[SP] - Ludus - Gladyatör Okulu Modu

Users who are viewing this thread

EfR6T.jpg
Ludus, oyuna tamamen yeni bir iş fırsatı ekler. Tüm İmparatorluk şehirlerinde bir "Ludus" - yani bir gladyatör okulu bulabilirsiniz. Kölelerinizi gladyatör olarak satabilir, eğitebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Tüm okullar oyunun sandbox simülasyonunun içindedir - bu, oyuncuların hareketlerinden bağımsız olarak kendi ekonomilerini sürdürdükleri anlamına gelir.



Hakkında

Ludus Simülasyonu

Bu mod, tüm İmparatorluk şehirlerinde bağımsız simüle edilmiş gladyatör okulları oluşturur. Oyun içi atölyelerin aksine, bu gladyatör okullarının kendi bütçeleri ve bakımları gereken nüfus / köleleri var. Bütçeleri tükendiyse, kazançlarını korumak adına eğitmek için köle satın almayı bırakırlar veya yeraltı dövüşlerinden çekilirler. İçinde bulundukları şehir, kaç köle alabileceklerine de dolaylı yoldan yön verir- yani daha popüler olan zengin bir şehir, daha fazla tüccar ve köle tüccar trafiği elde ettiği anlamına gelir, bu nedenle köle satın alma şansları daha yüksektir bu şehirlerdeki ludusların. Bu farklılıklar, fiyatlarının yanı sıra halihazırda mevcut olan gladyatörlerin sayısını da belirliyor. Oyuncuların ludusu gibi, yapay zeka da her gün piyadelerini eğitiyor ve deneyime göre onları geliştiriyorlar. Her şey dinamik ilerliyor ve eğer bir köle kavgada ölürse, Lanista'nın geliri artırmak için bir yedek bulması gerekiyor.


RncUg.png
Yeni Birlikler
Bu mod, özel bir birlik ağacına sahip 6 farklı birlik türü ekler. Bu, köleleri / gladyatörleri normal birimlerden ayırmak için gerekli. Ancak şunu söylemekte fayda var, bu save dosyalarında sorunlara neden olabilir. Lütfen bu modu kullanmakta sorun yaşamadığınızdan emin olun - aksi takdirde, eğer modu yarı yolda kaldırırsanız, büyük olasılıkla bir çökme görürsünüz.


Mzvl_.jpg

Ludusu Satın Almak veya Satmak
Gladyatör okulu satın almak bir düğmeye tıklamak kadar basit. Fakat aynı anda iki Ludus sahibi olamazsınız, bu nedenle bir ludus satın almadan önce akıllıca bir seçim yapmanız gerekir. Okul içine girdikten sonra ludus satmak da mümkündür.


DfwrM.jpg

Ludus Yönetimi

Ludus'unuza girdiğinizde, tahmini haftalık geliri göreceksiniz. Bu, haftanın sonunda bu değerden daha fazla veya daha az olabilir, ancak büyük olasılıkla bunun civarında olacaktır kazancınız. Mutluluk da oldukça önemli ve bunu Köle Ayaklanması bölümünde anlatacağım.

Ludus'unuzu yönetmek için birden fazla seçeneğiniz var:
  • Dövüşçüleri Yönet: Bu seçenek, savaşçılarınızı ve mahkumlarınızı yönetmenizi sağlar. Gladyatörlerinizi ordunuza alıp yanınızda savaşmalarına izin verebilir ve onlarla işiniz bittiğinde onları okula geri koyabilirsiniz. Bu eylemin hiçbir maliyeti yoktur. Ayrıca mahkumlarınızı da koyabilirsiniz (lord olmadıkları sürece). Mahkumlarınızı koyup pencereyi kapattığınızda, onları otomatik olarak kölelere dönüştürecek ve onları gerçek savaşçılar olarak eğitmeye başlayacaktır.
  • Stokları Yönet: Bu seçenek, Ludus için yiyecek stoklarınızı izlemenizi sağlar. Yemek koşullarına bağlı olarak, her Ludus her gün yerel kasaba pazarından kendi yiyeceklerini satın alır. Ve bunu alırken sizinle aynı ücreti öderler. Aynı zamanda bu mutluluğa da yansır. Orada sadece tahıl saklarsanız, mutluluk büyük olasılıkla azalır ve bu ilerleyen zamanlarda sıkıntıya sebep olabilir. Özellikle zaten "kalabalıksanız" köle sayısı anlamında.
  • Yeraltı Dövüşleri: Bu seçenek Açık veya Kapalı olarak ayarlanabilir. Yeraltı dövüşleri gladyatör oyunlarının temel ve kirli tarafıdır. Her Ludus seçkinler tarafından seçilmediği için bazılarının daha fazla dinar kazanması için yer altı savaşları gerekliydi. Bu seçenek gelirinizi artırır, ancak bu aynı zamanda savaşçılarınızın öldürülme veya yaralanma şansını da artırır - çünkü yer altı savaşları kurallar çerçevesinde gerçekleşmediği için oldukça acımasızdır.
  • Otomatik İkmal: Varsayılan olarak tüm Luduslar herhangi bir sorundan kaçınmak için yerel pazarlarından kendi yiyeceklerini satın alırlar. Yerel kasabalar her zaman en karlı şehirler değildir. Dolayısıyla, daha iyi bir kaynağa sahipseniz vazgeçebilirsiniz.
  • Otomatik Köle Ticareti: Varsayılan olarak, tüm Luduslar kölelerini yerel köle pazarlarından alır. Doğru miktarda köleniz olduğunu düşünüyorsanız, bu maliyetli veya gereksiz olabilir. Otomatik köle ticareti, köleleri satın alırken asla sınırı aşmaz. Bunu kapatabilir ve mahkumlarınızı köle olarak ekleyebilirsiniz.
xJ7h-.jpg

Kutlama Oyunları
Bir ülke lideri veya 3. kademe üzerindeki herhangi bir klan üyesi iki grup arasında şiddetli bir savaş yaşarsa ve kazanırsa, ludus'unuzu kutlama oyunları için kiralamayı seçebilirler. Bu, hızlı para kazanma anlamına gelir, ancak dikkat etmekte fayda var, bu aynı zamanda dövüşçülerinizin arenada kötü bir şekilde yaralanabileceği veya öldürülebileceği anlamına gelir, çünkü oyunlar normal tören oyunlarından daha şiddetli olma eğilimindedir. Ve bu oyunların doğası gereği stoklarınız o saatlerde çok daha hızlı tükenecek. Teklifi kabul ettikten sonra her şey normale dönecektir.
Şu anda, bunu sadece YZ yapmakta, oyuncu olarak siz kutlama oyunları yapmak için başkalarını işe alamazsınız - gelecekte, nüfuz kazanabilmeniz için bunu ekleyeceğim (bir şekilde, denarlarla popülerlik alışverişinde bulunabilirsiniz)


oIu25.jpg

Slave Uprising

Eğer tarih hakkında bir şeyler biliyorsanız veya en azından Spartacus'u izlediyseniz, köle olmanın hoş olmadığını anlayabilirsiniz. Ve özellikle terli, izbandut gibi dövüşçüleri küçük bir yere silahlı bir yere koymak - senden nefret ediyorlarsa pek mantıklı değil.
Roma İmparatorluğu bunu üç kez Servile Savaşı ile yaşadı. Bu modda işler çok farklı değil. Eğer okulu mutlu etmezsen, bir köle ayaklanmasını tetikleyebilirsin. Oyunun içindeji isyanlarının aksine, köle ayaklanması kölelerin şehri ele geçirmesine neden olmuyor. Bunun yerine, size (veya içinde iseniz hizip) ve mal sahibi ülkesine karşı savaş ilan ederek şehrin dışında tek bir orduyla ortaya çıkıyorlar (evet, Total War gibi). Ama okulun ve tüm varlıklarınızın kontrolünü kaybedersiniz. Köleler bir kişi tarafından yönetilir ve oyunda bir klan olarak kabul edilir (İsyanlara benzer)


Asker Ağacı Ve Birkaç Not
HIVbt.png

Not: Bunlar (bariz de olsa) tarihsel olarak doğru askerler değiller. Bu gladyatörlerin gerçek görünümlerini oluşturmak için elimden geleni yaptım, ancak oyunun modelleri bu tür işler için o kadar yardımcı olmuyor.


Notlar:
- Oyunu uzun vadade test etmedim. Denge anlamında bazı Luduslar çok fazla servet sahibi oluyor olabilir. Lanista'nın genellikle oldukça dikkat çekici bir servete sahip olduğu bilindiğinden, bu o kadar gerçekçilikten uzak olmaz bu aslında ama oyuncu bu mod ile çok fazla denar kazanırsa, oyun dengesini bozabilir. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız bana bildirmekten çekinmeyin.
- Bazı gladyatörler çok güçlü olabilir. Ayaklanmacıların kuşatma planları olmasa da, bu iyi seviye birimlerle kartopu etkisi yaratabilirler çevrede. Yaptığım testlerde çok ayakta kaldıklarına şahit olmadım ama.
- Diğer tüm hatalar vb. İçin doğrudan yazabilirsiniz..



Bazı Ekran Görüntüleri:
eHYk1.jpg
5tQNB.jpg
sUv_s.jpg
ivP6K.jpg


İyi eğlenceler!
LZP38.gif
 
Teşekkürler.
Çok fazla test etme şansım olmadığı için oyunda herhangi bir dengesizlik yaratıp yaratmadığına emin değilim. Böyle bir şey sezerseniz raporlamaktan çekinmeyin.
 
Okuduğum kadarı ile yine başarılı bir mod gibi gözüküyor. Oyun şu durumdayken bile güzel modlar çıkartıyor mod communty'si. Tam sürüm de çok güzel şeyler göreceğiz... (Bu arada emeğine sağlık :smile: )

"Bu modda işler çok farklı değil. Eğer okulu mutlu etmezsen, bir köle ayaklanmasını tetikleyebilirsin. Oyunun içindeji isyanlarının aksine, köle ayaklanması kölelerin şehri ele geçirmesine neden olmuyor. Bunun yerine, size (veya içinde iseniz hizip) ve mal sahibi ülkesine karşı savaş ilan ederek şehrin dışında tek bir orduyla ortaya çıkıyorlar (evet, Total War gibi)." Şu kısım beni etkiledi.
 
Last edited:
Emeğine sağlık, bir dahaki "sefer"imde mutlaka deneyeceğim. Okurken çok keyifli geldi. Umarım bir gün oyunun native'inde bunu ve benzeri birçok farklı içeriği görebiliriz..
 
"Bu modda işler çok farklı değil. Eğer okulu mutlu etmezsen, bir köle ayaklanmasını tetikleyebilirsin. Oyunun içindeji isyanlarının aksine, köle ayaklanması kölelerin şehri ele geçirmesine neden olmuyor. Bunun yerine, size (veya içinde iseniz hizip) ve mal sahibi ülkesine karşı savaş ilan ederek şehrin dışında tek bir orduyla ortaya çıkıyorlar (evet, Total War gibi)." Şu kısım beni etkiledi.
Arkaya şunu açarak isyan bastırmak keyifli oluyor açıkçası yalan yok :smile:

Umarım bir gün oyunun native'inde bunu ve benzeri birçok farklı içeriği görebiliriz..
Teşekkürler. Ama zannetmiyorum TWnin böyle topa gireceğini. Şu anki oyunun yeteri kadar kompleks olduğunu düşünüyorlar gibi. İlerleyen süreçte ayrı modüller ile köyden arsa satın alma, şehirden taverna satın alma vs gibi birkaç modül daha eklemeyi planlıyorum. eğer boş zamanım olursa. TWnin oyunu basitleştirmesi inanılmaz rahatsızlık veriyor olsa da oyunu değiştiren küçük parçalar yazmak hoşuma gidiyor.
 
Emeğinize sağlık, aklımdan geçirip şöyle bir özellik olsa ne güzel olurdu dediğim ne varsa mod olarak yapıyorsunuz gerçekten:smile: Merak ettiğim bir şey var gladyatörlerimizi hem arena da hem yer altı dövüşlerinde izleyebiliyor muyuz? Yoksa sadece simülasyon olarak mı ilerliyor dövüşler.Bir de mod yapımından hiç anlamadığım için tamamen heyecanlı bir oyuncu olarak soruyorum,İmparatorluğa karşı savaşırken esir düştüğümüz de belli bir yüzdeyle ludusa verilsek oradan efsanevi bir gladyatör olarak veya bir isyancı olarak çıkmaya çalışsak gerçekten güzel olabilirdi.İleride bu moda böyle bir mekanik ekleyebilmeniz mümkün mü ya da aklınızda benzer bir plan var mı? Battania da haydutluk yapıp ardından imparatorluğa esir düşmek ve kendimi ludus da bulmak eğlenceli olabilirdi:smile: Teşekkürler şimdiden ve kolay gelsin.
 
Emeğinize sağlık, aklımdan geçirip şöyle bir özellik olsa ne güzel olurdu dediğim ne varsa mod olarak yapıyorsunuz gerçekten:smile: Merak ettiğim bir şey var gladyatörlerimizi hem arena da hem yer altı dövüşlerinde izleyebiliyor muyuz? Yoksa sadece simülasyon olarak mı ilerliyor dövüşler.Bir de mod yapımından hiç anlamadığım için tamamen heyecanlı bir oyuncu olarak soruyorum,İmparatorluğa karşı savaşırken esir düştüğümüz de belli bir yüzdeyle ludusa verilsek oradan efsanevi bir gladyatör olarak veya bir isyancı olarak çıkmaya çalışsak gerçekten güzel olabilirdi.İleride bu moda böyle bir mekanik ekleyebilmeniz mümkün mü ya da aklınızda benzer bir plan var mı? Battania da haydutluk yapıp ardından imparatorluğa esir düşmek ve kendimi ludus da bulmak eğlenceli olabilirdi:smile: Teşekkürler şimdiden ve kolay gelsin.
Şu an için izleme opsiyonu yok. İlerleyen zamanlarda eğer ludus sahnesini oyuna eklersem antreman yaparken izleme şansını ekleyebilirim.
Gladyatörlerin arenada savaşmasını eklemeyi düşündüm ama bu dövüşler haftalık oluyor ve hafta geçişlerinde otomatik hesaplanıyor belli bir yüzdeye göre. Bunu arenadaki savaşa bağlarsam bu sefer tüm maçları izlemek zorunda kalabilirsin ve/veya X şehrine giderken izlemek zorunda kalabilirsin. Buna akılcı bir çözüm bulabilirsem bunu da ekleyebilirim.

Dediğin şey aklımda fikir olarak var. Daha doğrusu tam dediğin şekilde değil çünkü savaşta esir olduktan sonra uzun süren bir playthrough'u gladyatör olarak geçirmek istemeyebilir insanlar. Aklımdaki fikir ise şu şekilde: bir imparatorluk şehrine esir olarak getirildiğin zaman normal "esirlik" devam edecek - yine aynı şekilde kaçma şansına sahip olacaksın normal oyunda olduğu gibi. Ama her gün bir dövüş yapacaksın ve kazandığın dövüşlere göre kaçtığın zaman seninle beraber birkaç gladyatörü de beraberinde kazanmış olacaksın. Sanırım oyundaki esirlik sisteminin sıkıcı yapısını bu biraz da olsun canlandırabilir.
 
Şu an için izleme opsiyonu yok. İlerleyen zamanlarda eğer ludus sahnesini oyuna eklersem antreman yaparken izleme şansını ekleyebilirim.
Gladyatörlerin arenada savaşmasını eklemeyi düşündüm ama bu dövüşler haftalık oluyor ve hafta geçişlerinde otomatik hesaplanıyor belli bir yüzdeye göre. Bunu arenadaki savaşa bağlarsam bu sefer tüm maçları izlemek zorunda kalabilirsin ve/veya X şehrine giderken izlemek zorunda kalabilirsin. Buna akılcı bir çözüm bulabilirsem bunu da ekleyebilirim.

Dediğin şey aklımda fikir olarak var. Daha doğrusu tam dediğin şekilde değil çünkü savaşta esir olduktan sonra uzun süren bir playthrough'u gladyatör olarak geçirmek istemeyebilir insanlar. Aklımdaki fikir ise şu şekilde: bir imparatorluk şehrine esir olarak getirildiğin zaman normal "esirlik" devam edecek - yine aynı şekilde kaçma şansına sahip olacaksın normal oyunda olduğu gibi. Ama her gün bir dövüş yapacaksın ve kazandığın dövüşlere göre kaçtığın zaman seninle beraber birkaç gladyatörü de beraberinde kazanmış olacaksın. Sanırım oyundaki esirlik sisteminin sıkıcı yapısını bu biraz da olsun canlandırabilir
Turkishplayercom modu yayında oynuyor:
 
eline sağlık, yine sağlam bir mod olmuş. spartacus'ü geç izlemiş biri olarak gaza geldim, gannicus is coming :smile:
 
Reis yaptığın işlere hasta oluyorum. Tam sürüm gelene kadar oyunun single kısmını oynamıyorum fakat yaptığın modları listeliyorum. Oyunun tam sürümü çıkar çıkmaz ilk işim senin modları kurmak olacak. Eline sağlık...
 
Tam sürüm gelene kadar oyunun single kısmını oynamıyorum
Desene daha zamanın var o zaman :razz:

Oyunun tam sürümü çıktığı zaman hala modlara bakıyor olursam güncellemiş olurum zaten bir aksilik çıkmazsa ama güncellenmediği takdirde sıkıntı olabilir - her yeni güncellemede modlarda küçük de olsa bir şeyi bozuyorlar çünkü
 
Yeni güncellemeyi yükledim. Son sürüm 1.1.0

  • Yeni esir sistemi ve Gladyatör Dövüşleri: Bu sistemle, İmparatorluk şehirlerinden herhangi birinde esir olarak götürülürseniz, sizi esir alan kişi sizi Ludus'a satacak. Yani gladyatör olacaksınız. Her gün oyunlarda dövüşeceksiniz. Oyunlarda dövüşmek zorunlu olduğu için oyunların size olan etkileri konusunda çok bir şey yapma şansınız yok fakat illa dövüşlerde bulunmak zorunda da değilsiniz. Sürekli dövüş yapmak sıkıcı olacağından geçme şansı tanıdım. Yine de arenada ölme şansınız var ( evet, ölme ). Her şampiyon olduğunuz günde, oyun ilerlemenizi takip edecek ve siz kaçtıktan sonra, sahip olduğunuz "kazanma" oranına bağlı olarak, yanınızda birkaç başka köle ve gladyatör de verecek.
  • Yeni Lanista Sistemi: Artık gladyatörlerinizi haftalık oyunlarda dövüşürken izleyebilirsiniz. Bu olurken o şehirde olmalısınız ama ve bu oyunlar sadece hafta sonunda gerçekleşir.
  • Birkaç sorunu düzelttim
  • Luduslardan elde edilen geliri optimize ettim. Önceleri çok haksız gelir sağlıyordu.

Videosunu da şuraya bırakayım dövüşlerin
 
Yeni güncellemeyi yükledim. Son sürüm 1.1.0

  • Yeni esir sistemi ve Gladyatör Dövüşleri: Bu sistemle, İmparatorluk şehirlerinden herhangi birinde esir olarak götürülürseniz, sizi esir alan kişi sizi Ludus'a satacak. Yani gladyatör olacaksınız. Her gün oyunlarda dövüşeceksiniz. Oyunlarda dövüşmek zorunlu olduğu için oyunların size olan etkileri konusunda çok bir şey yapma şansınız yok fakat illa dövüşlerde bulunmak zorunda da değilsiniz. Sürekli dövüş yapmak sıkıcı olacağından geçme şansı tanıdım. Yine de arenada ölme şansınız var ( evet, ölme ). Her şampiyon olduğunuz günde, oyun ilerlemenizi takip edecek ve siz kaçtıktan sonra, sahip olduğunuz "kazanma" oranına bağlı olarak, yanınızda birkaç başka köle ve gladyatör de verecek.
  • Yeni Lanista Sistemi: Artık gladyatörlerinizi haftalık oyunlarda dövüşürken izleyebilirsiniz. Bu olurken o şehirde olmalısınız ama ve bu oyunlar sadece hafta sonunda gerçekleşir.
  • Birkaç sorunu düzelttim
  • Luduslardan elde edilen geliri optimize ettim. Önceleri çok haksız gelir sağlıyordu.
Tek kelime ile muhteşem!
 
Son sürüm 1.1.0.2 oldu.

Gözden kaçan bir iki hatayı daha düzelttim. Mümkün olduğunca daha az crash almanız lazım ( hatta hiç almamanız lazım ama belli olmaz tabi gözümden kaçan bir şey olmuş olabilir )

CA Eagle Rising modunun yapımcısı ile konuştuk. Gladyatör itemleri ekledikleri zaman bana ek bir unit XML dosyası verecekler Optional Patch olarak ekleyeceğim. Yani CA Eagle Rising modunu yükledikten sonra o patch ile %100 gerçek gladyatör itemleri ile oynayabileceksiniz. Bakalım ilerleyen günlerde eklerlerse yine burada bi minik güncelleme geçerim. O modu da oynayan çok biliyorum.
 
Back
Top Bottom