Suomi, NATO ja Ukraina

Suomen tulisi...

  • liittyä NATOon heti

    Votes: 16 30.8%
  • liittyä NATOon mutta vain jos Ruotsikin liittyy

    Votes: 3 5.8%
  • solmia erillinen puolustusliitto Ruotsin kanssa

    Votes: 7 13.5%
  • jatkaa nykyisellä linjalla

    Votes: 18 34.6%
  • liittyä Euraasian Unioniin Venäjän kaveriksi

    Votes: 8 15.4%

  • Total voters
    52

Users who are viewing this thread

Sattui taas korviin kun jossakin ulistiin NATO-jäsenyydestä, suomalaisista sotapojista maailmalla ja kotiin palaavista arkuista. Ei voi kuin ihmetellä, onko tämä julkisessa keskustelussa ääntä pitävien 5. artiklan ymmärtämättömyys tahatonta vai harkittua pelottelua? Samasta aiheesta on jauhettu nyt viimeiset parikymmentä vuotta, mutta keskustelun sisältö ei ole muuttunut lainkaan. Ja vaikka nuihin operaatioihin olisi pakko osallistua, niin en oikein usko että niihin lähetettäisiin varsinaisesti asevelvollisia. Sitten tunnutaan vielä unohtavan, että Suomi osallistuu jo nyt varmasti kaikkiin suurimpiin operaatioihin tavalla tai toisella.

Natoon liittyminen Venäjän takia tuntuu vähän tarpeettomalta, kun tämä vielä käsittääkseni edellyttäisi puolustusmäärärahojen kasvattamista, jos haluttaisiin pysyä Naton sääntöjen sisällä. Yhdysvaltalaisilla näyttäisi olevan valmiutta tarpeen vaatiessa sulkea Venäjä vaikka täysin kansainvälisen finanssijärjestelmän ulkopuolelle, ja juuri vaurastumisen makuun päässeillä venäläisillä tuskin on mielenkiintoa ryhtyä uudeksi Pohjois-Koreaksi.
 
Ero Suomen ja jenkkien välillä onkin siinä että suomen talous pohjaa suurimmalta osalta itänaapuriin, toisin kuin jenkeillä joilla on paljon muitakin isoja kauppakumppaneita.
 
Maiden osuus Suomen viennistä:

Ruotsi +11%
Saksa 9.7%
Venäjä 9.6%

En oikein ymmärrä mitä tekemistä tällä on minkään kanssa.
 
No onhan se aika merkittävä porkkana jos melkein kymmenen pinnaa Suomen viennistä menee Venäjälle. Varmasti useampi poliitikko tärisee jos tuo vientikanava tyrehtyy kokonaan.
 
Itseltähän loppui edellinen työpaikka koska venäjä ei tilannutkaan koneita kuten edellisinä vuosina. Jos normisti vuodessa tehdään noin 800-1000 konetta joista 600+ venäjälle, on sekin aika iso määrä.
 
Ja tilataan varmasti aina vain vähemmän, jos pakotteet tiukkenevat ja venäläisten yritysten rahaliikenne estetään. Varmasti ikävä asia Suomen talouden kannalta, mutta ei sillä ole asian kannalta merkitystä, kun kaikki riippuu yhdysvaltalaisten tahdosta.
 
http://yle.fi/uutiset/kokoomuskonkarit_lavalla_natoon_voidaan_menna_ilman_kansanaanestysta/7696313

Kokoomuksen puoluekokous asetti jo vuosia sitten tavoitteeksi Suomen Nato-jäsenyyden, mutta kokoomusjohtajat ovat linjanneet, että jos Nato-jäsenyyttä haetaan, niin asiasta on järjestettävä kansanäänestys. Myös kokoomustaustainen presidentti Sauli Niinistö on vahvasti sitoutunut Nato-kansanäänestykseen.

Neljän kokoomuskonkarin järjestämä Ukraina- ja Venäjä-keskustelu keräsi eduskunnan kansalaisinfon keskiviikkona illansuussa täpötäyteen. Pienessä yleisötilassa oli yli sata kuulijaa ja Nato-kansanäänestysasia nousi esille yleisökysymyksen kautta.
 
Back
Top Bottom