Spor tavsiyesi

Users who are viewing this thread

ikisini de yapmamış göbekli birisi olarak oyumu yüzmeden yana kullanıyorum, kim ne kadar ciddiye alır bilmem.

ana sınıfı yaşlarımda sınıf arkadaşlarımın anneleri anlaşıp bizi yüzme kursuna yazdırmıştı küçük yaştan, ben 1 sene sonra falan sıkılıp bırakmıştım. bırakmayıp devam eden, bir sürü madalya falan kazanan bir kız arkadaşımı gördüm geçenlerde, kızın omuzları benden genişti yalan yok.
 
Objektif olarak söylemek gerekirse yüzme gerçekten çok iyi, hatta verdiğin iki seçenek harcinde de, vücut geliştirmek için yapabileceğin en sağlam sporlardan birisi.
 
profilinde yaşın 21 yazıyor, 21 yaşında başlayacağın yüzmenin omuzlarını ve sırtını genişleteceğini yada basketbolun boyunu uzatacağını sanmıyorum. kemiklerinin boyu gene aynı kalacak yani. eğer böyle bir amacın varsa diyim şimdiden.
 
istersem 14 yaşında olayım basketbol gene boy uzatmaz.  :wink: Hafiften göbek yapmaya başladım da ondan soruyorum ama karar verdim haftasonları orduevine yüzmeye gidicem.
 
nahh uzatmaz :wink: genetiğin vasat değilse ve gün boyu bişey yemeden duran tiplerden değilsen uzatır gayet de. 14 yaşında gibi duruyorsun zaten, basket iyi olur senin için.
 
Senelerce kulüplerde yüzdüm ve emin ol açık ara yüzme. Yüzme'nin boy uzatma gibi de bir özelliği var erken yaşlarda başlayınca. Ama dikkat etmen gereken en önemli hususlar beslenme ve nefes.

2013'de Krakow yarışlarından önce ön bilek bağım yırtıldı sonrasında sigaraya başladım. Nefes konusunda şu an yetersiz kalabiliyorum onun için. Kararlıysan eğer sigara, nargile ve türevi şeylerden uzak dur derim. Nefes olmazsa kendini sürükleyebileceğin bir enerji de kalmıyor. Bıraktıktan sonra da beslenmene dikkat etmen lazım. Yüzme faydasını verir ama vefasız bir spordur. Geri almasını da bilir yani.

Edit: Eğer yapabiliyorsan kelebek yüz. Vücudu en çok çalıştıran stil o.
 
Karatasak said:
nahh uzatmaz :wink: genetiğin vasat değilse ve gün boyu bişey yemeden duran tiplerden değilsen uzatır gayet de. 14 yaşında gibi duruyorsun zaten, basket iyi olur senin için.

Amacın ne tartışma çıkarmaya falan mı çalışıyorsun?  Bi de bilip bilmeden uzatır falan diyorsun ya hasta oldum gerçekten. Basketbol bilimsel olarak başka bir spordan boy için fazlasını yapmaz. Sıçrarsın hoplarsın yine plakların olumlu etkilenir hepsi bu.
 
evet egzersiz de güçlendirir basketbol da. havada zıplıyıp ellerini çırptığında da olumlu etkiler olur.
 
Ben yüzme derim. Etrafımda yüzmeye giden insanlar oldu ve sadece vücut geliştirme değil ruhsal açıdan da katkı sağladığına inanıyorum
 
Back
Top Bottom