[SP] - Dinler Modu

Users who are viewing this thread

Başlamadan önce sizi uyarayım, bu moda güncelleme yollamayı planlamıyorum. Zaten Bannerlord için mod yapmayı bırakıyorum artık(bunun sebebini merak ediyorsanız şuraya bakabilirsiniz). Bu modu şu an paylaşıyor olma sebebim bu hikayeleri yaratan arkadaşlarn çabalarının boşa gitmesini istememem. Ayrıca modun iyi çalıştığı ve biraz cilaya ihtiyaç duyduğu gerçeğinden dolayı yayınlıyorum. Aynı zamanda bazı modcuları için konsept-kanıtı işlevi görebilir ve daha iyi kodlarla kendilerininkini oluşturabilirler.


7BW4P.jpg

Fotoğraf: @KleiosCanvas - Pendraic Savaşı


Şuradan İndirin

Hakkında
Bu mod oyuna 9 farklı ve benzersiz din ekler. Etkilerini aşağıda detaylı olarak anlatacağım. Neredeyse var olmayan ve çok fazla boşluk içeren oyunun "lore"u hakkında bulabileceğimiz her şeyi taradık. Her ne kadar genel olarak bir şeye inandıkları açık olsa da detaylar belli değildi. Bu yüzden çıkış noktamız buydu ve oradan dinleri ve isimlerini lore'a göre ayarladık. Bazıları ağırlıklı olarak o dönem boyunca var olan gerçek dinlere dayanıyor ve bazıları muhtemelen bir şekilde hala etrafta. Ancak bir şeyi anlayın, bunlar gerçek dünyaya dayanan kurgu dinleridir. Doğrudan herhangi bir gerçek dini tasvir etmiyorlar ve burada bir din savaşı başlatma niyetinde değilim. Bu yüzden oynarken ve/veya tartışırken medeni olun.

Nasıl çalışır?
Doğrudan çalışır. Belirli bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Yeni bir oyuna başlıyorsanız, kültürünüzün de başlangıç dininize karar vereceğini düşünerek başlangıç kültürünü seçin. Dinler hem şehirleri hem de karakterleri etkiler. Ayrıca, etkileşimlerinizin sonuçları olacaktır.

Karakterler İçin
Her karakter varsayılan bir din ile başlar. Bu dine, kültürlerine dayalı sistem tarafından karar verilir. Bağlılıkları başlangıçta rastgele olacak ve gündüz-gece döngüsü boyunca artacak/azalacaktır. AI Karakterleri dinlerini değiştiremezler, ancak yeterince bağlılığı kaybederlerse ateist olabilirler. Bağlılığın üç seviyesi vardır.
  • 90'dan fazla bağlılık = Fanatik
  • 90 ile 50 arası = Sadık
  • 50'den az = Mümin
Oyuncu karakterleri dinlerini değiştirebilir ancak bu, mevcut bağlılıklarını sıfırlayacaktır. Oyuncular dini eylemler yaparak bağlılıklarını artırabilirler. AI ayrıca her hafta farklı bir dinden biriyle ilişkili olup olmadığını kontrol eder. Ve bazı rastgele değerlere dayanarak, bu onların ilişkilerini azaltabilir. Bu aynı zamanda AI yoldaşları için de geçerlidir. Yeterince bağlı değilseniz, farklı dinlerden olsanız bile bu herhangi bir sorun yaratmaz. Ama eğer bir fanatik iseniz, ilişkinizi azaltabilir.

Şehirler İçin
Her kasaba rastgele bir miktarda dini nüfusla başlar. Tüm sayıların yaklaşık olarak toplamı, şehirdeki toplam refahı vermelidir. Dolayısıyla bu değer refaha bağlıdır. Sol üstteki din simgesinin üzerine geldiğinizde bu değerleri görebilirsiniz (sarı güneş simgesi - sadakatle aynı simge ancak renkli)
Şehirlerde tapınaklar görebilirsiniz ve bu "bulunabilirlik" o şehirdeki en popüler dine ve o ana dinin din(ler)ine göre belirlenir. Hangi dinin hangisine tahammül ettiği ansiklopedide veya burada görülebilir. Aşağıda anlatacağım bazı şeyleri tapınaklarda yapabilirsiniz.
Şehirlerin sadakati, ana dininden ve sahibi klan liderinin dininden etkilenebilir. Bu, Aserai bir Kuzey İmparatorluğu şehrini ele geçirirse, onu ellerinde tutmalarının daha zor olacağı anlamına gelir. Bu, küçük oyun testimdeki kartopun etkisini azalttı- ancak isyan olasılığını da artırabilir. Yine de, şehir sadakatini çok fazla etkilemiyor.

İşlemler ve İşlevsellik
- Sefer haritasında R tuşuna basarak Din Menüsünü açabilirsiniz. Eylemlerinizi yapabilmeniz için zamanı dondurur. Her din, ordunuzun moralini yükseltmek için yapabileceğiniz bazı özel eylemlere sahip olacaktır. Bu menüdeki her kurban +10 moral bonusu (hemen) ve gelecek için +10 (her gün kaybolan bonus) verir ve bu da dininize +15 bağlılık ekler.
- Dininize 50'den fazla bağlılığınız varsa, yeni bir lord ile tanıştığınızda, dini bir cümle ile girişinize başlayabilirsiniz. Eğer kişi aynı dinden ise ve o kişi +20 bağlılığa sahipse, bu size güzel bir +5 ilişki bonusu verecektir. Aynı dini paylaşmıyorsanız ama dini size hoşgörü gösteriyorsa +1 ilişki puanı alırsınız. Ancak kişi sizin dininizden değilse ve sizin dininize müsamaha göstermiyorsa -4 ilişki puanı alırsınız.
- Tapınaklarda birkaç işlem yapabilirsiniz. Tapınaklar ana dine ve hoşgörülü dine dayalı olarak ortaya çıkacak. Eylemlerin her biri o dine özgüdür. Genellikle, yapılacak üç eylem vardır. Ya o tapınağa altın bağışlayabilirsin ya da hayvanları kurban edebilir ya da kutsama için eşyalar sunabilirsin.
  • Bağış her gün rastgele belirlenir - din farkı yoktur. Altın bağışlarsanız, 12 parti morali, 15 bağlılık hemen yarasa kazanırsınız. Ana tapınağa bağış yaptıysanız, o kasabadaki aynı inanca sahip insanlar bunu fark edecek ve onlarla +7 ilişki kazanacaksınız. Ve aynı dinden tanıştığınız herkes cömert teklifinizden haber alacak ve +2 ilişki puanı kazanacaksınız.
  • Eşya teklifi 20 partiye moral ve 15 özveri verecektir. Ve aynı bağışta olduğu gibi bunu ana tapınakta yaparsanız +7 ilişki kazanırsınız. Yine de tanıştığınız insanlarla ekstra bir ilişki kurmayacaksınız.
  • Kurban da Eşya teklifine benzer ancak farklı bonuslar verir. Kurban, o kasabadaki yerel eşraf ve insanlarla birlikte 10 parti morali, 15 bağlılık ve +10 verir.
Eğer ileri gelenlerden asker toplamak istiyorsanız bu özelliği kullanmak işinize yarayabilir. Şu anda oyunda olduğundan bunu yapmak zor. Lordlarla olan ilişkinizi hızlandırmanın ve ordunuzun moralini yüksek tutmanın yanı sıra (çünkü düşük moral gerçekten de askerlerin çabuk bozguna uğramasına neden olur.)

Dinler

Calros
Ülkeler
: Ana Din, İmparatorluk, Vlandia Soyluları, Sturgian Burghers
Lore: Calrism, 'Yaratıcı' olarak adlandırılan tek bir tanrı etrafında dönen 1000 yıllık bir inanç sistemidir ve adını şehit peygamberleri Calros'tan almıştır. Calric rahipleri, Bilge Calros'un, barış düşmanları tarafından kazıkta yakılan Likara Cumhuriyeti'nin Savaşan Aileler Dönemi'nde kutsal bir adam ve barışçı olduğunu öğretir. Bu cinayetin Yaradan'ı çok kızdırdığını ve Ailelere eziyet etmek için bir ejderha gönderdiğini öğretirler; sonra savaşmayı bıraktılar, Senato'yu kurdular ve ilk imparatoru seçtiler. Arena'nın kısıtlı şiddetinin savaşın dehşetine kutsal bir alternatif olduğuna ve Yaratıcının seçtiği İmparatora - Kalradya'nın gerçek bir oğluna - sadakatin barışa giden tek gerçek yol olduğuna inanıyorlar.
Tapınak: Sacellum
Rahip: Piskoposluk
Müsamaha Edilen Din: Ayuhaz

Ahuyaz
Ülkeler
: Aserai
Lore: Ahuyazistler, bazı İmparatorlukların yanlış bir şekilde inandığı gibi, animist ateşe tapanlar değildir. Aslında onların dini, dünyayı altın sarayı Güneş'ten yöneten Tüm-Baba Ayuhaz'ın eski tek tanrılı ibadetidir. Aserai bilginlerinin çoğu, Ayuhaz ve Calric Yaratıcı tanrısının aynı olduğuna, ancak Ayuhaz dininin gerçeğinin, İmparatorluk devletinin etkisiyle Kalradya'da bozulduğuna ve çarpıtıldığına inanır. Ahuyaz ibadeti kuralcı değildir ve dini yasaları, merkezi bir hiyerarşi olmaksızın rahip-alimlerin görüşlerine büyük ölçüde gönüllü olarak boyun eğmeye dayanır. Ahuyazistler ritüel ibadete daha az önem verirler, bunun yerine “İyi Sözler, İyi Düşünceler ve İyi İşler”in temel etiğine odaklanırlar; merhamete, hikmete ve pratik iyi işlere değer verirler. Sadık Ayuhazistlerin köle almasına ve tutmasına izin verilirken, kölelere özgürlük vermekten daha büyük bir merhamet olmadığına inanıyorlar.
Takipçiler, dua edip etmemek ve nasıl dua etmek istediklerini seçebilirler, ancak toplu ibadet genellikle mevsimlik festivaller etrafında toplanır. İbadet edenlerin toplanma fırsatları arasında, bir çocuğun Ahuyaz bursuna kabul edildiği kabul töreni olan Jaqu'l sayılabilir.
Tapınak: Ateşli Mağara
Rahip: Sahab
Müsamaha Edilen Din: Calros

Ratvozhd
Ülkeler
: Sturgian Soyluları, Kırsal Sturgian Halkından
Lore: Sturgia'nın geleneksel dini, dünyaya ruhlar gönderen ve ataların ruhlarını koruyan Çok Elli Tanrı Ratvoz'a ibadettir. Ellerinin her biri başlı başına bir tanrıdır ve ayrı ayrı tapınılır; Bu tanrıların en büyük üçü Güneş'in Xakhun'u, Yeryüzünün Simbog'u ve Suların Matisty'sidir. Bu tanrılara doğru bir şekilde kurban vermek ve onların lütfunu çağırmak için gizli ayinlerin bilgisi Ratvozhd olarak bilinir. Daha küçük tanrıların her birine tahıl teklifleri verilir, ancak Sturgianlar Ratvoz'un kendisinin kutsal bir meşe ağacı olarak tezahür ettiğine inanırlar, bu nedenle kereste dallarının ritüel arınmasıyla onurlandırılır. Ratvoz'un baş düşmanı, Ratvoz'a onunla savaşmak için silahlar teklif edilmedikçe ruhların alınacağı Void'in Kagiv'idir - bu teklifler geleneksel olarak turba bataklıklarında gerçekleşir.
Tapınak: Kutsal Meşe Korusu
Rahip: Büyücü
Müsamaha Edilen Dinler: Calros, Ca fál

Iltangri
Ülkeler
: Kergit
Lore: İltangrizm, İltangri tanrısı etrafında toplanır ve animizm, totemizm ve atalara tapınma unsurlarını içerir. Altın Kartal İltangri'nin evreni Sonsuz Gökyüzünden yarattığına ve yeryüzü ve yuva tanrıçası eşi Gergi ile insanlığa hayat verdiğine inanıyorlar. Iltangri'ye bağlı bir dizi daha küçük tanrı vardır: Tumai, her yaratığa hayat üfleyen ilahi rüzgar, yeraltı dünyasının Erlik tanrısı ve diğerleri. İltengristler, bireyin ve ulusun refahının ve refahının, evrenle uyum içinde bu tanrılara saygı ve saygıyı sürdürmeye bağlı olduğuna inanırlar. Ayrıca, tanrıların, tapınanların kutlama amaçlı dövme eylemiyle haraç ödediği, yaşamı çorak bir dağa döverek toprağı dövdüklerine inanıyorlar. İltengristler, kabileleri birleştiren ve zorlukların üstesinden gelen geçmişin büyük kahramanlarına saygılarını sunmak için, ayni zamanda inzivaya çekilip vahşi doğada oruç tutarlar.
Tapınak: Yurt
Rahip: Gökhri
Müsamaha Edilen Dinler: Tümü

Ca fál
Ülkeler
: Battanya
Lore: Ca fál iki ana tanrıya sahip asırlık bir dindir - Dünyanın Ana Cràiurach'ı ve Gölün Peder Tarbnaofach'ı, Öteki Dünya'da çok sayıda küçük tanrı üzerinde Kraliçe ve Kral olarak hüküm sürer, ancak sık sık ölümlülerin işlerine karışır. Tarbnaofa'yı, tarlaları gübreleyen doyumsuz erkekliğini beslemek için domuzları kurban ederek memnun edebilir; ancak Cràiurach, yalnızca tüm varlıklara hayat vermenin karşılığı olarak gördüğü insan kurban edilmesiyle tatmin edilebilir. Periler ve elfler gibi daha küçük ruhlar, peri halkalarında peynir teklifleri karşılığında iyi şanslar verebilir. Çoğu Ca fál dini sembolü ahşap oymalar, yüzükler ve bilezikler şeklinde temsil edilir. Asırlık merkezi olmayan bir din olan Ca fál, birkaç farklı varyasyona bölünmüştür ve bu nedenle, uygulayıcılar genellikle diğer çok tanrılı inançlara karşı hoşgörülüdür.
Tapınak: Ayakta duran taş Çember
Rahip: Büyücü
Müsamaha Edilen Dinler: Ratvozdh, Iltangri

Joummn
Ülkeler
: Kuzeyliler/Deniz Akıncıları
Lore: Kuzey Ülkeleri olarak da bilinen Jumne halkı, kuzgunun etle dolu bir savaş alanını beslerse insanlara vereceği gizli bir bilgeliğe sahip olduğuna inanarak kuzgunu büyük saygı görür. ve daha sonra güçlü alkollü içeceklerin içilmesine katılın. Kuzgunun vahiylerine tanık olduğunu iddia edenler daha sonra geleceği anlatma pratiğine devam ederler.
Alt Din: Oyuncu bu dinin parçası olamaz / Tapınak yok

Zilal
Ülkeler
: Beni Zilal
Lore: Bir zamanlar Ahuyaz dininin dindar yandaşları olan Beni Zilal, yaygın isyanı kışkırtan tüm Ayuhazistler üzerinde birleşik bir yüksek rahiplik kurma girişiminin başarısız olmasının ardından ayrıldı. Ana akım Ahuyazistlerin dini hukuku bozduklarında ve kutsal metinleri tahrif ettiğinde ısrar ediyorlar. Zilal, Ayuhaz yönetimindeki gerçek kurtuluşun ancak tek başlarına sahip oldukları kutsal sırların bilgisi ile elde edilebileceğini vaaz eder. Onların ayinleri gizemle örtülüdür.
Alt Din: Oyuncu bu dinin parçası olamaz / Tapınak yok

Na'as
Ülkeler
: Jawwal
Lore: Jawwal, İmparatorluk vatandaşlarının "cinler" olarak adlandırdığı, Jinn olarak adlandırdıkları ruhlara inanır. Hem iyi hem de kötü Jin, doğanın birçok yönünü yaşar. Na'as büyücülerinin hayatlarını incelemeye adadığı büyülü bağlama ritüellerinin doğru bilgisi ile kötüler savuşturulmalıdır.
Alt Din: Oyuncu bu dinin parçası olamaz / Tapınak yok

Ignis
Ülkeler: Alevin Közleri (Embers Klanı)
Lore: 900'lerin sonlarında Kalradya'yı yöneten İmparator Darusos, birçok resmi hayır eylemi ve İmparatorluk için popüler reformları yürürlüğe koyma girişimleriyle halkın sevgisini kazanan dindar bir Calrist'ti, ancak ona düşman oldu. Senato'nun güçlü üyeleri bunu yaparken. Darusos, suikast girişimleriyle saraydan sürüldü ve buna karşılık olarak Kutsal Alev adını verdiği bir köylü ordusu kurdu. Darusos'un ordusu derhal katledildi, ancak kalıntılar Alevin Közleri oldu: Darusos'un düşmüş bir dünyaya kurtuluş getirmek için gönderilen Yaratıcı'nın fiziksel enkarnasyonu olduğuna inanan bir tarikat. Teknik olarak Calristler, Embers aslında iki tanrı olduğunu - Yaratıcı ve Yok Edici - olduğunu ve Senato'nun Yok Edici'nin hizmetinde İmparatorluğu yaratarak Calros'un mesajını bozduğunu vaaz eder. Yaratan'a eşit boyda kötü bir tanrı olduğu ve Kalradya İmparatorluğu'nun onun hizmetinde olduğu iddiaları, çoğu Calrist için düşünülemez bir sapkınlıktır, bu nedenle Köz Kilise tarafından acımasızca zulmedilir.
Alt Din: Oyuncu bu dinin parçası olamaz / Tapınak yok

Diğer Fikirler
Daha karmaşık diyaloglar ve daha karmaşık sonuçlar planlıyordum. Ancak, başta belirttiğim nedenden dolayı bunu yapmayacağım. Ama bunları, isterlerse diğer modderler için elde etmek mümkün olduğu için ekliyorum.
- Savaş Sonuçlarının Adanmışlık Moral Etkisi Üzerindeki Etkileri (yani başka bir dine karşı savaşı kaybetmek olumsuz dini etki yaratacaktır vb.)
- Oyuncu ve yapay zeka tarafından tapınak inşası/yıkılması
- Ordular için din temelli gelenekler
- Dinsiz idamları ve etkileri
- Din temelli avantajlar ve efektler
- Din temelli askerler
- Hizip dinini ilan etmek ve bunu uygulamak ve buna dayalı olarak klanları kovmak - hem AI hem de Oyuncu için
- Hem tapınak hem de normal din menülerinde daha fazla eylem.

Özel Teşekkürler
bonerstorm ve five bucks'a arkaplan hikayeleri için teşekkürler.
Piconiye detayların üstünden geçtiğimiz için teşekkürler.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Bunu istediğiniz zaman takıp çalıştırabilmeniz gerekir. Hiçbir şey eklemediği için kayıtlı oyununuzu bozmaz.
- Bir mod Yerleşim görünümünü değiştiriyorsa, din simgesini görmezsiniz. Ancak genel işlevsellik çalışıyor olmalı
- Yeni yerleşimler ve/veya kültürler ekleyen modlarla çalışabilir veya çalışmayabilir. Kalradya Genişletilmiş bunlardan biri. İyi çalışıp çalışmadığını diğer kişilere gönderilerde bildirin. Ancak çalışsa bile, bu mod açıkça sadece Native oyun için yaratıldığı için düşündüğünüz kadar iyi olmayacak.

Görüntüler
tc4oM.jpg
uP22_.jpg
KiS80.jpg
 
Last edited:
Teşekkürler.
Bir bilgi geçmek açısından:
Sıkıntı çıkaran bir küçük hatayı düzelten güncelleme gönderdim. 1.0.1 şu an son sürüm. Beklemediğim ( ve deal-breaker olduğunu düşündüğüm için ) istisna ile son güncellemesini de yolladım diyebilirim yani.
 
Teşekkürler.
Bir bilgi geçmek açısından:
Sıkıntı çıkaran bir küçük hatayı düzelten güncelleme gönderdim. 1.0.1 şu an son sürüm. Beklemediğim ( ve deal-breaker olduğunu düşündüğüm için ) istisna ile son güncellemesini de yolladım diyebilirim yani.
Bir drama dönmüş bu konuda , ne yaptıklarını biliyorlardır umarım. Tam anlamıyla oyun serisinin en güçlü taşı olarak görülen Warband Modsuz bir HİÇ. Görünüşe göre bu olayı parçalamak istiyorlar ancak herkesin Launcher fotolarına baktığın zaman ortada bir başarı yok :grin:, üstüne toplulukla çatışıyorlar ya MB bitecek yada ellerinden sağlam bir MB doğacak hemde ''Native'' bir MB, zaman gösterecek.
 
Modun konsepti çok güzel ya. Bu modun yapımcısı da kaliteli modlar yapıyor ama işte...

Ben Total conversion modlarını bekleme umuduyla kala kalayayim ama o bile pek akılcı değil şuan ki TW/bannerlord durumunda. Modcular bile emeklerinin boşa gittiğini düşünüyorsa. Eyvaah
 
Back
Top Bottom