[SP] Anneciğim, Türkler! - Alpha [BUGFIX]

İlk versiyon;

• Güzel

Votes: 119 32.0%
  • İdare eder

Votes: 29 7.8%
  • Buglardan temizlenmeli

Votes: 101 27.2%
  • Kötü

Votes: 23 6.2%
  • Oynamadım

Votes: 100 26.9%

• Total voters
    372

Users who are viewing this thread

Status
Not open for further replies.
Modu modül sisteme taşıyorum, yardımcı olmak isteyen arkadaşlar lütfen bana ulaşsınlar.

Bu arada modla ilgili şöyle bir planım var, tarihi gerçekliğe uygun olarak Rus Knezliği ve bir devlet daha kaldırılacak. 6 devlet olacak. Harita değiştirilecek. İzinli ve osp olarak kullanılmış modellerde mümkün ölçüde kaldırılacak, yerlerine yeni modeller yapılacak. Tabii yapılabildiği kadar. Bu durumda moddaki model detayı biraz düşecektir ama hem bazı hatalar giderilmiş olacaktır hem de mod kendine ait modellere sahip olacağı için değeri yükselecektir. Daha sonra bazı sahneler baştan inşa edilecek, modeller değişeceği için. Ana görev değiştirilecek ve beta yayınlanacak.

Yapımın 1-2 ay süreceğini tahmin ediyorum. Alpha v2 veya Alpha v1 için bugfix yayınlamayacağım.

Merhaba bayağıdır yoktum konuya göz atayım dedim, oyundaki rus knezliği moskova değil kiev knezliği yani tarihi açıdan orda bir sıkınyı yok  çünkü moğollarda kiev rusyasına saldırmıştı  :smile:

dragos said:
Modu modül sisteme taşıyorum, yardımcı olmak isteyen arkadaşlar lütfen bana ulaşsınlar.

Bu arada modla ilgili şöyle bir planım var, tarihi gerçekliğe uygun olarak Rus Knezliği ve bir devlet daha kaldırılacak. 6 devlet olacak. Harita değiştirilecek. İzinli ve osp olarak kullanılmış modellerde mümkün ölçüde kaldırılacak, yerlerine yeni modeller yapılacak. Tabii yapılabildiği kadar. Bu durumda moddaki model detayı biraz düşecektir ama hem bazı hatalar giderilmiş olacaktır hem de mod kendine ait modellere sahip olacağı için değeri yükselecektir. Daha sonra bazı sahneler baştan inşa edilecek, modeller değişeceği için. Ana görev değiştirilecek ve beta yayınlanacak.

Yapımın 1-2 ay süreceğini tahmin ediyorum. Alpha v2 veya Alpha v1 için bugfix yayınlamayacağım.

Devletleri kaldırma şuanlık iyi...

n00bPanda said:
dragos said:

Devletleri kaldırma şuanlık iyi...

Daha sonraki versiyonda tekrar ekleriz, şimdilik işleri hızlandırması açısından eklemeyelim diye düşündüm.

dragos said:

kardeşim  mod gayet güzel fakat hataları sende fark etmişsindir itemler, runtime filan bunlar için bi bugfix yapabilirmisin ? Yani 1-2 ay uzun bi zaman o zamana kadar şöyle bi hataları düzeltsen

cruquel said:
dragos said:

kardeşim  mod gayet güzel fakat hataları sende fark etmişsindir itemler, runtime filan bunlar için bi bugfix yapabilirmisin ? Yani 1-2 ay uzun bi zaman o zamana kadar şöyle bi hataları düzeltsen

Harita dışında sadece bir iki texture ve oyunun açılışında çıkan ekran hataları var. Bunları halledebilirim ama beta üzerinde çalışmamı geciktirir. Haritayı da daha önce yaptığı işlerden dolayı güvendiğim Deli Kurt'tan rica ettim ancak o da kendi modu üzerinde çalışıyor, kısa süre içinde haritayı halletmesi mümkün değil. Benim yapacağım harita da mevcut haritadan pek farklı olmaz zaten. O yüzden bugfix yerine modül sistem ile baştan geliştirilmiş bir beta versiyonu yapmayı düşünüyorum. Aeglos modu modül sisteme aktarma da yardımcı olacak. Bence 1-2 ay uzun değil, dediğiniz gibi mod güzel, beta'ya kadar oynayın işte :smile: Daha sonra alpha ile beta arasında bir karşılaştırma yapar ve sizin isteğiniz doğrultusunda v1'i çıkartırız inşallah.

Edit: Bazı hatalar sizin bilgisayarlarınızdan kaynaklanıyor, onlara yapacak bir şey yok malesef. 10,000 texture dosyası var dile kolay.

Bence Şu Haçlıların Ve Bizansların Zırhlarının Düşürülmesi Ve Çinlilere Kılıç Vb Verilmesi(At Üstünde Mızrak Kullanıyorlar Sadece) Kılıç Verilmeyeceksede Atlarının Alınmasını Lazım.Bunları Yaparsanız Trooplar Açısından Krallıklar Arasında Hafifde Olsa Denge Sağlanabilir.Böylece Krallıklar Erken Yıkılmaz.

sinoplu57 said:
Daha önceden yazıldıysa affola Bizansı bitiricem ama alexandro kalesi falan diyor ama haritada yok öyle bi kale yok olmuyor yani 3 dört tane köy kalddı ama bir yere bağlı değiller

Bazı kalelerin ikonu gemi olmuş ve haritada gözükmüyorlar, bende fark ettim. Ona bir ara bakıyım. Anket açıldı bu arada.

Edit: Hun vakit buldukça Alpha'daki hataları düzeltmeye çalışacak ve Alpha v1 için bugfix yayınlayacak. Fakat uzun sürebilir, haberiniz olsun. Ben direkt beta için çalışmalara başlayacağım.

Modu yapımı hızlandırmak amacıyla ikiye bölmüş durumdayız ben vakit buldukça devam edeceğim muhtemelen v1 ve alpha bugfix farklı oyunlar olacak ve v1 bugfixten önce çıkacak çünkü fazla ilgilenemiyorum artık. Modu bende modül sisteme taşıyorum v2 durumunda Dragosa kolaylık olması açısından. Alpha Bugfix versiyonunda Abbasi Halifeliği ve Diplomaside olacak. 

Aslında itemleri,troopları,partiler txt'den modüle taşıyan bir yazılım vardı. Ruby dilini biliyorsanız bir deneyin bence. Forumda bulabilirsem link atarım. Daha önce farketseydim OSV2 için de kullanırdım :grin:

http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=61873.0
http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=59985.5
http://forums.taleworlds.com/index.php?topic=69313.5

Işte bunlar. Kullanabilirseniz bana da öğretin :grin:

Mobil

Deli Kurt said:
Aslında itemleri,troopları,partiler txt'den modüle taşıyan bir yazılım vardı. Ruby dilini biliyorsanız bir deneyin bence. Forumda bulabilirsem link atarım. Daha önce farketseydim OSV2 için de kullanırdım :grin:

Mobil
Bu işlerini çok kolaylaştırır. Ama bu işlerden anlayanlar hep birlikte yardımcı olursa modül sisteme geçirmeye daha çabuk çıkar.

Deli Kurt said:

Mobil

İndirdim ama anlamadım, uzantısı farklı. Ayrıca konular çok eski, yeni versiyonlarla uyumlu olduğunu zannetmiyorum ya.

Bu dosya aslında bir program yapmak için yardımcı bir bileşen gibi. bu dosyayı kullanıp belirtilen parties.txt dosyasını alıp module_parties'e dönüştürebilir. Olmadı bu dosyayı parties.txt nin yanına atıp, cmd ekranından da bu dosyayı çağırırız, yine aynı yere gelir.

Aslında krallıkları ekledikten sonra (8 faction) lordların sayısınıda alphadaki versiyon gibi ayarladığın zaman resource texture item kinds troops scene props txt dosyalarını direk değiştirebilirsin eskisiyle

Bu arada bugfixle eklenen/çözülen şeyler

• Bütün buglar çözüldü (Dx9'da hatalı gözükene itemler hariç)
  • Ana ekrandaki yoksay demeniz gereken +c hatası çözüldü
  • Yüklenme süresi kısaltıldı
  • Diplomasi eklendi
  • Abbasi Halifeliği Eklendi
  • Siyasi harita eklendi
  • Din sistemi geliştirildi krallıkların dini sabitlendi
  • Map iconları değiştirildi

Değişmesi plananlanan şeyler
  • Harita sorunu
  • Yüklenme ekranı görüntüsü
  • Bi ihtimal haritanın büyütülmesi ve Hindistan,Macaristan gibi krallıkların eklenmesi

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom