Steam hesabım çalındı.

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.

efebozkurt2

Banned
05.09.2019 tarihinde saat 20:50 civarında Germanic nickli bir kullanıcı bir ekran görüntüme ''ekler misin önemli'' diye bir mesaj yazdı. Ekledim, anlatmasını söyledim. Yanlışlıkla Team Fortress 2'de beni tacizden ve item dolandırıcılığından raporlamış. Bende daha TF2 oynamadığımı, ona birşey olmayacağını söyledim. Sonra bana birisinin profilini attı, attığı kişi ''admin''miş (adı BERTO) ve onunla konuşmamı istedi. Sonra profile baktım arkadaşım olarak gözüküyor. Ve herşey resmi gözüküyor Verified by valve yazısı, resmi sosyal medya hesapları vs. inandım işte. Sonra yazdı ''Merhaba nasıl yardımcı olabilirim'' diye.

Sonra sizi arkadaş eklediğimi bilmiyorum dedim. Bana Steam hesabımı silebilme yetkisi olduğunu gösteren bir GIF attı kanıtlamak için. Rapor edilmişsiniz dedi. Ona Germanic adlı arkadaş ile olan yanlış anlaşılmayı açıkladım, buraya kadar herşey normaldi fakat benden e-posta adresime gelen kodu vermemi istedi başka raporlar var mı diye, yazıyı okumadan kodu verdim, verdikten 15 saniye sonra steam bağlantım kesildi. 15 dakika bekledim, yine yanıt gelmedi. Sanırım şifremi değiştirdi ve bende steam desteğe başvurdum. Gerekli işlemleri yaptım ve şuan destekten yanıt gelmesini bekliyorum.

Sizce Steam hesabım çalındı mı? İnternette admin scamming diye bir sürü şey var, korkuyorum steam hesabım gidecek diye 300+ TL var o hesapta. Yada hesaba kötü şeyler yapacak diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

 
Edit: Evet çalınmış, bu bir hesap çalma taktiğiymiş. Destekten yanıt bekliyorum. Eğer birşey çalmışsa veya hesap silmişse onun gelmişini geçmişini diye bir söverdim ama forum kurallarına aykırı.

Ayrıntılı video: https://www.youtube.com/watch?v=uhid67j7n2g

Edit üstüne edit: E-postamıda değiştirmiş... Acil steam destekten yanıt bekliyorum bu ne kadar sürer?

Edit üstüne edit üstüne edit: IP'si elimde filipinlerde yaşıyormuş.
 
Muhtemelen vpndir o filipinler.İpsinden hiç bir sonuca varamazsın.
Geçmiş olsun.Steamden arkadaş isteği kabul etmiyorum ben genelde.Scam senelerdir hep vardı.Hele muhabbet etme-oyuna davet etme falan olaylarına hiç bulaşmıyorum.
Support ile görüşünce hesap içinde oyun aldığın kredi kartını kanıtlayabilirsen sana ait olduğunu da kanıtlarsın.Eskiden öyleydi.Şimdi yeni sistemleri var mıdır bilmiyorum.Hesabında umarım item yoktur.

Steam guard kullanmanı tavsiye ediyorum.Telefondan kullanılan.Üzerine kayıtlı hattına ve telefon uygulamasına.Hatta mailin için de bunları kullanmanı tavsiye ederim.
Gerçi kodu adama elinle vermişsin ya :sad:
 
Tertemiz dolandırılmışsın geçmiş olsun. Üzücü ama sonradan öğrenip üzülmen yerine direk söyleyeyim. Steam Destek hiçbir şey yapmayacak.
 
Allaha şükürler olsun sadece 5 tl eden dandik bir item ve 1.41 tl vardı, arkadaşları falan silmesse iyi

Edit: steam destek hiçbir şey yapmayacak mı? hesap adamda mı kalacak yani?
 
Eğer elinde kayıtlı oyun cd keyleri varsa onları kullanarak steam desteğe ticket at. Kanıt olarak onları sun. O zaman hesabı geri alabilirsin. Benim bi kere telefonum bozulmuştu. Steam guard kurtarma kodumu da bulamadım. Cd keylerini kanıt göstererek steam desteğe ticket atmıştım. Hesabı kurtarabilmiştim. Sistem değişmediyse aynı şekilde kurtarabilirsin bence.
 
Mafya Babası Hawkeye said:
Warband keyimi ve oyun satın aldığımı doğrulayan epostaları attım. Umarım kısa sürede çözülür.
Hadi bakalım.Umarım çözülür.Çözülürse hangi yoldan çözdüğünü buraya atarsan sevinirim merak ettim çünkü.
 
Bir keresinde benimde başıma gelmişti,Arkadaş olarak kabul etmediğim biri nedense arkadaş listemdeydi ve bana mesaj attı bir anda, Belki önceden hiç hatırlamadığım bir şekilde ekledim ama hiç hatırlamıyordum. Bana hesabımı çalabileceğimi söyledi bende yapabiliyorsan yap dedim ve pek fazla yüz vermedim. Zannedersem de bu yüzden kendisi beni sildi ve steam profilini linkini dahil herşeyi değiştirdi. Bu tür insanlar bana göre zavallıdır. Kusuruma bakma hawkeye ama bunlara inanıp her dediğini yapanlarda aynı derecede zavallı :sad:

Hesabım çalınsa dahi elimde 5 adet oyunun kutuları ve keyleri var hesaptan, steam destek bu durumda bile hesabı kurtaramıyorsa bile niye steam destek densin ki :3
 
Tam ciddi bir şey yazacağım bir gülme tutuyor. :lol: Nasıl inanıyorsunuz böyle dolandırıcılara? Umarım kredi kartın falan kayıtlı değildir hesabına.
 
Telefonun kayıtlı değil mi? Telefonuna kod talep edip email değişmiş olsa bile kolaylıkla hesabını geri alabilirsin diye biliyorum.
 
Steam guardım var ama telefon şeyini yapmadım.

Bugün yanıt aldım ilk e-posta adresiniz yanlış diye, yanıt verdim olası e-posta adreslerini, 1-2 gün daha bekleyeceğim olmadı ilk ticketi çözüldü yapıp 2. ticket atacağım.
 
Steam hesabımı geri aldım bugün, 2 gün sürdü steam destek ama normalde 1 gün sürüyormuş.

Envanterime dokunmamış fakat tüm arkadaşları silmiş ve profilimi steam moderatörü gibi göstermiş.

Konu kilit, umarım başkalarınında başına gelmez.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom