Star Wars

Users who are viewing this thread



Açıkcası izleyip izlememe konusunda kararsızdım pişman falan olurum diye. Pişman olmadım ama yine de beklentilerin çok aşağısında gibi geldi bana. Last Jedi metaforundan bir şey çıkacağı aşırı belli zaten. Kylo Ren başrol iyi karakter bile çıkabilir yani. Görsel olarak güzel de bayağı boş geldi açıkcası. 40 sene önce yapılan orijinal üçlemenin fragmanını izlesem daha çok heyecanlanırdım.

First Order'ı daha çok görüyor olmamız güzel tabi ki. Öncekinde resmen kötü taraf bulamadık bari İmparatorluğu kopyala/yapıştır yapalım kafası vardı. Bazı araçların modifiye yeni halleri belli oluyordu dikkatli izleyene ama bu sefer AT-AT'leri falan baştan aşağı yenilemişler, yeni fighterlar falan ayarlamışlar. Kylo'nun kullandığı TIE Interceptor falan hoş olmuş gerçekten.

Ama dediğim gibi güç metaforunu çok farklı yorumlayalım millet oha desin diyerek yazıldığı aşırı belli. Luke Rey'den korkuyor, şöyle böyle dengeler değişiyor falan fişmekan. Sinemada izler miyim bilmiyorum çıktığı zaman düşünürüz.
 
g9oDOQ.jpg
 
Yeni film efsane olmuş. Bana sorarsan gerçekten hayranı olan biri sever. Şöyle öylesine izliyordum diyenlerde sever. Ama sadece filmleri izleyip kendini elit sananlar sevmeyebilir.

Luke'un düşünceleri, reni öldürmeye çalışması falan çizgi romanlarda habire tekrarlanan bir tema. Bayağı çalıntı bir tema aslında kurtulup ustaları öldüren çırak teması ama örneklemesi hoş oldu. Hala ren/rey alakasız diye uzulenler var. Skywalker evrenine az buçuk farklı karakter girsin artık sinema için en azından be. Ren/Rey dövüş sahnesi bayağı güzeldi.
Yeni imperial guardlar bayağı güzel düşünülmüş. 
 
Tiags said:
Bu yeni filmi izlemek için serinin önceki filmlerini de izlememiz gerekiyor mu? Çok bir şey fark eder mi?
Yüzüklerin Efendisi üçlemesini izlemeyip Kralın Dönüşü filminin 15. dakikasından itibaren bakınıp ara ara savaş sahneleri uçma kaçma falan sonra da kartallarla kurtarma sahnesinden kalanı izleme gibi bir şey olur. Sayıları korkutmasın izlenir hemen bütün seri.

Kronolojik sıra: 1-2-3-RO-4-5-6-7-8 şeklinde. Hikayenin gelişim sırası. (RO: Rogue One)
Çıkış sırası: 4-5-6-1-2-3-7-RO-8 ama RO her yerde izlenilebilir. Eskiden yeniye doğru gidildiği için görsel kalite ve film tadı artıyor. Yaygın öneri.

Machete sırası var ama ben önermiyorum, üsttekiler yeterince karışık zaten. Şu an çıkan 3. üçleme, 2 tane de çizgi dizi var. Rogue One gibi spinoff filmler de geliyor. Önceki sayfada şöyle anlatmıştım:
Jonah Amare Horridus de Theodosiopolis Incliti et Pax Turcia said:
Şöyle ki temelde 2 farklı izleme yöntemi var. İlki filmlerin çıktığı yıllara göre izlemeni öneren sıralamadır. Böylece 4-5-6. filmleri yani ilk Star Wars üçlemesini izlemiş oluyorsun önden ve arkasına 1-2-3 prequel-ikinci üçlemeyi izlemiş oluyorsun. Şu an yeni, üçüncü-sequel bir üçleme yapılıyor. 7-8-9 olarak anılacak ve 7. film çıktı. İkinci izleme yöntemi de bütün bu filmleri numaralandırılmış şekilde düzenli olarak izlemek. Böylece kronolojik olarak hikayeyi takip etmiş oluyorsun.

Bütün Star Wars -canon- ürünlerinin kronolojik sırası:
Star Wars Episode I: The Phantom Menace (1999)
Star Wars Episode II:  Attack of the Clones (2002)

Star Wars: The Clone Wars (200:cool:
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith (2005)
Star Wars: Rebels (2014)
Rogue One: A Star Wars Story (2016)
Star Wars Episode IV: A New Hope (1977)
Star Wars Episode V: Empire Strikes Back (1980)
Star Wars Episode VI: Return of the Jedi  (1983)

Star Wars Episode VII: Force Awakens (2015)
Star Wars: The Last Jedi (2017) (15 Aralık 2017'de çıkacak, resmi olarak adına Episode VIII yazmıyor ama 8. film)
Star Wars Episode IX (Muhtemelen 2019'da gelecek adı belli değil henüz)


Kısaca ne nedir?:
Prequel Üçleme, 1-2-3
Orijinal Üçleme, 4-5-6
Sequel Üçleme, 7-8-9
Animasyon Seriler
Spin-off film

Ben hikayeyi kronolojik takip etmek istiyorum diyorsan filmleri şu sırayla izlemeni tavsiye ederim: 1-2-3-4-5-6-7
Başta da dediğim gibi yaygın olarak 4-5-6-1-2-3-7 sırası da öneriliyor bu da filmlerin çıkış sırası. Ben kronolojik olarak izledim o yüzden prequel üçlemeyi daha çok seviyorum. Ancak eski Star Wars hayranları ve orijinal üçlemeyi ilk izleyenler tam tersi prequelleri çok saçma buluyor. Benim yaşadığım en büyük sorun 3. filmden 4. filme geçince filmlerin yapımları arasındaki yıl farkından ötürü aşırı kalite düşüşü yaşatmış olması. Karar senin bu konuda.

Diğer ürünleri açıklayayım biraz da. Clone Wars'ı muhtemelen duymuşsundur. Cartoon Network tarafından yapılmıştı. Episode II ile Episode III arasında geçen meşhur Klon Savaşları'nı konu alıyor. 6 sezonluk bir animasyon serisi. Filmlerden sonra izlemeni tavsiye ederim. Rebels da aynı şekilde fakat Disney tarafından yapılan Episode III ile Episode IV arasındaki yılların(ki 18 yıl kadar olması lazım) ortalarında geçiyor.

Ayrıca Rogue One: A Star Wars Story filmi var ki ben şahsen pek beğenmiştim. Episode IV'ün yani çekilmiş, yayınlanmış ilk Star Wars filminin hikayesinin hemen bir kaç ay öncesini anlatıyor ve o filmin öncülü oluyor bir nevi. Spin-off hikaye olduğunu söylemem yeterlidir sanırım. Bunu da ana filmler bittikten sonra izlemen daha iyi olur.

Edit: Ben yazarken yazmış bebeto. Kısaca öyle işte dediğim gibi öyle önerenler de var. Filmlere alışmanı sağlıyor.
 
Bugüne kadar acayip mesafeliydim, arkadaşlarla birlikte gideyim dedim. Kafa çorba oldu ama bu sayede ucundan başlayacağım sanırım.
 
Bugün serinin diğer filmlerini izlememiş olsam da gittim izledim. Keyif aldım, güzeldi. Film eleştirmeni değilim sonuçta, zamanımı eğlenceli kıldı işte güzeldi yani.
 
Back
Top Bottom