[SP] - Entrikalar Modu - Suikastler, kaçırmalar, dedikodular ve dahası

Users who are viewing this thread

Not: Görseller İngilizce olsa da mod tamamen Türkçedir. Bazı kelimeler garip gelirse kulağa söyleyin ilerleyen güncellemelerde değiştireyim. Ana modu ingilizce olarak tasarladığım için Türkçe çevirilerde beynim durmuş olabilir.

aYfUK.jpg


"Pahalı pelerinin ve zincir botların çamur ve dışkı ile kaplanmış şekilde, gece vakti Lageta'nın kirli aşağı sokaklarında yürüyorsun. Böylesine lanet bir yeri ziyaret edeceğini hiç düşünmedin, ancak İmparatorluğun tek hükümdarı olma hırsın tüm bunlara değdiğini düşündürüyor sana. Uzunca, yüzü kesik izlerle kaplı, kapşonlu bir adama yaklaşıyorsun. Altını küçük bir notla birlikte ipek bir kese içinde uzatıyorsun. O tek kelime etmiyor, sen de aynı şekilde. Karanlık sokaklarda kaybolduğun zaman - nota bakıp şunu okuyor: Garios"

BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ

Nedir bu?
Adından da anlaşılacağı gibi, oyuna entrikaları ekliyor. Bu seçenekler sadece mevcut oyuncular için işleri biraz renklendirmek için eklendi. Kendi kirli stratejilerini oluşturmana ve bazılarınız için bir para-harcama özelliği yaratmaya olanak sağlıyor. Aksiyonların her birini tek tek detaylı olarak anlatacağım aşağıda.

Neden?
Bannerlord karmaşık bir oyun değil. EA'nın şu anki durumunda, bırakın entrikalar ile ilgili herhangi bir şey yapmak, Diplomasi alanında bile pek fazla seçeneğiniz yok. Bu nedenle, bu mod, taht yolunda diğer lordlara karşı bazı onursuz şeyler yapmanız için birkaç seçenek ekler.

Tarihi Referanslar
Antik ve Ortaçağda, o dünyada bir asil olarak kendi konumunuzu güvence altına alan tek şey politik entrikalardı. Onurlu bir kişi olsanız bile, sıradaki kişi o kadar asil olmayabilir, bu nedenle her zaman tehlikede hissedebilirsiniz. Söylemeye gerek yok ama moddaki tüm bu seçenekler tarihsel referanslara dayanıyor.

Nasıl Kullanabilirim?
Yeterli paranız olduğu sürece, bu modda bir entrika planlamak o kadar da zor değil. Sadece ne yapacağına, kime yapacağına karar vermelisiniz ve oyun içinde o kişinin ansiklopedi sayfasını bulmalısınız. Ardından aşağıdaki gibi işaretlenmiş seçenekleri göreceksiniz - Tüm bu eylemleri tek tek açıklayacağım.
HtN_u.jpg

Bunlardan herhangi birine bastığınızda (sakatlık dışında - ona geleceğim sonra) bir pencere açılır - ne kadar para harcamak istediğinizi ve ne kadar risk almak istediğinizi seçmenizi sağlar. Bu değerler dinamiktir ve dünyadaki olaylara göre değişebilir. Bunları eylem türlerinde açıklayacağım. Her seçenek belli değerlere sahiptir. Örneğin: casusunuz başarısız olabilir ama yakalanmayabilir - ya da başarılı olabilir ama aynı zamanda gardiyanlar/insanlar tarafından yakalanmış olabilir. Hepsinin etkileri farklıdır. Eylemler hemen gerçekleşmez. Her birinin sözleşme günleri vardır. Profesyonellere daha fazla ödeme yaparsanız, işleri daha temiz ve daha hızlı yaptırabilirsiniz.
Kontrat için ödeme yaptıktan sonra, gün hesaplamasında yazılan gün kadar beklemeniz gerekir. Eylem bittiğinde (iyi veya kötü) ana ekranda bildirim alacaksınız. Eylem olmadan önce karakter ölürse paranız geri iade edilecektir.


Eylem Tipleri

Suikast
Sembol
:
JqLy5.png

Açıklama:
Bunun ne yaptığı hakkında herhangi bir açıklama gerektirmediğini düşünüyorum. Bununla birlikte, bunun başarı oranı birkaç faktöre bağlıdır. Karakter bir ülke lideriyse, fiyat yükselir, başarı oranı düşer, yakalanma oranı yükselir. Çünkü ülke liderleri iyi korunan hedeflerdir. Her klan kademesinde, başarı oranınız düşer ve fiyat artar - çünkü suikastçılar bile azıcık altın karşılığında Kalradya'daki kilit oyuncuları öldürmek istemez.
Hedefiniz büyük bir orduyla hareket ediyorsa - etrafı askerlerle çevrili ise, orduda kaç askeri olduğuna bağlı olarak suikast oranı etkilenir. Bu, kendisi de kalede kalıyorsa geçerlidir.
Dezavantaj:
Suikastın en bariz dezavantajlarından biri, yakalanırsanız Kalradya'daki diğerleri tarafından kınanmanızdır. Bir yetişkini öldürmeye teşebbüs ettiyseniz, olumsuz etkiler neredeyse infazla aynıdır. Bununla birlikte, bu modda, klanlar için bebekleri veya reşit olmayan mirasçıları da öldürebilirsiniz (evet, yeni doğmuş çocukları da öldürebilirsiniz) - ancak, yakalanırsanız - bu son derece onursuz hareketin ciddi sonuçları olacaktır.
Hedefi öldürseniz bile başarısız olma şansınız var. Hedefi öldürmeyi başarır ve yakalanırsanız - ceza aynıdır. Bir ülke liderini öldürmeye çalışırsanız ve yakalanırsanız - bu bir Casus Bellidir yani savaş sebebi - bu da size savaş açacakları anlamına gelir.


Dedikodu Yay
Sembol
:
ddry2.png

Tanım:
Yaygın söylentiler, hedeflenen kişinin onursuz olmasına neden olur - bu, arkadaşları ve ülkedeki diğer lordlarla ilişkilerini azaltır. Aynı zamanda "ün" kaybına da neden olur.
Dezavantaj:
Yakalanırsanız, hedeflenen kişi söylentilerin yayılmasından etkilenmez, bunun yerine yalancı olarak bilinirsiniz ve lordlar ile ilişkiniz zedelenir.


Karekteri Kaçır
Sembol
:
RGKU-.png

Tanım:
Bu eylem karakteri kaçırır ve onu mahkum olarak partinize koyar. Bir yere saldırmayı planlıyorsanız, ancak lordlar ile uğraşmak istemiyorsanız, bu gayet kullanışlı olabilir. Veya o kişiyi satmak isteyebilirsiniz - o kişiyi infaz edebilir veya o kişiyi sakatlayabilirsiniz (o kişiye gelecek)
Dezavantaj:
Ülke liderlerini kaçıramazsınız. İyi korunurlar ve kaçırılmaya karşı dirençlidirler. Başka bir dezavantaj ise adam kaçırma oldukça pahalıdır - bunun nedeni, karakteri yerinde öldürmek yerine güvenli bir şekilde taşımanız gerekmesidir. Yakalanırsanız, hedefi bilen insanlarla ilişkiniz zedelenir.

Birliği Sabote Et
Sembol
:
iGghw.png

Tanım: Bu eylemle, hedefin birliğine karşı farklı sabotaj türleri seçebilirsiniz. Zamanla açlıktan ölmeleri için gizlice araya sızıp yiyecek stoklarını yakabilirsiniz. Askerlerinin bir süre yaralanması için şaraplarını ve suyunu zehirleyebilirsiniz. Ya da orduyu dağıtmaları için çavuşlara rüşvet verebilirsiniz.
Dezavantaj:
Birliği olmayan lordlar için yapılamaz. Ordu dağıtmak maliyetli ve başarılması zor olabilir. Maliyet, birlikte kaç asker olduğuna ve onların kademelerine bağlıdır. Bunu Lider lordlara karşı yapmayı deneyebilirsiniz - ancak en olası şans sıfır civarında olacaktır. Lordlar çok hareket ediyor ve zenginlerse, yiyecek stoklarını yaktığınızda ordularını tedarik edebilirler en kısa sürede çevre köylerden. Ordu büyüklüğü ile bazı eylemler arasındaki ilişki doğrudan değildir. Yani 6 kişilik bir ordula karşılaştırıldığında, daha büyük bir orduyu zehirlemek daha kolaydır (çünkü sızması daha zordur küçük birliklere), ancak 6 kişiye rüşvet vermek 200 organize insandan daha kolaydır gibi.

Şehirde Huzursuzluk Başlat
Sembol
:
iACb7.png

Tanım:
Bu hareket, bir karakterin şehrindeki günlük hayatı bozar. Bu, şehrin hemen isyan çıkaracağı anlamına gelmez, ancak isyana çok yakın olacağı anlamına gelir. Şehir çok iyi durumdaysa (yüksek sadakat değişikliği varsa, aynı kültürdense, şehirde lord varsa vb.), O zaman çok etkili olmayabilir. Temelde bu eylemin yaptığı, casusunuzun insanları toplaması, şehirdeki yiyecek stoklarını yakarak / sabote ederek sadakatini azaltmasına dayanıyor. Bu geçici bir isyana neden olur ama eğer şehir iyi durumda değilse, bu sadece daha büyük olaylar için bir kıvılcım haline gelebilir.
Dezavantaj:
Şehri olmayan lordlar için bu eylem kullanılamaz. Hangi şehri hedef almak istediğinizi seçemezsiniz. Belki ilerde bunu değiştirebilirim. Yakalanırsanız, bu eylemin şehir sahibi ve diğerlerinin tepkisini ilişki zedelenmesi olarak göreceksiniz.

Karakteri Sakatlar
Sembol
:
ohHS1.png

Tanım:
Bu muhtemelen tüm eylemler arasında en aşağılayıcı olanı. Bu eylem ancak karakter sizin mahkumunuzsa uygulanabilir. Bu eylem rastgele bir değere bağlı olarak karakterin her becerisini yarıya veya üçte birine indirecektir. Aynı zamanda karakterlerin yüzünde işkence izinizi de bırakacaktır. Bu eylemde başarı ya da başarısızlık oranı yoktur ve eylem ücretsizdir.
Dezavantaj:
Bu eylemin herhangi bir başarı oranı yok - bunu yaptığınızda, bu eylem geri alınamaz ve hemen hemen herkesle olan ilişkinize zarar verir - aynı ülkede olmayan ancak onurlu olan lorlar bile sizden nefret edebilir. Eyleminiz bir kişiyi neredeyse işe yaramaz hale getirecektir - sonrasında ise otomatik olarak serbest bırakacaktır. Ancak, bıraktığınız iz oyun boyunca kalacaktır. Bir karakteri yalnızca bir kez sakatlayabilirsiniz.
Bir başka büyük dezavantajı ise rakipleriniz sizden -50'den fazla nefret ederse ve sizi mahkum olarak yakalarlarsa - onlar da size aynısını yapacaklardır. Bu temelde sizi iyi bir insan olmaya zorluyor - ya da bir pislik olmak istiyorsanız, esir alınmamaya.

İlişki Yaşa
Sembol
:
aEMhd.jpg

Açıklama:
Aşk hayatınızı renklendirmek ister misiniz? O zaman bu seçenek tam size göre. Herhangi bir paraya mal olmasa da bu ün kaybına sebep olabilir. Bu seçenek ile neredeyse herkesle romantizm yaşayabilirsiniz - bazı koşulları sağladığınız sürece.
Örneğin: Yolda partinizdeyse ve sizinle 10'dan fazla ilişkisi varsa ilişki yaşayabilirsiniz. Eğer lordlar/leydiler ile 20'den fazla ilişkiniz varsa ilişki yaşayabilirsiniz. Başarı oranınız ve başarısızlık oranınız, bir kişi asil olup olmadığına, evli olup olmadığına, klan kademesinin yüksek olup olmamasına göre ve ilişki puanınıza göre hesaplanır. Aynı şey başarısızlık ve ün kaybı hesaplaması için de geçerli. Bir kişiye lokasyon olarak yakın veya aynı yerdeyseniz - hamile kalma/bırakma şansınız var 80 olarak. Ve evet, çocuğun babası/annesi sen olacaksın. Bu işlevsellik yoldaşlar için de aynıdır.
Dezavantaj:
Arkadaşlarınızla ilişkinizi kaybedebilirsiniz. Şu anda -5. Büyük oranda ün kaybedebilirsiniz.

Bazı Görseller
ags5F.jpg
Dx8e7.jpg
qr1DN.jpg
VFzKM.jpg
X8h3C.jpg


Bilinen Hatalar ve eksikler
- Sakatlamak istediğiniz karakterin zaten bir yara izi varsa, yeni yara izi onun yerini alacak
- Ceza-Maliyet-Ödül dengeleri bozuk olabilir - Oyunu uzun oyun yılı olarak pek oynamadım, bu yüzden altın dengesinin nasıl olduğundan emin değilim. İsterseniz, daha sonra miktarları azaltabilirim - olasılıkları artırabilirim. Feedback vermeniz lazım ama.
- Buranın çevirisini hızlıca translate ile yaptım ama - anlamadığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.
 
Last edited:
Tek kelimeyle harika olmuş. Aylardır oynamıyorum maalesef deneme imkanım yok maalesef. Ama sakatlanma sonrasındaki görselde statsler düşmemiş sanki. Son olarak umarım sen bunu open source yaparsın da developerlar da üstüne gider biraz. İstediğimiz bu kadar işte buyrun yapılı hali. Bir Paradox hesaplama sistemi istemiyoruz ki. Eline sağlık
 
Ama sakatlanma sonrasındaki görselde statsler düşmemiş sanki.
Sayfaya bir girip çıkmak gerekiyor - o kısmı nedense güncellemiyor TW. İyi dikkat etmişssin ama aklımdan çıkmış onun daha net belli olduğu bir görsel çekip koysam daha mantıklı olur. Ekledim
 
Last edited:
Mod için teşekkürler. Oyuna farklılık katacak güzel şeyler. En kısa zamanda deneyeceğim. Ama benim takıldığım yer burası
"Pahalı pelerinin ve zincir botların çamur ve dışkı ile kaplanmış şekilde, gece vakti Lageta'nın kirli aşağı sokaklarında yürüyorsun. Böylesine lanet bir yeri ziyaret edeceğini hiç düşünmedin, ancak İmparatorluğun tek hükümdarı olma hırsın tüm bunlara değdiğini düşündürüyor sana. Uzunca, yüzü kesik izlerle kaplı, kapşonlu bir adama yaklaşıyorsun. Altını küçük bir notla birlikte ipek bir kese içinde uzatıyorsun. O tek kelime etmiyor, sen de aynı şekilde. Karanlık sokaklarda kaybolduğun zaman - nota bakıp şunu okuyor: Garios"
Şu atmosferi yaşamak istiyorum. ☺️ Umarım bir gün şehirler içine çeker böyle insanı..
 
"Pahalı pelerinin ve zincir botların çamur ve dışkı ile kaplanmış şekilde, gece vakti Lageta'nın kirli aşağı sokaklarında yürüyorsun. Böylesine lanet bir yeri ziyaret edeceğini hiç düşünmedin, ancak İmparatorluğun tek hükümdarı olma hırsın tüm bunlara değdiğini düşündürüyor sana. Uzunca, yüzü kesik izlerle kaplı, kapşonlu bir adama yaklaşıyorsun. Altını küçük bir notla birlikte ipek bir kese içinde uzatıyorsun. O tek kelime etmiyor, sen de aynı şekilde. Karanlık sokaklarda kaybolduğun zaman - nota bakıp şunu okuyor: Garios"​
Çok güzel duruyor eline sağlık, daha önceki modlarına uzaktan bakan biri olarak bunu hemen denemeyi düşünüyorum. Alıntıda bahsettiğin olayı ekleyebilmen mümkün mü peki? Şehirde sadece gece olduğunda ortaya çıkan kapüşonlu bir adama bu işi yaptırtmak, şu Bannerlord'un ilginç arayüzüne hiç dahil olmadan suikast uygulamak? Bannerlord modlarda geniş bir arayüzü kullanımına izin vermiyor sanırım, her mod yapımcısının kullandığı bunaltıcı bir arayüz var. İleride mod tools'a güncelleme gelirse (veya normal bir arayüz ile yapmak mümkünse) arayüz için daha ilginç bir tasarım yapmak veya tamamen arayüzden kurtulmak mümkün mü? Her modun aynı şu pop-up vari arayüzü kullanmasından biraz bayıcı da sorayım dedim. Tekrar eline sağlık, şahane duruyor.
 
Şu atmosferi yaşamak istiyorum. ☺️ Umarım bir gün şehirler içine çeker böyle insanı..
Alıntıda bahsettiğin olayı ekleyebilmen mümkün mü peki? Şehirde sadece gece olduğunda ortaya çıkan kapüşonlu bir adama bu işi yaptırtmak, şu Bannerlord'un ilginç arayüzüne hiç dahil olmadan suikast uygulamak?
Teknik olarak mümkün - daha doğrusu biraz da nasıl kodlandığına göre değişiyor. Yani normalde sahnede doğan karakterler önceden ayarlanmış noktalarda doğuyorlar - kod bu noktaları sahne oluşmadan önce topluyor ve karakterlerin o koordinatta spawn olmasını sağlıyor. Bu tarz bir eklentiyi düzgün yapabilmek için tüm şehir sahnelerini değiştirmek ve bu noktaları eklemek gerekiyor - şu an için bu mümkün değil. Bu şekilde olmadan yine şehir içinde geceleri kullanılmayan bir nokta seçerek orada doğmasını sağlayabilirim belki ama şu an, en azından bu mod için böyle bir planım yok çünkü teknik olarak modun büyük bir kısmını değiştiriyor. Kültürlere göre özel casus yaratmak zorunda kalıyorum, hepsinin yapabilecekleri şeyleri ayarlamak kalıyor vs gibi. Hangi işi kimin yapılacağını ayarlamak gibi durumlar gerekiyor.

Bannerlord modlarda geniş bir arayüzü kullanımına izin vermiyor sanırım, her mod yapımcısının kullandığı bunaltıcı bir arayüz var. İleride mod tools'a güncelleme gelirse (veya normal bir arayüz ile yapmak mümkünse) arayüz için daha ilginç bir tasarım yapmak veya tamamen arayüzden kurtulmak mümkün mü? Her modun aynı şu pop-up vari arayüzü kullanmasından biraz bayıcı da sorayım dedim.
Aslında izin veriyor denilebilir. Ama sıfırdan yeni bir sayfa yapmak çok meşakatli. Özellikle küçük işlemler yapılması gerektiği zaman. Mesela herhangi bir suikast arayüzü sayfası eklemem gerekecek olsa kullanıcının buna gidebileceği bir kısayol tuşu eklemem gerek veyahut ekranın bir noktasına iliştirmem gerekli. Üstüne bir de bunu yaptıktan sonra karakterlerin imajlarını gösterme, bilgileri verme vs gibi şeyler eklemek gerekiyor. Yapılsa yapılır ama gördüğün üzere çok üstüne uğraş istiyor ve modun ana çekirdek kısmına verilmesi gereken dikkati o kısma kaydırıyor. Pop-up arayüzü oyunda değiştirilebilir şekilde mevcut olunca onu kullanmak daha kolay oluyor - ama bu arayüz de çok değiştirilebilir değil ( mesela ben altın ve oranları tablo gibi eklemek istedim fakat buna izin vermiyor - sadece bir karakter görseli ve yazı alıyor parametre olarak )
Belki modun popülerliğine göre arayüzde değişime gidebilirim ama ilerde.
 
Çok güzel olmuş hoi4 deki darbe özelliğine benzettim.hatta bu özelliği geliştiriciler monjangın atları Mo’Creatures Moddundan esinlenerek eklmesi gibi eklemelerini isterim... Ama direkt eklesinler derim.
 
Taleworlds’den beklediğimiz şeyler bunlar işte. Her neyse yine @Bloc ve yine güzel bir mod. Bilgisayarım gelsin haftaya deneyeceğim 3 modu ayrı ayrı.
 
Çok güzel olmuş hoi4 deki darbe özelliğine benzettim.hatta bu özelliği geliştiriciler monjangın atları Mo’Creatures Moddundan esinlenerek eklmesi gibi eklemelerini isterim... Ama direkt eklesinler derim.
Taleworlds'ün böyle bir işe gireceğini sanmıyorum. Mümkün olduğunca "kompleks" şeyler eklemekten çekindiklerini belirttiler. Bu mod teknik olarak çok kompleks olmasa da hala Yapay Zekanın neler yapabileceğini ve ne tepkiler vermesi gerektiğini ayarlamış değilim daha. Bu uzun vadede oyunda denge sorunları oluşturabilir ( kişilerin parasının kalmaması gibi )

Teşekkürler bu arada @yeyeye @Home made npc
 
Elinize emeğinize sağlık.Güzel görünüyor ilerde tekrar başlarsam oyuna denerim büyük ihtimal.Bugün 1.5.8 notlarına baktım ordada güzel eklentiler vardı bi iki tane.
 
Hocam aman casual oyuncular indirmesin mazallah kafaları karışır oyunu bırakırlar falan :smile:

Şaka bir yana yine eline sağlık demek istiyorum, süper modlar yapıyorsun. Gönül isterdi ki C# bileyim, ben de 3-5 bir şey yapayım ama işi ehline bırakmak lazım :smile:
 
Şaka bir yana yine eline sağlık demek istiyorum, süper modlar yapıyorsun. Gönül isterdi ki C# bileyim, ben de 3-5 bir şey yapayım ama işi ehline bırakmak lazım :smile:
Programlamaya ilgin varsa genel olarak bakabilirsin C#'a aslında - OOP programlama dilleri genelde aynı şekilde ilerler zaten.
Fakat Bannerlord modlaması biraz daha toy bir döneminde şu an. EAdan sonra çok daha temiz ve anlaşılır rehberler çıkacaktır. O süreçte Modlama Araçlarını indirip sahneler yapabilirsin, haritalarda değişim yapabilirsin veya modeller ekleyebilirsin. Bunlar da moddur sonuçta.

Diğer arkadaşlara da teşekkürler. Bir probleme rastlarsanız buradan bildirmekten çekinmeyin. Şu an için pek bir problem göremedim. Belirtmekte fayda var. Sadece 1.5.7 için oynanabilir durumda şu an mod. 1.5.6 ile 1.5.7 arasında modları bozan bir değişim oldu TW tarafında.
 
1.0.1 Güncellemesi:
- Vassal Titles / Ünvanlar modu ile uyumlu değildi - artık uyumlu olması gerek. Eğer bir mod doğrudan ansiklopedi XML dosyasını değiştirmiyorsa uyumlu olmaları lazım
- Bazı hatalar giderildi. En azından crash etmemesini sağladım diyelim
- Son altın değerlerine küsüratlar eklendi. Bu ödemeleri biraz daha çeşitlendirmeyi amaçlıyor.
- Türkçedeki yazı kısmında bir düzeltme yaptım. Oranlar artık alt alta gözükecek, daha okunur olduğunu düşünüyorum.
 
Taleworlds'ün böyle bir işe gireceğini sanmıyorum. Mümkün olduğunca "kompleks" şeyler eklemekten çekindiklerini belirttiler. Bu mod teknik olarak çok kompleks olmasa da hala Yapay Zekanın neler yapabileceğini ve ne tepkiler vermesi gerektiğini ayarlamış değilim daha. Bu uzun vadede oyunda denge sorunları oluşturabilir ( kişilerin parasının kalmaması gibi )
Umarım bu kompleks ögeler dlc olarak karşımıza çıkabilir (örneğin, dükalıklar, over map exp.,diplomacy exp, Gladio gibi dlcler).
Kolay gelsin.
 
Last edited:
Modu başka modlarla birlikte denedim ve gayet güzel çalışıyor. Fakat modu yükledikten sonra şöyle bir yazı gözükmeye başladı Yazı
Zannediyorum ki bu modla alakalı
Evet bunu crash yemeyi önlemek için ekledim son patch ile. Tam olarak ne yaparken oluyor - sürekli olan bir şey değil de daha ziyade birisi birisini tutsak aldığında olması lazım.
 
Back
Top Bottom