[SP] Evlat - ana konu (v1.21 çıktı 15.07.2017)

Users who are viewing this thread

Tanım

Bu mod ile görev sayısının arttırılması amaçlandı.
Ana hikâyeye bağlı bir görev dizisi var.
Oyun 1277 yılında başlıyor.
Oyun boyunca size iki evladınız yoldaşlık ediyor.
Eski 16 yoldaş ise farklı rollerdeler ve size görev veriyorlar.
12 yeni savaş grubu var ve onlara katılabiliyorsunuz.​
7k3V7YP_C1Rsa6GGczTxd8VE6TpD2PzicAyO0zRZJA=w244-h230-no


Son Sürüm (15.07.2017) Evlat 1.21 İndir


Özellikler

» 50 yeni görev
» Haydut, kelleci reisi ve kervan başı olma
» Madenci, balıkçı, oduncu ve tezgahtar olarak çalışma
» Rüyada fantastik görevler yapabilme
» Kayık ve uçan halı sürme, kuzgunla haberleşme
» Eşyaları tamir ettirme, atları ehlileştirme ve iyileştirme​








Resimler




Videolar




Hazırlayanlar / Teşekkürler

Geliştirici ekip: buz, Dusk Voyager, frozenpainter

İngilizce çeviri ekibi: Porshy, Phyanaphos ¤, Arkenhes, FatihBey, Kurnaz Beğ, Dragos, Tama

Yükleme ekranındaki çizim: buz'un ev arkadaşı

Müzikler (v1.0 - v1.2): Martin Brablec

Arkaplan resimleri için özel izin: Ganbat Badamkhand

Rusça çeviri: Rendor






Hikâye

sPOzANI.png




Kalradya 1277...

Kalradya'da uzun yıllar boyunca krallar hiç değişmemişti. Çünkü taht talipleri bir türlü halk isyanı çıkartacak kadar destekçi bulamıyorlardı. En sonunda tahta geçmek için başka bir yol denemeleri gerektiğine inandılar. Kalradya ve çevresindeki güçlü haydut grupları ile anlaşma yaptılar. Hiç beklemedikleri bir anda saldırıya uğrayan krallar bir bir devriliyordu. Taht talipleri sonunda tahtlarına kavuşmuşlardı ama onları bekleyen başka bir tehlike vardı. Anlaşma yaptıkları gruplar kanunsuz adamlardı ve sudan sebeplerden hatta hiçbir sebep aramaksızın anlaşmayı bozmaları beklenmedik bir durum değildi. Fakat taht talipleri ya hırsları yüzünden bunu öngöremedi ya da tahta geçtikten sonra onlardan kolayca kurutulabileceklerini düşündüler. Beklenen oldu ve Kalradya’daki haydutların sayısı ikiye katlandı. Kalradya’nın çiçeği burnunda yeni yöneticilerinin işleri eskiye göre daha zordu. Çünkü artık hem Kalradya’ya musallat ettikleri haydutlarla hem de intikam ateşiyle yanıp tutuşan sürgündeki eski krallarla uğraşmak zorundaydılar.



Kara Şövalyeler ve Sadık Şövalyeler
Isolla, Harlaus’u devirmek için eski şövalyelerden Uksallı Hegen’le anlaştı. Hegen, şöhret ve zenginlik içinde yaşadığı eski günlerini geride bırakmasına rağmen halen daha güçlü ve diğer şövalyeler tarafından tanınan ve saygı duyulan biriydi. Isolla ona her türlü para ve silah desteğini sağlama sözü verdi. Hegen de bunun karşılığında Svadya ordusundan firar eden süvari ve şövalyeleri kendi emrinde toplayıp bir ordu kurdu ve Harlaus’un ordusunu bozguna uğrattı. Böylece yüreklere korku salan ölümcül Kara Şövalyeler Kalradya’ya tekrar geri dönmüş oldu. Hegen eski günlerinden bile daha güçlü bir orduya sahipti ve artık Isolla dahil kimseden emir almak istemiyordu.



Harlaus, Kara Şövalyeler ile yaptığı son savaşta başına ağır bir balta darbesi almış ve yere yığılmıştı. Harlaus, savaş devam ederken bir grup muhafızı tarafından Klunmar Kalesi’ne götürüldü. Klunmar Kalesi Harlaus’un ailesine ait olan ve sadece mezarlık olan kullanılan eski bir kale olarak biliniyordu. Harlaus için ise orası sadece bir mezarlık değil, acil durumlarda kullanılmak üzere cephane ve altın depolanan bir kaleydi. Kalenin korunmasından Harlaus ailesinin sadık hizmetkârı Sir Gunivar sorumluydu. Gunivar, Harlaus’u başına saplanmış bir balta ile görünce kedere boğuldu. Fakat Harlaus hayatta kalmayı başardı. Hayatını kurtaran miğferini ise yatağının başucuna koydu. Her gece o miğfere bakarak intikam yemini ediyordu. Bu yemine Sir Gunivar ve Sadık Şövalyeler de ortak olmuştu tabii.



Ayı Avcıları ve Beyaz Nişancılar


Valdym, Yaroglek’i devirmek için en az kendisi kadar Yaroglek’ten nefret eden Alayen’i kullandı. Alayen’in hayattaki tek amacı bir soylu gibi toprak sahibi olmaktı. Valdym ona kendisinin kral olması halinde ona toprak vereceğini ve hatta onu mareşal ilan edeceğini söyledi. Bu sözler yıllardır avare bir şekilde dolaşmaktan bıkan Alayen’in çok hoşuna gitti. Valdym’in asker toplaması için verdiği parayı alarak karlı dağların ardındaki memleketi Çarniy’e gitti. Alayen gördüğü her savaşçıya yüklü miktarda para teklif etmesine rağmen kimse para için uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkmayı göze alamıyordu. Çarniyliler genel olarak rahatlarına düşkün bir halktı fakat Ayıboğan nam Borislav biraz farklıydı. Alayen’in teklifini duyunca Borislav’ın bir anda gözleri parladı. Çünkü teklifi kabul ederlerse hayatları boyunca Çarniy ormanlarında gördüğü her canlıyı avlayan bu Ayı Avcıları artık Kalradya’da insan avlayacaktı. Ayı Avcıları ve Alayen görevlerini yapıp Yaroglek’i devirdiler fakat Valdym Alayen’e olan sözünü tutmadı. Kullanıldığını anlayan ve sinirden köpüren Alayen’in toprak sahibi olma hayalleri başka bir bahara kalmış oldu.



Yaroglek Jamiçe köyüne yerleşmişti. Sahilde saz çalıp şarkı söylüyor, etrafa gülücükler saçıyordu. Gerçekte ise içi kan ağlıyordu. Çünkü karlı dağların ardından gelen büyük bir grubun Kalradya topraklarına girdiği ve Reyvadin’e doğru ilerlediği haberini almıştı. Harlaus’un başına gelenlerin kendi başına da geleceğini anlamıştı. Yaroglek’in Jamiçe’ye gelme sebebi sıcak denizlere olan sevgisi değil soğuk diyarlardan gelen bu avcılara olan korkusuydu. Her ne kadar yeni yerinde mutlu gözükse de Yaroglek’in aklı Reyvadin’de kalmıştı. Bu yüzden Aethrod ile anlaşma yaptı. Aethrod, Reyvadin’in varoşlarında doğup büyüyen, genç yaşta yay kullanmayı öğrenen, birçok faili meçhul cinayetin sorumlusu olarak gösterilen bir isimdi. Yaroglek’in teklifini kabul etti ve kendi ordusunu kurdu. Aethrod’un amacı, soğuk diyarlardan Reyvadin’i yağmalamaya gelen Çarniyli haydutlara karşı savaşarak adını temize çıkarmaktı. Bu amacında başarılı olmuş da sayılabilirdi çünkü halk artık Aethrod’un ordusunu “Beyaz Nişancılar” diye anmaya başlamıştı.



Kara Kergit Yağmacıları ve Gri Kergitler


Dustum, kardeşi Sancar’ı devirmek için bir Kara Noyan adayı ile anlaşma yaptı. Kara Kergit Yağmacıları’nın lideri olan kişi kendi ismiyle değil Kara Noyan olarak anılıyordu. Grup içinde kim en güçlüyse o komutan olarak kabul ediliyordu ve kendisine meydan okuyanlara karşı yaptığı düelloları kaybedene kadar da komutan olarak kalıyordu. Dustum’un da gruba çok önceden soktuğu bir adamı vardı. Komutanına meydan okumak için Dustum’tan gelecek haberi beklemekteydi ve sonunda o düello vakti gelmişti. Dustum’un ona okunun ucuna sürmesi için verdiği zehir sayesinde liderini hile yaparak da olsa kolayca alt etmeyi başardı ve yeni Kara Noyan oldu. Daha sonra da verdiği emirler sayesinde Kara Kergit Yağmacıları’nın Sancar’ın devrilmesinde önemli bir rol oynamasına sebep oldu. Fakat daha sonra düello sırasında yaptığı hile ortaya çıkınca diğerleri tarafından hunharca katledildi.



Herkes Dustum’un Sancar’ı öldüreceğini düşünüyordu ama Dustum onu Tulga’da özel olarak hazırlattığı bir zindana hapsetti. Böylece halkın gözünde merhametli bir lider olarak gözükecekti. Aynı zamanda bu zindan, bir zamanlar bozkırlarda rüzgâr gibi esen Sancar Han’ın şimdiki içler acısı halini herkes görsün ve ibret alsın diye şehrin tam orta yerine yapılmıştı. Sancar umutsuzca ölümü bekliyordu çünkü ona göre Kergitler sadece güce saygı duyardı ve şu anda güç kendisinde değil kardeşindeydi. Fakat Barthai Khan böyle düşünmüyordu. Barthai Han uzak bozkırlarda yaşayan köklü ve aynı zamanda mütevazı bir ailenin reisiydi. Bu yüzden Barthai Han’ın ailesi bozkırlarda Gri Kergitler olarak anılıyordu. Sancar’ın durumu onu oldukça rahatsız etmişti. Dustum ve Kara Kergitler yüzünden Kergit Hanlığı’nın bölünüp yok olacağını düşündüğü için bir plan yaptı ve adamlarını toplayıp bir gece vakti Sancar’ı zindandan kaçırdı. Sonraki planı ise Kara Kergit Yağmacıları’nın peşine düşmek oldu.



Jumne Korsanları ve Nordland Savaşçıları


Lethwin, Ragnar’ı devirmek için eski korsanlardan Jumneli Sverre ile anlaştı. Lethwin ona halüsinojen bir mantar türünün yetiştiği adanın yerini tarif etti. Sverre’nin adamları bu mantarlardan yediğinde müthiş bir cesaret kazanacak ve Ragnar’ı devireceklerdi, öyle de oldu. Lethwin gerçek bilgiye ulaşma adına Nord standartlarına göre bile çok uzak mesafeler katetmişti. Bu adayı da yaptığı seyahatler sonucu keşfetmişti. Lethwin çok gezmenin ona kazandırdığı bilgi sayesince kral oldu ama içinde bir tedirginlik vardı. Çünkü gözü dönmüş bir şekilde Kalradya’yı yağmalayan ve kimseden korkusu olmayan Jumne Korsanları’nın Lethwin’den de korkusu yoktu.



Ragnar’ın ordusu Jumne Korsanları tarafından bozguna uğratılmıştı. Ragnar yaralı bir şekilde savaştan kurtulmayı başardı ve Kurin Nehri kenarlarında bir süre gizlendi. Ragnar’ın aklında Nordland’e gidip güçlü bir orduyla tekrar geri dönmek vardı. Nordland’e gitmeyi daha önceden kafasına koyan başka biri daha vardı, Matheld. Ragnar limana gittiğinde Matheld’in henüz yola çıkmadığını gördü ve ona planını anlattı. Matheld yeteri kadar adam toplamadan yola çıkmak istemiyordu. Uzun ve tehlikeli bir deniz yolculuğu için adam bulmak ise neredeyse imkânsızdı. Ragnar, Matheld’i ikna etmeyi başardı ve ikisi beraber yola çıktılar. Nordland’e geldiklerinde Ragnar adam toplamak için şehre ve civar köylere bakmak istiyordu fakat Matheld bunu kabul etmedi. Çünkü ölen kocasının düşmanlarına gözükmek istemiyordu. Bu yüzden kuzeyde kalan karlı dağlara doğru ilerlediler. Epeyce bir yol gitmelerine rağmen kimseyi bulamadılar. Tam umutsuzluğa düştükleri bir sırada uzaklarda bi tepede bembeyaz atlara binen bir grup kadın savaşçı ile göz göze geldiler. Savaşçılar aralarında bi süre konuştuktan sonra atlarını onların üzerine doğru sürmeye başladı. Daha sonra kadınların bir kısmı mızraklarını Ragnar’a doğrulttu diğerleri ise Matheld’i çekip yanlarına aldı. Matheld onlara olan biten her şeyi anlattıktan sonra onlar da Ragnar’ı serbest bıraktılar. Kalradya’da yaşayan Nord halkının çok zor durumda olduğu haberi onları derinden etkilemişti. Bunun üzerine Ragnar ve Matheld ile Kalradya’ya dönmeyi kabul ettiler. Nesiller boyu yurtlarından ayrılmamış Nordland Savaşçıları böylece Kalradya ile tanışmış oldu.



Braganca Ailesi ve Balyonlular


Kastor, Graveth’i devirmek için Rodirigo de Braganca ile anlaştı. Rodrigo, Veluka’nın her türlü suça bulaşmış ailelerinden biri olan Braganca Ailesi’nin reisiydi. Emrindeki adamları kundaklı yay ve çakmaklı tabanca kullanmada oldukça hünerliydiler. Rodrigo, Garveth’e düzenlenecek suikast planı için Kastor’dan yüklü miktarda para ve silah desteği almıştı. Fakat Rodrigo gizli bir şekilde planda ufak bir değişiklik yaptı ve Graveth’i öldürmek yerine onu etkisiz hale getirip Balyonlu köle tacirlerine sattı. Kastor’dan ve Graveth’in satışından gelen paralar Braganca Ailesi’nin gücüne güç katmış ve etkisinin Veluka dışına da yayılmasına sebep olmuştu.



Balyonlu köle tacirleri Graveth için kesenin ağzını açmışlardı. Çünkü onu arenada dövüştürüp onun üzerinden para kazanacaklardı. Beklendiği gibi de oldu ve Graveth sahiplerine yüklü bir miktarda para kazandırdı. Graveth bir süre sonra beş takımın aynı anda savaştığı büyük dövüşe de katıldı. Graveth eğer bu dövüşü kazanırsa köle tacirlerinin onun üzerinden kazanacağı para son ve en büyük miktardaki olmuş olacaktı. Çünkü bu büyük dövüşü kazanan köleler özgür bırakılıyordu. Bu zamana kadar hep sabreden ve yılmadan dövüşmeye devam eden Graveth özgür kalma şansına kavuşmuştu nihayet. Ama onun kafasında daha büyük bir plan vardı ve bu plana Konrad’ı da dahil etti. Graveth, arena muhafızı Konrad’ın Kalradya’ya gidip şöhretli bir savaşçı lider olmak için fırsat kolladığından haberdardı. Plana göre büyük dövüşe katılan bütün köleler bir olup isyan başlatacak ve Konrad’ın da yardımıyla arenadan kaçacaklardı. Plan başarılı oldu ve bütün köleler arasında dilden dile yayıldı. O günden sonra arenadan kaçan tüm köleler Konrad ve Graveth’i bulup onların ordusuna katıldılar. Bu orduyu birçok milletten gelen köleler oluşturmuştu ama hepsinin kaderi Balyon Arena’da birleştiği için Konrad’ın ordusu hep Balyonlular diye anıldı.



Çöl Ahuları ve Sultanın Muhafızları


Arwa, Hakim’i devirmek için Zaira ile anlaştı. Zaira, Sarranid çöllerindeki en azılı hayut liderinin kızıydı. Babası ölünce çeteyi o devralmıştı. Çete içindeki bazı üyeler ise kadın bir liderden emir almaktan rahatsız oldukları için Zaira’yı devirmenin planlarını yapıyorlardı. Zaira bundan haberdardı ve kendini tehlikede hissettiği için gruba kadın savaşçılar da katmaya çalışıyordu ama kimseden olumlu cevap alamıyordu. Bu yüzden Arwa’nın teklifini hiç düşünmeden kabul etti. Arwa’nın yolladığı kadın savaşçılar Zaira’nın çetesini pusuya düşürüp bozguna uğrattı. Zaira büyük bi dertten kurtulmuştu çünkü artık çetesini kendine göre yeniden düzenleyebilecekti. Yeni çete artık hızlı çöl atlarına binen tamamı kadın savaşçılardan oluşuyordu. Düşmanları hızlarından dolayı onları yakalamakta güçlük çektiği için Zaira’nın çetesi Çöl Ahuları adıyla anılmaya başlandı. Çöl Ahuları söz verdikleri gibi Hakim’i devirip Arwa’yı başa geçirdiler. Daha sonra Arwa’nın çete içindeki savaşçıları çeteden ayrılıp Arwa’nın ordusuna katılmak isteyince çete içinde savaş çıktı ve Zaira, Arwa’yı düşman olarak belledi.



Hakim, Zaira’nın çetesiyle karşılaştığında zırhlı memlük atlılarına güvendiği için savaştan zaferle ayrılacağına emindi. Fakat Zaira’nın atlı okçuları dağılıp Hakim’in atlılarını farklı yönlere çektiler sonra da hep birden Hakim’i ok yağmuruna tuttular. Hakim ağır bir şekilde yaralandı ve ordusu savaşa devam ederken o güneye doğru atını sürerek savaştan kaçtı. Hakim yağmurdan kaçarken doluya tutulmuştu çünkü bu sefer de başka bir haydut lideri Usiatra ile karşılaştı. Usiatra ve çetesi Hakim’i yakalayıp Siri köyüne götürdü ve diğer esirlerin yanına koydu. Bir gece Hakim tam umudunu yitirmişken felek bu sefer onun yüzüne güldü ve Gamara çıkageldi. Gamara adındaki bu kadın maceracı köylüleri ve Hakim’i kurtardı. Hakim, Gamara’nın bu iyiliğine karşılık gömülü hazinesinden ona altınlar ve değerli mücevherler verdi. Gamara fakir ve göçebe bir kabileden gelmekteydi ve Hakim sayesinde ilk defa rahata kavuşmuştu. Gamara ve ordusu Hakim’i ve Sarranid halkını çöl haydutlarından korumaya yemin ettiler ve Sultanın Muhafızları olarak anıldılar.
Tam Çözüm

Dört Yol Hanı

Başlangıçta kendini gölde bulacaksın. Kıyıya çık ve hana gir ve Ymira ile konuş. Daha sonra Marnid koşarak senin yanına gelecek ve seninle bir konuşma yapacak. En sonunda Ymira senden çay almanı isteyecek ve kendini haritada bulacaksın. Biraz zaman geçtikten sonra Borcha senin yanına gelecek ve çalınan eşyalarını bulup odandaki sandığa koyduğunu söyleyecek. Dört Yol Hanı’nda onda gittiğinde sandık, yatak ve not defteri göreceksin. Sandıkta eşyalarını saklayabilirsin. Yatakta uyuyarak rüya görevlerini yapabilirsin. (12 saatte bir uyuma hakkın var.) Masanın üzerindeki not defterini okursan modla ilgili rehber bölümüne ulaşabilirsin.



Asugan Tüneli

Asugan Tüneli'ne girince ustabaşı seni büyük talim alanındaki Artimenner'a gönderecek. Artimenner senden kaybolan mühendisi bulmanı ve ondan sonra da tünel inşaatını bitirmeni isteyecek. Dugan köyü yaşlısı ile kaybolan mühendis hakkında konuştuğunda seni köyün yakınlarndaki Avlanma Alanı’na gönderecek. Alana girdiğinde tam karşında kalan dağın aşağısında mühendisin cesedini ve kitabını bulacaksın. Onları bulman görevi tamamlamana yetiyor. İkisini de F tuşuna basarak yanına alabilirsin. Cesedi köy yaşlısına teslim edersen onur kazanırsın. Kitabı da okursan mühendislik yeteneğin artar ve tünel inşaatını daha çabuk bitirirsin. Dağın tepesindeki geyiği avlarsan deri ve et sahibi olabilirsin. Alanda bulunan 4 adet bozkır haydudunu öldürüp tecrübe kazanabilirsin. Kaybolan mühendisi de bulduğuna göre inşaata başlayabilirsin. İnşaat tamamlanınca uyarı penceresi çıkacak. Artık tünelden geçip Geroya Hanı'na gidebilirsin. Tünelden geçiş ücreti 500 dinardır. Eğer Asugan Kalesi lordu olursan geçiş ücreti ödemezsin ve geçişlerden kazanılan hasılat sana kalır.



Geroya Hanı

Geroya'ya gittiğinizde çaycı size çay satmak istemeyecek. Çeşmenin yanındaki binaya girip Leydi Asalit'ten yardım istemeniz gerekiyor. Asalit onu Jelkala'ya götürmeniz karşılığında yardım edebileceğini söylüyor. Asalit abisi Rezalit’i izin konusunda ikna edebilmek için senden Kılıç Ustası olmanı isteyecek. Kılıç Ustası’nın verdiği tüm görevleri bitirdikten sonra tekrar Asalit ile konuş. Bu sefer de Rezalit senden şövalye olmanızı isteyecek.



Klunmar Kalesi

Klunmar Kalesi'ne gidip kapıdaki görevliye Harlaus'u sevdiğini belli ettiğinde sana anahtar verecek. Odaya girdiğinde Sir Gunivar'ın verdiği görevleri yapıp şövalye unvanı al. Sir Gunivar’la arandaki ilişki 60 olması bunu için yeterli fakat ilişkini 90 yaparsan sana Harlaus’un Kılıcını hediye edecek. Ayrıca Sadık Şövalyeler ile arandaki ilişki puanı 100 olursa haritadaki gördüğün tüm Sadık Şövalye grupları ile konuşup seni takip etmelerini sağlama şansını kazanacaksın.



Leydi Asalit

Şövalye unvanını aldıktan sonra Leydi Asalit ile tekrar konuşmaya gittiğinde Rezalit bu sefer size izin verecek. Şimdi yapman gereken Asalit'in dediği her şeyi yapmak. Asalit ile beraber Jelkala'ya yaklaştığınızda senden bir top kadife alıp Veluka'daki hana gelmeni isteyecek. Veluka'daki hana gidip onla konuştuğunda Asalit fazla şarap içtiğinden bayılacak. Yerdeyken onla tekrar konuştuğunda durumunun kötü olduğunu anlayıp onu İyindah köyündeki Jeremus'a götüreceksin. (Köye gitmeden önce oyunu kaydetmenizi tavsiye ederim.) Jeremus'a "Ben ve askerlerim yaralıyız, bize yardım eder misin?" diye sor. Daha sonra köyden çıkıp biraz yürüdüğünde Kara Şövalyeler'in sizi kaçıracak. Seni köle olarak Ramun'a satacaklar.



Gemi

Kendini bir gemide kürek çekerken bulacaksın. Merdivenlere doğru hareket ettiğinde muhafızlar ve köleler arasında kavga çıkacak. Yere düşen bıçak veya baltaları alıp muhafızları etkisiz hale getirebilirsin. İki muhafızın da işi bittiğinde anahtarları alıp güverteye çık. Hemen karşında duran sandıktaki eşyaları al. Güvertedeki muhafızların hepsinin işi bittiğinde kaçacaksın ama seni tekrar yakalayacaklar ve denize atacaklar. (Kürek çekerken isyan ettiğinde ilk darbede yere yığılsaydın da denize atacaklardı.)



Issız Ada

Bir ıssız adaya çıkacaksın. Adada yaşayan tek kişi olan Ramiryu'nun ne demek istediğini anlayıp onun dediklerini yapmalısın. Kulübenin içindeki günlüğü okuman ve yan taraftaki sandıktan kısa mızrak alman gerekecek. Bunları yaptığında Ramiryu'yu anlaman kolaylaşacak. Ramiryu için bir balık yakalaman ve ateşi yakman gerekecek. Ramiryu'nun tüm dediklerini yapınca bu adadan güneye doğru gideceksin.



Siri Çölü

Bir çöle çıkacaksın. Çölde Usiatra'nın adamlarından köylüleri kurtarman gerekecek. Tüm haydutların işi bittiğinde anahtarı alıp köylüleri ve gezgini kurtaracaksın. Gezgin ile konuşup doğuya doğru gideceksin ama seni yakalayıp Balyon'a götürecekler. (Haydutlar seni yenmiş olsaydı da Balyon'a gidecektin.)



Balyon

Kendini arenada bulacaksın. Sandıktaki eşyaları alıp Konrad ile konuş. Dövüşü kazanırsan oradan kurtulup Lokti'ye gideceksin.



Lokti

Argo Sendnar ile konuş. 1000 dinar karşılığında seni Kalradya'ya götürmeyi kabul edecek. Lokti'de çalışıp para kazanman lazım. Çalıştığında yorulacaksın ama biraz bekleyince canın tekrar dolacak. Tezgah açmadan önce satacağın 3 şeyi iyi belirlemelisin ve envanterin dolu olmalı. Farklı 3 ürün seçebildiğin gibi aynı 3 ürünü de seçebilirsin. Tezgahına sadece 8 müşteri gelecek. Eğer ticaret becerin iyiyse ilk söylediğin yüksek fiyattan almayı kabul edecekler. Bir şekilde 1000 dinar topladığında Argo ile tekrar konuş ve Kalradya'ya git.



Kızını Kurtar

Praven'deki hana gece vakti baskın düzenleyip kızını kurtarmalısın. Daha sonra kızınla konuştuğunda sana Ölüm Tepesi'nden bahsedecek.



Ölüm Tepesi

Burada 9 kara şövalye bulunmakta. 8 tanesi dışarıda seni bekliyor olacak. Onları yenip içeri girdiğinde Lord Talve adındaki kara şövalyeyi göreceksin. Talve sana "Elimden sadece bir kişi kaçarak kurtulabildi. O da zırhında aslan resmi olan bir şövalyeydi." diyecek. Bu kişi Sir Gunviar. Klunmar Kalesi'ne gidip onunla konuşmalısın. Eğer Lord Talve ile dövüşmeyi seçersen mutlak suretle öleceksin ve oyunu kaydedip çıkarak Lord Talve ile yaptığın konuşmayı en baştan yapman gerekecek. Merdivenin altındaki sandıktan eşyalarını geri almayı unutma.



Glunmar Savaşı

Sir Gunivar ile konuştuğunda sana Lord Talve’nin aslında senin oğlun olduğu gerçeğini söyleyecek. Oğlunu kurtarabilmek için onun kafasına bir çekiçle vurman gerektiğini ve bunu için de Rebaçe köyüne gidip demirciyi bulup ondan savaş çekici alman gerektiğini söyleyecek. Demirci’yi bulup konuştuğunda seni Bileyci’ye gönderecek o da seni Marangoz’a gönderecek. Marangozun yaptığı pervaneli araba ile uçarak Narra şehrine düşeceksiniz. Narra’dan çıktıktan sonra Glunmar köyüne gidip haydutlarla yapılacak savaşta köylülere liderlik etmen gerekecek. Savaşı kazanırsan Usta İşi Savaş Çekici’ni de kazanmış olacaksın.



Oğlunu Kurtar

Savaş çekici ile oğlunu yani Lord Talve'yi bayıltman gerekiyor. Ayıldığında hafızası geri gelecek ve seni hatırlayacak. Ona Asalit'in yerini sor. Senden 100 kişilik bir ordu kurmanı isteyecek.



Asalit'i Kurtar

100 kişilik bir ordu kurduktan sonra oğlunla konuşup Leydi Asalit'in yerini öğren ve onu 100 kişilik Kara Şövalye grubundan kurtar. Daha sonra 10000 dinar ile birlikte Rezalit'in yanına git ve onla konuş. Asalit sana çay alabileceğini söyleyecek.



Kaçak Çay

Eğer Asugan Kalesi'nin lordu sen değilsen çayın sınırdan geçirilmesine izin verilmiyor. Çaycıdan çay al, baharatçıdan baharat al, gece olunca tünelden geç ve çayı Ymira’ya ver.



Rehberler

Para Kazanma Rehberi

-Glunmar ve Lokti'deki madenden demir ya da altın bulmak.

-Buvran ve Lokti'deki kuru ağaçları keserek elde ettiğiniz odunları satmak.

-Emer ve Lokti'deki tarlada çalışarak tahıl elde etmek.

-Dört Yol Hanı, Serindiar ve Lokti'de balık tutmak.

-Zendar Vadisi'nde köprünün altındaki ve Dorak Kalesi'nin arkasındaki altın dolu sandıkları bulmak.

-Rivaçeg hanında bulunan Alayen'e Ymira'nın; Kulum köyünde bulunan Matheld'e ise Nizar'ın yerini ispiyonlamak. (+5000 dinar, -5 onur)

-Asugan Kalesi'ni ele geçirip tünelden gelir elde etmek.

-Deshavi'nin görevlerini yaparak Kelleci Reisi olmak ve köle ticareti yapmak.

-Marnid'in görevlerini yaparak Kervan Başı olmak ve ticaret becerisini geliştirmek.



Onur Kazanma Rehberi

-Rivaçeg hanında bulunan Alayen'e Ymira'nın; Kulum köyünde bulunan Matheld'e ise Nizar'ın yerini söylememek. (+5 onur)

-Kayıp mühendisin naaşını Dugan köy yaşlısına teslim etmek. (+3 onur)

-Glunmara gidip Bunduk'tan "savaşa önderlik et" görevini yapmak. (+3 onur)

-Firentis'i intihardan vazgeçirmek. (+2 onur)



100 Kara Şövalye'yi Yenme Rehberi

-Deve kullanın ve Sultanın Muhafızlarından oluşan bir ordu kurun.

-Bu rehbere sizlerden gelen taktikleri de ekleyebilirim.



Lokti Ticaret Rehberi

-Lokti'ye görev esnasında geldiyseniz demir madeninden 8 demir bulup onları pazarda tezgah açarak satın.

-Lokti'ye daha sonradan tekrar gidecekseniz yanınıza iyi para edecek 8 eşya almayı unutmayın.



Yoldaşları Bulma Rehberi

-Borcha, Marnid, Ymira (Dört Yol Hanı)

-Rolf, Baheshtur (Dorak Kalesi)

-Firentis (Önce Zendar vadisi, sonra İyindah köyü)

-Jeremus (İyindah köyü)

-Deshavi, Klethi (Zendar Vadisi)

-Matheld (Kulum köyü)

-Alayen (Rivaçeg hanı)

-Bunduk, Katrin (Glunmar köyü)

-Nizar (Ergellon yaylası)

-Lezalit, Artimenner (Büyük talim alanı)



Grup Liderlerini Bulma ve Özel Eşyalar Rehberi

Grup liderleriyle aranızdaki ilişki 30, 60 ve 90 olduğunda ödüllendirilirsiniz.

Grupla aranızdaki ilişki 100 olduğunda haritadaki diğer asker grupları isterseniz sizi takip eder.

İyi gruplara katılım şartı +10 onur, 100 nam; kötü gruplara ise -10 onur, 100 namdır.



Grup Adı, Lideri, Özel Eşya

Sadık Şövalyeler, Sir Gunivar (Klunmar Kalesi), Harlaus'un Kılıcı (+1 Güçlü Darbe)

Beyaz Nişancılar, Aethrod (Reyvadin Hanı), Okçu Yüzüğü (+1 Güçlü Germe)

Gri Kergitler, Uruzuge (Ada Kulun Köyü), Sanjar Han'ın Atı (+1 Atlı Okçuluk)

Nordland Savaşçıları, Matheld (Kulum Köyü), Şifalı Bitki (+2 Yara Bakımı)

Balyonlular, Konrad (İbdeles Köyü), Balyon Kahraman Miğferi (+1 Demir Vücut)

Sultanın Muhafızları, Gamara (Tilimsal Köyü), Zehirli Hançer (+1 Güçlü Fırlatma)

Kervan Muhafızları, Marnid (Dört Yol Hanı), Cazibeli Ceket (+2 Ticaret) ve Kalradya Haritası (+3 Yön Bulma)

Kelle Avcıları, Deshavi (Zendar Vadisi), Kelleci Resi Atı (+1 Binicilik)

Kara Şövalyeler, Hegen (Uksal Hanı), Görkemli Kara Zırh (+1 Demir Vücut)

Ayı Avcıları, Alayen (Rivaçeg Hanı), Zehirli Ok (+1 Güçlü Germe)

Kara Kergit Yağmacıları, Kara Noyan (Halmar Hanı), Kara Üzengi (+1 Atlı Okçuluk)

Jumne Korsanlar, Sverre (Verçeg Hanı), Halüsinojen Mantar (+1 Güçlü Darbe)

Braganca Ailesi, Rodrigo de Braganca (Veluka Hanı), Usta İşi Veluka Kundaklı Yayı (+1 Güçlü Germe)

Çöl Ahuları, Zaira (Barriye Hanı), Siri Hurması (+1 Atletizm)

Dorak Haydutlar Konseyi, Baron Rolf (Dorak Kalesi), Dorak Miğferi (+1 Demir Vücut)



Görev Listesi

Ana Görevler

Geroya'dan çay al (Ymira)

Büyük talim alanına git (Tüneldeki ustabaşı)

Asugan Tüneli inşaatını bitir (Artimenner)

Kayıp mühendisi bul (Dugan Köy Yaşlısı)

Kılıç ustası ol (Leydi Asalit)

Belalı muson haydutlarını yok et (Kılıç Ustası)

Siyahlı kılıç ustasını yen (Kılıç Ustası)

Şövalye ol (Kont rezalit)

Leydi Asalit'i Jelkala'ya götür (Leydi Asalit)

Bir top kadife al Veluka'daki hana git (Leydi Asalit)

Leydi Asalit'i İyindah köyündeki Jeremus'a götür (Leydi Asalit)

Ramiryu'yu anla (Issız Ada)

Haydutlardan anahtarı al (Siri Köyü)

Arenada şampiyon ol (Balyon Arena)

1000 dinar kazan (Argo Sendnar)

Kızını kurtar (Praven Hanı)

Ölüm Tepesi'ne git (Kızın)

Zırhında aslan resmi olan şövalyeyi bul (Ölüm Tepesi)

Usta işi savaş çekici bul (Sir Gunivar)

Glunmar Savaşı'nı kazan (Demirci)

100 kişilik ordu kur (Oğlun)

Leydi Asalit'i kurtar (Elberl Köyü civarı)

Leydi Asalit'i ve 10000 dinarı Kont Rezalit'e teslim et (Rezalit)

Baharat al ve tünele gece vakti git (Geroya çaycısı)



Bir Defa Yapılabilen Yan Görevler

Nizar'ın yerini söyle (Matheld)

Ymira'nın yerini söyle (Alayen)

Firentis'i intihardan vazgeçir (Jeremus)

Şiirleri öğren (Nizar)

Bir akşam Jamiçe köyüne git (Yaroglek - Jamiçe)

Miğferi bul (Muhtar Gazi - Daşbiga)



Sürekli Yapılabilen Yan Görevler

At hırsızlarını avla (Borcha)

X şehrine X adet X götür (Borcha)

Kervanlara refakat et (Marnid)

Kervana X şehrine kadar refakat et (Marnid)

Kelleci reislerinden kurtul (Rolf)

Tüccarın kızını esir al (Rolf)

Humyan liderini esir al (Baheshtur)

Humyanları avla (Baheshtur)

Define avcılarından kitabı al (Firentis)

Kızın fidyesini götür (Firentis)

Haydutları esir al (Deshavi)

Haydutları avla (Deshavi)

Savaşa önderlik et (Bunduk)

Askerleri eğit (Bunduk)

X adet X al (Katrin)

Şifalı karışımı X şehrine götür (Jeremus)

Jeremus'un talebesine kadar refakat et (Jeremus)

Firarileri esir al (Lezalit)

Kanunsuz adamı avla (Klethi)

X tane X esir al (Grup liderleri)

X tane X grubu avla (Grup liderleri)

Çölleri aş ve sevdiğine kavuş (Rüya görevi)

Doktorun yanına git (Rüya görevi)

Köyü barbarlardan kurtar (Rüya görevi)

Sanjar Han'ın atını çal (Rüya görevi)

Düelloyu kazan (Rüya görevi)

Cirit oyununu kazan (Rüya görevi)



Gereksiz Bilgiler

-Lord Talve'nin ismi Evlat'ın tersinden geliyor.

-Lezalit'in kardeşleri Leydi Asalit'in ismi Asalet'ten; Kont Rezalit'in ismi ise Rezalet'ten geliyor.

-Ramiryu'nun ismi Maori dilinde Cuma demek olan Rāmere'den geliyor.

-Savaşçı Prenses Matheld'in kıyafetleri ve silahları Zeyna dizisinden.

-Çölde geçen rüyada giydiğimiz kıyafetler Mecnun Çınar'ın meşhur pijamalarından başkası değil.

-Doktor Jeremuslu rüya, Doctor Who izleyenlerin zaten ilk görüşte farkettiği "Ağlayan Melekler" bölümünden geliyor.

-Denizin üstünde yapılan üçlü düello rüyası "İyi, Kötü ve Çirkin" filminin düello sahnesine selam çakıyor.

-Dört Yol Hanı'ndaki gölde bulunan esrarengiz adamın orda olmasının tek nedeni kuzgunla yaptığımız diyalogtaki bir hatayı çözmek.

-Alayen'e Ymira'yı ispiyonladıktan sonra gölde bulunan adacığa dikkat ederseniz alnına bıçak saplanmış suikastçi iskeletini görebilirsiniz.

-Firentisli intihar görevinde "Bir Pazar Günü" adlı filmdeki intihar sahnesine gönderme var.

-Kara Noyan'ın grubunu tanıtırkenki konuşma tarzı meşhur "cimbom old boys" adlı videodan.



İmzalar

SJutQ.png
Code:
[center][url=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,316643.0.html][IMG]https://tw.greywool.com/i/SJutQ.png[/IMG][/url][/center]
b8QYj.png


Code:
[center][url=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,316643.0.html][IMG]https://tw.greywool.com/i/b8QYj.png[/IMG][/url][/center]

BtQFB.png


Code:
[url=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,316643.0.html][IMG]https://tw.greywool.com/i/BtQFB.png[/IMG][/url]
aM-T_.png


Code:
[url=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,316643.0.html][IMG]https://tw.greywool.com/i/aM-T_.png[/IMG][/url]

Xp0Vm.png


Code:
[url=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,316643.0.html][IMG]https://tw.greywool.com/i/Xp0Vm.png[/IMG][/url]

asQe1.png


Code:
[url=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,316643.0.html][IMG]https://tw.greywool.com/i/asQe1.png[/IMG][/url]

2t_J5.png


Code:
[url=http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,316643.0.html][IMG]https://tw.greywool.com/i/2t_J5.png[/IMG][/url]
Evlat OSP

-Modül Sistem 1.21, buz.brf ve frozenpainter.brf içindeki her şeyi özgürce kullanabilirsiniz.

-Bunların dışında kullanacağınız şeylerin sahiplerini bulup onlara teşekkür etmelisiniz.

-Arkaplan resimleri ve müzikler OSP değildir.



Alt Modlar

Evlat Tatil (dragos tarafından yapılan alt mod)



Eski Sürümler

 
Last edited:
hımm güzel gözüküyor hatta beğendim ama indirme linkinde bir sıkıntı mı var?
google hesabımıda giriyorum ama indirme işlemi başlamıyor.

edit:saat 1 hala bekliyorum ona göre :grin:
 
Yeni Görev Fikirleri - 1
Yeniçeri_21 said:
Bence bi evde oturan bi kaç askeri olan bi adamı evine gidip öldürme gibi görevlerde ekleyebilirsin
kara lord said:
bence Kara Şövalyeleride alabileceğimiz bir görev versen güzel olur. muson haydutlarını onlardada ilgili görev koyup asker olarak alabilsek güzel olur.
mrmca said:
bence tüm karakterleri npcleri hikayelerini birbirlerine bağla böylece oyuna bi tat katmış olursun yani baron rolfun marnid ile bi ilgisi olsun
Alparslan said:
Bence ymirayı kurtarma görevi de eklenmeli bu da şöyle olabilir mesela marnid ve borcha Ymira'yı öldürmeye gelen askerlerle dövüşürken biz gelelim yardım edelim.
Negatrm B. said:
Örneğin yoldaşlar yaşlanmış ama soylular vesaire aynı duruyor. Tavsiyem, genç soylular yaşlı soyluların yerini alır ve onların yerine de yeni soylular getirilebilir. Tabi bu durumda Yaro, Harlaus vesaire de sahneden çekilmek zorunda kalabilir.
Partizanes said:
-Attan Kaçan Bir Adamı Yakalamaya Çalışabiliriz.Ya Öldürürüp Parasını Alırız.Yada Sadece Parasını Alırız.
-Adalara Açılarak Yeni Ganimetler Elde Edebiliriz.Bir Yerden Bağlayabilirsen Çok Güzel Olur.
-Şehirde Bahis Oynayarak Kavga Edebiliriz.Ahali Etrafta Toplanır Para Atar Gibi Gibi.
-Aslında Turnuvalarada Eklenti Yapabilirsin.Koşma Yarışları,Okçuluk Yarışları,Binicilik Yarışmaları Vesaire Vesaire.
-Oyuna Renk Katmak İçin Odundan Pc Ekleyebilirsin :grin: (Tamam Saçma Oldu)
-Bazı Görevlerin Sonunda Zırh Olsun Kılıç Olsun Verilebilir.
-Diyelim Bir Adamı Kurtarma Görev Alırız.Haritada Biraz İlerledikten Sonra Deprem Olur Yarık Açılır Baktık Bir NPC Orda.Kurtarmaya Çalışabiliriz.Ardından Tam Adamı Kurtaracakken Haydutlardan Biri Ok Atar.Daha Sonra Kazanabiliriz. (Tamam Buda Biraz Saçma Oldu)
-Resimdeki Sığılara Kurtlar Saldırabilir.
-Bulaşıcı Bir Hastalık İçin Bir Bölgeden Bitki Toplanabilir.
-Hana Girdiğimizde İçki İçerken Kavga Edebiliriz.
-Şehir Muhafızların Kaçabiliriz.(Çitlerden Atlarız.)
-Kuş Yetiştiricisine Yem Götürebiliriz. (Nerden Geldi Bu Aklıma ?)
-Bir Kadın İçin Kavga Eden İki Adamı Ayırabiliriz.(Öldürelim Gitsin)
-Kadınla Uğraşan Bir Adamı Öldürebiliriz. (Anladın Sen :grin:)
-Şairlerle Müsabakalara Girebiliriz.
-Şair Bizden İyi Çıkarsa İsteğe Bağlı Dışarıda Onu Öldürebiliriz.
-Sokakta Kargaşa Yaratabiliriz.
-Kavga Eden Adamların Üstünden Bahis Oynayabiliriz.Bir Tane Adam Şapkayla Para Toplar Falan :grin:
-Mezarlıkta Dolaşabiliriz.Doğan Bir Ruh Gelir :grin:
-Mezarlığa Sabahleyin Gidince Bekçisiyle Konusuruz.
-Mezarlıkta Gizli Bir Sandıktan Birşeyler Bulabiliriz.
-Duello Mekanları Oluşturulabilir.
-Bir Görevden Sonra Handa Uyuyabiliriz.Rüyamıza Gideriz.Çatıdan Çatıya Atlarız Orada Bir Adamla Konusuruz.Fantastik Bir Kılıcıın Yerini Söyler.
-Yolda Giderken Bir Ulakla Karşılaşırız.Bizi Bir Yere Götürür.Orada Bir İpucu Verir.Ve Bize Bir Şehre Kadar Refakat Etmemizi İster.Götürdükten Sonra Bir Köyden Çiftçi Gelir Yardım İster.Köyü Kurtarırız.Bir İpucuda O Verir.Upucuda Bir Yere Gitmemizi İster Gideriz.Gittiğimizde Mezar Bekçisiyle Karşılasırız :grin: Bize İpucuyu Vermek İstemez.İkna Ederiz.Olmadı Bayıltırız.Öldürürsek Onur Kaybederiz.Olmadı Rüşvet.Bizden Bir Haydut Sığınağı Basmamızı İster.Basarız.Bir İpucu Daha.İkisini Birleştirdiğimizde Bir Tanınmadık Bir Lordu İşaret Eder.Onla Konusuruz.Bizden Önemli Bir Haydutu Öldürmemizi İster.Öldürürüz.Geri Geldiğimizde Lord Kaybolur.Kaçırıldıgını Öğreniriz.Kurtarmaya Gideriz Yolda Buluruz.Bize İpucunu Verir.Bir Yerdende Güzelliği Bulur Ve Alırız. (Sanırım En İyisi Bu Oldu )
-Bilek Güreşleri Eklenebilir.
-Deve Güreşide Yapalınabilir.
-At Pisliği Temizleme Görevi Olabilir.Lord Ceza Verir.Pisliğe Vurarak Hallederiz Sorun Değil
-Samanları Toplayabiliriz.
-Handa Tuvalete Girecekken Zorlanan Bir Arkadaşa Rastlarız.Kapıyı Açtık Diye Kavga Ederiz.(Kazanırsan Dışkı Senin :grin:)
-Bir Bölgede Taş Atarız.Birisinin Kafasına Gelir.Özür Dileriz.Kalkan Verir.
-Nehirde Yüzerken Altın Bulabiliriz.
Cunning Fox said:
çocuk yapma olsun aile kuralım. tarım olsun çiftçilik yapabilelim birde ateşli silahlar olsun .s
Redstone Knight said:
kimi nerede bulacağımı bile bilmiyorum. Bu yüzden oyun normal Native gibi oluyor. Oyunun başında bir liste gibi bir item alabiliriz. Liste item'ın ismi olur.
Para konusunda, bir evimiz olabilir, bir köy gibi. Tek farkı içine kendi chest'imiz ve biraz item olur. Chest yapımı forumda anlatılıyor.
Redstone Knight said:
Listeyi senaryoyla bağlayabilirsin. Örneğin biz ana karakterin oğlu oluruz (tabi ana karakter ölmüş olacak), bize belirli insanları kontrol etmemizi söyler.
At çalmanın saçma tarafı şu.

- = Boşluk
+ = Atlı asker

-+--
--+-
-+--
--+-
-+--
--+-

Böyle dizilmeleri saçma. Bunun yerine kamplarda oturabilirler.

Kervanların spawn olma süreleri çok uzun. Beklesen bile gelmiyor.

İşletmeleri düzenleyebilirsin. İsimlerini ve sahnelerini değiştirirsin. Örneğin kendi hanımızı yapabiliriz. Sahne, isim ve gelir değişir sadece.
Partizanes said:
-Kuş Yapılabilir.Ağaçlarda Durur Vesaire.Yuvası Olur.Olmadı Bir Görevde Kullanırsın.Hayvandan Almaya Çalışırsın Elmas Gibi Birşeyi.Yaparsan Şayet.
-Şehirle İlgili Bir Görev Verirsin.Etrafta İnşaat Görevlileri,Duvar Boyayanlar Falan Olur.Animasyon Gerekir.O Ayrı.Adı Üstünde Fikir.
-Yine Şehirde Giderken Şehir Muhafızlarından Kaçan Kız/Erkek Size Çarpar.Birşeyler Olur.Muhafızlardan Onu Korursunuz.Hediye Verir.Grubada Katılır.Güzel Olur Yani.
-Bir Köyde Bir Dilenciyle Karşılaşırız.Para İster Veririz.Bize Bir Yer Söyler.Oraya Gideriz.Tarikat Şovalyeleriyle Karşılaşırız.Dilenci Vesaire Gönderdi Deriz.Birşeyler Konusuruz.Ya Dövüşürüz Kazanırsak Ayrı Ödül Yada Bırakırız Olayı Ayrı Ödül Verir.Bazı Görevler Yapmamızı İster.Adaya Gönderir Falan.
-Şehirde Lord Emriyle Ev Basarız.Sandıklardan Para Toplarız.Ev Sahibiyle Dövüşürüz.
-Dükkan Soyma Özelliği Ekleyebilirsin.En Sonunda Muhafızlardan Kaçarız.
-Bir Bölge Yaparsın.Arada Sırada Orda İtem Verir.
-Tapınak Yaparsın.Ortada Kocaman Alev.Rahiplerden Köleleri Kurtarırız.Karşılıgında Npc Olarak Biri Katılır.Diğerleri Savaşçı Olarak.
-Gelecekten Gelen Bir Adamla Tanışabiliriz.Birkaç Görev Verir.En Sonunda Fantastik Bir Kılıç Verir.
-Yolda Giderken Yerde Para Buluruz.Bir Adamda Parayı Görür.Kavga Ederiz. :grin:
√кσякмαz ☪ said:
Bir köpek sahibi olabiliriz. Savaşta yanımızda gelebilir ( Emir olarak bir kaç emir de verebiliriz ) Ona köpek maması falan alabiliriz. Tabi bu fikir daha da geliştirilebilir.
Alparslan said:
Oyuna avcılık da ekleyebilirsin mesela geyiklere at animasyonu verirsin çarniy av kulübesinin oralarda sürüler halinde veya yalnız gezerler sonra yanlarına yaklaşınca harita modundan savaş moduna geçer ve gizlice yaklaşıp okla öldürebiliriz atlarda olduğu gibi onlarda da can olur sonra yanlarına gidip alırız ve çarniy av kulübesine götürürüz orda geyiği keserler ve bize 2 tane et ve 1 tane kürk veririler sonra onları satarız aynı şekilde deniz kıyısına balık avlama yeri inşa ederiz orda adam çalıştırırız ve balık avlarlar ordan bir miktar gelir elde ederiz tıpkı işletmelerde olduğu gibi sonra oraya deniz yağmacıları saldırır bunun için oraya adam koyabiliriz. Tabi bunlar sadece öneri
Emrehan said:
Şimdi öncelikle modunu iyi tanımlaman gerek, mesela oyundaki amaç nedir bunu belirlemelisin. Şimdi modunu oynamaya başlayıp yeni görevlerle ilgilensek ve hepsini bitirsek ne olacak, oyun eski yapısına dönüp Kalradya fethine mi geçecek yoksa senaryoyla birlikte işler de bitecek? Bana kalırsa Kalradya çok geniş bir diyar ve senaryo bittikten sonrası sıkıcılaşabiliyor, bundan dolayı haritayı küçültebilir ya da senaryoyu çok uzatıp Kalradya fethine bağlayabilirsin. Yahut senaryo bittiğinde oyun da bitmiş olur. Bunlar tavsiye tabi, haydin kolay gelsin.  :smile:
Redstone Knight said:
Görev Adı: Fight Club
Ayrıntılar: Cidden eğitim kamplarından birini ve diyalogları düzenleyerek böyle bir şey yapabilirsin. Silahsız (yumrukla savaşamayız, Warband'de yeterince damage veremiyoruz, belki yumruğa benzer bir item'la savaşabiliriz) sadece dövüşürüz.
Partizanes said:
-Kardeş Kavgasında Araya Kaynayabiliriz.Barıştırabiliriz.Öldürürüz.Bize Kalmış.
-Bir Şehirde Geziniriz.Bir Kuyruk Görürüz.Bir Adam Birşeyler Dağıtıyordur.Adamla Tanışırız.Bize Kimi Görevler Verir.Ödül Vesaire.
-Horoz Dövüşleri Olabilir.
-Bir Vadide Sıkıştırılıp Bizden Para İsteyebilirler.Bizde Elbette Vermeyiz Dövüşürüz.Sonunda Ufak Bir Ödül Verebilir.
-Gelecekten Geldiğini İddia Eden Bir Adamla Karşılaşabiliriz.Birşeyler Uydurursun :grin:
-Deli Bir Kişiyle Karşılaşırız.Bizi Babası Sanar.Dibimizden Ayrılmaz.Para Veririz Harcasın Diye.Teşekkür Eder Yemek Verir.
Redstone Knight said:
Görev Önerisi: Krallığa eşdeğer bir düello

Ayrıntılar:

1- Ana karakter bir krallığın bir kalesine gider ve kale kumandanıyla konuşur.
2- Kumandan ona kralın/sultanın/hanın kaleye teşrif edeceğini, ve ona hizmet edecek insanlar aradığını söyler. Ana karakter kabul eder ve bu tarihten bir süre sonra (sana kalmış) kaleye geri döner.
3- Kral/sultan/han korumalarıyla kaleye girecekken ana karakter kılıcını kınına koymayı unutmuştur ve hükümdar bunu hakaret algılamıştır.
4- İki karakterde kale avlusunda sadece piştovlar ve basit kıyafetlerle düello yaparlar.
5- Kazanırsa BB krallık. Kaybederse zindan.
kara lord said:
suikast  tarikatı ve ona özel birlik yapılabilir . Rodok dağlarında bi mağara sığınakları olur.Bize Suikast görevleri verilir falan assasins creedin düzenli ve karladya versiyonu  :mrgreen:
Redstone Knight said:
Görev Adı: Propaganda
Görev Ayrıntıları:

1- Mareşalden alınır.
2- Ödül: Şehirde karışıklık çıkar ve belirli bir ödül alabiliriz.

Karışıklık: Şehirde bulunan asker sayısı azalır. Şehirdeki dükkanlarda bulunan para ve mal azalır. Ayrıca kuşatmada olduğu gibi şehirin adının altında isyanda olduğunu belirten bir şey yazar. Ayrıca ayrıntı olarak şehirde insanlar ve askerler çatışabilir. Bize de saldırabilirler. Arena gibi.

Ödül: Bir silah olabilir. Özel bir silah veya yüklüce para veya mülk olabilir.

Görev Ayrıntıları:

1- Mareşalden görevi alırız
2- Şehre gideriz
3- İnsanlar bir insanın yanında bekler
4- Basit propagandalar
5- OH HE DED
6- İnsanlar koşmaya başlar
7- Running
Redstone Knight said:
Görev Önerisi: Kalradya Sığır Göçü.

Görev Ayrıntıları:

1. Vaegir Kralı ülkede sığır kıtlığının başladığını, bunun onları savaşta çok yorduğunu ve bunun bir savaş stratejisi olarak kullanılabileceğini söyler.

2. Vaegir Krallığı hangi ülkeyle savaştaysa "her köyünden" sığır çalınır.

3. Toplanan sığırlar (ki bayağı fazla) Reyvadin'e kadar sürülür.

4. Ödül olarak bir kale ve en iyi birliklerden ufak bir ordu alınır.
Redstone Knight said:
Görev Önerisi: Hırsızlık

Görev Ayrıntıları:

1. Şehir menüsünde böyle bir seçenek çıkar ve rastgele hazırlanmış sahnelerden birine gireriz.
2. Bazen içeride NPC olabilir ve bunlar bizi fark edebilirler (Sancar Han'ın atını çalma görevindeki gibi).
3. Chest'lerde rastgele düşük değerli item'lar çıkar ama taş da çıkmaz.
Partizanes said:
Aslında Çocuklarımız Kavga Edebilir.Eften Püften Bir Neden Çıkartırsın.Yok Bana Şunu Dedi Gibi.Sonra Bunlar Dövüşürler.Ayırırız.
miracylmz55 said:
Oyuna asugan tünelinden sonra zendar inşaatı gelsin zendarı yapalım npclerin yarısı gelsin oraya marnid ymira borcha falan orası hatta bizim şehirimiz olsun orayı savunma olsun nehir korsanlarıyla tekrar savaşalım
Redstone Knight said:
Özellik Önerisi: Yetenekler

Ayrıntılar:

1. Talim alanından öğrenilir.
2. Talim alanı için görev yapılır.
2.1. Talim alanının sahibi bizden artık pek fazla kişinin gelmek istemediğini söyler ve bizden adam bulmamızı ister.
2.2. İkna yeteneğimize göre her köyden asker toplarız.
2.3. 150 kişi olduğunda geri döneriz ve talim alanı sahibi bize teşekkür eder ve eğitebileceğini söyler.
3. Yetenekler olarak çift kılıç kullanma (basit olarak bir kılıcı kalkan ekleyebilirsin, veya konusu olmalı forumda), yanan ok atabilme (özel bir sadak ok verir), mızrak fırlatma (throwing olarak kullanabileceğimiz bir uzun mızrak verir, Leonidas gibi fırlatırız) gibi özellikleri almamızı sağlayan item'lar verir.
4. Bunlar envanterde kitap savaşta bir item olarak görünebilir.
AtillaHan said:
Eğer yapabilirsen, her şeyi değiştirebilirsen bence ana hikayeye bir şöyle bir görev ekleyebilirsin.

Bizim çocuklarımız yok.

Ana hikayede bir yer eklersin, orası bizim obamız olabilir ya da bir yer fethettirirsin bize. Eğer obamız olsaydı çok daha hoşuma giderdi. Kendi bölgemizi geliştirmek için yeni görevler olabilirdi. Orası senin seçimin olurdu.

Ana hikayede bir kadın olur. Geroya Hanında, Tuz Madeninde orada burada bir kadınla tanışabiliriz. Bu kadın Ymira'da olabilir. O kadınla evlenince, kadın obamızda çadırımızda ve ya odamızda kalırdı sürekli.

Ana hikayeye devam olarak bir süre sonra kadınla konuştuğumuzda bize hamile olduğunu açıklardı, tarhana çorbası gibi bir şey aşerebilirdi. Uzun zaman geçerdi ve çocuklar doğardı, büyürdü vs onlarda bizim mekanda kalırdı. Sadece erkek çocuğumuzu yanımıza alabilirdik.
cevdet123 said:
hacı ben görevleri hep aynı sırayla vermesini (mesela marnidten ilk balık , sonra kervan görevi alıyoruz) beğenmedim ve vaegir ,nord kampı var diğer krallıklarında olsa iyi olur son olarak yeni eklenen mekanlar hep swadya rodok tarafında çöl boş kalmış oralara da eklersen güzel olur.
AtillaHan said:
İleride bence ana hikayeye asla taraf seçme koymazsın umarım. Yani örnek olarak diyelim ki ben serranidi sevmiyorum ama ana hikayede serranid lordu olmam gerekiyor. Böyle bir şey olmazsa bence iyi olur.
Napoliyon said:
Biraz okudum da ticaret ögesine benden başka kimse takılmamış. Bir tek devriye çıkartma olayı var o da güzel bir öneri zaten.

Tamam bu bir savaş oyunu ama biraz daha ticaret olayı artmalı, köylerde değirmenden başka refah seviyesini artırabilen bir bina eklenebiliyor mu bilmiyorum. Bir de şehre girince direkt 'Lonca Başkanıyla Görüş', köye girince 'Köy Yaşlısıyla Görüş' seçenekleri olmalı.

Bu köyden şehre mal taşıyan köylülerin sayısı artabiliyor mu? Sürekli yolda haydutlara yakalanıyorlar ya da Kara Şovalyelere yakalanan oluyor bu köylülerin sayısı artabilir mi? Kervan Muhafızı gibi yanlarında askeri grupla taşısalar çok fazla değil en azından 10 asker yeterli mesela.

Niye bu kadar ticaret üzerine öneri verdiğimi soracak olursanız, ben sahip olduğum yerleşkemi zenginleştirmek istiyorum yani, eğer olabilirliği varsa bu önerilerimin dikkate alınmasını isterim
Ahmet Aktaş said:
benimde bir onerim olacak mod herseyiyle iyi guzelde kergit kampi sarranid kampi gibi diger kralliklarin da kampi yapilsa tadindan yenmez. basarilar.
Redstone Knight said:
Görev Önerisi: Ölüyü huzura erdirmek.

Görev Ayrıntıları: Karakter rüyasında bir ölünün ruhunu görür, ölü tamamen huzura erebilmesi için bize 5 aşamalı bir görev verir.

1. Kısım: Rüya dışında konuşmak.

Karakter Harlaus'a nasıl öldükten sonra geri geldiğini sorar. Harlaus güçlükle Sir Guniver'ın onunla bir ışık küresi sayesinde konuştuğunu ve sadık şövalyeler ve süvarilerden oluşan bir orduyu feda edip kendisini dirilttiklerini söyler. Karakterin olayı anlatması üzerine ona sadık şövalye olmasını söyler, zaten sadık şövalye ise veya sonradan olduysa yatağının yanındaki sandıktan almasını söyler.

Alternatif yol: Harlaus ve Guniver'a suikast yapılır gizlice sandığı soyarak kaçarız.

2. Kısım: Borçların ödenmesi.

Karakter kamp menüsünü kullanarak küreyi kullanır. Ölü artık tamamen gidebilmesi için bazı şeyler yapmasını söyler. Bunlardan biri borçları ödemektir. Mezarlığın olduğu köye gider, köydeki her NPC'ye para verir.

3. Kısım, İkiye ayrılmış görev: Canlandırma.

Ölü küre hakkında dediklerini hatırlatır ve kendini diriltmesini ister. Karakter;

1. Küreyi kırabilir ama her rüya gördüğünde ölünün kendini lanetlediğini görür ve her seferinde moral düşer.
2. Mezarlığın olduğu köyü öldürür ve ölüyü diriltir fakat ruhlar yeterince güçlü olmadığı için ölü bir yaratık olarak döner. Karakter yaratığı öldürür. Yaratığın kolunu derisini zırh olarak pençesini silah olarak alır.
Hacktr said:
mesela bir rüya görelim örn; herhan gibi yerde bir sandık olduğu söylensin bize uyandığımızda rüyamızda gördüğümüz sandığı arayalım bulalım içinden de bir ödül çıksın veya başka bir şeyde olabilir.Veya gelecekle ilgili şeyler görelim.Malum olsun bize :grin: .
Ondrt said:
Kamp menusunden kamp alanina gidip cadir insa etme, yetenek kasma ve gece baskina ugrama olsa super olur hocam :grin:
thedeat said:
Tarikat olayını geliştirebilirsin. Örneğin sadık şövalyelerden 1-2 görev alıyoruz sadece. Bunun yerine uzun bir görev serisi ekleyebilirsin. Veya oyuna yeni tarikatlar ekleyebilirsin. İstediğimize katılırız vs. Gayet güzel olur bence. Tarikata özel ödüller vs.
Sgt. Tlgklz said:
Şuan modu öyle bir hale dönüştürdün ki Nereye dokunsan Tonlarca ilerleme çıkar. Yani Bir şehre girdiğimizde haydutlarla boğuşuyoruz ya oradaki bulunan cüzdandan yola çıkarak ne Görevler döner. Örnek görev:

Cüzdandan bir adres çıkar o adrese gideriz.
Bir adamla karşılaşılır adamla uzun bir tartışmadan sonra şehir dışında bizi çıkartır ve orada adamları saldırır.
O saldırıyı atlatırsak görev devam eder atlatamazsak elimizdeki dinarın yarısı gide zırhlar ve silahlar çalınır döt gibi kalırız.
Atlattık diyelim yerde ki bir cesetten çıkan notta adamın daha önce çalıştığı yerler vs vsvsvsvsvsvsv
Bir lorda ulaştık bu lord bizi öldürtmeye çalışan lord....
Hadi öğrendin lordu öldürdün ama bu lord görev lordu olcak tabii öyle her yerde dolaşmayacak görev olduğu zaman gezmeye başlayacak daha sonra eğer kral olursak bu suikastler artmalı her zamanda lordun yerini öğrenemeyiz falan. vs vs. Yani Öyle bir kodculuk isteyecek duruma gelecekki bunu forum modu olarak ilan edeceğiz.
Berşantankişi said:
Aslında 3 çocuğumuz vardı birini öldü sanıyorduk fakat birden bire karşımıza çıkıp baba seni öldüreceğim diyerek bize büyük bir ordu ile saldırdı ( Bu görev sonrasında istersek savaşı kazanalım istersek kaybedelim grup moralimiz düşsün nedeni kız evladın ölmesi .
Eğer savaşı kazanırsak oğlumuzla konuşacağız ve onu yanına çekeceğiz oğulun güç ü çok yüksek ve birlikleri var 100 askerle bizim grubumuza katılıyor ve sana yeni bilgiler veriyor .
Verilen bilgilere göre denizdeki bir adada çok önemli bilgiler var . Gemi alıp adaya doğru gidiyoruz fakat adaya gitmeden önce 3 gemi bizi kovalıyor istersek kaçarız ama kaçarsak adadan gelirken sorun çıkartabilir istersek de saldırıp onları yok ederiz böylece geri dönüşümüz sorunsuz olur . Bu bilgileri bir kişiye ulaştırmanı isteyecek o kişiye ulaştırıyoruz ve oyun  1-2 ay ileri gidiyor yeni bir krallık ortaya çıkmış Suno Dhirim Veluca Narra Ahmerad Khudan ı almış . Bu devletin derebeyi oluyoruz ve her ay ona 5000 dinar verme sözüyle bizi Büyük şövalyelerin koruması altına alıyor ( ÇOK GÜÇLÜ OLAN ASKERİ BİRLİKLER )
Redstone Knight said:
Yaroglek'in şarkı söylerken kızların gitmesi üzerine:

1- Yaroglek'in tanıdığı eski bir ozanı bulup ondan şarkılarını yazdığı kitabı alabiliriz.

2- Yaroglek'i bırakan diğer kızlar başka bir adama gider, adamı takip eder, evinde suikast düzenleriz.
Cevdet said:
Yaroglekle daha fazla diyalog kurabilelim yanına gittiğimizde şöyle bir şey olsun:

- Naber yaroglek emeklilik nasıl gidiyor
+ içim hiç rahat değil
-neden
+Uzun hikaye anlatasım gelmiyor
-anlat hadi vs. vs.
+yıllar önce Prens Valdym in hakkını yemiştim bu yüzden vicdan azabı duyuyorum vs..
-Ee ne yapabiliriz ?
+Ona hakkını vermek istiyorum .
- ne ile ödeceyeksinki senin ne malın nede mülkün var
+Yıllar önce reyvadin şehrine bir sandık gömmüştüm onu al ve valdyme götür selamlarımı ilet.

Reyvadinde bir yerdeki sandığı bulup Valdym'e götürürüz oda bize sandıktan çıkan değerli bir hediye verir ve vaegir kampından daha fazla asker almamızı sağlar.
thedeat said:
Kergit için basit bir senaryo.. Bu fotoğraf çok işimize yarayacak. Aslında sayfalar boyunca betimlemeler ve saçma birsürü kelimelerle dolu bir hikaye yazacaktım fakat böyle kısa ve öz olması daha iyi olur diye düşündüm.

31vDNA.jpg

Kergit Hanlığı kampına gideriz. İçeriye gireriz klasik bir kamp alanıdır. Eski türkler gibi. Kapıdan içeriye doğru ilerleriz. Ardından nöbetçi bize bağırarak durmamızı söyler. Kimsin vs. kısa bir diyalog geçilir ve içeriye gireriz. İçeride seyis, silah tüccarı, zırh tüccarı, kamp sorumlusu bulunur. (erzakçı yok.) Baştan aşağıya kergit zırhı giymiş kamp sorumlusunun çadırına gireriz. Kapıda 2 asker bekler içeriye girmek istiyorum vs. kısa bir diyalog ile içeri gireriz. Kamp sorumlusuna gideriz ve onlara katılmak istediğimizi bildiririz. Belirli özelliklere sahip olmamız istenir. Atlı okçuluk, binicilik gibi. kafana göre ayarlayabilirsin. Ardından bize bir at, yay, ok, kılıç verilir. (Talim silahları), sıra ile herhangi bir meydanda atlılarla düello yaparız. Test amaçlı. Düelloları kazandıktan sonra sende bir cevher görüyorum diyerek bize 10 kişilik özel bir asker grubu verir. Bu askerlerle gidip kara kergit grubunu yoketmeni istiyorum diyebilir. (mavi kara kergit grubunu) belirlenen hedefi yok ettikten sonra geri döneriz. Gayet yetenekli bir savaşçıymışsın der. Bizi Sancar Han'ın yanına götürür. Sancar Han ise sadece bir grup kara kergit yok etti diye onu bozkır savaşçısı yapamayız der. Ardından bize dönerek 'Git ve 10 adet kara kergit grubu yok et. O zaman görelim yeteneklimisin değilmisin' der. 10 grup yok ettikten sonra Sancar Han'ın yanına gideriz. Bize bir adet yay verir. Gece vakti Halmar'ın yakınlarındaki büyük ateşe gel der. Gece oraya gideriz. Bizi Tulpar'ın üstünde yukarıdakilerden biri beklemektedir. Veya başka biri olabilir. (benim tercihim 'kayra' veya 'kuyaş' olurdu.) Sancar Han bizi gördüğünden 'geldi..' der. Kayra(Benim tercihim kayra, bu yüzden kayra diyeceğim. Sen farklı bir şey yapabilirsin.) bize dönerek 'yaklaş.' der. Onların yanına ilerleriz. 'Kara kergitlerin liderini öldürecek güce sahipmisin?' diye sorar. Böyle bir diyaloğun ardından Kayra 'denemeye değer' diyerek uzaklaşır. Sancar Han ile konuşuruz ve kara kergitlerin liderine doğru gideriz. Liderin yanına gittiğimizde onlara katılma teklifi sunar. Red edersek onlara saldırırız. Hepsini öldürdükten sonra kara kergit liderinin kılıcı alırız. (tek elli, bazı yerleri altın bir kılıçtır.) Sancar Han'a döneriz. Tekrar gece aynı yere gel der. Ardından oraya gideriz. Kayra oradadır fakat Tulpar'ın üzerinde değildir. Kayra bize gerçekten yetenekli bir savaşçıymışsın der. Bu hediyeleri ve bu kutsal atı kabul et der. Hediyeleri ve Tulpar'ı alırız.(hediyeler özel bir zırh setidir.) Sancar Han 'Seni bozkır'ın savaşçısı ilan etmekten onur duyuyorum' der. Nam ve onur kazanırız. Kergit senaryosu biter. :razz:
Black Dead said:
Bir kaç önerim olacak.Bence diyelim nord kampına girdik sahip olduğumuz June savaşçısı kadar ve hizmetimiz kadar para alsak haftalık fena olmaz.matheld öncülüğünde seferberliği gidebilirim.aylıktan bir bütçe alabiliriz.hizmetimize göre.her katılıştada onur kazanırız.amaç gelir olması.
Seyyah said:
warbandın en önemli eksiği yetenek geliştirme. savaşlarda sadece silah yeteneğinin artması diğer yetenekleri geliştirmek açısından çok zayıf kalıyor. haritada her geceyarısı 300-500 tecrübe kazanılması 10.-15. levelden sonra level atlamayı neredeyse imkansız hale getiriyor. bu evlat modu için harika bir farklılık yaratabilir. örneğin, haydutları çok akıllıca atlattın zekan 1 arttı. kalkanı çok iyi kullandın kalkan 1 arttı. askerlerine bir süredir çok iyi yiyecekler veriyorsun liderliğin 1 arttı. bu leydiyi çok etkiledin karizman 1 arttı. bu demirleri çok ucuza kapattın ticaret yeteneğin 1 yükseldi. gittikçe yağma yapmayı daha iyi öğreniyorsun bu köyden kadife buldun yağma yeteneğin 1 yükseldi.. gibi vs. bu özellik eklenirse oyun tadından yenmez.
Redstone Knight said:
eeeee bir şeyler söyleyelim o zaman.

Vaegir Kralları Mezarlığı:

1. Karakter herhangi bir Vaegir köyünün yaşlısından görev ister.
2. Köy yaşlısı ona bugün onlar için özel olduğunu, ölen Vaegir Krallarını anacaklarını söyler.
3. Ona ritüeli bir yabancının yapması gerektiğini söyler ve bir meşale vererek mezarlıktaki büyük ateşi yakmasını ve ateşin içindeki mızrağı alıp esir bir Nord Kahramanını öldürmesini söyler.
4. Karakter bunu kabul eder ve av kulübesinin yanındaki mezarlığa girer. Herkes ateşe giden yolda sıra olmuştur. Karakter gider ateşin yanındaki meşaleyi alır ve ateşi yakar.
4.1 Mızrak olması gereken yerinde yoktur.

2 şey gerçekleşir (sana kalmış):

4.1.1. Halk karakterin mızrağı çaldığını sanar ve karaktere saldırır. Karakter herkesi öldürür ve kurtulur. Vaegir Krallığı ile -40 ilişki.
4.1.2. Köy yaşlısı karakteri bulur, mızrağı Yaroglek'in çaldığını söyler. Karakter Yaroglek'i bulur ve mızrağı ondan satın alır (4.2'ye geç).

4.2 Mızrak yerindedir.

2 şey gerçekleşir (sana kalmış):

4.2.1. Nord Kahramanını öldürecekken Kahraman Nord Krallığı eğer serbest kalırsa minnettar olacağını söyler. Karakter tüm halkı öldürür ve Kahramanla oradan kaçar. Vaegir Krallığı -40 Nord Krallığı +40.

4.2.2. Nord Kahramanı ölür, ritüelin bu aşaması tamamlanır, ama köy halkı karakterin derisini yüzmek ister. Karakter kurutulmaya çalışır, halkı öldürür. Vaegir Krallığı -40.
Radamon said:
Ben de bir öneride bulunayım.

1-) Köyün yaşlısından görev isteriz. Köy yaşlısı bize der ki:
'' Köyü haraca bağlamış vermeyenleri ise döven bir zorba ve saz arkadaşları var. Bizi bundan kurtar. Kimsenin haberi olmadan sessizce işini bitirmelisin.'' ( Gece geleceğiz köye )
Kabul ettiğimizi var sayıyorum.
2-) Gece köye geldiğimiz de köy yaşlısını bulup ona '' ben hazırım '' diyeceğiz. Ardından farklı bir sahneye geçeceğiz.
3-) Pusuya düşme sahnesi gibi bir sahne olacak ve zorba adam ile saz arkadaşları ile baş başa kalacağız.
4-) Başarırsak köyle ilişki artar ve onur kazanırız. Başaramazsak köyle ilişki kaybeder ve 100 dinar kaybederiz.
sunguroglu said:
Kara .... Bizden haraç kesiyor yardım et (Bu arada kara... Ve arkadaşlarıyla 15 kisilik güclü bir grup ) siz hayırxır sefil koyluler saldırın çocuklar şunlara derslerine verelim ve büyük bir savaş olur bunları yeneriz ve köylülede sana minnettarl8ğımızdan size birşey söylice, bizim gizli bir sığınak var orada bir iskelet büyük bir hazinenin yerini biliyor gider ve kapışırız yen
ene kadar iskelet yenilince bize söylr gideriz orada 15 kisi saldirie bizde 5 kisi dalariz ve hazibeye ulaşır 20000 denar kazanırız
thedeat said:
Oğlum kara şovalyelere katıldı der bir yaşlı kadın bizede onu kurtar vs. der. Günümüze göndermede yapalım hafiften. :razz:
Phyanaphos ¤ said:
Görevler Görevler Görevler...
Epic Görev
Bir Nord Köyü Görevi:
Köydeki bir kadın veya Köy Muhtarı.
Köydeki kadın Su taşırım hamallık yaparım dediği zaman veya Muhtardan görev aldığımız zaman:

"Köyümüzde bir su sorunu var, Zendar vadisinden su taşıyan gençler uzun bir süredir dönmediler, hem su sıkıntımız var hemde gençlerin başına bir iş geldiğinden şüpheleniyoruz. Sen bize yardım eder misin? Eğer bunu yaparsan sana elimizde ne varsa veririz..."

Cevaplar:
Elbette, benden ne yapmamı istiyorsunuz Genç Bayan/Hanım Abla/Amca? +5 İlişki
Eh, çekil be banane sizin suyunuzdan./Git işine be dede, banane sizin suyunuzdan. -5 İlişki.

"Zendar vadisi köyümüzden pek uzak değildir ancak yollar tehlikelerle dolu, endişelenmemiz yersiz değil. Bizim için Zendar Vadisinin yakınlarına bakıp Gençleri bulur ve bize fazladan su getirebilir misin?"

Cevaplar:
Hemen Yola Çıkıyorum +1 İlişki.
Düşündüm de, bu iş beni ilgilendirmez. -10 ilişki (+5 İlişki hilesi olur yoksa)

"Allah senden razı olsun beyim"

Görev eklenir: Gençleri bul suyu getir.

Zendar vadisinin yakınlarında bir anda görevin ortasına gireriz.

"Sessizce yaklaşıyorsun, haydutların sesi geliyor... Gençler görünürde yok. Su kovaları mağaranın dibinde. vs vs vs"

Gerisi haydut kampı basmak gibi tüm haydutlar öldüğünde ki yanımızda asker varsa en elit 5 askerde bizimle gelir, tüm haydutlar öldüğünde gençler ortaya çıkar.

"Bizi kurtardığınız için teşekkür ederiz, suyu köyümüze götürürken  bir anda basıldık vs vs vs."
Biz:"Önemli değil evlat, artık daha dikkatli olursunuz ehehehehe"

Köye döneriz muhtara gideriz, işte başardın helal vs kadın anlattı vs vs.
"Elimizde ki her şey bu al bunları lütfen."

Cevaplar:
Eh alayım bareee. -5 Ekmek, 5 Peynir, 5 Balık.
Hayır, sizin bunlara daha çok ihtiyacınız var. - +2 Onur, +5 İlişki.

Köyle ilişki 11 artmış oldu böylece.
profenix said:
Ee benim de çorbada tuzum bulunsun.
Ödülü para ve tecrübe olanlar (genellikle köy ve halkıyla ilgili);
Köyün suyunu zehirlerler,zehirleyeni bulup öldürürüz.
Köy sakinlerinden birinin eşyasını çalarlar çalanı buluruz.
Köyde gece yangın olur,yangın çıkartanı buluruz.
Köyün yaşlısını öldürürler onu buluruz.
Köyde yaşayan kıza gece vakti tecavüz ederler,onu bulup bir güzel işkence ederiz.
Köyün yıllık gider-gelir defteri olur,bunu çalarlar biz bunu buluruz.Bulduktan sonra nedenini sorgularız.Suçlu eğer fakir biriyse onu affedip para verebiliriz veya affetmeyiz zopayla döveriz onurumuz azalır.
Köydeki hayvanları çalarlar,hayvanları geri getiririz bazılarını kesmiştir bunları ödemesini isteriz ödemezse zopayla döveriz.
Ödülü yetenek veren yüzükler,tılsımlar olan görevler; (bunlar basit değil)
Köye gece vakti girdiğimizde 9 atlının bize doğru geldiğini görürüz,köy yaşlısının evine sığınıp köylüleri harekete geçiririz.Sekizini öldürüp birini bayıltırız (bu birini hero olarak yapabilirsin kılıçla vursak da ölmez) farklı bir dilde konuşuyodur ve onu köye bağlarlar biz de konuştuğu lisanı bulmaya çalışırız,eski kitapları falan karıştırırız bulduğumuzda bize anlatılanları anlarız bu adam onu başka birinin kara büyülerle ele geçirdiğini söyler (bu kişi bir büyücüdür)
o büyücüye gidip yeneriz ve tılsımını alırız bu tılsım kitap gibidir (direk yeni kitap ekle texture değiştir bence :grin:) tılsımı %100 okuduktan sonra bütün silah hünerleri +50 artar.

Herhangi bir sarranid köyünden alıyoruz bu görevi,bilge bir adam var ve eski büyü yöntemlerinin sarrdak çölündeki ölüleri diriltebileceğinden bahsediyor.Bize iki tane kitap veriyor ve bunları okuduğumuz zaman görev listesi güncelleniyor bize bulmacalı bir ipucu veriyor,biz bulmacayı çözüp ölüleri olduğu yerden diriltiyoruz ve adama teslim ediyoruz.Adam bize sihirli bir yüzük veriyor ve bu yüzük bizim zekamızı ve karizmamızı 3 arttırıyor.

Bir rodok köyünden alıyoruz bu görevi,görevi aldığımız kişi braganca ailesinin bu kadar barutu hayatta bulamayacağını kesinlikle yasak olan büyülerden kullanıp,silahlarını geliştirdiklerini söylüyor.Görevi aldığımız zaman mavi renkli bir braganca haydut grubu köyün yakınlarında beliriyor (tabi bu haydut grubu rodrigonun en iyi adamlarından birinin grubu ve o adam da bu sırada grupta talim yaptırıyor) biz bunlara saldırıyoruz ve rodrigonun adamını esir alıyoruz onu sorguya çekiyoruz ve adam brag-null denilen din adamlarından bahsediyor bu din adamlarının bulunduğu yeri basıp büyü kitabını ele geçiriyoruz.Bu kitap bize 3 güç,3 çeviklik,3 zeka,3 karizma veriyor ve ateşli silahlar hünerimizi 200 arttırıyor.
dragos said:
Viking Conquest'teki gibi herhangi bir şehrin hanında üzgün bir köylüyle karşılaşabiliriz. Köylünün köyü bir grup kalabalık haydut tarafından işgal edilmiştir, köylü de zar zor kaçmıştır ama ailesi hala oradadır. Bizden yardım ister. Önceki civar köylerden diğer kaçan köylüleri toplarız, biraz da destek toplarız tabi. Daha sonra yakın bir yerde kamp kurar ve bir hafta köylülere talim yaptırır, onları eğitiriz. Daha sonra (varsa paramız biraz zırh mırh giydirerek) köye gider ve haydutlara saldırırız. Kazanırsak gelsin ödüller.
firatkemaldogan said:
Öncelikle tebrik ediyorum. Evlat modu çok başarılı ve de yaratıcı. Arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuşlar zaten ama benim de bir kaç önerim olacak sana. Mesela koyduğun kurdun özelliklerini bilmiyorum ama ona da ana karakter gibi özellik geliştirme koyabilirsin ( demir vücut, güçlü darbe vs.) ve kurt için itemler de hazırlayabilirsin yani zırh.
Redstone Knight said:
Görev Önerisi: Yağmadan sonra...
Görev Yeri: Sarranid
Konu: Köyde kimse yoktur. Karakter köy yaşlısını bulur. Köy yaşlısı köyün kısa zaman önce kılıçtan geçirildiğini ve yağmadan sonra ellerinde bir şey kalmadığını söyler.

Aşamalar:

1. Köy yaşlısı köyü yeniden kurmak için önce yağmadan onra saklananları bulmasını ister (aynı scene içinde bir kaç kişiyi buluruz).
2. Köy yaşlısı tüm sığırların alındığını ve bir kaç sığır ile tekrar sürü kurulabileceğini söyleyerek sığır getirmesini ister.
3. Köy yaşlısı köydeki binaların onarımı için aletler, odun, demir, yiyecek ister.
4. Köy yaşlısı köye garnizon yerleştirmesini ister (Sarranid birlikleri).
5. Köy yaşlısı aslında haydut lideri, köylüler haydut çıkar. Birliklerin de onlara katılmasyla onlarla savaşırız, köyü kurtarırız. Köyün yanında bir haydut sığnağı ikonlu parti oluşur. Onlarla konuşuruz görev biter.

Ödül: Köyle +40 ilişki (sana kalmış)
Phyanaphos ¤ said:
Görev Önerisi:

Köyün stoklarını doldur.

Bu yalnızca sahibi olduğumuz köy için geçerli de olabilir.

Köy Yaşlısı kıtlık olduğunu söyler bize işte 10 yağ, 10 ekmek, 10 et vs getir der. Getirirsek ödül 100 Dinar,  Getirdiğimiz her 10 şeyden 3 tane, Ve ilişki Ve Onur.


Köyü yağmala.

Bu bir lorddan alınır, hedef bir köy seçilir.
Köy yağmalanır, yağmada kaçan köylüler haydutlara dinar öderler, 50 Haydut bize saldırır.

Yenersek: Lordla +5 İlişki. Köyle -10 İlişki, 50 Nam.
Yenilirsek: Lordla +5 İlişki(Köy yağmalandı sonuçta), Köyle -5 İlişki, 10 Nam.
Ayrıca lord bize 1000 Dinar verir. yada 500.
stalker8 said:
bence son arkadaşın dediğinden biraz alıntı yapıcam oğlumuz bir kıza aşık olsun ama görüntüsünden utandığı için iyileşmek istesin. yanan oğlumuzu iyileştirmek için jeremustan yardım isteyelim jeremusta bize yıllardır gizli olan nehrin suyuyla ancak eski görüntüsüne kavuşabileceğini söylesin. Ama bu nehir kurumuş olsun ve sadece bir kaç damla kalmış olsun ve onuda çok iyi saklıyo olsunlar bazı simyacılar onu çoğaltmaya çalışssınlar ama aynı zamanda kara şovalyelerde arıyo olsun bu suyu çünkü onlar ordularına ekleme ritüelinde yanan adamları ödüllendirmek için eski haline getirmeye çalışıyo olsunlar bizde kara şövalyelerle savaşıp o suyu elde edelim ve oğlumuzu iyileştirelim. sonra arkdaşın dediği kız kaçırma operasyonu olsun :smile: Ben böyle kaba taslak bir kurgu yaptım beğenmediğiniz veya geliştirmek istediğiniz yerleri benden daha ayrıntılı düşünüp düzelteceğinizi biliyorum:smile: ben sadece öneride bulundum umaraım beğenirsiniz.
Mirachann said:
Oğlumuzu kara şövalyelerden kurtardık çayıda verdik ama oğlumuz yanmış oğlumuzu eski haline gelmesi için Jeremus tan yardım istiyoruz Jeremus Kalradya dışında bir denizdeki bir adada bir göl olduğunu söylüyor o göl yanmış herkesi normale döndürüyormuş Jeremus bize o göle gitmemiz gerektiğini söylüyor ama o denizlerde birsürü korsan varmış biz gemi satın alıp denize açılıyoruz birkaç gün sonra yiyecekler bitiyor bizde başka bir adada duruyoruz ordaki adam yiyecek vermek için 10 korsan öldürmemiz gerektiğini söylüyor eğer şansınız varsa korsanlardan yiyecek çalabilirsiniz diyor ve 10 korsan grubu yok etmemizi istiyor biz bu korsan gruplarını yok ettik adamda bize birsürü yiyecek veriyor.Biz o gölün olduğu adaya vardık ordaki büyücü bizim gölü kullanmamıza izin vermiyor bir şartla kullandırcakkmış gölü.Büyücünün oğlu kara şövalyeler tarafından az önce kaçırıldığını söylüyor ve onu kurtarmamızı istiyor.Bizde kabul edip denize açılıyoruz kara şövalyelerin gemisini bulup büyücünün oğlunu kurtarıyoruz büyücü bize o gölü kullandırıyor oğlumuz normale dönüyor ve Kalradyaya geri dönüyoruz.
Aeglos said:
Oğlumuz yandı diye Jeremus'a gidelim. Bize yoğurt versin. Yoğurt sürelim geçsin.

Görev fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Eklemeyi unuttuğum fikir varsa uyarınız.
 
Yeni Görev Fikirleri - 2
Mirachann said:
Görev Sir Gunivarla ilişkimiz 100 olduğunda ana görev bittiğinde ve Sadık Şövalye olduğumuzda ondan alınıyor.
Görev adı:Kara Şövalyelerin sonu.
Bu görevde biz Uksaldaki hana gidip Hegen i bulucaz ve onu öldürecez.Hegenin yanına gittik Hegen e Yeter ulan diye dalıyoruz ardadan 5 kara şövalyede gelip bize dalıyor.Kara Şövalyeleri ve Hegen i öldürüyoruz.Sağ olan kara şövalyeler Kalradyadan kaçıyor.Diğer kötü gruplarda korkup Kalradyadan kaçıyor.Sir gunivar ödül olarak Harlaus un kaskını ve ataklığını veriyor.
Bu görevin adı:Svadya Krallığını geri alma çabaları.
Bu görev Kara Şövalyelerin sonu görevinin bitişinde alınıyor.Bu görevde Svadyalı kont ları tahta Harlaus un geçmesi için ikna ediyoruz(ikna etmemiz için ilişkimiz 20 veya 20den yukarı ve ikna yeteneğinin iyi olması gerekiyor).Svadyalı kontların nerdeyse yarısını ikna ettikten sonra bu görev bitiyor.Sir Gunivar ödül olarak bize Harlaus un 2 elli kılıcını veriyor.
Bu görevin adı ise:İsollanın öldürülmesi ve Svadya Krallığının geri alınması
Bu görev diğer görevleri yaptığımızda alınabiliniyor.İkna ettiğimiz kontları diğer  kontları oyalaması gerektiğini söylüyoruz.Biz isollanın Suno ya gittiğinde Suno kalesine gidiyoruz ve İsollayı öldürmemizi istediğimizi söylüyoruz.Ardakan 10 Svadyalı çavuş ve Şövalyeler geliyor.Biz çavuşları şövalyeleri ve İsollayı öldürüyoruz artık taht Harlaus un.Harlaus ödül olarak kendi zırhını veriyor ve bizi mareşal yapıyor.
albay zagloba said:
ya söylediler mi bilemiyorum ancak mb with fire and sword daki kara gürz gibi bir görev eklenebilir ve gayet güzel olur. mesela odasan köyünü haydutlara karşı savunuruz bir yaralı amca gelir ve bize efsanevi kılıçtan(balta ok yay mızrak nacak sopa kundaklı fırlatma  bıçagı vb) bahseder. biz de en sonda zor görevler sonucu alabiliriz. güzel olur mb wfas daki gibi.
SipahiYusuf said:
Leydi Asalit Diyince Aklıma Görev Önerisi Geldi. Biz Asaliti Kurtardığımız vb İçin Bize AşıkOlur. Ama Abisi,Babası Karşı Çıkar Başka Bir Lordla Evlendirmek İster. Sonra Lezalit Bizi Tanıdığı Ve Asalitle Lezalitten Yardım İstediği İçin Lezalit Bize Destek Çıkar. Sonra Araya Asalitin Anne Girer Kızımı Seviyosan Şunları Yap Felan Filan.Sonunda Asalitle Evleniriz,Çocuklar Annesiz Kalmaz, Geroyadan'da Toprak Alırız. Mutlu Sonla Biter. :iamamoron:
Mirachann said:
Görevin alındığı yer:Azgad Köyü
Görev kimden alınır:Köy yaşlısı
Azgad köyüne baskın düzenlenmiş herkes ölmüş her yeri yakmışlar her yer kan içinde.Sadece köy yaşlısı kurtulabilmiş.Biz köy yaşlısına gidiyoruz köy yaşlısı köyün kara şövalyeler tarafından yağmalandığını söyledi ve onları bulmamızı istedi bizde kabul ettik.İlk önce bir tane kara şövalye grubu buluyoruz onları yendikten sonra sağ kalan bir kara şövalyeye Azgad köyünün kimin yağmalandığını soruyoruz.Sağ kalan kara şövalye Azgad köyünün başka bir Kara şövalye grubunun ve bu grubun Gisim köyü yakınında olduklarını yaklaşık 100 kişilik bir grup olduğunu söylüyor.Biz o grubu bulup onlara derslerini veriyoruz.Köy yaşlısına gidip intikamını aldığını söylüyoruz köy yaşlısı köyün bir takım tadilatlara ihtiyacı var bunun için 10000 dinar istiyor iz 10000 dinar verirsek 20 onur kazanıyoruz ve köy yaşlısıyla ilişkimiz 100 e yükseliyor.Eğen 10000 dinar vermessek 1 onur kazanıyoruz ve köy yaşlısıyla ilişkimiz 10 oluyor.
SipahiYusuf said:
Görev Önerim Var.(Kergit Köylerinden Birine Verilebilir.)
Görev Adı:Kaçırılan Atlar
Köy Yaşlısından Görevi Alıyoruz.Bize Atlarının Bozkır Haydutları Veya Kara Kergitler'in Bir Grubu Tarafından Kaçırıldığını Söylüyor.Ve Atları Almamızı İstiyor
1.Görevi Aldığımızda Mavi İşaretli Bir Grup Belirir(Bozkır Haydudu Veya Kara Kergitler)Gruba Saldırıyoruz.(Grupta Hero Biçiminde Lider Olmalı)Grubu Yendikten Sonra Soruyoruz Atlar Nerede Diye.Bize Ichamur Yakınlarındaki Sığınaklarına Götürüldüğünü Söylüyor.
2.Sığınak Ichamurun Çevresinden Görünür.Sığınağa Saldırırız.Kazanırsak Atları Alırız.
3.Atları Aldığımızı Duyan Haydutlar(Kara Kergiitler,Bozkır Haydutları) Sığınaktan Çıktığımız Anda Bize Saldırıyor.
3.Eğer Saldırıdan Kurtulup Atları Köye Getirdiğimizde.Köy Yaşlısı Bize Teşekkür Ediyor.Ve Bize Atların Arasından Beğendiklerimizi Alabileceğimizi Söylüyor Ve Köyle +5 İlişki Ve 1000 Dinar Kazanıyoruz.
Phyanaphos ¤ said:
Nord Köyünden alınır. İsim yok.
* Phyanaphos ¤ Köy Yaşlısına iş var mı diye sorar.
[me=Köy Yaşlısı]anlatmaya başlatır:[/me]
"Evladım, bizim buralarda Tanrıya çok önem verilir. Malum Soylu Tabaka bize sadece asker ve vergi için bakar. Ve Biz askerlerimiz sayesinde geçiniyoruz. Eğer Lorda asker veremezsek ne olur? Bize bakmaz ve vergileri arttırır. Son zamanlarda da bu oluyor çünkü Sanırım tanrı bizi unuttu. Baltalarımız da İlahi güç olmadan nasıl yeneriz düşmanlarımızı? Senden istediğim buradan bir kaç asker alıp onları İlahi güçle doldurman. Öldürdüğün askerlere bakılırsa Tanrı seni seviyor!!!
[me=Phyanaphos ¤]Gururlanır[/me]
+Sağol amca, Tamam kabul ediyorum, eğer bana 6-7 asker verirsen onları çok cesur ve ilahi savaşçılar yapabilirim.
-Söylediklerin ruhuma işledi ihtiyar. Ancak ben senin düşündüğün gibi ilahi güce falan sahip değilim, sadece işimi yapıyorum.
[me=Köy Yaşlısı]Gülümser[/me]
+Kabul edeceğini biliyordum evlat. Al bunu, yeterli olmayacak biliyorum ama hiç değilse erzağınızı karşılar. (500 Dinar + 5 Ekmek, 5 Peynir

-Yazık oldu, anlaşılan kötü günler bizi bekliyor. -10 İlişki, -30 Nam.

Görevi başarmak için 5 Nord Savaşçısı eğitmemiz gerek.
Görevi başarırsak 1000 Dinar, 600 Exp, 50 Nam, 10 onur.
Süresi geçerse -100 Nam, -5 Onur.

Görev fikirlerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler. Eklemeyi unuttuğum fikir varsa uyarınız.
 
wayy muhteşem olmuş daha ilk görevdeyim ve çok beğendim, sancar hanın atını çalacam şimdi muhafızlara çok yakın geçince sanki bir ses duydum diyorlar.

bu arada bunları yapabildiğine göre  kodlama bilgin epey bir var ?

edit:tulpar diye bir at var onu verdi borcha.

edit2:muhafızların orda yakalandım halbuki uzaklarından geçmeye çalışıyorsum ve elimde bir sopa olunca zor tabi hilede açıktı malum :grin:
ve talim alanında lezalitten 60 kişiik kacak grubu avlamaı söyledi askerleri oldurdum ve lezalitle konustugumda görev tamamlanmıyor, sen zaten yardım ediyorsun yazsısı geliyor.
 
HyperCharge said:
At arabası güzelmiş.Hareket ettirebiliyorsun değilmi ? :smile:

Ellerine sağlık.  :smile:

Hayvanlar: Parti var dediler geldik.  :mrgreen:

Keşke hareket ettirebilseydim ama yazılarla oyuncuya uçma hissini yaşatmaya çalıştım. :grin:

Emrehan said:
İlginç gibi duruyor, birkaç sorum olacak. Modunun görevlerini kendin hazırlayıp mı ekledin yoksa yardım aldın mı bu konuda? Yani eğer kendi başına yepyeni görevler ekleyebildiysen bir ekiple çok daha ileriye gidebilirsin zamanla.

Oyundaki karakterlerin hikayelerinden yola çıkarak görevleri hazırladım.

frozenpainter said:
hımm güzel gözüküyor hatta beğendim ama indirme linkinde bir sıkıntı mı var?
google hesabımıda giriyorum ama indirme işlemi başlamıyor.

Google hesabına gerek olmadan sorunsuz iniyor ama yine de bi araştırayım.



yeni link ekledim



frozenpainter said:
wayy muhteşem olmuş daha ilk görevdeyim ve çok beğendim, sancar hanın atını çalacam şimdi muhafızlara çok yakın geçince sanki bir ses duydum diyorlar.

bu arada bunları yapabildiğine göre  kodlama bilgin epey bir var ?

edit:tulpar diye bir at var onu verdi borcha.

sağolasın. kodlama bilgim hiç yok ama boş zamanım çoktu deneme yanılma yöntemiyle bişeyler yapmaya çalıştım.
görev kolay mı olmuş zor mu ilk seferde geçebildin mi? :grin:
 
görevleri beğendim harlus yaşıyormuş :grin:
-o lezzalitin olduğu yayla ne güzeldi.

sana tavsiyem bu görevleri senaryolu bir şekilde yapman yani herkeseten ayrı bir görev almak yerine görevler birbiriyle bağlantılı olsun.

ve bunları modul system le mi yaptın?
görev yapmak için yararlandığın bir kaynak var mı?

edit:kral yaragleki bldum jamiche akşamları bir başkka olyorr :grin: çok iyiydi be :grin:

edit2:frentis suno bana küsmüş haberin olsun :grin:
zavallı ymiraya yazık oldu alayen kafasına ok sıkmış galiba :S
 
Bir an Osmanlı modu sandım ama açtım ki şaşırdım. Resimlerden görüleceği üzere farklı bir şeyler yapmışsın. Hemen indirip deniyorum modu. Umarım devamını getirirsin.
 
Gerçekten çok başarılı buldum. Geleceğin parlak, kendini geliştirirsen çok iyi yerlere geleceksin gibi.
 
Bir önceki iletimde demeyi unutmuşum. Bu modu İngilizce ye çevirip İngilizce forumda da yayınlarsan ilgi görebilir.
 
colombos said:
Bu modu İngilizce ye çevirip İngilizce forumda da yayınlarsan ilgi görebilir.

+1.Modu henüz oynamadım ama gelen tepkiler çok iyi.İngilizce konusunu da bir düşün bence.
 

Similar threads

Back
Top Bottom