Stygian: Yüce Eskilerin Hükmü: Korku, kaybediş ve delilik üzerine! Türk Oyunu!

Users who are viewing this thread

header.png







Korku, kaybediş ve delilik üzerine bir Lovecraft RYO



Merhaba arkadaşlar, “Stygian: Yüce Eskilerin Hükmü” Howard Phillips Lovecraft’ın esrarengiz ve garip boyutlarında geçen, korku içerikli, doğaüstü bir RPG oyunudur. Yüce Eskilerin uyanışından bu yana bir sene geçmiştir ve dünyamız artık ölü bir gezegendir. Stygian, oyuncuyu harabeye dönmüş Arkham kasabasından alıp cehennemin derinliklerine doğru kasvetli bir yolculuğa çıkaracaktır.

Oyunumuz, 20’li yılların ilüstrasyon tarzına öykünen 2 boyutlu grafikleriyle, zengin bir RPG ve sıra bazlı taktik savaş tecrübesini birleştimeyi amaçlamaktadır. Stygian, Lovecraft okuyarak ve Planescape: Torment, Fallout, Heroes of Might and Magic gibi oyunları oynayarak büyüyen bir ekibin elinden çıkmaktadır.

Oyuncular, karakterlerini kendi istekleri doğrultusunda, özel başlangıç hikayelerine sahip meslekler ve akıl sağlıklarını tazeledikleri inanç sistemleri üzerinden zengin bir yetenek havuzuyla geliştireceklerdir.

Oyunun üslubu sadık bir şekilde H.P. Lovecraft’ın eserlerini takip edecektir. Görevlerinizde, Erich Zann’ın lanetli kemanını kullanarak şeytani bir varlığı çağıracak, “Yabancı” öyküsünün zavallı deforme kahramanını grubunuza katacaksınız. İdrakınızın ötesindeki güçlere karşı vereceğiniz çaresiz savaşın ağır yükünü oyunun sonuna kadar sırtlanacaksınız. Fiziksel çatışmadan olabildiğince kaçınacak, büyü yapmanın tehlikeli sonuçlarını kabullenecek ve kaybettiğiniz akli dengeniz karakterlerinize çeşitli akıl hastalıkları olarak geri dönerken, hayatta kalmak için bazen en doğru seçeneğin gecenin içinde sizi bekleyen dehşetten kaçmak olduğunu anlayacaksınız.

Stygian, RPG’lere taze bir soluk getirirken , özündeki tuhaf korku unsurlarıyla kendi sahnesinde özgün bir ses olmayı amaçlamaktadır.

8e29cfa5c1bc6f5b186d2f3c2a4cbc5b_original.gif



0f6ab13954e330df622597ca7ddcc74e_original.jpg


003be5f599d72bd57716df3eddab0503_original.png


fbdd74ab26169b3120c17c3bee7b9b1f_original.jpg


be058f326b2930bf67e0299874bb687c_original.jpg


5F39EC6D241531833F3A8B9282D3341EF708B09B


E7A6479EEFD1653349710259DEE665E353EBEBB3


stygian_battle_promo_1_eng_no_he.jpg


3199C5C11DAEDEA7FE9852912813E3022526C63C


f8e651139aaa3fa741e2d71552a52a3a_original.png

Araştırmacı  -  Asker  -  Artistokrat  -  Profesör Arketipleri

8e318c832f93f9d911c5c6652abfb9ea_original.png

Gizli Örgütler -    Sanatçı  -    Suçlu -    Kaşif Arketipleri


Lead Designer: Can Oral
Business, Production and Marketing: Ozan Can Kırkyıldız
Logo and Concept Art: Francois Launet
Battle Mechanics: Yavuz Sürmeli
Translator and Game Mechanics: Barış Sılay
Character Designer: Muhammed Emin Şahin
Lead Engineer: Devrim Demirkan
UI Designer: Mehmet Reha Tuğcu
Game World Artist: Elwira Pawliowska
Illustrator: Ada Tuncer
Graphic Designer: Eda Gündüz
Concept Art: Eren Arık
Portrait Artist: Ege Bilgen
Animations: Levent Bozkurt
Production: Zeynep Nuhoğlu
3d Designer: Baran Bektaş
Sound Designer: Erhan Kabakçı
Composer: Aslı Kobaner



1- Merhabalar, öncelikle Cultic Games’ten biraz bahsedebilir misiniz? Kuruluş hikayesi nedir kimlerden oluşur?

Merhabalar! İlginiz için teşekkürler. Cultic Games’in tohumları Stygian’ın da düşünce babası ve sanat yönetmeni olan Can Oral tarafından 2012’de atıldı. Egemen oyun stüdyomuz, etkin oyun gelişimine ise 2015 yılının Eylül ayında geçti. Belli Başlı ekibimiz yönetmen Can Oral, prodüksiyon ve iş yönetimi alanında Ozan Can Kırkyıldız, savaş senaryoları ve mekanik tasarımı konusunda Yavuz Sürmeli ve anlatısal tasarım ve diyalog konusunda ise Uzlaştırma Silay’dan oluşmaktadır. Yazılım mimarımız Devir Demirkan. Sanat ekibimizde ise Muhammet Belirlenmiş Şahin, Ege Bilgen, Mehmet Tuğcu, Bizimtek Bozkurt, Aslı Kobaner ve Alper Balkış gibi isimler yer almakta. Cultic Games proje üretme modeli olarak esnek ve bütün üyelerinin istikrarsız yapılanmalar içerisinde kendi projelerini geliştirebileceği bir yapı hedeflenerek kuruldu. Sıradaki projelerimiz aralarında piksel art bir aksiyon oyununa veya virtual reality alanında ilerleyen bir interaktif filme rastlarsanız şaşırmayın çünkü ekibimizdeki herkesin fikirlerine karşısında coşku duyuyoruz.



[size=12pt]2 – Bildiğimiz kadarıyla Stygian ilk oyununuz, başka projeler üstünde de çalışıyor musunuz?

Stygian, vaadettikleriyle fazla ciddi bir oyun projesi ve biz RPG meraklılarını gerçekten hatırlanacak bir deneyimle buluşturmak istiyoruz, böylece tüm zamanımızı ve marifetli enerjimizi Stygian’a odaklamış durumdayız. Gelecek için heyecanımız çok lakin gerçekçi olan, önümüzdeki zorlu sınavı olası olan en iyi şekilde vermeye hedefe kilitlenmek ve bağımsız oyun sahnesinde iz bırakacak bir oyun yaratabilmek.



[size=12pt]3 – Kaç karakter bir takım şuan oyun üzerinde çalışıyor?

Ana kadromuz 12 kişiden oluşuyor ama Kickstarter evresine hazırlık aşamasında özel hediyelerimizin tasarımından tutun da, web tasarımına, oradan promosyon alanına değin diğer fazla sayıda arkadaşımız bize çok değerli yardımlarda bulunuyorlar. Ekibimizde Polonyalı illüstratör Elwira Pawlikowska ve Fransız tasarımcı François Launet gibi uluslararası isimler de yer alıyor.



[size=12pt]4- Stygian nasıl bir oyun? Anladığımız kadarıyla piyasa o kadar yaygın olan bir türde yok anladığımız kadarıyla?

Stygian, oyuncunun kararları ve varlıklı bir stat sistemiyle şekillenen, Cthulhu mitosunu, yokolmuş bir dünyaya, tamamen el çizimi grafiklerle içeren, ilk Fallout’lar ve Planescape: Torment gibi anlatım ve karar yönü zengin oyunlardan esinlenen bir rol yapma oyunu. Heroes of Might and Magic serisi ve X-com gibi taktik oyunları ise sıra bazlı savaş sistemimiz için ilham aldığımız kaynaklardan sayılabilir. Kaynak materyalimize uygun olarak fikir sağlığı, zihinsel rahatsızlıklar, karakterlerin bu cinnete gömülmüş dünyada neye tutunarak sağ kaldığını ifade eden “İnanç Sistemleri” gibi mekaniklerimizle, oyuncularımıza hem sistemsel ayrıca de rol yapma anlamında özgün bir deneyim sunmak istiyoruz. Tüm bunların ötesinde Stygian “” için değil, “sağ kalmak” için oynadığınız bir oyun. Dünyayı kurtarmak için değil, bireysel öykünüz için ilerlediğiniz bir oyun. Yaratıkları arka arkaya keserek yok, birçoğundan kaçmak zorunda kalacağınız bir oyun…










E-Posta
[email protected]

Twitter
twitter.com/stygianthegame

Facebook
facebook.com/stygianthegame

Web
stygianthegame.com


941c72dc372cb29563eeeac98a28d0a8_original.png









Tüm hayatın, bazı gerçekleri bilmiyor olmanın rahatlığıyla geçmişti. Kırılgan boyutumuzun yanıbaşında varoluşumuzu tüketmek için bekleyen karanlığa uyanana dek… Dehşetengiz bir şey, binlerce yıllık uyksunu terk etti ve bildiğimiz şekliyle gerçeklik, çökmüş durumda. Arkham şehri bu dünyadan olmayan bir yere çekildi ve sakinleri artık mutlak dehşetin gölgesinde yaşamaya mahkumlar. Kıyametten sağ çıkanlardan biri olarak şehirdeki garip olayları araştırırken, yükselen karanlığa aklen ve bedenen karşı koymaya çalışacaksın, eğer mümkünse tabii…


 
Back
Top Bottom