Star Wars

Users who are viewing this thread

İlk gördüğümde Anakin'in tipinden ötürü hikaye kaldığı yerden devam edecek diye bekliyordum ama başka türlü şeyler de duydum savaşın sonlarına doğru 3. filmin başına doğru atlamışlar gibisinden. Zaten çok bir zaman aralığı yok ama Ahsoka'nın büyümüş olması da bunu doğruluyor bence biraz.

Story reel şeklinde bitmemiş halde yayınlanan bölümleri bitirip mi yayınlarlar yoksa komple yeniden bir sezon olarak mı geçer onu göreceğiz artık.

Ben de sezon sezon 1080p hazırladım tekrar şu kronoloji sırasına göre izleyeceğim tazelemek için:
https://www.starwars.com/news/star-wars-the-clone-wars-chronological-episodeorder/
 
Ridley'in 1:00'da ışın kılıcıyla o şekilde koşuşunu gördükten sonra kapatmamak için kendimi çok zor tuttum. Bir insanın eline bu kadar mı yakışmaz şu ışın kılıcı.

Eski Death Star kalıntıları ve Palpatine'in kahkahasını duyduktan sonra az çok nasıl bir şey karşımıza çıkacak senaryo anlamında görebiliyorum. Daha önce yazılmış Dark Empire üçlemesindeki olaylara benzer şeyler olacağına adım gibi eminim. Özellikle Leia'nın sarılışından sonra çok bariz adamların aynı senaryoyu bu olaylara uyarlayacağı. Benim açımdan filmin tek izlenme amacı kafamdaki senaryoyu cidden yapıp yapmadıklarını doğrulamak olacak. Dandirik bir Star Wars filmi olacağından şimdiden adım gibi iyiyim. Adamlar Trailer a koyacak bir şey bulamamışlar resmen.
 
Leia'ya sarılışından sonra Rey'in Skywalker olduğu kesinleşti gibi. Trailer da resmen Light Side gösterilmiş. Filmin en önemli karakteri ve üzerinde durulması gerekenin Kylo Ren olduğu varsayarsak daha çok gösterilmeliydi. İmparator force ghostla büyük ihtimal Kylo Ren'in yanında olacak. Bende pek ümitli değilim trailer da bir bok göstermemişler. Aptal feminist filmlerine döndürdüler şu filmi. Filmin eski bir tarihi olmasa yüzüne bile bakmam son skywalker üçlemesi olmasına rağmen. Kylo Ren vs Rey'in düellosu da 1-2 dakikalık ve sonucunun ne olacağı belli zaten.  Sen tut koskocaman Knights of Ren liderinin daha önce Lightsaber tutmamış bir kızın yenmesine izin ver sonra da ilgi bekle. Disney'e nefret beslettirdi resmen. Kotor oyunun legends olmasına rağmen tek başına şu Disney'in üçlemesinden bin kat iyi olduğunu savunuyorum.


the Mandalorian dizisinin çıkacağı haberini aldıktan sonra aklıma "lan acaba Malachor 5 savaşını da gösterirler mi?" geldi hayallere kapıldım yine. Sonra ne oldu Disney'in yaptığını öğrendim. Neyse, ben filmden umutlu değilim diyeceğim kadarıyla. Lucas abimiz bir el atarsa belki daha iyi olabilir. 
 


Mükemmel ya. Duygulandım resmen. Tam olarak Order 66in hemen öncesinde geçiyor olay. Maul vs Ahsoka sahnesi yaşandığı an order 66 anı.  Cloneların ahsoka için zırha yeni boya yapmaları falan inanılmaz cidden..
 
Prequels > Sequels.

Ahsoka geri geldiyse sonra bir daha mı gidiyor? Rebels'ta da var yani arada geçen sürede kaçıp bir yere mi saklanıyor? Üstelik 3. filmin geçtiği süre boyunca da kaybolması gerekiyor.

Muhtemelen serinin en çok fanı olan karakteri olduğu için geri getirdiler. Rebels'ta gözükmesi bile bayağı beğeni toplamıştı.
 
Maul'u durdurmak için gidiyo o trailerda gördüğümüz kapşonlu Mandalorian'a yardım edecek. Zaten republic oraya işgal düzenleyecekti. Anakin ve Obi Wan gidemiyorlar (Revenge of the Sith yaşanıyıo işte). O yüzden Ahsoka tek gidiyor. Maul ile kapışıyor ve "Order 66" yaşanıyor. Sonrasında Rebels'i izledikysen Rex ile kaçıyor Ahsoka. Maul da kaçıyor.
 
https://www.ign.com/articles/2019/05/23/star-wars-movie-based-on-knights-of-the-old-republic-reportedly-in-the-works

We know that three Star Wars films are scheduled for release following this year’s The Rise of Skywalker. It was revealed that the first Star Wars film set to be released following the Skywalker Saga will come from Game of Thrones creators David Benioff and D.B. Weiss - it’s unclear at this time if this project and the supposed Knights of the Old Republic film are related.

Episode IX'ten sonra bir üçleme daha geleceği kesin ve bunu da D&D ya da halk arasındaki söylemiyle ikiz Dingiller yapacak. Denilene göre bu üçleme ile KOTOR'u anlatacak film(ler)in ilgisi olup olmayacağı belli değil.
 
Gordioss said:
Roffron said:


Yalnız çok harika olmuş, izlerken çok keyif aldım. Umarım Disney görür de yüzü kızarır. :roll:

Obi-Wan tam olmamış gibi sanki. Vader'ın saf gücünden yetersiz çevikliği ile kurtulmaya çalışan tecrübesiz bir Padawan izlenimi aldım Obi-Wan'dan. Vader'in Order 66'dan sonraki Jedi avlarını anımsatıyor.

Bir de yeni filmlerin dövüş koreografileri oldukça hoş bence, en iyi yaptıkları şeylerden birisi hatta. Prequelların ağırlığı olmayan, aşırı akrobatik sahnelerinden uzaklaşıp OT tarzına biraz daha hareketlilik katmışlar.
 

Gördüğüm en kötü dövüş sahnelerinden biriydi bu. Nedense prequellerin dövüş sahnelerine özellikle de 3. filmdeki Mustafa dövüşüne laf ediliyor ama benim en sevdiğim kısım oydu.

Genelde eleştirilerin temelinde 5 dk saber sallanmaz diye bir şey var niye sallanmasın ki? 4. filmdeki gibi kuru kuru sopa tokuştursun istiyorlar herhalde.
 
Bu sahne çok komik.
1- Snoke o kadar master force ama Kylo'nun orada force kullandığını hissetmiyor. Ne düşündüğünü sezemiyor.
2- 1:47'de adam Rey'e vurucak salak Rey eğilmediği için zamanında, o da bilerek kafasının üstünden geçiriyor. Attığım videoda 12:37.

Bu arada videonun tamamını izleyin neden yeni serinin çok kötü olduğunu güzel anlatıyor. TFA filminin TLJ'a göre azıcık daha beğenilmesinin sebebi A New Hope filminin kötü bir çakması olmasından.. O da çok kötü filmdi kanser olmuştum izlerken.
 
Cioss Julius U.X. said:
Nedense prequellerin dövüş sahnelerine özellikle de 3. filmdeki Mustafa dövüşüne laf ediliyor ama benim en sevdiğim kısım oydu.

Genelde eleştirilerin temelinde 5 dk saber sallanmaz diye bir şey var niye sallanmasın ki? 4. filmdeki gibi kuru kuru sopa tokuştursun istiyorlar herhalde.
Çünkü hem prequellerdeki hem de yeni serideki dövüş diye geçen şeyler sadece akrobasi. İlk üçleme çıktığında daha ilk filmdeki Ben Kenobi vs Vader sahnesi bile tamamen Kendo karşılaşması kafasında planlandı. Zaten Lucas'ın japon samuray kültüründen ve uzak doğu asyadan esinlenmesinin temelinde bu dövüş sahneleri yatar. Önemli olan aşırı akrobatik şaşalı sahneler çekmek değildir ki zaten 3. filmde Lucas bu anlamdaki başarısını Dune Sea sahnelerinde gösterdi. Sadece orijinal üçleme adına değil, tüm EU adına saber dövüşünün en büyük ağırlığı iki saber dövüşünde usta karakterin karşı karşıya geldiğinde yarattığı gerilim ve tansiyon üzerindedir. Neticede bir taraf bir şekilde darbeyi vurduğunda genelde dövüş biter. Vader'ın Ben Kenobi'yi yaptığı ilk başarılı kesişte yenmesi veya Luke'a karşı da ilk başarılı kesişinde elini götürmesi gibi. Bizzat Kendo ile uğraşan biri olarak ilk üçlemenin verdiği o tadı hiçbir zaman diğer filmlerde alamadım. Hele bu üçlemede Kylo neredeyse 2 kez bir saber'ın kesişinden sağ çıktı. Epeyce de eleştiri konusu olmuştu zaten.

Yani akrobasi seviyorsanız hoşunuza gidebilir ama ne orijinal üçlemede ne de EU daki materyalde saber fight'ının bunla pek bi alakası yok. Bir kere mantıklı olarak düşündüğünde bile dokunduğu yeri belirli materyalle desteklenmediği müddetçe kesen bir ışın kılıcını niye oradan oraya çevire çevire hoplaya zıplaya kullanırsın ki. Çoğu HEMA konusunda uzman olan kişiler de filmle alakalı aynı yorumu yapar. Eğer ışın kılıcı gerçekten bir tekniğe oturtulsaydı 18. yüzyıldaki kısa kılıçlarla dövüşe benzerdi. Şu filmdeki gibi:



Yani şu gerilim ve tansiyonu bi kenara bırak, orijinal üçlemedeki Kendo-vari yaklaşım bile çok büyük bir derinlik katıyor dövüşe.
 
Force nereye gitti? Bu adamlar sırf force sayesinde mucizevi şekilde starfighter kullanmıyor mu? Lightsaber için de aynısı geçerli olabilir mis gibi.

Sequeller için bir şey diyemiyorum tamamen fiyasko. Grup dövüşünü o yüzden attım. İnsan oturup bir kez izler ya nasıl çektik iyi miydi diye. Amatörlüğün zirvesi resmen. Boşa sallayan, havaya sallayan, kendi adamına vuran falan ne yaptığını bilmiyor hiçbiri. Koreografi ekibi çağırmış kostüm giydirmişler hiç çalışmadan sahne çekmişler gibi. İnsan az çalışır kim ne yapacak nereye nasıl saldıracak diye.
 
https://kayiprihtim.com/haberler/sinema/j-j-abrams-star-wars-the-last-jedi-yorumu/

Eh, TFA da çok da iyi bir film değil hatta EP4 ANH klonuydu ama TLJ kadar da boktan değildi. Umarım ne kadar berbat işler yaptığının farkına varmıştır da son filmde çok berbat etmeden bitirir.
 
Dandik bir seri yaptılar. Disney de farkına vardı yedikleri haltın. O yüzden hazır beğenilmiş beleş hikaye olarak old republic filmi çekiyorlar. Prequel obi wan dizisi yapıyorlar. Clone wars'un son sezonunu çıkartıyorlar.
George lucas da beğenmediğini söyledi. Mark Hamill, Disney sopasını gösterse bile susmadı beğenmediğini söyledi.

https://comicbook.com/starwars/2019/09/23/disney-ceo-bob-iger-star-wars-george-lucas-upset-betrayed-sequel-trilogy-wouldnt-follow-his-plots/


Bence o yapımcıların da alayı çöp. TFA hiç güzel değildi. Uzun aradan sonra bir Star Wars filmi çıkmasının etkisiyle izlenildi. Fanlara  bıraksalar daha güzel hikaye uydururlardı.
 
Back
Top Bottom