[SP]Hüdavendigar Modu iptal

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Birinin konu açması veya forum kurallarına şöyle bir madde eklemesi lazım;

''Eğer mod yapacaksanız,Yaptıklarınızı resim alın az daha geliştirin,gerekirse mod çıkacağı zaman konunuzu açın.Eğer buna uymazsanız uyarı alırsınız ve konunuz kapanır.'' gibi bir şey.

Ben sadece Herkesin yaptığı hatayı söyledim..

Moda gelirsek..

Bence konuyu kilitle.Modunu geliştir(Gerçek anlamda).Gerekirse 1 ay veya 1 yıl konuyu açma.Ta ki modunu gelişmiş bir düzeye çıkarana kadar.Ben her türk modunu desteklerim.Lakin,böyle alel acele gelmeyen modları.

Sana başarılar.

HyperCharge said:
Birinin konu açması veya forum kurallarına şöyle bir madde eklemesi lazım;

''Eğer mod yapacaksanız,Yaptıklarınızı resim alın az daha geliştirin,gerekirse mod çıkacağı zaman konunuzu açın.Eğer buna uymazsanız uyarı alırsınız ve konunuz kapanır.'' gibi bir şey.

Ben sadece Herkesin yaptığı hatayı söyledim..

Moda gelirsek..

Bence konuyu kilitle.Modunu geliştir(Gerçek anlamda).Gerekirse 1 ay veya 1 yıl konuyu açma.Ta ki modunu gelişmiş bir düzeye çıkarana kadar.Ben her türk modunu desteklerim.Lakin,böyle alel acele gelmeyen modları.

Sana başarılar.

Resimleri yarın ekliyecem bide zaten osmanlı trooplarını şehirleri müzikleri yaptım resimleri yarın ekliyeceğim

Neden Osmanlı ? Selçuklu,Balkan,Gazneli değilde neden Osmanlı? Tam 20 mod (tamamlanan ve  tamamlanmayan) :roll:  var ...

Başarılar

Thehealer said:
Neden Osmanlı ? Selçuklu,Balkan,Gazneli değilde neden Osmanlı? Tam 20 mod (tamamlanan ve  tamamlanmayan) :roll:  var ...

Başarılar

Genel olarrak söylersek O saydıkların ve diğer devletlerden çok osmanlı seviliyor.Benim neden Osmanlı modu yaptığımı soruyosan Osmanlı devleti hakkında tarihim bilgim diğelrlerine göre fazla ve osmanlı devletini sevdiğim için yaptım

Ve teşekkürler

Ozaman bazı düzeltmeler yapsan iyi olacak.Anadoluda o zamanlarda isyancı falan olduğunu sanmıyorum.Beylikler vardı.Mesela Karamanoğlu gibi gibi.Daha sonra,o zamanlarda Arap sultanlığı diye birşey yoktu Memlük Devleti vardı.Rus krallığı varmı bilmiyorum.Sen hangi zamana göre yapıcaksan,şu spoiler da ki linke tıkla derim.Tarihlerine göre devletler var;

http://geacron.com/home-en/?&sid=GeaCron304794

Mesela yukarıda ki linkte ki tarih atlasında,1370 de ki devletleri araştırdım.Ozamanlar anadolu da Germiyan,Karaman,Kastamonu,teke,Aydın ve menteşe oğulları vardı.Ayrıca eretna devleti vardı.Ayrıca o zamanlar rus krallığı yoktu.Altın ordu veya Lithuania(litvanya galiba) falan var..Demek istediğim,Araştırma yap

Son eleştirimi de yapmak istiyorum;

''-Haritada Çöllük Alanlar Yok edildi''

Demişsin.Peki,Memlüklerin arapların yaşayacağı yerler çöl değilmiydi ? adamlar dağda yaşamadılar herhalde  :wink:

Kolay gelsin.

Edit;Sakın ha alınma.Ben sadece eksiklerini düzeltmen için sana yardımcı oluyorum.

HyperCharge said:
Ozaman bazı düzeltmeler yapsan iyi olacak.Anadoluda o zamanlarda isyancı falan olduğunu sanmıyorum.Beylikler vardı.Mesela Karamanoğlu gibi gibi.Daha sonra,o zamanlarda Arap sultanlığı diye birşey yoktu Memlük Devleti vardı.Rus krallığı varmı bilmiyorum.Sen hangi zamana göre yapıcaksan,şu spoiler da ki linke tıkla derim.Tarihlerine göre devletler var;

http://geacron.com/home-en/?&sid=GeaCron304794

Mesela yukarıda ki linkte ki tarih atlasında,1370 de ki devletleri araştırdım.Ozamanlar anadolu da Germiyan,Karaman,Kastamonu,teke,Aydın ve menteşe oğulları vardı.Ayrıca eretna devleti vardı.Ayrıca o zamanlar rus krallığı yoktu.Altın ordu veya Lithuania(litvanya galiba) falan var..Demek istediğim,Araştırma yap

Son eleştirimi de yapmak istiyorum;

''-Haritada Çöllük Alanlar Yok edildi''

Demişsin.Peki,Memlüklerin arapların yaşayacağı yerler çöl değilmiydi ? adamlar dağda yaşamadılar herhalde  :wink:

Kolay gelsin.

Edit;Sakın ha alınma.Ben sadece eksiklerini düzeltmen için sana yardımcı oluyorum.

Haritada çöllük alanlar yok edildi dediysen yan kısımlarda yok edildi orta kısımlarda hala çöllük alanlar var.

Teşekkür bilgin için.Anadolu isyancıları.Orhan gazi ölünce dış devletlerin yardım edecğini düşünerek isyan etmişlerdir.Devletler hakkında biraz daha araştırma yapıcam.

Link için teşekkürler :grin:

*Belki söylediklerim sana yardımı dokunur...
*Sana düşmanlık yapmıyorum yanlış anlamayasın bu arada...
Genel olarrak söylersek O saydıkların ve diğer devletlerden çok osmanlı seviliyor.Benim neden Osmanlı modu yaptığımı soruyosan Osmanlı devleti hakkında tarihim bilgim diğelrlerine göre fazla ve osmanlı devletini sevdiğim için yaptım
Bu dediklerin karşısında kimse Osmanlı İmp. sevmiyorum demez.Ama şu foruma bir az göz attıktan sonra kaç tan Osmanlı modu olduğunu görürsün.Evet belki diğer devletler karşısında çok bilgin yok ama neden diğer devletleri araştırarak daha fazla bilgi sahibi olmayasın ?

Not: Acemi bir moddur lütfen kötü yorumlar yazmayın
Kötü yorum atmaları senin için daha iyi olur hatalarını düzeltirsin.

Not:Yakında resimler eklenecek
Eğer resim atmadan konuyu açarsan konun kilitlenecektir fikir üzerine konu açmak yasak.Zaten modunu bir ilerleme kayıt edince açmalısın.

Haritada Çöllük Alanlar Yok edildi
Sanırım diğer arkadaşlarla bunu konuştunuz.Oyuna ekleyeceğin Arap devlet çölde yaşamayacak mı ?

Birde merak ettiğim bir konu var modelleri Osmanlı modundan almadın öyle değil mi ?

Moğol Timur Hanlığı
Moğollar ve Timurlar asla Hanlık değillerdi ve Moğollarla Timurlar ayrı devletlerdir.
Kaynak ;
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mo%C4%9Fol_%C4%B0mparatorlu%C4%9Fu
http://tr.wikipedia.org/wiki/Timur_%C4%B0mparatorlu%C4%9Fu

Bizans İmparatorluğu
Yine kendi tercihin ama ;
Bizans İmparatorluğu kavramı tarihçilerin bir icadıdır ve İmparatorluğun hayatta olduğu dönemde hiçbir zaman kullanılmamıştır. İmparatorluğun Yunanca adı Basileia tön Romania (Roma İmparatorluğu) veya sadece Romania idi. Doğu Roma halkı da kendisini Romalı olarak adlandırırdı. Türkler ve Araplar ise Rum kelimesini kullanırlardı. Batı Avrupa'da imparatorluktan 'Bizans' diye bahsedilmeye başlanması Alman tarihçi Hieronymus Wolf'un 1557 yılında Corpus Historiae By­zantinæ adlı eserinin yayımlanmasının ardındandır. Bizans teriminin kullanılmasındaki amacın Kutsal Roma Germen İmparatorluğu'nun rakibi Doğu Roma İmparatorluğu'nu tarih sahnesinden silmek olduğu düşünülmektedir.
Bende kendi modumda Doğu Roma İmparatorluğuna çevireceğim.

Memlük  Sultanlığı
Belki değiştirmek istersin ama asıl adı imla olarak "Memlûk  Sultanlığı" diye biliyorum.

*Senaryo*
Senaryoyu biraz daha imlasını düzeltmeni ve senaryonun kendisini biraz daha düzeltirsen güzel olur.

Sırp Krallığı
Sırp Krallığı diye bir şey yoktur.Sırbistan Krallığı diye bir şey vardır.

Hüdavendigar ModHüdavendigar Mod
Kendi bilgimden yola çıkarak I.Murat döneminde Osmanlı'nın İmparatorluk olduğunu biliyorum yanlış mıyım ? zaten bu yüzden böyle deniyordu ona "Hüdavendigar"

Taht talibi Şehzade beyazıt
Şehzade Bayazid olarak değiştirilmesi bence daha doğru.

Not:İtem yapacak biri lazım -Haritacı lazım
Burasının yardımı dokunur.
Haritacı Arıyorum !

:roll: Osmanlı ' Sultanlık, Krallık, İmparatorluk, Hanlık, Çarlık, Despotluk, Atamanlık v.s ' gibi yönetim biçimleri ile kronolojik tarihi boyunca hiçbir zaman idare ve lanse edilmemiştir. Adından da anlaşılacağı üzere;

Devlet-i Aliyye Osmaniyye yani Büyük, Ulu, Aziz, Yüce gibi bir 'Devlet'tir. İmparatorluk olduğunu birisi poposundan uydurmuş.

Black Dead said:
Chicollette said:
:roll: Osmanlı ' Sultanlık, Krallık, İmparatorluk, Hanlık, Çarlık, Despotluk, Atamanlık v.s ' gibi yönetim biçimleri ile kronolojik tarihi boyunca hiçbir zaman idare ve lanse edilmemiştir. Adından da anlaşılacağı üzere;

Devlet-i Aliyye Osmaniyye yani Büyük, Ulu, Aziz, Yüce gibi bir 'Devlet'tir. İmparatorluk olduğunu birisi poposundan uydurmuş.
Bunu bilmiyordum açıkçası ama yinede tarihte böyle bahsediyorlar. :roll:

Tarih dediğin Vikipedi'nin safsatalarından ibaret artık ama etik olan bu değil tabi ki kardeşim :smile: Osmanlı kendisini böyle tasvir etmişken 2. şahısların House of Ottoman diye lanse etmesi bile kimin umrunda olur?

Chicollette said:
Black Dead said:
Chicollette said:

Bunu bilmiyordum açıkçası ama yinede tarihte böyle bahsediyorlar. :roll:

Tarih dediğin Vikipedi'nin safsatalarından ibaret artık ama etik olan bu değil tabi ki kardeşim :smile: Osmanlı kendisini böyle tasvir etmişken 2. şahısların House of Ottoman diye lanse etmesi bile kimin umrunda olur?
Kim demiş Osmanlı İmparatorluk değil diye kafayımı üşüttünüz ? Fatih Sultan Mehmet Han sözlerinden "İmparatorluğumu" diye söz etmiştir.

Çok cahilsin keşke ölsen. Kardeşim anlatamıyorum galiba;

İmparatorluk, kendi topraklarında oturan çeşitli milletleri egemenliği altında toplayan devlet biçimidir.

Osmanlı jeopolitik ve jeostratejik konum olarak bir İmparatorluk'tur doğru. Ama İmparatorluk avrupai bir terimdir. Tarih boyunca hiç bir Türk boyu İmparatorluk sıfatını hükümdarlıklarında kullanmamıştır. FSM'in İmparatorluğum demesinin sebebi karşısındakini küçümsemekten ibarettir. Yoksa kendiside Devlet-i Aliyye Osmaniyye ismine hükmetmiştir.

Chicollette said:
Çok cahilsin keşke ölsen. Kardeşim anlatamıyorum galiba;

İmparatorluk, kendi topraklarında oturan çeşitli milletleri egemenliği altında toplayan devlet biçimidir.

Osmanlı jeopolitik ve jeostratejik konum olarak bir İmparatorluk'tur doğru. Ama İmparatorluk avrupai bir terimdir. Tarih boyunca hiç bir Türk boyu İmparatorluk sıfatını hükümdarlıklarında kullanmamıştır. FSM'in İmparatorluğum demesinin sebebi karşısındakini küçümsemekten ibarettir. Yoksa kendiside Devlet-i Aliyye Osmaniyye ismine hükmetmiştir.

Tartışmayın arkadaşlar ve bende Chicollette  onunun gibi biliyorum ve bilgileriniz için teşekkürler

Hasan paşa said:
Aferin Sana Ottoman Scnerio dan hep alıntı.Bravo.Bıkmadınızmı şu moddan alıntı yapmaya  :evil:  :evil:

Kardeş dediğim gibi item hakkında hiç bilgim yok zaten itemci arıyorum onun için 3 tane troop u ottomon senaricodan aldım zaten izin almaya çalıştım.Geri kalan tüm troop ları ben yaptım.(itemlerini değil)

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom