Stardew Valley

Users who are viewing this thread

Balkes

Deli gibi oynadıktan sonra, bu konuyu açmaya fırsat buldum sonunda. Çıkmasının üstünden aylar geçmesine rağmen konusu açılmamış. Ben de sorumluluğu üstleneyim bari dedim.

header.jpg


Stardew Valley 2 boyutlu bir rpg/simulation/farming oyunu. Karakteriniz şehir hayatından sıkılıp dedenizden miras kalan çiftlik evine taşınıyor ve çiftlikte yaşamaya başlıyor. Başlarken elinizde sadece miras kalan ev var. Para kazanarak evinize ve yaşadığınız bölgeye türlü yükseltmeler yapıyorsunuz.

Kasabada sizden başka 28 kişi daha var. Gün geçtikçe insanlarla kaynaşıyorsunuz ve oyunun sadece meyve sebze yetiştirme olmadığını anlıyorsunuz. Oyunda tarım yapmak dışında pek çok şey var.Balık tutabilir, madene inip değerli taşlar çıkarabilirsiniz. Balığı hem yiyip hem satabiliyorsunuz. Madenden çıkan şeylerle de yeni eşyalar geliştiriyorsunuz. Crafting aşamasında oyun gerçekten çok detaylı. Tahta çitten mayonez makinesine, korkuluktan bombaya kadar pek çok şey yapmak mümkün. Bu eşyalarla hem hayat standardımızı iyileştiriyor hem de ürünlerimizden daha fazla para kazanıyoruz.

Kasaba, siz balık tutup madenden kömür çıkartırken de yaşamaya devam ediyor. Herkesin günlük bir rutini var ve genellikle herkes meşgul oluyor. Dün sabah sahilde gördüğünüz birini ertesi gün orada göremiyorsunuz. Aynı şekilde çalışma saatleri var ve herkes buna uyuyor. Bu saatler dışında gelirseniz hiçbir şekilde dükkana giremiyorsunuz.

Yeni geldiğiniz için başlarda yakın arkadaşınız olmuyor. Zaman içinde sosyal ilişkilerimizi geliştirebiliyoruz.Meydanda bulunan panodan kimin doğum gününün yaklaştığını öğrenip o kişiye hediye verebiliyorsunuz. Doğum günleri dışında da hediye verilebiliyor. Ama birine sevmediği veya nefret ettiği bir şey hediye ettiğinizde duygularını açık bir şekilde bizimle paylaşıyor. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var. İlişkiler sadece arkadaşlık boyutuyla da sınırlı değil. Kasabanın bekar delikanlılarına, evde kalmış kızlarına yürüyüp evlenebilme seçeneği mevcut. Burdaki önemli etken bekar olması :smile:


Oyun aşağı yukarı böyle. Çok fazla yazmak istemedim çünkü tek başınıza keşfetmeniz çok daha güzel oluyor. Çok detay olduğu için bir konuya girince etraflıca bahsetmek gerekiyor ve bu da epey sürüyor. Yukarda bahsettiğim kim hangi hediyeden hoşlanır, kim hangi gün ne yapar gibi şeylere bakmak için oyuna ait bir wiki sitesi var. Burdan neye isterseniz bakabilirsiniz.

Wiki Sayfası

Oyuna ait bazı görüntüler

29stardewvalley.jpg
500px-StardewValleyFair.png
christmas%20time2-noscale.jpg
search
Stardew-Valley-Map.jpg
 
Her sitede, her dergide acayip bir şekilde göklere çıkartıldığını görünce artık merak etmiştim. Geçen steam kuyruğumda denk geldi. Bir an ismi çok tanıdık görünce neydi ki bu dedim. Baktım 2d bir oyun. İçeriği anlatılanlar kadar derinse bile şu görüntüden ötürü anında soğudum ben. Evet grafik>oynayış benim için.

Gerçi özel olarak 2d oyunlarla pek aram yok onun da payı olabilir evet. Şu oyunu PS2 grafikleriyle 3d yapsalar oynardım muhtemelen.
 
undertale de aşırı övülmüştü aynı böyle, indirip o kadar oynadım gram hoşuma gitmedi, o yüzden bu oyuna da önyargıyla yaklaştım ve oynamadım bile. büyük ihtimal bu da balon
 
Mahsülleri toplayayım, hayvanları seveyim, madene ineyim, bugün çarşambaymış dükkan kapalı derken gün nasıl bitiyor (literally) anlamıyorsunuz. Oyunun tek sorunu eğer mahsüllerin en verimimlilerini seçerseniz çok kısa sürede para sıkıntısını aşıyorsunuz ve bazı uzun süreli eventleri beklemek sıkıcı oluyor.

Kierra said:
undertale de aşırı övülmüştü aynı böyle, indirip o kadar oynadım gram hoşuma gitmedi, o yüzden bu oyuna da önyargıyla yaklaştım ve oynamadım bile. büyük ihtimal bu da balon
Undertale oynanış bakımından kötüydü ama Stardew hem oynanış hem hikaye bakımından doyurucu.
 
Konuyu hortlatayım, laptopa bir süre daha erişimim olmadığı için telefonumda oynamaya karar verdim. 55 TL çok geliyor gözüme, ios için multiplayer seçeneği var mı ? 20-30 TL arası bir fiyata alma imkanım olsa düşünmeden telefona da alırdım :/
 
Back
Top Bottom