

-->Taşdan yap(12000)

-->Mermerden yap(15000)

Ve bitti yorumlarınızı bekliyorum bir kaç öneri yazan arkadaştan da öneri aldım yazdım onlara yeni bir şeyler ekledim onlar yanlış anlamasın lütfen...
catboy said:
Arkadaşlar öncelikle belirteyim sadece gerçekçiliğe önem verdim, yani yapılabilecek kolay şeylere diyelim.

1. Ulaklar haritada görünsün, 1 veya 5 kişi arası olabilirler mesela, ve hızları bayağı yüksek olsun. Ulakları yakaladığımızda diğer krallık mensuplarının ne yapacağını anlayabiliriz.

2. Esir aldığımız kişileri öldürebilelim, örneğin biz 20 tane Nord Yayası esir aldık. Fakat düşmanda 30 tane Sarranid kıdemli yayası, Kişilere takas teklif edelim. Kabul edilmezse öldürme yetkimiz olsun. Ayrıca düğünümüz olurken lordların alkışladığı gibi bir sahne yapabilseler, mesela sırayla arbaletlerle öldürüldüklerini falan gösterseler güzel olur.

3. Kendi haydut grubumuzu oluşturalım, veya başka bi' gruba katılalım. Fakat haydut grubuna Plate Armorlar, zırhlı atlarla girmeyelim. Sadece onların verdiği kıyafet ve silahlarla girelim. Buradan her savaş sonrası bi ganimet elde edelim.

4. Eğer herhangi bi' derebeyi isek, bir askerimizle konuşup tek tek köyleri gezmesini ve adam toplamasını isteyebiliriz. Ardından köylüler kaleye gelir ve kalede otomatik olarak eğitilebilir.

5. Deniz savaşları, deniz ticareti ve korsanlar aktif edilmeli.

6. Eğer köyümüzle ilişkimiz iyi değilse, birkaç askerle köy yaşlısının veya herhangi bi' köylünün yanına gelip onu meydanda infaz edebilir-Gözdağı vererek isyanları önleyebiliriz.

7. Artık krallık devriyeleri aktif edilsin, mesela yolda giderken yanımıza gelip kim olduğumuzu ne yaptığımızı ve nereye gideceğimizi kontrol edebilirler.

8. Kale veya Şehirdeki Hapishanede isyanlar olabilir, mahkumlar sopa-satır gibi küçük şeylerle askerlere saldırabilir.  Bunun sonucunda kışkırtan kişiyi buluruz ve işkence talimatı veya idam ettirebiliriz.

9. Diyelim Jelkala şehri kuşatılıyor, hapishanede ise 200'e yakın esir var. O şehire bir şekilde sızıp kişilerin kafeslerini açalım böylece onlar etrafa terör saçarken saldıran tarafın avantajı olur.

10. Köy yağmalanırken oynayabilmeliyiz, mesela köylüler kaçışırken köylüleri öldürebiliriz. Veya bir evin yanına gideriz ve F tuşuna basılı tutarak evi yakabiliriz.

11. Zorda olsa lordlar veya krallar herhangi bir şekilde öldürülmeli.

12. Şehirde isyanlar çıksın, mesela vergi yüksek olduğunda vesaire halk ayaklansın. İlk önce sopa gibi öldürmeyen nesnelerle müdahale edelim. Baktık ticareti mahfediyor, krallıklar arası itibarımızı düşürüyor kılıç, mızrak, yay ve kundaklı yay kullanalım.

13. Lordlar yenildikten sonra kaçarsa haritada görülsün, haydutlara falan yakalansın mesela ve fidye için esir tutulsun.

14. Hapishane girilebilir olsun, içerisindeki mahkumlarve nöbetçiler görünsün.

15. Bir şehiri ele geçirdikten sonra katliam olabilir, köydeki gibi kaçışan insanları öldürebiliriz.

16. Derebeyi olmak o kadar kolay olmasın, gerçek hayata göre hilesiz bir hafta falan uğraşalım.

17. Bir bölgede savaş yapılmışsa ve eğer biz o bölgeden geçiyorsak savaştan kalan cesetleri arayalım, üstündeki eşyaları yağmalayalım. Veya yaşayan varsa esir alalım-öldürelim.

18. Bazı bölgelerde paralı asker kampları bulunsun ve oraya giderek bi' komutan atayalım. Yüksek bir ücret karşılığında kalabalık bir orduyu yönetsin, dediğim gibi. Biz yönetmeyelim paralı asker komutanı yönetsin. Meblağ'da şu olsun ki herkes paralı askerle kazanmasın savaşı, diyelim en zengin krallığın 80.000 dinarı var, 20.000 dinarı o askerlere gitsin. Ayrıca bizim dışımızdaki krallıklarda paralı asker alabilsin.

19. Şehirlere sabotaj yapabilelim, örneğin bir şehirin Zırh-Silah deposuna zarar verirsek kuşatma sırasında oradaki askerler daha güçsüz zırhlar ve silahlarla karşımıza çıksın.

20. Kral-Lordların hizmetine girebilelim, örneğin bir casus olarak. Veya bir diplomat olarak. Casus olarak şunları yapabiliriz; Şehire girip oradaki saygı duyulan kişilere büyük bir miktar para veririz ve şehiri isyana teşvik edebiliriz. Veya kendi çabalarımızla halka konuşur bir iki iftira ile olanları anlatırız. Mesela Svadya krallığının bir köyü yağmalandı ve bizde Svayda krallığında isyan çıkartacağız, Herhangi bir sebepten dolayı köyü Svadya ordusunun yağmaladığı yalanını söyleyebiliriz.

21. Deve-Eşek gibi hayvanlar eklenmeli.

22. Av bölgeleri oluşmalı ve burada avlanarak ek gelir çıkartabiliriz, veya kaçak olarak avlanabiliriz. Ama bu da ne demek oluyor? Kaçak Av = Daha çok para  = Daha çok Risk  = Daha çok düşman

23. Artık haydutluk sistemini gelişmesi gerekiyor ve tam anlamıyla ''HAYDUT OLABİLELİM''
Devamı gelecektir.

24. Oyuna din sistemi eklenmel, faka bunlar hayali dinler olmalı ki oyun dışında tartışma yaşamayalım.

25. Suikastçı kiralanabilir veya suikastçı bile olabiliriz, örneğin bir adam birisinin kızını öldürmüştür. Kızı öldürülen adam bize gelir 1000 dinar para verir git onu gebert kafasını bana getir der.

26. Atıyorum Sarrannid sultanlığı ile Rodok krallığı savaşta, Rodok krallığı haramilere gider ve biraz maddi destek vererek onların ticaretini baltalamasını söyler. Ama Sarrannide dağ haydutlarına yaptırabilir aynısını.

27. Başımıza ödül koyulabilir krallık tarafından, eğer azılı bir haydutsak krallık yaptığımız yağmalara veya adam sayımıza göre başımıza ödül koyar, böylece kelle avcıları bizi öldürmeye çalışır.

28. Kuşatma silahları eklenmeli, Ballista, koç başı,mancınık ayrıca savunma içinde kızgın yağ olabilir kalelerde.

29. Esirlerimizi zorla madenlerde çalıştırtabilelim.

30. Daha büyük şehirler-Köyler, ve bu şehirlerde olan olaylar. Örneğin birisi pazardan biraz altın çalabilir, Birisi kalabalık bir yere çıkarak halkı isyana teşvik edebilir, bu durumda gardiyanlara gidip haber verebiliriz. Hatta belki ertesi gün idamını bile izleyebiliriz. Haydutlar geceleri bir tek bize saldırmamalı.

not: Açıkçası artık gerçekçilik görmek istiyorum(z) bu yüzden bu kadar yazdım, bunlar çok zor şeyler değil tahminimce. Savaşta esirleri öldürmek-hapishane interior'u yapmak vesaire. Yinede Armağan beyamcaya kalmış bi' durum.
Satırlı said:
Herkesin Bannerlord da olmasını istediği şeyler,önerileri var benimde var bunlar:

-Oyuna dinler eklenmeli.
-Din farklılıkları olmalı.Mesela birisi Müslüman bir lord Yahudi bir krallığın derebeyi olamamalı veya din değiştirip olmalı buda Müslüman halkta ona karşı bir nefret duydurmalı ve itabarı vb düşmeli.Ama din değiştirmezse Yahudiler ondan nefret etmeli.Benzetmeler kesinlikle kafandan sallanmıştır başka bir amaç yok.
-Halk isyan çıkartıp karşıt din ülkeleri ile savaşa sebep olabilir.

-Para birimleri olamalı.Mesela A bilmemnesi parası vb...
-Bu paraların her ülkede ve genel bir çapta değeri olmalı.Mesela a ülkesi ile b ülkesi savaşta iken paranın değeri artmalı veya azalmalı.
-Güçlü ve üretimi çok olan ülkelerin paraları genel anlamda değerlenmeli.

-Kralların kişisel sorunları olmalı ve bunlarda krallığın itibarını düşürmeli.
-Mesela kralın kızı düşman bir ülkenin prensi veya zıt dinde olan bir ülkenin prensine veya prensesine aşık olup kaçabilirler hem savaşa hemde ülkenin itabarının düşmesine sebep olmalı.
Ujun said:
Bence atlarimizinda leveli olmali mesela ben siyah at (binek ati) seviyorum ama özellikleri kötü bunlari kendimiz ayarlamaliyiz bence ve ayrica atin zirhini kendimiz seçmeli giydirip cikartabilmeliyiz birde benim en çok canımı sıkan şey atlar hiç durmadan deli gibi koşuyor atında bi yerde yorulnası lazim.
okidoki_1976 said:
Bannerlord
1. Grafiklere fazla önem vermem bence ne çok yüksek ne az sistem istmesi iyi olabilir sistemi kötü arkadaşlar için :wink:
2. Gemi Savaşları mesela bir kont gemiyle gezerken ona saldırı yapabilmek
3. Coop Çok ama Çok ÖNEMLİ!
4. Yukarıda Belirtiğim Hepsi Burdada Geçerlidir!
5. Kale Yaptırma Yapma Kendimizce Kale yapabilme
6. Birleşip Ortak Saldırma Mesela ÖRNEK: biz svadyayız bizim kardeş ülkede nord birlikte vaegire saldırabilme çok iyi olurdu kaleyi paylaşıcakar tabiki :wink:
7. Gizemler Falan olması iyi olurdu mb 1 deki gibi gizli sandıklar gizli eşyalar vb.
Montewar said:
Warband'de mareşal olup seferberlik ilan ettiğimizde sadece lordlar geliyor. Tamam bu güzel. Buna ek olarak bir de normal zamanda köylerde 3-4 asker alabilirken seferberlik zamanı 10-15 asker alınabilmeli. Böylece ülkede savaş olduğunda tüm halk fedakarlık yapmış olur gerçekçi güzel olur.
HeLL_Fire said:
Benim sıradan bir kaç önerim var
1-Yoldaşlar moral düşünce ayrılıyor bunun yerine  lordlar ile oldugu gibi ilişkimiz artıp düşebilir onlara zırh verdiğimizde yükselebilir talim alanında onları eğite biliriz.
2-Örnegin talim alanı veya savaşlarda çok savaşınca  yetenek yükleselebilir mesela kuşatma yaptıkca buna bağlı olarak yaptığımız merdiven ve kuşatma kuleleri sayesinde yeteneğimiz arta bilir  1level gibi düşük beceri seviyesinde yaptığımız kuşatma kulelerinde savaş sırasında hata çıkabilir mancınık veya ateşli silahlardaki bomba olayı olunca şehir kuşatması sırasında şehir binaları zarar görebilir bunları kendi şehrimiz de  kendimiz karşılayarak yapabiliriz
3- Esir aldığımız köleleri çalıştırıp onların üstünden para kazanabiliriz
4-Şehirler arası ticaret yaparken at tüccarından aldığımız  atlara sağ tıkladğımzda  bir envanter açılabilir malları bunlara yükleyebiliriz.
5-Kaleler  ateş ve kılıçda olduğu gibi  han ve  silah zırh tüccarları eklenmeli çünkü vergi alıyoruz  warbandda saçma oluyor
6-Savaşlarda bir adama yara verdiğimizde veya yara aldığımızda örnegin sağ elimize yara aldık  o elimizdeki kılıç düşebilir  sağ veya sol el hangisinde kullanacağımızı kendimiz seçebiliriz  sağ el ve sol elle silah kullanırken ayrı bir tecrübe kazanabiliriz  savaşlarda  adamlarla sol elle savaşırken sağ elini kullanan birine karşı bir  avantaj veya dezavantaj sağlanabilir
7-Kervanlara pusu gibi bir olay olabilir kervana saldırdığımızda  normal savaş gibi çok uzaktan  saldırı oluyor
8-Oyuna ilk başladığımızda hilesiz oynayan herkesin başına geldiği gibi haydut veya çapulcular  saldırmaya kalkarsa savaş moduna geçerek orman veya çölde kaçarak  saklanacak bir alan bulabiliriz ve böylece atlatabiliriz
9-Bayrak seçerken bayraklar biraz daha fazla olsun ve kimin hangi bayrağı kullandığı herzaman belli olsun örnegin  Kral ragnarın bayrağı mavi üstüne siyah kartal ve kendi krallığımı kuruyorum nizar veya başka npc  toprak verince oda  o bayrağı seçio  saçma oluyo herkezde aynı bayrak  olunca .
10- Tımar olarak aldığımız köylerde tarım yapma gibi bir imkan  örnegin 50 tane tahıl ekip  2 -3 ay sonra 300 tane falan olarak alabiliriz
11- Oyunda mevsimler olsun ve bunun savaşlara falan etkisi olsun  kar veya yağmurda yolculuk eden veya savaşan askerlerin morali düşşün
12-Bizim lordlarla oldugu gibi lordlarında bizimle  ilişkisi olsun örnegin kralız lorddan bişi istedik yapmadı toprak vermeye gelince  toprak vermeyinca  ilişki düşmesin
13-Npc ler ile yapılabilecekler çoğalsın onlarada ordu verebilelim envanterleri olsun  eskiden bunlar wardı ama  warbandda  kaldırıldı şimdi ise modlar ile oluyo  bunu oyun yapımcıları yaparsa bug gibi sorunlar ortadan kalkar
14- Şehir köy ve kale geliştikce ticaret arttıkca oradaki nufüsda çoğalsn vergilerde buna bağlı yükselsin
 
Çocuğa sahip olma ne çok tartışıldı!Oyun yapıldı yapılalı tartışma devam ediyor..Çocuk eklenmesi baya uzun sürebilir diye düşünüyorum çünkü adamlar sadece çocuk olsun diyor.Yapımcılar çocuğu nasıl yapalım diye düşünürken 2016 olur herhalde...
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom